Já si myslím, že hlavní problém je v použití SPW antén na obou stranách na tomhle malým vysílacím výkonu. Ty spironety jsou velmi dobré antény, také jsem je zkoušel a byl jsem hodně mile překvapen, líbí se mi jejich zakrytování, že to není nikterak těžké jako např. nimrod od Horizonhobby a ohebný koax se hodí. Na tak malý vysílací výkon a požadavek nějaké rozumné vzdálenosti, pokud se člověk nechce točit zrovna 100m kolem hlavy je třeba mít na straně Rx směrovou anténu. Mám vyzkoušené Helical 5z a 7z (vyrobeno tady Standou - ST), Heliaxial58 od Circular Wireless (Španělsko, Juan, myslím že je to 8,5 závit, jako ta anténa né Juan

), Sniper od TrueRC (Hugo), Crosshair od IBcrazyho (VAS). Na větší vzdálenost mi nejvíce sedla ta Sniper od TrueRC, největší úhel záběru, ale člověk si s touto anténou nesmí zalétnout za sebe, to je hotovka, na druhou stranu Helical anténa je náročnější na směrování, ale mohu si zalétnout i kousek za sebe a i na boční laloky obraz mám. Někdo namítne, že jsou to všechno drahé antény, ano jsou, ale na drouhou stranu je mám na zemi, kde nehrozí jejich zničení havárií modelu.
p.s. ještě jsem zapoměl na 14dbi Helical Blackhawk od Horizonhobby, tam ale platí to stejné jako u ostatních Helical, taky velmi dobrá anténa, ale těžká, takže na brýle ji nedám.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E