FrSky ETHOS

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: FrSky ETHOS

#736 Příspěvek od graup15 »

Jo a jsem asi jedinej magor co si nakoupí hromady udělátek a např 40A senzor na obrázku jen kvuli tomu, aby měl prostředky na testování, pochopení a možnost upgrade, či jen nastavení.
Ale díky tomu právě mužu metodou porovnání hledat proč mi něco nefunguje.
Ideální by byla nějaká aplikace co by zobrazila např log celé komunikace mezi Senzory-Rx-Tx.
Ale źadnou takovou jsem nenašel. Jedině si ji napsat sám...knihovny jsou veřejně na githubu.
Problém je, že přednost má apka na vyčítání Focas dat z Fanuc systemu přez ethernet do PC.
A ta má naprostou přednost...
1000038647.jpg
graup15

#737 Příspěvek od graup15 »

To by mi zajímalo, jestli mi někdo vysvětlí co je tohle za bordel...
Na obrázku vyčtené ID a adresa 40A senzoru pomocí free linku
40A_sensor.jpg
A tohle je v rádiu X18
40A_sensor_Ethos.jpg
graup15

#738 Příspěvek od graup15 »

Teda ještě že s tim ridim fakt jen ty hadraky......to je fakt bordel...

http://www.facebook.com/share/p/17gSewtphc/
prikrylm

#739 Příspěvek od prikrylm »

graup15 píše: čtv 02.01.2025 20:02 To by mi zajímalo, jestli mi někdo vysvětlí co je tohle za bordel...
Tiše předpokládám, že aplikační ID si TO (pc či rádio) nějak přiřadí samo a nemá nic moc společného s tím, co je uloženo jako id v hardwaru.

A 26 (decimálně) je přece 1A (hexadecimálně)... Takže všechno sedí. :)
graup15 píše: čtv 02.01.2025 21:28 Teda ještě že s tim ridim fakt jen ty hadraky......to je fakt bordel...
A on má nějaký vliv na lítání, že je nepořádek v ID senzorů? Kdybych si měl vybrat mezi ACCESS a FASSTest, volím ACCESS. Nevěřím, že FASSTest je lepší.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Maverick
Kontaktovat uživatele:

#740 Příspěvek od Maverick »

Dobré ráno. Sleduji jako novopečený majitele Ethosu s X20s diskusi a nepřestávám se divit. Váhal jsem mezi Jetinou a Frsky ale znamenalo by to nákup 20 ks přijímačů. Což úplně nechci.

Zeptám se. Sensory úplně neřeším, mám aktuální verzí RF a Ethos, mám mít nějaké obavy z hlediska funkčnosti? Doma napipane vše chodí, Range testy ok.. ljsou nějaké známé problémy s přenosem řízení do modelu?
Díky
Díky za toto fórum.
graup15

#741 Příspěvek od graup15 »

Ne, s přenosem myslím ne..jen takové drobnosti, že vyjde Ehos suite a lidem mizí uložené modely. Bordel v telemetrii (senzorech). Prostě když nebudeš brát v potaz, že budeš furt hledat řešení proč je něco divně, nebo nejde, nebo není popsané, nebo ti zmizí uložené modely ...a že potřebuješ updatovat každou chvilku něco (regl, serva, přijímače, rf modul...atd) tak je to na pohodu :-) :-)

re..prikrilm
Ano sorry, myslel jsem aplikační ID.........Fyzické ID je ok.
Ale i tak, snažil jsem se nastavit stejne ID a aplikační ID co posílá YGE regl na R9-SX přijímač. Ale na přijímači TD10R. Naprosto bez uspěchu.
A to ani jako DIY senzor...taky bez uspěchu.
Vím, vcelku je to kravina, ale když nefunguje čitelně jedna věc...kde je jistota, že bude na 100 procent fungovat jinde něco jiného, co není zatím vidět .
A měření kapacity a napětí je na rchadru hodně potřeba....:-)
graup15

#742 Příspěvek od graup15 »

Maverick píše: pát 03.01.2025 8:37 Dobré ráno. Sleduji jako novopečený majitele Ethosu s X20s diskusi a nepřestávám se divit. Váhal jsem mezi Jetinou a Frsky ale znamenalo by to nákup 20 ks přijímačů. Což úplně nechci.

