HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lada1

Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno

#736 Příspěvek od Lada1 »

HynX píše:Lada1: ja mam Output 2 na kanal 0 a failsafe pro nej na hold a delalo mi to taky

taky tak

cekam, ze Captron prijde se zjistenim, ze I tato konfigurace dela problem, tak za 2 roky :D
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
krtek2k

#737 Příspěvek od krtek2k »

Je nic nenuti, demon se prodava, tak co uz vcil.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
boZZda

#738 Příspěvek od boZZda »

Koukám, že slovu volný překlad jste dali nový rozměr. :wink: Přečetli jste si to vůbec někdo pořádně?! O cukání serv se tam nic nepíše! Doporučuji číst a potom teprve dělat závěry. Kopnutí do serv se satelity je stále stejná situace jako byla včera a před několika dny. Na tom se nic nemění! Co jsem říkal už mnohokrát je stále platné!!!

Přišlo se na chybu za určitých okolností na výstupu 2. Zjišťuji detaily a napíšu.

Nečtěte mezi řádky co tam není! Je to jenom o výstupu 2, což je kanál plynu při PPM nebo satelitech.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
BORN_TO_GRILL

#739 Příspěvek od BORN_TO_GRILL »

boZZda píše:Přečetli jste si to vůbec někdo?! O cukání serv se tam nic nepíše! Doporučuji číst a potom teprve dělat závěry. Kopnutí do serv se satelity je stále stejná situace jako byla včera a před několika dny. Na tom se nic nemění! Co jsem říkal už mnohokrát je stále platné!!!

Přišlo se na chybu za určitých okolností na výstupu 2. Zjišťuji detaily a napíšu.

Nečtěte mezi řádky co tam není!
Má pravdu ten chlapec,o cukání se tam nic nepíše.

Narovinu: Proč jsem si koupil Demona SX? Protože vím,že nejsem tak dobrý pilot a chci to lítání někam posunout. Člověk lítá "jako na simulátoru" a v případě toho,že to neklapne(ztráta orientace,zmýlená,...) a má dostatečnou vyšku,což mám vždy,když něco nového zkouší,tak zatáhne za záchranu a několik tisíc je doma. Kdybych spočítal,kolik mi BD SX ušetřil peněz,tak se mi zdá být cenový rozdíl mezi Spektrum satelitem vs. Spektrum přijímačem, jako směšná částka. To se nebavím o tom,že to lítá opravdu dobře!!:)
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
kuro99

#740 Příspěvek od kuro99 »

1, Add problem s plynom.
Vzdy je rozumnejsie zapojit THRO priamo do plnohodnotneho RX na THRO kanal. Tak sa predide obdobnym chybam. ROvnako FS ja osobne neverim inde ako na RX. Implementacia v samotnej FBL moze byt a ako to captron "dokazal" aj je osemetna.

2, Sklbanie serv. Rovnako je to trosku vagne. Captron to nema tiez zvladnute na 100% ale ak existuje riesenie, plnohodnotny prijmac, netusim preco vobec uvazovat tie nestastne satelity.

3, Demon 3SX stale je jedina volne dostupna jednotka s rozumne funkcnou zachranou na trhu. Toto je podla mna obrovska vyhoda.
SK720 je citliva na vibracie a Spirit je este stale vo vyvoji. Spirit ma ale obrovsku sancu zamiesat karty. Tomasovi drzim palec ;)
TDR + NEO
lukas.rychter

#741 Příspěvek od lukas.rychter »

Takže pokud to chápu, výměna plnohodnotného přijímače vše problémy vyřeší a vše bude chodit tak jak má i přes to, co vydal Bavarian na svých Facebookových stránkách?
boZZda

#742 Příspěvek od boZZda »

To, co Captron napsal a chyba, která byla nalezena je jen v případě, kdy je použitý Output 2 přímo z Démona, když se používá PPM, nebo například Spektrum satelity. V takovém případě je v tomto výstupu kanál plynu a je tedy problém jen na kanálu plynu. Nikde jinde!!!

Jedná se o problém v případě nastavení Failsafe a to za určitých okolností. Na nápravě se pracuje a velmi brzy bude uvedený nový firmware, kde je tato chyba opravena.

