Helimaniacs Team Brno 2

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
peko.cz

Re: Helimaniacs Team Brno 2

#721 Příspěvek od peko.cz »

RomanAll píše:jak tak koukam, baterky vseobecne spatny :-(

nezkousel jste nekdo G6 Thunder power??
dik

Vždyť teď jsem jednu objednal, nikdo jiný koho znám je nelítá ...
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#722 Příspěvek od pkotatko »

krtek2k píše:Ti dám výstřel do tmy :)
BEC v JIVEu není nic?
A jak si užíváš vozit baterku na víc? Kontrolovat ji, jestli je nabitá?
Roxxy během letu pomalu klesá otáčkama. Však si změř stejný IDLE na začátku a na konci. Furt ty samý otáčky?

U devadesátky FBL bych stejně u Jive buffer pack vozil. Takže je to jedno. Jestli mám 4S nikláčů nebo 2S LiFe to už nehraje roli. Ale jasně je to o preferencích každého. A klesání otáček ? Ano máš pravdu. Ale pokud máš dobré baterky co si podrží napětí tak se to neděje. Vidím to na Pročku. Když byly NeneTechy nové, otáčky to drželo až do konce letového času. Dneska už sice lítám stejně dlouho, ale na nižší otáčky aby to baterky vůbec daly. A stejně přistávám s klepající se, podtočenou helinou. A dobíjím do nich pořád stejně. Prostě baterky v hajzlu a ani deset Kontroniků by si s nimi neporadilo.
Neříkám že Jive není špička. Jen se mi nelíbí tvrzení že Roxxy do velké heliny ne. To je všechno. A další, pro mě dost dobrá věc, je větrák na chlazení u Roxxy. Docela se mi občas hodí. Věř tomu, že kdyby se mi něco na Roxxy nelíbilo, určitě bych to sem napsal.
Už aby dorazily TP65C :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Kenny McCormick

#723 Příspěvek od Kenny McCormick »

suhlas s petrom, drzi to otacky, kym su dobre baterky, alebo so slabsimi kratsi cas. Dnes som kontroloval regl s programatorom, ot boli 3221/3180 max/priemer, co je myslim super. Na jednej strane s tym tak nemykam /ziadne 3D/, no na druhej paky mam ubastlene z povodne 3S 25C zippy na 4S a maju asi 160 cyklov! 2200mAh a dobijem za 6min 1400, stacilo by lieta trosku dlhsie a otacky by sli dole. Asi este rozhoduje aj hodnota v Tx pre govik, aby mal rezervu, mam len 65%.

PS: heli sa mi prepada pri prechode do visu, moze to byt govikom /povodne som bol resvedceny ze ano/, vyssim ziskom na beaste, volami na servach cykliky alebo nejakou kombinaciou. To len na okraj.
Brnaci snad prepacia... :)
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#724 Příspěvek od pkotatko »

Když jsem se učil základy u Petra Novotného na kabelu, tak mi vždy kladl na srdce, abych počítal s propadem heliny při přechodu z letu do visu. Dneska už vím že je to normální a logické. Heli potřebuje větší náběh listů při visu než při vodorovném dopředném letu.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
RomanAll

#725 Příspěvek od RomanAll »

peko.cz píše:
RomanAll píše:jak tak koukam, baterky vseobecne spatny :-(

nezkousel jste nekdo G6 Thunder power??
dik

Vždyť teď jsem jednu objednal, nikdo jiný koho znám je nelítá ...

super, mne nedoslo co tp a cisla jsou, az ted :oops:
jsem zvedavej jak se budou chovat a jak dlouho :wink:
Naposledy upravil(a) RomanAll dne čtv 01.09.2011 0:29, celkem upraveno 1 x.
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
Kenny McCormick

#726 Příspěvek od Kenny McCormick »

ono to niesu klasicke prepady, niekedy sa to prepadne, niekedy vobec, niekedy s rozvibrvanim cez kridelka aj o dva metre, skusim uz konecne vypnut govik a vylucit ho ako povodcu, som lenivy a pohodlny. :oops:
baui

#727 Příspěvek od baui »

Kenny, vypinat govik je podle me nesmysl. Pokles otacek bys poznal.
Jestli ale litas 450ku na 4S pocitej s tim, ze budes muset byt podstatne zivejsi na kolektivu kvuli te pridane hmotnosti a propadat se to zkratka bude. To same dela miniprotos pote, co jsem ho prehodil z 3S na 4S. Co se tyka rozvibrovani, to se mi delo taky. Stacilo povolit trochu vic listy aby mohly do predstihu kdyz po nich uz nechces vykon.
Tom
Kenny McCormick

#728 Příspěvek od Kenny McCormick »

listy... Tie ma nenapadli. Vyskusam.
Znie to dost logicky.
paveld

#729 Příspěvek od paveld »

pkotatko píše:Když jsem se učil základy u Petra Novotného na kabelu, tak mi vždy kladl na srdce, abych počítal s propadem heliny při přechodu z letu do visu. Dneska už vím že je to normální a logické. Heli potřebuje větší náběh listů při visu než při vodorovném dopředném letu.

