Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#706 Příspěvek od Milan Nes »

promin ale davat do kacka motor na pylon no .... ten celni odpor ... no promin :)

hmm 17 versus 7,5 ... mno nic to pro mne stejne ted neni ale viking to je mazel ...

ja zustavam pri zemi me bude stacit viking mikro = corrado
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#707 Příspěvek od graup15 »

lakotamm píše:Už sa len rozhodnúť - maxiion alebo viking :D

Ja tiež stále pokukujem po minicorade... A ty Dalibor si ho nechceš kúpiť znova? :lol:

Inak - dobre omotorované f3k by mohlo lietať ako viking v malom... Nie? :wink:

Nějak už ne...měl jsem ho strašně rád a na chalupu mi vyloženě chybí..jenže je dost dalších projektů a paněz není nikdy dost :-)
Omotorované F3K bude létat výborně, ale na mnohem menším prostoru než si můžeš dovolit s F3B-E...navíc budeš ochuzen o rychlost..tu z F3K prostě nevymáčkneš :-)
graup15

#708 Příspěvek od graup15 »

m2 píše:
lakotamm píše:Inak - dobre omotorované f3k by mohlo lietať ako viking v malom... Nie? :wink:

Omotorované F3K lieta kolegom lepšie ako Uajking:

Obrázek

Mimochodom, proti tomuto je Uajking tučné prasa... :P

Ježiši co to je za hrůznost...děsná zhovadilost. :evil:
creagel

#709 Příspěvek od creagel »

PepaK píše:
holda29 píše:A +- cena se nevi? Kdyztak do soukromych zprav alespon.
Rad bych si udelal nejakou eekonomictejsi trimetrovkou radost po statnicich :)

tak si tam proboha zavolejte tel: 603856642, ale já sem Vám to číslo nedal :lol: cca 7500,- Kč

Tak cena dobra - teda pokud to bude dobre letat. Skoda ze neni nejaky videjko. Preci jen staticky fotky nic moc - z videa se toho da poznat vic.

Asi pockam, az se neco objevi a nebo poridim neco "proflaknutyho" (mysleno vyzkouseno a ukazano za letu).
graup15

#710 Příspěvek od graup15 »

creagel píše:
PepaK píše:

Asi pockam, az se neco objevi a nebo poridim neco "proflaknutyho" (mysleno vyzkouseno a ukazano za letu).

No mám pro tebe špatnou zprávu....natočím ti video s létajícím hnojem a budeš si myslet jak je to super mašina....Chápeš co tím chci říct?
Musíš model vidět vlastníma očima v letu -in natura...to teprve něco řekne.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#711 Příspěvek od lakotamm »

Dalibor - ochudobnený o rýchlosť? Nikdy!!! :twisted:

Ja som aj zo Sky Lady dostal 20/ms a to má odpor obrovský.

Motor na pylone nechcem - malo by sa jednať o motor v trupe.

F3K má samo o sebe nízky odpor a vysokú pevnosť. A s hmotnosťou 500g by to mohlo mať dosť dobrú zotrvačnosť.

Motor plánujem axi 2217/12. Tento diablik mi spálil aj 33A Spina :twisted:
Vrtuľa 10x8 a k tomu nejaký kvalitný 3 článok a stúpanie bude určite 30m/s :twisted:

Skúste dať do programu ako DC túto kombináciu a čo vám to vypluje? :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
creagel

#712 Příspěvek od creagel »

graup15 píše:
creagel píše:
PepaK píše:

No mám pro tebe špatnou zprávu....natočím ti video s létajícím hnojem a budeš si myslet jak je to super mašina....Chápeš co tím chci říct?
Musíš model vidět vlastníma očima v letu -in natura...to teprve něco řekne.

Jasny, vim co tim myslis. Rad se prijedu nekdy na tveho Vikinga podivat v realu - protoze z videa (resp. z tvych snad vsech) jsem si udelal peknou predstavu. Jen by me pak stvalo, ze letos na to nebudou korunky :D

Pokud to bude video jako tvoje (a pak jeste na foru se objevi nejaky ten grafik apod), tak si clovek udela zakladni predstavu, jestli to ma/nema cenu nekde videt "in natura" a za nekym vyrazit. Jen tak z reci z fora nebo fotek vyrobce to zcela jiste kupovat nebudu ;)

Jen jsem uvazoval stylem "ion pro+ leta docela pekne, ale je maly". Tohle je krapet vetsi, stejny vyrobce, ... mohlo by to stat za to. A cena oproti vikingovi vic nez prijatelna (teda jestli to opravdu bude za tu cenu, co par prispevku na zpet nekdo hodil do fora). V kazdom pripade na pristi sezonu bych rad toho Vikinga, jako mas ty - ale se slapsim vykonem, tohle je na me asi moc :D
graup15

#713 Příspěvek od graup15 »

Myslím, že Paláčkovo mašinky chodí pěkně..takže zrovna o to bych strach neměl. Tím videem jsem to myslel obecně :-)
No a pohon do Vikinga...naprosto easy kombinace která splňuje naprosto vše co si budeš přát..je S-Neu 1509/1Y/6.7 plus Ice 100 lite a 4S-2650mAh Turnigy 40/50C. Excesy v mojem stylu 6S na 1509/2D nejsou nutné :-)

