SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
Ahoj,
já jsem to už s pokusy vzdal a před každým startem (teda po výměně baterky) poodejdu cca 10m a za stálého páčkování obejdu půlkruh kolem modelu. Buď se nic nestane, nebo se to vyblbne a pak už je klid. Patří to k předstartovní prohlídce a už mi to ani nevadí.
Až bude někdy kačka navíc, tak koupím kloudné radio.
Honza
já jsem to už s pokusy vzdal a před každým startem (teda po výměně baterky) poodejdu cca 10m a za stálého páčkování obejdu půlkruh kolem modelu. Buď se nic nestane, nebo se to vyblbne a pak už je klid. Patří to k předstartovní prohlídce a už mi to ani nevadí.
Až bude někdy kačka navíc, tak koupím kloudné radio.
Honza
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
Ahoj, jsem začátečník a Sky Climber je moje první éro.
SC mám od května a zatím jsem nalétal víc minut na simulátoru než ve vzduchu.
Ani mému CS nefungovala brzda motoru a tak jsem setový regulátor vyměnil za Mystery 30A BEC. Po připájení kontaktů a namontování do letadla začaly tyto poblémy:
1. Po připojení k akumulátoru bliká přijímač, všechna serva s sebou cukají a plyn nereagujeje.
2. Po odpojení křídel (křidélek) a opětovném připojení k akumulátoru dojde do 20s ke kontaktu s vysílačem a plyn začne fungovat.
3. Po odpojení od akumulátoru po synchronizaci s vysílačem, rychlém připojení křidélek a opětovném připojení k akumulátoru dojde do ke kontaktu s vysílačem a všechno funguje jak má.
4. Po delším odpojení od akumulátoru se opět dostanu do bodu 1 a je nutné opět nejdříve odpojit křidélka, aby došlo k synchronizaci s vysílačem.
Nevíte prosím někdo co s tím?
SC mám od května a zatím jsem nalétal víc minut na simulátoru než ve vzduchu.
Ani mému CS nefungovala brzda motoru a tak jsem setový regulátor vyměnil za Mystery 30A BEC. Po připájení kontaktů a namontování do letadla začaly tyto poblémy:
1. Po připojení k akumulátoru bliká přijímač, všechna serva s sebou cukají a plyn nereagujeje.
2. Po odpojení křídel (křidélek) a opětovném připojení k akumulátoru dojde do 20s ke kontaktu s vysílačem a plyn začne fungovat.
3. Po odpojení od akumulátoru po synchronizaci s vysílačem, rychlém připojení křidélek a opětovném připojení k akumulátoru dojde do ke kontaktu s vysílačem a všechno funguje jak má.
4. Po delším odpojení od akumulátoru se opět dostanu do bodu 1 a je nutné opět nejdříve odpojit křidélka, aby došlo k synchronizaci s vysílačem.
Nevíte prosím někdo co s tím?
Myslím, že tento problém už někdo řešil http://www.youtube.com/watch?v=zuZGWzfSqWc , ale jak to dopadlo nevím. Zkus prohledat vlákno.
Asi bych zkusil zkontrolovat všechny kontakty, nastavení reglu a nově spároval.
Honza
Honza
Locker píše:Myslím, že tento problém už někdo řešil http://www.youtube.com/watch?v=zuZGWzfSqWc , ale jak to dopadlo nevím. Zkus prohledat vlákno.
Honza
Informoval jsem se na to u prodejce a jediným vysvětlením je prý slabý okruh BEC.
Ahoj,chci se zeptat,zda se nekdo s timto modelelem pokousel pri akrobacii o vyvrtky?Dik za odpoved.
To nemá smysl. Skyclimber má směrovku spíše na okrasu. V lepším případě na jemné korekce ale ne na akrobacii. Na věci vyžadující směrovku ve větší míře zapomeň. Jakš takš s tím jde výkrut pokud to trochu koriguješ výškovkou, uděláš přemet, když budeš tlačit tak to udržís i na zádech, ale nic moc dalšího a už vůbec ne přesného. Na jen trochu víc než základní věci poříď něco mrštnejšího.
Karlosino píše:Ahoj,chci se zeptat,zda se nekdo s timto modelelem pokousel pri akrobacii o vyvrtky?Dik za odpoved.
Ahoj, hlavně si kontrolujte tu trubku v křídle.Jednou po lítání jsem zjistil ,že je prasklá a to jsem s Climbrem dost blbnul.No ještě že se nic nestalo.
Letu zdar.
Karlosino píše:Ahoj,chci se zeptat,zda se nekdo s timto modelelem pokousel pri akrobacii o vyvrtky?Dik za odpoved.
Ahoj,
s SC lítám vše kromě kopaných
Na první pokusy si dej větší rezervu výšky.