Souhlas ........
Spousta modelářů vrtulníkářů výborně létajících je velmi dobře obeznámena s technikou a seřizováním heli, ale nějak pořád neví, jak a proč se ten vrtulník zrovna chová: lol:
Přečíst něco málo o mechanice letu a aerodynamice by asi neškodilo (nám všem) :D
paveld

#730 Příspěvek od paveld »

Na DP jsem rozsvítil v 6 ráno.
Přijdu zhasnout po 19té :D
error414
Kontaktovat uživatele:

#731 Příspěvek od error414 »

paveld píše:
pkotatko píše:Když jsem se učil základy u Petra Novotného na kabelu, tak mi vždy kladl na srdce, abych počítal s propadem heliny při přechodu z letu do visu. Dneska už vím že je to normální a logické. Heli potřebuje větší náběh listů při visu než při vodorovném dopředném letu.

Souhlas ........
Spousta modelářů vrtulníkářů výborně létajících je velmi dobře obeznámena s technikou a seřizováním heli, ale nějak pořád neví, jak a proč se ten vrtulník zrovna chová: lol:
Přečíst něco málo o mechanice letu a aerodynamice by asi neškodilo (nám všem) :D

existuje neco takoveho pro blbce?
Logo 600 + spirit
peko.cz

#732 Příspěvek od peko.cz »

Tak díly z améru jsou tu!
http://pekocz.rajce.idnes.cz/nastenka#2 ... .08.53.jpg
VBar jde do LA700, Microbeast z LA700 jsem už včera napároval na Robbe R6007SP (http://www.robbe.de/empfaenger-r-6007-s ... rasst.html) a půjde do Pročka. Už se těším! Poslední moje pádlová helina se stane minulostí!
Jedna testovací Baterka ThunderPower 2250 65C 3s je taky na cestě. Ještě špekuluju nad tím motorem do PROčka. Je ten "setový" 450M opravdu tak dobrý? :roll:
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#733 Příspěvek od Standapass »

Souhlas ........
Přečíst něco málo o mechanice letu a aerodynamice by asi neškodilo (nám všem) :D[/quote]

Ahoj Pavle. Nechceš se toho ujmout ty sám. Máš k tomu z nás všech nejblíže. Ale žádné dlouhé romány. Vše vysvětli srozumitelně tak max v pěti větách. Na takový článeček si udělá čas asi každý. Ale pozor !!! Max pět krátkých vět. Standa :P
HTC evo3d
Digis
Kontaktovat uživatele:

#734 Příspěvek od Digis »

peko.cz píše:Tak díly z améru jsou tu!
http://pekocz.rajce.idnes.cz/nastenka#2 ... .08.53.jpg
VBar jde do LA700, Microbeast z LA700 jsem už včera napároval na Robbe R6007SP (http://www.robbe.de/empfaenger-r-6007-s ... rasst.html) a půjde do Pročka. Už se těším! Poslední moje pádlová helina se stane minulostí!
Jedna testovací Baterka ThunderPower 2250 65C 3s je taky na cestě. Ještě špekuluju nad tím motorem do PROčka. Je ten "setový" 450M opravdu tak dobrý? :roll:

Pro tebe není žádný setový motor dobrý :roll: :wink:
baui

#735 Příspěvek od baui »

Stando, ty Pavla zavaris, to budou totiz hooooooooooodne dlouhe vety :mrgreen:

zdzd ma na svem webu cesky preklad Practical Theories od Colina Milla. Nevim jaka je kvalita prekladu, puvodni clanek je hodne dobry zvlast v poslednich dilech. Original v anglictine vydali na W3MH.

Zajimalo by me, jestli je dostupna nejaka rozumna literatura v cestine. Jinak ted ctu na dobrou noc od J.Seddona knizku Basic Helicopter Aerodynamics, ta se da sehnat v originale v PDF.
Tom
Zamčeno

Zpět na „Kluby“