Zeptám se. Sensory úplně neřeším, mám aktuální verzí RF a Ethos, mám mít nějaké obavy z hlediska funkčnosti? Doma napipane vše chodí, Range testy ok.. ljsou nějaké známé problémy s přenosem řízení do modelu?
Díky
A neboj, pokud ti vše funguje tak to bude OK. Jen to chce být hodně opatrný s aktualizacema..když vyjde nové Ethos suite, nechat to měsíc odležet, projet rcgroups a FB fora, jestli lidi nedržkují, že jim něco nefunguje...a pokud je to ok. Tak teprve aktualizovat.
prikrylm

#743 Příspěvek od prikrylm »

graup15 píše: pát 03.01.2025 9:19 ...Ale na přijímači TD10R. Naprosto bez uspěchu...
Chápu, že TO musí být celkem frustrující. Napadá mě - TD by se teoreticky měl tvářit jako dva přijímače (2.4GHz a 0,9GHz) a ETHOS "nějak" dokáže přijímat telemetrii z "obou". Nesnaží se oba produkovat telemetrii? Že by se třeba jedna vypla... (ETHOS rádio nemám, resp. X12 raději provozouju na ETX, tak TO zkouším na simulátoru, ale je TO jen simulátor)
graup15 píše: pát 03.01.2025 9:19 A měření kapacity a napětí je na rchadru hodně potřeba....
Na co je kapacita? Doma sice nabiju (třeba) 2000 mAh, ale v zimě je z baterky nedostanu ani náhodou. Zatímco napětí skutečně indikuje, že už energie skutečně dochází/není. Pravda je třeba trochu "laborovat" se zatížením, ale kapacita je podle mě informace čistě "pro zajímavost". :)
---

chvíli jsem přemýšlel co to ten "r ch a d r" je :-D
graup15

#744 Příspěvek od graup15 »

Jakmile zvolíš TD režim, vypnout jedna frekvence nejde. Já už zkoušel kde co...a bez uspěchu. Chápu,že Ethos a Frsky TD režim, je de fakto betatest na lidech :-) :-)
Mně to sere jen z duvodu, že nevím přesně proč...
Dám ti ještě jeden příklad...mám tu DIY multi GPS senzor od kamaráda co ho dělal pro klasický Frsky přijímač R9 řady (868Mhz) A to proto,že lítá na FCC kde to muže valit na 200mW a furt mu telemetrie funguje. Na tu debilní euro normu to pak jede telemetrii jen na 25mW. Což je i případ TD přijímačů. Když osolíš 868Mhz na víc než 25mW, máš s telemetrií utrum.
No a ten DIY multi GPS senzor (má ještě klasický baro výškoměr a vario) chodí naprosto perfektně na R9 přijímači..., ale na TD to dělá stejný chaos a konflikt senzorů jako YGE regl.Kamarád to ten senzor stavěl ve skriptu použil klasicky volně stažitelnou knihovnu pro Frsky senzory...mám od něj i ten skript pro processor.
No nic..panďula bude na R9 nebo klasický ACCESS . Puvodně jsem ho chtěl prodat, ale ..ne, necham si ho . Tady v CZ by to stejně nikdo za realnou cenu nekoupil :-(