SC umí krásně na zádech (včetně zatáček), lopas (i tlačený), výkrut, vývrtku, souvrat a po řádném rozjetí i stoupavý výkrut. Je to ale na takovou tu tááááhlou akrobacii, žádné rvaní za páčky. Na to mám MX2(scouta).
Locker píše:
Ahoj,
s SC lítám vše kromě kopaných. Vývrtka je v pohodě a vybíhá to samo po puštění řízení, jen je potřeba dát max. výchylky na směrovce (jak páka na servu, tak na směrovce) a to samé i na křidýlkách.
Na první pokusy si dej větší rezervu výšky.
SC umí krásně na zádech (včetně zatáček), lopas (i tlačený), výkrut, vývrtku, souvrat a po řádném rozjetí i stoupavý výkrut. Je to ale na takovou tu tááááhlou akrobacii, žádné rvaní za páčky. Na to mám MX2(scouta).
no tak prvky, které vyžadují směrovku u SC jsou tak táhlé, že to nabývá charakteru geologického pohybu
Zrovna tak ten let na zádech ... ten se s SC dá letět ... ale musí se dost držet hlavně výškovkou. To je dáno konstrukčně (tlustý velmi nesymetrický profil s nenulovým úhlem seřízení a k tomu nějaké to vzepětí (respektive velké uši) a i když každý SC je díky výrobní toleranci těhle EPP tak trochu originál, tak hodit to na záda čekat, že to poletí skoro samo nejde. Ale jo ... na zádech se to ulítat dá, aniž by to byla úplná parodie.
Ahoj,tak po serizeni musim konstatovat,ze me SC mile prekvapil,protoze vyvrtka se da zaletat pekne.Sedm otocek,ustalena rychlost,vrtalo by to az do zeme.Vybrani bez prblemu.Ostatni obraty-premet,obraceny premet,vykrut,let na zadech take bez problemu.Nejvic usili je ciste zaletat souvrat.Jasne,ze nemuzeme od SC ocekavat obraty,jak od cistokrevneho akrobata,ale na to,ze je to model na relax.letani, to jde.Letu zdar!
Ahoj,
mám takový menší problém a ptám se zkušenějších....
Po cca dvou měsících jsem se dostal zase k lítání a úplně se mi rozházeli serva. Nehejbal jsem ani s rádiem a ani s táhlama na éru. Předtím jsem lítal s nulovými trimy (poladil jsem vše na letadle), nebo max dvě ťuknutí do trimu (je to přeci jen houbolet). Teď sem se na balančkách dostal na +43 a na směrovce +32 aby to letělo rovně. Jak je to možný, že jsou najednou nulový hodnoty serv úplně jinde???
Dík za info, Honza
mám takový menší problém a ptám se zkušenějších....
Po cca dvou měsících jsem se dostal zase k lítání a úplně se mi rozházeli serva. Nehejbal jsem ani s rádiem a ani s táhlama na éru. Předtím jsem lítal s nulovými trimy (poladil jsem vše na letadle), nebo max dvě ťuknutí do trimu (je to přeci jen houbolet). Teď sem se na balančkách dostal na +43 a na směrovce +32 aby to letělo rovně. Jak je to možný, že jsou najednou nulový hodnoty serv úplně jinde???
Dík za info, Honza
a jak jsi to ty 2 měsíce skladoval? Je to přeci jen houba a ne laminát - nemohlo se stát, že se nějak při skladování nějakým směrem přiohýbala celá kýlovka nebo třeba celý trup / křídla?
+43 je opravdu dost. Ale určité vodítko kde je zakopaný pes by ti s takhle velkým trimem mohla dát i jednoduchá vizuální kontrola letadla. pokud by těch +43 měla být totiž výchylka kormidla, tak to bude dost vidět, že není kormidlo v neutrálu ... pak to znamená, že je něco dost křivě (buď sesazení, nebo zkřivené) a je potřeba řešit narovnání/sesazení. Pokud i při těch +43 máš vizuálně kormidlo relativně v neutrálu (není nijak extra vyosené), tak bych hledal problém někde v náhonech, úchytech pák apod. Prostě něco se od minule změnilo v náhonu a musíš to dohánět posunem střední polohy serva. Asi je možné, že se rozhodí i neutrál serva - ale tady si netroufnu odhadnout, zda to může být o tolik. Každopádně začni u té kontroly toho, zda to rovně letí s kormidly v neutrálu nebo s vyosenými, které pak kompenzují nějaké pokřivení zbytku modelu.
