Heli HK-450 z HC III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Re: Heli HK-450 z HC

#721 Příspěvek od Nakadah »

Pouzivej AVCS rezim, usnadni ti to pilotaz. V normal modu ocas neustale ridis, jako u skutecneho vrtulniku. Vitr te pretlaci a otoci, kdyz pridas kolektiv do stoupani tak ti ocas protireakci ujede do strany, atd. atd. Tohle vsechno ti AVCS rezim pohlida. V neutralni poloze se gyro snazi drzet nulovou uhlovou vychylku za jednotku casu.

Pro to nastaveni vrtulky - ladi se to v modu Normal. Tak aby vrtulka mela uz s trimem v neutralu tah do protireakce vuci rotoru (tah ocasem doleva). Pro to prvni nastaveni si sklop listy vrtuly na gripech k sobe. Horni konec listu utika doprava, spodni utika doleva. Pohledove shora si mezi konci listu nastav vzdalenost asi 20mm a jdi na to. Podle chovani uz to doladis jemnym posunem serva po trubce ocasu. Ve visu v Normal rezimu by ten ocas nemel mit moc snahu nekam utikat. Nak
OPR
Kontaktovat uživatele:

#722 Příspěvek od OPR »

Kenny McCormick píše:......
Ondra sa nam zle vyspal... :)

Néé :lol: právě že dneska docela dobře :D .

Na jeho otázky tady jsou i odpovědi. Jééénže pán je línej hledat.... že? :D Ale co.. komu by se chtělo takhle po ránu :lol:
viewtopic.php?f=107&t=38240&hilit=AVCS+vs.+NORMAL
shake13

#723 Příspěvek od shake13 »

OPR píše:PS: a koukej hledat v historii - těhlech otázek co tu padlo z Tvé strany tu je na kýbl možná dva.

Tak s tymto suhlasim aj ja. Ono je potreba mat ochotu nastudovat aj nieco sam a potom sa pytat na niektore nejasnosti. Cakat, ze niekto niekomu vysvetli vsetko od A do Z je prinajmensom dokaz o vlastnej neschopnosti. :wink:
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
vylizplech

#724 Příspěvek od vylizplech »

Nakadah píše:Pouzivej AVCS rezim, usnadni ti to pilotaz. V normal modu ocas neustale ridis, jako u skutecneho vrtulniku. Vitr te pretlaci a otoci, kdyz pridas kolektiv do stoupani tak ti ocas protireakci ujede do strany, atd. atd. Tohle vsechno ti AVCS rezim pohlida. V neutralni poloze se gyro snazi drzet nulovou uhlovou vychylku za jednotku casu.

Pro to nastaveni vrtulky - ladi se to v modu Normal. Tak aby vrtulka mela uz s trimem v neutralu tah do protireakce vuci rotoru (tah ocasem doleva). Pro to prvni nastaveni si sklop listy vrtuly na gripech k sobe. Horni konec listu utika doprava, spodni utika doleva. Pohledove shora si mezi konci listu nastav vzdalenost asi 20mm a jdi na to. Podle chovani uz to doladis jemnym posunem serva po trubce ocasu. Ve visu v Normal rezimu by ten ocas nemel mit moc snahu nekam utikat. Nak

tohle jsem potřeboval vědět,díky nakadah i ostatním a ano shake jsem neschopný a asi mi dýl trvá než něco pochopím,ale věř mi,že jsem studoval o vrtulníkách hodně věcí,ale když jsem na to sám a nevím kdo by mi v okolí pomohl tak to jde hodně těžko,určitě je takových víc co na to byli sami a zvládli to,tak já k nim zřejmně nepatřím.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#725 Příspěvek od OPR »

se tak hned nečíííl :D nikdo od nikud nespadl a proto je tu ta funkce hledej. :wink:
vylizplech

#726 Příspěvek od vylizplech »