Pro info, mám tu i Cerese-E. A ten létá taky bombasticky..jen zatím ještě nemám plně doladěnou zástavbu do trupu. Jde o to, že sundavací špička u Vikinga umožňuje technicky čistou instalaci (teda alespoň doufám, že to tak je). Naproti tomu u Cerese jak je trup v kuse a vybavení musí hluboko do trupu...je kurva problém jak tam nacpat dvě anténky od přijímače, kabel k zadním servům, dva kabely k výstupúm na křídla, propojení s reglem a rx baterkami....A to tak aby to mělo štábní kultůru :-)
Momentálně je Ceres mimo provoz a přemýšlím jak to celé učesat:-)
Takže až budeš investovat do kompozitu , zvažuj i možnosti instalace...není to taková sranda jak vypadá.
Dalibor
marman
Kontaktovat uživatele:

#714 Příspěvek od marman »

creagel píše:Jasny, vim co tim myslis. Rad se prijedu nekdy na tveho Vikinga podivat v realu - protoze z videa (resp. z tvych snad vsech) jsem si udelal peknou predstavu. Jen by me pak stvalo, ze letos na to nebudou korunky :D

No, bacha na věc, podívat se na Vikinga na vlastní bulvy 8O , to se může šeredně nevyplatit! A vím o čem mluvím, zažil jsem to na vlastní kůži...:twisted:

... Taky jsem se loni takhle jen přijel kouknout na tu pěknou věc z videí. Milan kupoval od Dalibora Mentora, tak proč nespojit příjemnou podívanou s užitečnou cestou. Jenže realita je v tomto případě mnohem silnější než dojmy z obrazovky a dokáže člověka pekelně infikovat. A potom se mění plány, rozpočty a nedaří se racionálně zdůvodnit, proč to člověk vlastně dělá, ale prostě musí. No a když teď tu věc, kterou jsem ještě loni v listopadu "vůbec nepotřeboval", proháním po obloze, tak vím, že to za to rozhodně stálo. Vikouš je prostě boží, akorát kdo nezažije na vlastní kniply, nepochopí. Teď už vím zcela jasně, proč jsem si překopal plány a rozpočty :-)
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
Acid

#715 Příspěvek od Acid »

m2 píše:Omotorované F3K lieta kolegom lepšie ako Uajking:

Obrázek

proc by omotorovane kacko melo vypadat jak po obrne? ;)

Obrázek

Obrázek
blesk
Kontaktovat uživatele:

#716 Příspěvek od blesk »

Acid píše:
m2 píše:Omotorované F3K lieta kolegom lepšie ako Uajking:

Obrázek

proc by omotorovane kacko melo vypadat jak po obrne? ;)

Obrázek

Obrázek

Moje malé omotorované F3B, nejpyšnější jsem na přechod trup/kužel, ten se poved :-)

celá ta sranda váží 380g a leze to přes 5m/s nahoru
creagel

#717 Příspěvek od creagel »

marman píše:
creagel píše:Jasny, vim co tim myslis. Rad se prijedu nekdy na tveho Vikinga podivat v realu - protoze z videa (resp. z tvych snad vsech) jsem si udelal peknou predstavu. Jen by me pak stvalo, ze letos na to nebudou korunky :D

No, bacha na věc, podívat se na Vikinga na vlastní bulvy 8O , to se může šeredně nevyplatit! A vím o čem mluvím, zažil jsem to na vlastní kůži...:twisted:

... Taky jsem se loni takhle jen přijel kouknout na tu pěknou věc z videí. Milan kupoval od Dalibora Mentora, tak proč nespojit příjemnou podívanou s užitečnou cestou. Jenže realita je v tomto případě mnohem silnější než dojmy z obrazovky a dokáže člověka pekelně infikovat. A potom se mění plány, rozpočty a nedaří se racionálně zdůvodnit, proč to člověk vlastně dělá, ale prostě musí. No a když teď tu věc, kterou jsem ještě loni v listopadu "vůbec nepotřeboval", proháním po obloze, tak vím, že to za to rozhodně stálo. Vikouš je prostě boží, akorát kdo nezažije na vlastní kniply, nepochopí. Teď už vím zcela jasně, proč jsem si překopal plány a rozpočty :-)

Toho se taky dost bojim :) Ale trochu me vybrzdi to, ze potrebuju novy radio. Proto chci letos zatim neco levnejsiho. Doufam, ze Jeti DC-16 bude stat za to a nebude to za tech nekde zminovanych 25 000Kc, ale spis kolem tech €700. Jinak na to kaslu a poridim si mc-24 s duplexem.
milost
Kontaktovat uživatele:

#718 Příspěvek od milost »

Podobně například E-Ultegra
http://www.stratair.com/Produktdetail.aspx?ArtId=784

Lakotamm, objevil jsi Ameriku - ale nebyl jsi první.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#719 Příspěvek od lakotamm »

Niéé...
Tú ultregu ste mi nemali ukazovať... :lol:
Práve som sa zamiloval. :oops: :lol:

Ameriku som neobjavil ako prvý, ale ako prvý mám plány dôkladne ju preskúmať. :wink:

Do tohto 70g motoru som už pustil 500W a ani mu to moc nevadilo... :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
komár
Kontaktovat uživatele:

#720 Příspěvek od komár »

Nechci vám kazit iluze, ale z F3K prostě letový projev jako z F3B nevytáhnete prostě z podstaty těch letadel. A je úplně jedno, jestli to v čumáku bude mít vrtuli nebo ne. To malé éro prostě nebude mít tu potřebnou energii a setrvačnost.

F3K je letovým projevem spíš blíž k F3J než k F3B. Samozřejmě je možné i to jéčko pořádně naložit, ale myslím, že každý cítí, že tím z toho člověk béčko neudělá.

Když už omotorovávat káčko, tak lehoučkým pohonem, aby to neztratilo káčkové vlastnosti. A vůbec, vrtule je podfuk :-)
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“