Heli HK-450 z HC III.
Re: Heli HK-450 z HC
Pouzivej AVCS rezim, usnadni ti to pilotaz. V normal modu ocas neustale ridis, jako u skutecneho vrtulniku. Vitr te pretlaci a otoci, kdyz pridas kolektiv do stoupani tak ti ocas protireakci ujede do strany, atd. atd. Tohle vsechno ti AVCS rezim pohlida. V neutralni poloze se gyro snazi drzet nulovou uhlovou vychylku za jednotku casu.
Pro to nastaveni vrtulky - ladi se to v modu Normal. Tak aby vrtulka mela uz s trimem v neutralu tah do protireakce vuci rotoru (tah ocasem doleva). Pro to prvni nastaveni si sklop listy vrtuly na gripech k sobe. Horni konec listu utika doprava, spodni utika doleva. Pohledove shora si mezi konci listu nastav vzdalenost asi 20mm a jdi na to. Podle chovani uz to doladis jemnym posunem serva po trubce ocasu. Ve visu v Normal rezimu by ten ocas nemel mit moc snahu nekam utikat. Nak
Pro to nastaveni vrtulky - ladi se to v modu Normal. Tak aby vrtulka mela uz s trimem v neutralu tah do protireakce vuci rotoru (tah ocasem doleva). Pro to prvni nastaveni si sklop listy vrtuly na gripech k sobe. Horni konec listu utika doprava, spodni utika doleva. Pohledove shora si mezi konci listu nastav vzdalenost asi 20mm a jdi na to. Podle chovani uz to doladis jemnym posunem serva po trubce ocasu. Ve visu v Normal rezimu by ten ocas nemel mit moc snahu nekam utikat. Nak
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Kenny McCormick píše:......
Ondra sa nam zle vyspal...
Néé
Na jeho otázky tady jsou i odpovědi. Jééénže pán je línej hledat.... že?
viewtopic.php?f=107&t=38240&hilit=AVCS+vs.+NORMAL
OPR píše:PS: a koukej hledat v historii - těhlech otázek co tu padlo z Tvé strany tu je na kýbl možná dva.
Tak s tymto suhlasim aj ja. Ono je potreba mat ochotu nastudovat aj nieco sam a potom sa pytat na niektore nejasnosti. Cakat, ze niekto niekomu vysvetli vsetko od A do Z je prinajmensom dokaz o vlastnej neschopnosti.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
- vylizplech
Nakadah píše:Pouzivej AVCS rezim, usnadni ti to pilotaz. V normal modu ocas neustale ridis, jako u skutecneho vrtulniku. Vitr te pretlaci a otoci, kdyz pridas kolektiv do stoupani tak ti ocas protireakci ujede do strany, atd. atd. Tohle vsechno ti AVCS rezim pohlida. V neutralni poloze se gyro snazi drzet nulovou uhlovou vychylku za jednotku casu.
tohle jsem potřeboval vědět,díky nakadah i ostatním a ano shake jsem neschopný a asi mi dýl trvá než něco pochopím,ale věř mi,že jsem studoval o vrtulníkách hodně věcí,ale když jsem na to sám a nevím kdo by mi v okolí pomohl tak to jde hodně těžko,určitě je takových víc co na to byli sami a zvládli to,tak já k nim zřejmně nepatřím.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
se tak hned nečíííl
nikdo od nikud nespadl a proto je tu ta funkce hledej. 
- vylizplech
OPR píše:se tak hned nečííílnikdo od nikud nespadl a proto je tu ta funkce hledej.
nečílím se a hledám o gyrech více a studuji,už jsem něco našel a začíná mi to docházet ta funkce gyra.
- vylizplech
ale mám obavu jak už mi tu někdo napsal,že jsem koupil gyro a přitom to co jsem měl předtím je asi taky funkční,jen jsem ho špatně nastavil 
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ono je funkční a funkční ..... nepředbíhej.
vylizplech píše:nečílím se a hledám o gyrech více a studuji,už jsem něco našel a začíná mi to docházet ta funkce gyra.
Tak toto je ten spravny postup. Ja som tiez nemal nikoho v sirokom okoli, kto by poradil. Ale teraz uz verim, ze to dokazes aj ty.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Panove ma nekdo z vas ocasni domek vrtulky vcetne smykatka z HK450PRO? Tak nejak sem zjistilk ze stred smykatka neni niklovana mosaz ale ocel. A ocel na oceli jaksi nedela dobrotu. Trosku mi to do hridelky vydrelo zasek, vsiml sem si toho kdyz sem kontroloval vule pro ovladani zadni vrtulky - najednou se to zasekavalo.
Hridelku sem rozlestil smirkem 1000kou a osadil zpatky smykatko s mosaznym stredem. A zase to funguje hladce
Nak
Hridelku sem rozlestil smirkem 1000kou a osadil zpatky smykatko s mosaznym stredem. A zase to funguje hladce
- Screwball671
Nakadah píše:Panove ma nekdo z vas ocasni domek vrtulky vcetne smykatka z HK450PRO? Tak nejak sem zjistilk ze stred smykatka neni niklovana mosaz ale ocel. A ocel na oceli jaksi nedela dobrotu. Trosku mi to do hridelky vydrelo zasek, vsiml sem si toho kdyz sem kontroloval vule pro ovladani zadni vrtulky - najednou se to zasekavalo.
Hridelku sem rozlestil smirkem 1000kou a osadil zpatky smykatko s mosaznym stredem. A zase to funguje hladceNak
Já to mám a žádný vydření mi to nedělá, ale mažu to lehce vazelínkou, jemnou na ložiska, protože kdo maže, ten jede. Taky to po každým druhým až třetím lítání (8 - 12 baterek), vyčistím a znovu namažu. Protože kdo maže, ten jede...
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Ja taky mazu ale suchym teflonem
vazelinkou bych se bal vzniku brusne pasty
Nak
Přeji dobrý večer,a prosím o radu.Jakou frekvenci na gyru GA-250 musím nastavit pro servo Corona DS-929MG.Nebudu tvrdit ,že to nikde neni,přiznám se ,že to neumím najít.Děkuji.
1520ms/250Hz - je to nejmensi co gyro umi nastavit. A pokud o servu nic nevis tak je to asi jedine co nejvic bezpecne. 929MG sem myslim mel a na 250Hz fungovalo. Ted mam HD3688HB a zase jedu na 250Hz, protoze sem stejne jako ty nenasel zadne poradne udaje. Nak
karo píše:Přeji dobrý večer,a prosím o radu.Jakou frekvenci na gyru GA-250 musím nastavit pro servo Corona DS-929MG.Nebudu tvrdit ,že to nikde neni,přiznám se ,že to neumím najít.Děkuji.
nemáš za čo..
Prôtos 500/Spirit, Tarot450PRO/KBAR
SoloPro 100 3D, Rave 450FBL
T8FG Super, Phoenix5
SoloPro 100 3D, Rave 450FBL
T8FG Super, Phoenix5