+43 je opravdu dost. Ale určité vodítko kde je zakopaný pes by ti s takhle velkým trimem mohla dát i jednoduchá vizuální kontrola letadla. pokud by těch +43 měla být totiž výchylka kormidla, tak to bude dost vidět, že není kormidlo v neutrálu ... pak to znamená, že je něco dost křivě (buď sesazení, nebo zkřivené) a je potřeba řešit narovnání/sesazení. Pokud i při těch +43 máš vizuálně kormidlo relativně v neutrálu (není nijak extra vyosené), tak bych hledal problém někde v náhonech, úchytech pák apod. Prostě něco se od minule změnilo v náhonu a musíš to dohánět posunem střední polohy serva. Asi je možné, že se rozhodí i neutrál serva - ale tady si netroufnu odhadnout, zda to může být o tolik. Každopádně začni u té kontroly toho, zda to rovně letí s kormidly v neutrálu nebo s vyosenými, které pak kompenzují nějaké pokřivení zbytku modelu.
Skladováno v poloze nasvislo (stuha přes křídlo-pod trupem-přes křídlo) už rok a nikdy nebyl problém. Při předletovce jsem si právě všimnul, že jsou kormidla "ujetá". Směrovka na jednu stranu (teď nevím na kterou) a balančky taky na tu samou. Balančky jsou každá na samostatném servu i kanálu (snad jsem to napsal správně-prostě nemám "Y" kabel) a jedno nahoru a druhý o přibližně stejnou výchylku dolů. Tak jsem to dáhl do neutrálu trimem a vyšlo mi to strašný číslo. Servo na výškovce je normálně v neutrálu jak na éru, tak na trimu a v pohodě.
Jako by si přímač (nebo vysílač) posunul nulový hodnoty tří kanálů - nevim jak to funguje, tak možná kecám blbosti. Mám vysílač spárovaný i na druhé éro a tam tento problém není. Vysílač je setovka od SC a ta nemá paměť na modely, tak jsem u obou letadel naladil výchylky tak, abych to měl bez trimování.
H.
Jako by si přímač (nebo vysílač) posunul nulový hodnoty tří kanálů - nevim jak to funguje, tak možná kecám blbosti. Mám vysílač spárovaný i na druhé éro a tam tento problém není. Vysílač je setovka od SC a ta nemá paměť na modely, tak jsem u obou letadel naladil výchylky tak, abych to měl bez trimování.
H.
Ahoj...zdravím majitele sky climberu. Chtěl bych se Vás zeptat když dám vysílač do modu 2, tak na pravé páčce jsou křidýlka nebo směrovka? Respektive vždy když je mod 1 nebo dva, tak na pačce co ovládá otáčky motoru jsou křidélka nebo směrovka? Podle mě by měla být směrovka s motorema křidélka s výškovkou. Jak je to u tohoto modelu? Případně jde to popřeházet jak budu chtít?
A další věc... myslíte si, že je pro mě sky climber dobrá volba když jsem ted asi dva měsíce létal s Funticem (rozpětí 700mm bez křidélek)? A ten přežil opravdu hodně pádů...ale to proto, že co sem se s tím naučil, tak sem tomu moc dával a riskoval, protože sem věděl, že to přežije. S sky climberem by to bylo oněčem jiném...
Jo a ještě jedna věcička...co by bylo potřeba dát za motor do climbera, aby se udržel svisle na místě jako vrtulník a i mohl stoupat... odkaz by byl super
Mockrát děkuj za odpovědi
A naposled jaký je rozdíl mezi sky climberem a A200?
A další věc... myslíte si, že je pro mě sky climber dobrá volba když jsem ted asi dva měsíce létal s Funticem (rozpětí 700mm bez křidélek)? A ten přežil opravdu hodně pádů...ale to proto, že co sem se s tím naučil, tak sem tomu moc dával a riskoval, protože sem věděl, že to přežije. S sky climberem by to bylo oněčem jiném...
Jo a ještě jedna věcička...co by bylo potřeba dát za motor do climbera, aby se udržel svisle na místě jako vrtulník a i mohl stoupat... odkaz by byl super
Mockrát děkuj za odpovědi
A naposled jaký je rozdíl mezi sky climberem a A200?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká modů, mrkni sem, je tam přehledná tabulka, co který mode znamená:
http://www.kolmanl.info/index.php?show=RC_KNIPLY
Sky Climber je pohodový letadlo, pokud jsi lítal s Funticem, nebudeš myslím mít problém. ale je to "termický" větroň, takže se s ním asi nebude dát řádit tak jako s Funticem
K tomu motoru- proboha proč??? Climber je větroň, proč by měl viset na vrtuli jako akrobat?
Jo a rozdíl mezi A200 a Sky Climberem je jen v nálepkách.
http://www.kolmanl.info/index.php?show=RC_KNIPLY
Sky Climber je pohodový letadlo, pokud jsi lítal s Funticem, nebudeš myslím mít problém. ale je to "termický" větroň, takže se s ním asi nebude dát řádit tak jako s Funticem
K tomu motoru- proboha proč??? Climber je větroň, proč by měl viset na vrtuli jako akrobat?
Jo a rozdíl mezi A200 a Sky Climberem je jen v nálepkách.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...