OPR píše:se tak hned nečíííl :D nikdo od nikud nespadl a proto je tu ta funkce hledej. :wink:

nečílím se a hledám o gyrech více a studuji,už jsem něco našel a začíná mi to docházet ta funkce gyra.
vylizplech

#727 Příspěvek od vylizplech »

ale mám obavu jak už mi tu někdo napsal,že jsem koupil gyro a přitom to co jsem měl předtím je asi taky funkční,jen jsem ho špatně nastavil :oops:
OPR
Kontaktovat uživatele:

#728 Příspěvek od OPR »

Ono je funkční a funkční ..... nepředbíhej.
shake13

#729 Příspěvek od shake13 »

vylizplech píše:nečílím se a hledám o gyrech více a studuji,už jsem něco našel a začíná mi to docházet ta funkce gyra.

Tak toto je ten spravny postup. Ja som tiez nemal nikoho v sirokom okoli, kto by poradil. Ale teraz uz verim, ze to dokazes aj ty.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#730 Příspěvek od Nakadah »

Panove ma nekdo z vas ocasni domek vrtulky vcetne smykatka z HK450PRO? Tak nejak sem zjistilk ze stred smykatka neni niklovana mosaz ale ocel. A ocel na oceli jaksi nedela dobrotu. Trosku mi to do hridelky vydrelo zasek, vsiml sem si toho kdyz sem kontroloval vule pro ovladani zadni vrtulky - najednou se to zasekavalo.

Hridelku sem rozlestil smirkem 1000kou a osadil zpatky smykatko s mosaznym stredem. A zase to funguje hladce :) Nak
Screwball671

#731 Příspěvek od Screwball671 »

Nakadah píše:Panove ma nekdo z vas ocasni domek vrtulky vcetne smykatka z HK450PRO? Tak nejak sem zjistilk ze stred smykatka neni niklovana mosaz ale ocel. A ocel na oceli jaksi nedela dobrotu. Trosku mi to do hridelky vydrelo zasek, vsiml sem si toho kdyz sem kontroloval vule pro ovladani zadni vrtulky - najednou se to zasekavalo.

Hridelku sem rozlestil smirkem 1000kou a osadil zpatky smykatko s mosaznym stredem. A zase to funguje hladce :) Nak

Já to mám a žádný vydření mi to nedělá, ale mažu to lehce vazelínkou, jemnou na ložiska, protože kdo maže, ten jede. Taky to po každým druhým až třetím lítání (8 - 12 baterek), vyčistím a znovu namažu. Protože kdo maže, ten jede... :mrgreen:
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#732 Příspěvek od Nakadah »

Ja taky mazu ale suchym teflonem :D vazelinkou bych se bal vzniku brusne pasty :) Nak
karo

#733 Příspěvek od karo »

Přeji dobrý večer,a prosím o radu.Jakou frekvenci na gyru GA-250 musím nastavit pro servo Corona DS-929MG.Nebudu tvrdit ,že to nikde neni,přiznám se ,že to neumím najít.Děkuji.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#734 Příspěvek od Nakadah »

1520ms/250Hz - je to nejmensi co gyro umi nastavit. A pokud o servu nic nevis tak je to asi jedine co nejvic bezpecne. 929MG sem myslim mel a na 250Hz fungovalo. Ted mam HD3688HB a zase jedu na 250Hz, protoze sem stejne jako ty nenasel zadne poradne udaje. Nak
if1

#735 Příspěvek od if1 »

karo píše:Přeji dobrý večer,a prosím o radu.Jakou frekvenci na gyru GA-250 musím nastavit pro servo Corona DS-929MG.Nebudu tvrdit ,že to nikde neni,přiznám se ,že to neumím najít.Děkuji.

nemáš za čo.. :) http://www.nem.gr/images/text-file/manual-DS929MG.pdf
Prôtos 500/Spirit, Tarot450PRO/KBAR
SoloPro 100 3D, Rave 450FBL
T8FG Super, Phoenix5
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“