ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#721 Příspěvek od jamesgsf »

Crempa píše:A co pozivate za power module? U toho 60A z ebay (goodluckbuy) je tusim vyslovne napsano, ze ho nelze pouzit pro napajeni desky, protoze na nem neni zadny stabilizator... (ale i tak ma 6 vodicu na spojeni s deskou)

Mám tento http://www.ebay.com/itm/130958938102

je to stejný jako tohle http://www.goodluckbuy.com/apm2-52-apm2-6-90a-voltage-sensor-current-sensor-module-meter-osd-current-display.html
z vzhledem k tomu, že vzadu (kde je napsano 5V) taky 5V neleze tak je to asi jasný.

Jen teda nechápu, proč podle té jejich poznámky bych neměl mít připojený JP1, když musím stejně desku napájet z becu. A tohle je tedy jen senzor. Jinak dík za nasměrování, cely dopoledne v prd... zkoumáním proč to nejde.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Sofin

#722 Příspěvek od Sofin »

Tyrano-cz píše:Ještě jsem se chtěl zeptat, máte někdo externí kompas? Nějak se mi nedaří odstavit ten na desce a donutit desku aby brala ten externí.

Mělo by to jít, ale musíš přeškrábnout propojku na plošném spoji.

http://copter.ardupilot.com/wiki/common-external-magnetometer-for-improved-performance/#Instructions_for_APM_25
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#723 Příspěvek od Tyrano-cz »

Jo, to už jsem udělal, přesně podle tohohle a video návodu na youtube, ale kompas na desce je furt aktivní a bojím se škrábat hloub, protože je to vícevrstvej tišťák a kdoví co vede pod tímhle místem, tak abych nezrušil celou desku. Ale co mne na tom fascinuje, je fakt, že se jedná o verzi, která je určená na použití externího kompasu a aby ti to fungovalo, tak musíš přerušovat dráhy na tištěném spoji. To by mně zajímalo, co by na to řekly, kdyby mi to po půl roce přestalu fungovat a chtěl bych tu desku reklamovat:-)
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
tibor

#724 Příspěvek od tibor »

Tyrano-cz píše:... a aby ti to fungovalo, tak musíš přerušovat dráhy na tištěném spoji. To by mně zajímalo, co by na to řekly, kdyby mi to po půl roce přestalu fungovat a chtěl bych tu desku reklamovat:-)

Po polroku by ti ju čiňan nezreklamovali ani keby si ju nepreškrabol.
pad
Kontaktovat uživatele:

#725 Příspěvek od pad »

"JOYSTICK MODE"?
Dneska jsem uskutečnil první let té mé dead cat coptery s Ardu. Paráda, letělo to, nerozbilo se to :)

Jenže .... už jsem tu zmiňoval, že se mi při zkoušení ovládání doma na stole přehodily kanály 1 a 2 .... při letu venku jsem odhalil proč .... pokud je koptéra nastavena čumákem na sever vše funguje tak jak má (reaguje přesně na povely z vysílače). Ovšem jakmile ji otočím podél svislé osy do jiného směru začnou se dít věci. Začne se měnit vliv vychýlení ovladačů (křidélka, výškovka) na pohyb/naklonění koptery. Pokud ji otočím o 90st prohodí se ovladače 1 a 2, pokud ji otočím o 180st ovladače jsou OK ale prohodí se smysl výchylek.

Počítám, že to bude nějaká vychytávka na desce, která půjde vypnout. Zatím se mi nedaří najít co to je za nastavení.

A další zajímavost - RTL .... pokud jsem blízko (třeba do 10m) od místa vzletu koptéra takřka poslušně bez blbnutí vyrazí směrem "domů" a pak cca metr nad zemí začne dělat kolečka o průměru tak metr ... pokud jsem dál tak začne kroužit v kruzích cca 15m v průměru ... a nervově jsem nevydržel čekat jestli to kroužení skončí návratem nebo někam odkrouží :). Vím, že to kroužení je standardní dle nastavení v Planneru, ale překvapilo mne, že jsou dva způsoby chování :)

Jinak oproti KK 2.0 mi chování koptery přijde takové stabilnější :)
kombat na kopci i s motory :-)
creagel

#726 Příspěvek od creagel »