Znovu jsem se výrobce ptal na problém se satelity, který se tady neustále řeší. Za poslední rok evidují jen několik málo případů z celého světa. Buď kecají a nebo na tom něco je. Kdyby to bylo tak velké a takový průser, jak se tady na fóru popisuje, tak na HeliFreaku Démona rozsekají na cucky! Proč tam ale není takové haló jako tady? Věřte, že v USA se Spetrkum satelity využívají velmi velmi hodně. Rozhodně to není tak, že Spektrum satelity = cukání za letu. To není pravda a je hodně lidí po celém světě, kteří se satelity létají a nemají jediný problém.
Takže prosím nenafukujte tady problém se satelity víc, než skutečně je. Ano, věřím, že vám to za letu cuká a nepopírám to. Nevím kde je ale chyba. Je to opravdu v kabelech? Konektorech? Napájení? Firmware ve vysílači? Verze satelitů? Nevím, ale někde to musí být. Že by to byl za každou cenu Démon ze 100%?

Komu se satelity nelíbí, tak je tady jednoduché řešení a to plnohodnotný přijímač. Takže řešení existuje a je celkem jednoduché.
bavarianDemon 3X a 3SX
lukas.rychter

#743 Příspěvek od lukas.rychter »

Pavle teď jsem koukal na výstupy, používám satelity, output 2 je neobsazen. Se satelity nejsem spokojen a chci tam dát přijímač, pak ale přes ten velký konektor, který je dodáván k bezpadlu najednou output 2 bude zapojen. Nastane problém?
boZZda

#744 Příspěvek od boZZda »

U plnohodnotného přijímače a svazku kabelů není znám jediný problém ani komplikace. Směle do toho ;)
bavarianDemon 3X a 3SX
petrct
Kontaktovat uživatele:

#745 Příspěvek od petrct »

mohu ptvrdit z přijímačem dsm2 není žádný problém za letu, i když na zemi mi serva občas poskakují jakoby nevedely kam patří ale v letu je to redy, jinak beast z přijímačem ani satelitem nic takového nedělá a spirit také ne :P
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
boZZda

#746 Příspěvek od boZZda »

Díky Petře! Už jsi několikátý, který sem naspal, že mu to funguje. Je problém sehnat lidi, kteří jen lítají a nelezou po fórech :wink:

Občasné cuknutí serv na stole je v pořádku. A to se všemi systémy jako S.BUS, HITEC, Spektrum, JETI....
Opět psáno zde a i jinde asi milionkrát :lol:
bavarianDemon 3X a 3SX
erotel

#747 Příspěvek od erotel »

Mam logo 600 se,dx 8 firmware 3.0,zkousel jsem jen satelity(dsm2 i dsmx)a za letu mi to nekolikrat cuklo se servy,ze jsem to malem rozbil.Dal jsem klasicky prijimac a mam klid.Navic jsem si propojil jlog s telemetrii a litam na kapacitu.
LOGO 600 SE ,MPX Gemini,DX8,Phoenix 3.0,Protos 500 stretch FBL Beastx
no jo začínám
Daniel Jiráček

#748 Příspěvek od Daniel Jiráček »

jo sezona uz pro me skoro konci,zadny pad,zadne cuknuti za tenhle rok na prijimac.parada,se satelity bych si sekani travy neumel predstavit.mam nastaveno ve vysilaci region - EU-328 jestli nahodou nebude problem pavle v tomhle,ale treba je to blbost,je tam jeste FR - 328
t-rex 700 dfc - hc3sx /blade mcpx-střídák/Dx-8 /sim-phoenix
paveld

#749 Příspěvek od paveld »

Já jsem asi mimo mísu, ale jaký důvod je pro to, dávat do 700heli za hromadu
peněz satelit či jejich kombinaci místo plnohodnotného přijímače ?
Není použití satelitu primárně určeno jako doplnění přijímače kvůli zvýšení spolehlivosti, dosahu, počtu kanálů atd?
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#750 Příspěvek od Mad_Box »

2 satelity u spektra mají idnetický dosah jako přijímač + satelit. Výhodou satelitů je minimalizace kabeláže, menší hmotnost, rychlejší odezvy,... Výhodou klasického přijímače může být lepší failsafe - pokud jej přijímač podporuje, odstranění kopanců u HC/Démon
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“