Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
krtek2k

Re: Quadcopter - zaciatocník

#736 Příspěvek od krtek2k »

to je von !
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
ST
Kontaktovat uživatele:

#737 Příspěvek od ST »

OK já abych měl fóra do doby kdy budu taky na 4S. :) Jaký máš motory na tom TBS Disco ? Já mám tyhle - Turnigy NTM 28-26S 1000kV 315W (short shaft). Ale provozuju to na 3S.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
krtek2k

#738 Příspěvek od krtek2k »

ty samý a 9x4,7 vrtule
Frsky X10S Carbon
Vlasta2

#739 Příspěvek od Vlasta2 »

to krtek2k :

Nemáš problém s rušením ?
Když to používáš i pro gimbál (taky mě to čeká) , jak se to hřeje ?

Díky, Vlasta
krtek2k

#740 Příspěvek od krtek2k »

do vtx to mám samozřejmě přes filtr
Frsky X10S Carbon
ST
Kontaktovat uživatele:

#741 Příspěvek od ST »

Já mám i na 3S jednoduchej filtr ( cívka na toroidu a kondík ) pro napájení 5V ( RX , serva gimbalu a Fy-DOS jednotka ) a na vtx mi to jede přímo z baterky a bez rušení.
ST
Kontaktovat uživatele:

#742 Příspěvek od ST »

Tak jsem asi vyhrál cenu za blba roku. 8O Pořád se peru s nastavením PID na řídící jednotce a dneska jsem se sesypal asi ze 2m na zem. Koptéra začala oscilovat po prudšíím ubrání plynu a už se s toho nedostala. Nastěstí to padlo naplocho a nic se nestalo.

Pointa je v tom, že se mi pořád nezdálo, proč se mi dotáčí jen první motor a ostatní po stažení plynu lehce zabrzdí. Měl jsem za to že na reglu na prvním motoru je něco špatně po pádech s prvníma koptérama. A tak jsem si říkal , že to jednou vyměním za nový a bude to OK. Pochopitelně jsem si myslel že všechny regly ( MULTISTAR ) mám nastaveny přez kartu a vypnutou brzdu. No pochopitelně vypnutou brzdu měl jen ten regl co jsem si myslel, že je nějakej divnej. Takže pochopitelně po přenastavení kartou už všechny regly mají vypnutou brzdu a dotáčí se stejně. Prostě jsem debil a kdyby měla řídící jednotka ruce tak mě asi zabije. Ach jo. :oops:
krtek2k

#743 Příspěvek od krtek2k »

multistary si přehraj na SimonK , z toho rozdílu se poprdíš :)
Frsky X10S Carbon
ST
Kontaktovat uživatele:

#744 Příspěvek od ST »

Zkusím to, ale nejdřív musím rozdýchat tuhle blbost, co jsem se dopustil.
macil

#745 Příspěvek od macil »

Mám aj pôvodné multistary, aj SimonK a nemám pocit, že by sa mi chcelo z toho prdieť. :)
Nemyslím, že by malo veľký zmysel prepaľovať multistary na SimonK. Ale skúsiť to, samozrejme, môžeš, len si treba uvedomiť, že je to nevratný proces.
ST
Kontaktovat uživatele:

#746 Příspěvek od ST »

NO jo, už jsem nevratně usmrtil pár krabiček, ale proč to nezkusit že ? Pokud to bude mít něco do sebe tak proč né. Mám tu dva MULTISTAR 20A regly tak zkusím co to provede. Jak to je pak s programováním takového reglu ? Nebo je to automacké jako u MULTISTARU, tedy myslím základní parametry ( CUT OFF, brzda, rozsah plynu atd.. )
Vlasta2

#747 Příspěvek od Vlasta2 »

mám zase jeden chytrý dotaz. Chci udělat 1. objednávku na HK (baterky a nějaké drobnosti). Je tam volba skladu - globál/Evropa. V globálu mají údajně vše co chci na skladě. V EU skladu mají jen část a navíc je to dražší. Sice chápu, že doprava vyjde snad levněji - nemám zkušenost o kolik, ale čekat až to možná, snad, naskladní se mi moc nechce, když nenaskladní. stejně to budu muset vzít v tzv.globál skladu s zase zacáluju drahou dopravu. Může mi prosím někdo napsat, jak to vlastně u HK chodí...

Díky Vlasta

p.s.
u jiných e-shopů to prostě jede z Číny, jiná volba není a cena byla cca 22 - 60 dolarů
macil

#748 Příspěvek od macil »

Pri každej položke sú vlajočky, ktoré reprezentujú sklady, v ktorých sa daný tovar vyskytuje. My môžeme objednávať buď z globálneho skladu (Hong Kong), alebo EU skladu. V jednej objednávke sa nedá kombinovať tovar z rôznych skladov. Ak je tá možnosť, hlavne pri drahších položkách, je výhodnejšie objednávať z EU skladu. Tovar je o niečo drahší, ako z Hong Kongu, ale často je to vyvážené nižším poštovným, rýchlejšou dodávkou a hlavne, vyhneš sa colnému konaniu a poplatkom, s tým súvisiacim.
macil

#749 Příspěvek od macil »

ST píše:NO jo, už jsem nevratně usmrtil pár krabiček, ale proč to nezkusit že ? Pokud to bude mít něco do sebe tak proč né. Mám tu dva MULTISTAR 20A regly tak zkusím co to provede. Jak to je pak s programováním takového reglu ? Nebo je to automacké jako u MULTISTARU, tedy myslím základní parametry ( CUT OFF, brzda, rozsah plynu atd.. )

U SimonK firmwaru sa neprogramuje nič, okrem kalibrácie rozsahu plynu. Ten sa zas nekalibruje u multistarov.
Vlasta2

#750 Příspěvek od Vlasta2 »

to macil .

díky za info :)

Vlasta
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“