Easy Star - pokračování
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Baterku tam dej dvoučlánek Li-Poly (7,4V). Co se týče toho regulátoru, tak to ber tak, že když je dimenzovanej na 46A, začne omezovat proud do motoru až po překročení téhle hranice a životnost tý 400 je určitě nižší. Nicméně proudovej odběr závisí na zatížení motoru vrtulí. Pokud tam máš vrtuli ze stavebnice, tak by se nic stát nemělo - ta je na tenhle motor dimenzovaná. Průšvih by mohl nastat třeba kdybys spadnul, zasekla se ti vrtule a ty bys nestáhnul páku plynu na nulu.
Teda pokud to chápu zprávně
Teda pokud to chápu zprávně
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Takže jakej bych tam měl dát ten 46 nebo 20 ten 20 co jsem už psal je levnej o to nejde ,ale aby se mi nepřehřál tak bych si ho koupil když to je takhle.A baterka když je 2S tak je dvojčlánková? Když jo tak by to mohlo být takhle jestli to chápu. lipol 2200mAh 2S 20C? Já tomu vůbec nerozumim takže děkuju za ty pomocy které mi píšete.
Já mam v Elektrotrenérovi taky "400" a regulátor jen 12A, ale pro jistotu bych klidně vzal tu 20, ta je tak akorát.
2S na baterii znamená že jsou v ní dva články zapojené do serie, tudíž se jejich napětí sčítá (jeden článek Li-Poly má 3,2V). To 20C, který je zatím udává maximální proud, který lze z baterky odebírat. C znamená kapacitu, takže např. baterka s kapacitou 1100mAh, dá maximálně 22A. Dál je na baterii někde napsán maximální nabíjecí proud. Bývá to tak 3-5C.
Co se týče nabíjení Li-Polek, tak je třeba sehnat nějakej "inteligentní" nabíječ, kterej je umí nabíjet. Program nabíjení Li-Polek je totiž úplně jinej nežu Ni-Mh článků. Já mám například Raytronic C12 a myslim, že na běžný modelaření je to ideální. Nechá se napájet rovnou ze sítě, takže nepotřebuješ externí zdroj a svorky na nabíjení z autobaterie má taky.
2S na baterii znamená že jsou v ní dva články zapojené do serie, tudíž se jejich napětí sčítá (jeden článek Li-Poly má 3,2V). To 20C, který je zatím udává maximální proud, který lze z baterky odebírat. C znamená kapacitu, takže např. baterka s kapacitou 1100mAh, dá maximálně 22A. Dál je na baterii někde napsán maximální nabíjecí proud. Bývá to tak 3-5C.
Co se týče nabíjení Li-Polek, tak je třeba sehnat nějakej "inteligentní" nabíječ, kterej je umí nabíjet. Program nabíjení Li-Polek je totiž úplně jinej nežu Ni-Mh článků. Já mám například Raytronic C12 a myslim, že na běžný modelaření je to ideální. Nechá se napájet rovnou ze sítě, takže nepotřebuješ externí zdroj a svorky na nabíjení z autobaterie má taky.
- Luky Bartak
- Kontaktovat uživatele:
Co vim tak C14 umí navíc vybíjení, ale to se týká jenom Ni-Mh článků, protože Li-Polky nesměj klesnout pod určitý napětí, ale to by ti měl ohlídat regulátor. Mě nabíječ při připojení na balancér řval při napětí pod 3V na článek.
Co se týče doby letu tak mě to na 1100mAh lítá tak 10 minut na motor, ale protože rád plachtim, tak si pozaždý užiju minimálně půl hoďky polítání (lítám nad řepkovým polem a tam to moc nenosí
).
Dám ti jednu malou radu: Sežeň si v okolí nějakýho modeláře, jak vidíš jsme parta ukecaná, takže ti poradí. Pokud nikoho nenajdeš sežeň si aspoň knížku od Ivana Hořejšího Elektrolety a jak na to. Tam najdeš takový ty základní věci o modelech motorech, bateriích atd.
Co se týče doby letu tak mě to na 1100mAh lítá tak 10 minut na motor, ale protože rád plachtim, tak si pozaždý užiju minimálně půl hoďky polítání (lítám nad řepkovým polem a tam to moc nenosí
Dám ti jednu malou radu: Sežeň si v okolí nějakýho modeláře, jak vidíš jsme parta ukecaná, takže ti poradí. Pokud nikoho nenajdeš sežeň si aspoň knížku od Ivana Hořejšího Elektrolety a jak na to. Tam najdeš takový ty základní věci o modelech motorech, bateriích atd.
Tak zpět prosím k Easy Staru. Koupil jsem ho synovi (zatím s ním budu lítat spíš sám, je mu teprv 6let
), ale při stavbě sem udělal chybu že sem postupoval přesně dle návodu, teda asi. Když sem lepil ocas tak sem si dle návodu dal dopředu jen spojovací trubku, myslím že jsem to měl přesně. A když jsem dal křídlo tak to trošku ujíždí. Bude to mít velký vliv nebo mate někdo zkušenost že to až zas tak nevadí. Dnes jsem to zkompletoval a budu muset pěkně dovažovat. Mám LiPol 2s 1800 a jsou fakt lehké. Respektive těžkej zadek. Co kdybych dal 2 paralelně? Nemusel bych vozit mrtvou váhu.Čím ste lepili originál vrtuli? Píšou že se nemá používat prstolep. Použil jsem loctite, ale zda to bude držet tomu moc nevěřím. Díky za tipy. A ještě máte někdo zkušenost od kolika let to uřídí dítě (vím že je to dost individuální, ale tak nějak).
Ti origo su dost tazke, pokial si na zadok nic naviac nepridal a len dovazis baterkou tak je to v pohode.
Neocakavaj raketu s tou 400kou ale polietat sa da pekne. Minuly tyzden bola taka termika ze do 180m som isiel na motore lebo fukalo a potom ma to vytiahlo na 400m 2x na 500m a 3x zo 140m na 627m ...
Len zostupovat musis opatrne ...
Neocakavaj raketu s tou 400kou ale polietat sa da pekne. Minuly tyzden bola taka termika ze do 180m som isiel na motore lebo fukalo a potom ma to vytiahlo na 400m 2x na 500m a 3x zo 140m na 627m ...
Len zostupovat musis opatrne ...
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622