... Revell uz neni. Tady s touhle stavebnici je trosku problem - je o malinko kratsi, nez by to bylo idealni. Navic to stavim tak, aby se z toho casti FS daly kdykoliv vyndat (sroubky) a poskladat do puvodniho Spirita. Nez me vyhmatla manzelka s nejakou praci , jsem stihnul tohle:
Naposledy upravil(a) Bubak dne stř 13.07.2011 0:10, celkem upraveno 1 x.
Děláš to moc pěkně, jak vyřešíš že je kratší, zkrátíš listy?Dudeš dávat stříďák? Já ho mám týden a nadšení.Výkon jako prase.Když tak koukám na tu metal cykliku tak do ní asi skočím.Koukal jsem na tu stavebnici za asi 800,- Kč ?Tak pokračuj a dávej fotky ať to vidíme jak to roste.Koupils toho spirita za 1.500 ?
... hm... chtel jsem "maketit", ale budu muset orezat i sedadlo pilota, aby se tam vesla ridici jednotka a baterka. Kopilota jsem ani nedelal. A aby byl hlavni ram s motorem a servy vyndavaci, budu muset trup vykuchat jeste vic. Ale co, ta stavebnice stejne neni zadna slava....
..kdyz to udelam, budu muset vylomit sedadlo pilota a udelat tam drzak baterky. Pod vrtulnik se nevejde - UH-1 ma nizky podvozek. Ale zase by bylo jednoduche serizovani - dosahl bych na vsechno sroubovakem.... uvidime... budu jeste premyslet.... mit prijimac a baterku komfortne vevnitr.... sice vnitrek by padnul za vlast.....
.. prave ze vubec ... udelam drzak... a zadnima bocnima dverma vlozim.... a zase vytahnu.... na tyhle makete se stejne zadni bocni dvere maji lepit otevreny dozadu.... takze bude pristup jak k prijimaci, tak k baterkam.... jen tam holt nebudou sedacky a rizeni.
Free spirit solo mám asi 2 měsíce, často s ním lítám doma po obýváku. Samozřejmě, že jsem se ze začátku nevyhnul haváriím, byl jsem s ním i venku, tam jej brát ale nedoporučuji, vrtulníček je až příliš lehký na ven a i za zdánlivého bezvětří se trápí a pak jsou z toho zbytečné pády. Doporučuji čas od času kontrolovat, případně vymezit vůli mezi vnitřní a vnější hřídelí, a to pomocí pojistky ve spodní části vrtulníku, pod ozubenými koly, tak, aby mezi hřídeli nebyla žádná vůle. Vůle může vzniknout po pádu nebo jiné havárii, a je to znát na letu vrtulníčku, který má potom sklony opisovat elipsy ve visu. Po vymezení vůle se vrtulníček uklidní. Pro lepší pohyb dopředu jsem nalepil do špičky kabinky na kousek plastelíny matku M4 a hned letěl daleko lépe dopředu. Jsem s ním spokojený, je to hračka, která mi doma dělá opravdu radost. Kdybych se měl znovu rozhodovat, který mikro vrtulník, zvolil bych stejnou značku.