Coptér - posouzení dílů - pouze zde
Re: Quadcopter - zaciatocník
to je von !
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
OK já abych měl fóra do doby kdy budu taky na 4S.
Jaký máš motory na tom TBS Disco ? Já mám tyhle - Turnigy NTM 28-26S 1000kV 315W (short shaft). Ale provozuju to na 3S.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ty samý a 9x4,7 vrtule
Frsky X10S Carbon
to krtek2k :
Nemáš problém s rušením ?
Když to používáš i pro gimbál (taky mě to čeká) , jak se to hřeje ?
Díky, Vlasta
Nemáš problém s rušením ?
Když to používáš i pro gimbál (taky mě to čeká) , jak se to hřeje ?
Díky, Vlasta
do vtx to mám samozřejmě přes filtr
Frsky X10S Carbon
Já mám i na 3S jednoduchej filtr ( cívka na toroidu a kondík ) pro napájení 5V ( RX , serva gimbalu a Fy-DOS jednotka ) a na vtx mi to jede přímo z baterky a bez rušení.
Tak jsem asi vyhrál cenu za blba roku.
Pořád se peru s nastavením PID na řídící jednotce a dneska jsem se sesypal asi ze 2m na zem. Koptéra začala oscilovat po prudšíím ubrání plynu a už se s toho nedostala. Nastěstí to padlo naplocho a nic se nestalo.
Pointa je v tom, že se mi pořád nezdálo, proč se mi dotáčí jen první motor a ostatní po stažení plynu lehce zabrzdí. Měl jsem za to že na reglu na prvním motoru je něco špatně po pádech s prvníma koptérama. A tak jsem si říkal , že to jednou vyměním za nový a bude to OK. Pochopitelně jsem si myslel že všechny regly ( MULTISTAR ) mám nastaveny přez kartu a vypnutou brzdu. No pochopitelně vypnutou brzdu měl jen ten regl co jsem si myslel, že je nějakej divnej. Takže pochopitelně po přenastavení kartou už všechny regly mají vypnutou brzdu a dotáčí se stejně. Prostě jsem debil a kdyby měla řídící jednotka ruce tak mě asi zabije. Ach jo.
Pointa je v tom, že se mi pořád nezdálo, proč se mi dotáčí jen první motor a ostatní po stažení plynu lehce zabrzdí. Měl jsem za to že na reglu na prvním motoru je něco špatně po pádech s prvníma koptérama. A tak jsem si říkal , že to jednou vyměním za nový a bude to OK. Pochopitelně jsem si myslel že všechny regly ( MULTISTAR ) mám nastaveny přez kartu a vypnutou brzdu. No pochopitelně vypnutou brzdu měl jen ten regl co jsem si myslel, že je nějakej divnej. Takže pochopitelně po přenastavení kartou už všechny regly mají vypnutou brzdu a dotáčí se stejně. Prostě jsem debil a kdyby měla řídící jednotka ruce tak mě asi zabije. Ach jo.
multistary si přehraj na SimonK , z toho rozdílu se poprdíš 
Frsky X10S Carbon
Zkusím to, ale nejdřív musím rozdýchat tuhle blbost, co jsem se dopustil.
Mám aj pôvodné multistary, aj SimonK a nemám pocit, že by sa mi chcelo z toho prdieť.
Nemyslím, že by malo veľký zmysel prepaľovať multistary na SimonK. Ale skúsiť to, samozrejme, môžeš, len si treba uvedomiť, že je to nevratný proces.
Nemyslím, že by malo veľký zmysel prepaľovať multistary na SimonK. Ale skúsiť to, samozrejme, môžeš, len si treba uvedomiť, že je to nevratný proces.
NO jo, už jsem nevratně usmrtil pár krabiček, ale proč to nezkusit že ? Pokud to bude mít něco do sebe tak proč né. Mám tu dva MULTISTAR 20A regly tak zkusím co to provede. Jak to je pak s programováním takového reglu ? Nebo je to automacké jako u MULTISTARU, tedy myslím základní parametry ( CUT OFF, brzda, rozsah plynu atd.. )
mám zase jeden chytrý dotaz. Chci udělat 1. objednávku na HK (baterky a nějaké drobnosti). Je tam volba skladu - globál/Evropa. V globálu mají údajně vše co chci na skladě. V EU skladu mají jen část a navíc je to dražší. Sice chápu, že doprava vyjde snad levněji - nemám zkušenost o kolik, ale čekat až to možná, snad, naskladní se mi moc nechce, když nenaskladní. stejně to budu muset vzít v tzv.globál skladu s zase zacáluju drahou dopravu. Může mi prosím někdo napsat, jak to vlastně u HK chodí...
Díky Vlasta
p.s.
u jiných e-shopů to prostě jede z Číny, jiná volba není a cena byla cca 22 - 60 dolarů
Díky Vlasta
p.s.
u jiných e-shopů to prostě jede z Číny, jiná volba není a cena byla cca 22 - 60 dolarů
Pri každej položke sú vlajočky, ktoré reprezentujú sklady, v ktorých sa daný tovar vyskytuje. My môžeme objednávať buď z globálneho skladu (Hong Kong), alebo EU skladu. V jednej objednávke sa nedá kombinovať tovar z rôznych skladov. Ak je tá možnosť, hlavne pri drahších položkách, je výhodnejšie objednávať z EU skladu. Tovar je o niečo drahší, ako z Hong Kongu, ale často je to vyvážené nižším poštovným, rýchlejšou dodávkou a hlavne, vyhneš sa colnému konaniu a poplatkom, s tým súvisiacim.
ST píše:NO jo, už jsem nevratně usmrtil pár krabiček, ale proč to nezkusit že ? Pokud to bude mít něco do sebe tak proč né. Mám tu dva MULTISTAR 20A regly tak zkusím co to provede. Jak to je pak s programováním takového reglu ? Nebo je to automacké jako u MULTISTARU, tedy myslím základní parametry ( CUT OFF, brzda, rozsah plynu atd.. )
U SimonK firmwaru sa neprogramuje nič, okrem kalibrácie rozsahu plynu. Ten sa zas nekalibruje u multistarov.
to macil .
díky za info
Vlasta
díky za info
Vlasta