Futaba T14SG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
kouba159
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T14SG

#706 Příspěvek od kouba159 »

PeterR píše:Este na doplnenie. Tie upravy alebo nahradzanie baterii bez reklamacii je zaroven aj nasa blbost, lebo bez toho aby sme bombardovali pana Marhouna a vseobecne Robbe tak im asi netrkne, ze s tym sakra nieco je a treba to riesit.

No při úspěšnosti reklamací baterií obecně jsem neměl chuť podstupovat toto martírium znovu. Jsem moc rád že jsem se o tomto problému dozvěděl zde ihned po koupení vysílače a ne až nad hromádkou šrotu v hodnotě 50KK. Jinak samozřejmě není možné aby v baterii pro vysílač byl nějaký ochranný obvod který ji bez varování odpojí.

Co proto můžu a dělám je že vysvětluji tento problém každému koho potkám na letišti s Futabou. Někteří si možná poradit nechají.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
OPR
Kontaktovat uživatele:

#707 Příspěvek od OPR »

Klucí, Vy mne mírně řečeno dost znepokojujete.

Jaká je možná náhrada, když bych velmi nerad Li-pol?
LV
Kontaktovat uživatele:

#708 Příspěvek od LV »

OPR píše:

LiIon, NiCd
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JMalik

#709 Příspěvek od JMalik »

mac píše:.........že si dáš diferenciaci jako volně programovatelný mix a ovladačem tohoto mixu bude točítko LD, nebo RD..........

Pochybujem..

Ověřím to příležitostně na T8FG. Pokud to půjde tam, nevidím problém.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#710 Příspěvek od JMalik »

OPR píše:Klucí, Vy mne mírně řečeno dost znepokojujete.

Do T12FG jsem dal LiIon 6,8Ah, abych tohle nemusel řešit.
Tady bych to asi udělal obdobně.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
OPR
Kontaktovat uživatele:

#711 Příspěvek od OPR »

A lze pořídit něco hotového. Výrobu bych si sám fakt nelajznul ... toho se dost bojím.
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#712 Příspěvek od kouba159 »

LV píše:Jaká je možná náhrada, když bych velmi nerad Li-pol?
LiIon, NiCd

Klidně i nějakou Lipol pro TX a nabíjet mimo vysílačku. To se musí asi v každém případě. Já ty 2 lion baterky valchuju přes balanční konektor
proudem kolem 1A abych ji nemusel vyndávat z vysílače. Otevřu kryt zapojím balanční konektor do nabíječky a nabíjím jako 1S nejprve jeden článek
a potom druhý.
Jaroslav Kuba
OPR
Kontaktovat uživatele:

#713 Příspěvek od OPR »

Origo Li-ion jsem ještě zkousnul ale znova a dobrovolně si do vysílače Li-pol cpát nebudu. Chci nejlépe origo Nimh.

PS: nevíte někdo, kde bych koupil síťový nabíječ pro 7,2V Nimh accu tak aby to šlo zastčit do Futaby? Nějak se mi ty origo Futabácký nedaří nalézt.

Neví někdo?
Allesak

#714 Příspěvek od Allesak »

Dneska jsem nabíjel a po odpojení tím síťovým krámem je na vysílačce 8,4V, asi moc, ne? Přemýšlím o koupi normální lipolky a nabíjet mimo.
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#715 Příspěvek od kouba159 »

OPR píše:Origo Li-ion jsem ještě zkousnul ale znova a dobrovolně si do vysílače Li-pol cpát nebudu. Chci nejlépe origo Nimh.

No i pro mně je lepší ta Li-ion ale musel jsem si ji udělat. Ten na koho jsem reagoval chce koupit. Riziko zničení článku u dobře nabíjené lipol je o parník menší než toho co dodává Robbe s tím kurvítkem. Dobrá nabíječka by měla problémové lipol odchytit. Doporučené je nabíjet a skladovat mimo vysílač což bych také nechtěl. Tudíž opět musím vybrat Li-ion.

Nimh má také své problémy a určitě jsou dneska vhodnější zdroje pro vysílače.
Jaroslav Kuba
OPR
Kontaktovat uživatele:

#716 Příspěvek od OPR »

Nimh ... a najednou problémové. :mrgreen:
rodzr

#717 Příspěvek od rodzr »

OPR píše:Nimh ... a najednou problémové. :mrgreen:

...a už to začíná - jednoznačné závěry z neznalosti atd.
V žádném případě nezpochybńuji problém "kurvítka", ale není to problém Lixx. Osobně používám LiPo 2S PRO LETOVOU ČÁST ( ne pohonnou !!!!! ) mnoho let převážně ve velkých letadlech a neznám případ, že by někomu při správném nabíjení se něco stalo s LiPo. Rovněž mám LiPo 5 let v FX 30 a neměl jsem potřebu ji vidět. Dnes v této vypjaté době - po kontrole stavu jsou články rozjeté o 0,001 - takže v poho...( potvrzeno i od dvou kolegů s FX 30 )
Takže to skutečně vypadá, že soudruzi z robbe u 8ky a 14ky někde udělali chybu, ale asi ne volbou Lixx
V každém případě je ale třeba zachovávat všechny bezpečnostní nechanismy při práci s LiPo - ale zrovna tak může chytnout doma televize...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#718 Příspěvek od OPR »

Naštěstí se podařilo sehnat originíálniní Nimh pack co d otoho strká Futaba a těď už jen jedna strost.

Potřebuju sehnat síťoví adaptér pro to pomalé nabíjení "přes noc".

To možná bude větší oříšek jelikož od futaby sem nikoho nenšel že by to sem dovážel ( pro 220V)

Co mohu pro 7,2V Nimh pack jako univerzální síťový adaptér použít? Máte někdo typ?
sramy
Kontaktovat uživatele:

#719 Příspěvek od sramy »

Šel by použít jakýkoliv zdroj s vyšším napětím než je napětí nabité baterie, omezit proud odporem podle kapacity baterie, aby ti to dobilo aku po 10 - 12h.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#720 Příspěvek od ST »

OPR píše:Naštěstí se podařilo sehnat originíálniní Nimh pack co d otoho strká Futaba a těď už jen jedna strost.

Potřebuju sehnat síťoví adaptér pro to pomalé nabíjení "přes noc".

To možná bude větší oříšek jelikož od futaby sem nikoho nenšel že by to sem dovážel ( pro 220V)

Co mohu pro 7,2V Nimh pack jako univerzální síťový adaptér použít? Máte někdo typ?

http://www.jino.cz/nabijec-tx-rx-150-150-mah-futaba-8282-1305.html
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“