Co se tyka te zmeny smyslu ovladani pri otaceni coptery - v arduflyer je na to parametr, ktery ma ovladani usnadnovat novackum (jednoduse od sebe je za kazde situace od sebe). Pro nas navykle na to, ze to tak neni je to dost problem. Nemam ted desku u sebe, abych se kouknul jak se presne ten parametr jmenuje, ale pri prochazeni to najdes hned ;)
pad
Kontaktovat uživatele:

#727 Příspěvek od pad »

Myslel jsem si to :)
Smysl to dává pokud má někdo mod s křidélky a vop na jednom kniplu ... což já nemám a pak je to docela vopruz.
Tu proměnnou se mi nedaří najít, tak pokud někdo ví sem s ní.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#728 Příspěvek od jamesgsf »

Koukni do letových modů, máš tam určitě u něčeho zaškrnuto simple mode nebo tak nejak. To je mod, že je jedno jak je kopter natočen, paka smer od tebe letí od tebe, k sobe leti k tobe, doleva dolava atd.Prostě je to spis takovy zachranný mod, když ztratíš orintaci kde je předek, přepneš na simple mode a víš, že když dáš k sobě (normálně by to bylo jako výškovka nahoru - copter dozadu) coptera přiletí k tobě. Na to kroužení v RTL zaleži co maš na staveno rtl , jestli jen přiletěť nebo kroužit, nebo přiletět a přistát. Nevim jestli to nebude i pod failsafe.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
pad
Kontaktovat uživatele:

#729 Příspěvek od pad »

Díkas. Vida, já ten simple mod sice vypnul jenže se nic nezměnilo - měl jsem za to, že se vypnutí projeví ihned (propojení s kopterou přes bezdrát 433 modul). Neprojeví, zřejmě je potřeba pro aktualizaci nastavení nejdříve desku odpojit od napájení a změna se projeví až při dalším zapnutí.
Asek
Kontaktovat uživatele:

#730 Příspěvek od Asek »

Provozujete někdo Arduflyer APM 2.5 jako "V"? Mám quadru "X" kolem 600 mm a jsem velmi spokojený. Teď bych chtěl nový rám 700 mm a vyhlídnul jsem si tento. Chodí "V" stejně dobře jako "X"?
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
pad
Kontaktovat uživatele:

#731 Příspěvek od pad »

Asek píše:Provozujete někdo Arduflyer APM 2.5 jako "V"? .......

Teď jsem se vrátil z venku a zkoušel jsem novou kopteru stylu dead cat (což je i tvůj rám). A mám nastavení "V". Bohužel vzhledem k tomu, že se s deskou teprve seznamuju tak těžko můžu srovnávat, ale lítá to, podle mě slušně :)

trhavé video http://youtu.be/MW_7m3QiHlo (telefon holt už nějak nestíhá :( )
pad
Kontaktovat uživatele:

#732 Příspěvek od pad »

RTL Mod
Zkoušel jsem RTL mód a opět jsem nevydržel s nervama .... při přepnutí do RTL začne koptera kroužit, to je OK, jenže mi přijde že neustále zvyšuje náklon a začíná klesat v rychlém letu ve spirále. Zkoušel jsem to asi jen 15m nad zemí tak netuším zda ve větší výšce by to bylo OK.
A opět platí, že pokud RTL mod zapnu když jsem jen kousek od sebe tak se koptera poslušně přesuna nad místo vzletu a začne klesat.

Kde hledat zradu? Tovární nastavení jsem neměnil.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#733 Příspěvek od Woita »

Asek píše:Provozujete někdo Arduflyer APM 2.5 jako "V"? Mám quadru "X" kolem 600 mm a jsem velmi spokojený. Teď bych chtěl nový rám 700 mm a vyhlídnul jsem si tento. Chodí "V" stejně dobře jako "X"?

Dead Cat provozuju, myslím že to má leckdo.
http://rc.ludl.cz/index.php/nase-rc-modely/109-dead-cat
Podle mě to V lítá nejméně tak dobře jako X. První let byl maličko nezvyk, tak první minutu, ale zalíbilo se mi to a s Xkem už nějakou dobu nelítám :-)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
johny107

#734 Příspěvek od johny107 »

Co myslite pod V ??? Zeby quad plus? Motorom vpred?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#735 Příspěvek od Woita »

Ne-e. Véčko má vrtule podobně jako "X", ale uspořádané do lichoběžníku. Přední ramena svírají spolu širší úhel než zadní ramena. Přední motory jsou šíře od sebe nežli zadní. Je to výhodné kvůli kamerám, přední ramena nepřekážejí ve výhledu.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“