K tomu měření kapacity...velmi duležitá věc. Rc-paragliding (rc hadr :-) , lítám s LiIon baterkou o kapacitě skoro 9Ah. Lítá to na opravdu malý proud...cca 6-9A letí parašoust v rovině. A jak s tím lovíš termiku dost daleko od sebe, musíš mít dost rezervu na to , aby se ten generátor odporu taky dokázal vrátit. Protože klouzavost to nemá skoro žádnou (na mojem FB jsem to rozebíral i s měřením). Muže se totiž stát, že první 30minut letu nefouká, pak vystoupáš v termice do tři čtvrtě kilometru a najednou začne foukat...a muže tě ubezpečit, že to dalších 20 minut tlačíš co se dá na plný speed proti větru zpět...a místy to letí třeba i 1km/h ..
Díky tomu prostě nechávám vždy min 2Ah rezervu a jak se k rezervě přiblížím..končím a letím domů.
Už se mi stalo, že mi právě došla štáva..nezřítí se to, ale má to tendenci uletět..!!!! Tak proto je telemetrie kapacity duležitá
Tady povídání o letových vlastnostech :-)

http://www.facebook.com/share/p/19xrQ7d5Ty/
graup15

#745 Příspěvek od graup15 »

Podobný problém...ne stejný, ale principiálně podobný...na TD to nechodí, jinde ano..

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
prikrylm

#746 Příspěvek od prikrylm »

Když ta 900MHz část vypne telemetrii při výkonu větším jak 25mW, tak zkus vybrat třeba 100mW (neměla by fungovat telemetrie od 900MHz) a zkusit, jestli pořád ESC dělá "problémy".
... vypadá TO na dlouhodobější problém.

Nejsou třeba jenom nějaké "staré" nalezené senzory v seznamu a nepřibyly další dalším "scanem"? Asi ne, ale pro jistotu...
blesk
Kontaktovat uživatele:

#747 Příspěvek od blesk »

Chlapi, buď přeháníte, nebo jsem měl hrozné štěstí, ale mě nikdy nic nezmizelo, to mám teď třetí FrSky rádio, a neměl jsem problém na OTX ani ETHOSu. Jediné v čem jsem plaval, bylo že jsem hned na začátku s FrSky chytl přechod z FW 1.9.xx na 2.x.xx a řešil proč mi nejdou párovat přijímače. Naštěstí Urbánek funguje spolehlivě.
graup15

#748 Příspěvek od graup15 »

blesk píše: pát 03.01.2025 21:31 Chlapi, buď přeháníte, nebo jsem měl hrozné štěstí, ale mě nikdy nic nezmizelo, to mám teď třetí FrSky rádio, a neměl jsem problém na OTX ani ETHOSu. Jediné v čem jsem plaval, bylo že jsem hned na začátku s FrSky chytl přechod z FW 1.9.xx na 2.x.xx a řešil proč mi nejdou párovat přijímače. Naštěstí Urbánek funguje spolehlivě.
Jasně,že to není tak horké..., sice statistika hovoří jasně...když se o produktu denně mele na FB, Rcgroups a pod. Tak je buď extra dobrý, nebo má furt nějaké issues :-)
No a pak je tam thread o Futabě, kde se nemele nic, protože vše co radio nabízí funguje na 100 procent :-) :-)
Ale to neznamená, že je Frsky špatné...prostě je zábavné. :-) Jak chtějí vyhovět všem a všemu, tak to přináší právě ty problémy..např jako s nefunkčností DIY senzorů na TD přijímačích. Nebo ztrátu modelů na 1.6 FW pokud si uživatel neudělal zálohu a zbrkle to přeinstaloval :-) :-)

Prostě to tak je....:-) :-)
A zrovna dneska jsem ocenil , že Frsky je radio ideál na skok ve hnusu :-) Venku zima ,že jsem to dal jen 20 minut a pak nešlo ani rozpojit baterky jak jsem byl zmrzlej :-)
prikrylm

#749 Příspěvek od prikrylm »

graup15 píše: sob 04.01.2025 10:40 A zrovna dneska jsem ocenil , že Frsky je radio ideál na skok ve hnusu :-) Venku zima ,že jsem to dal jen 20 minut a pak nešlo ani rozpojit baterky jak jsem byl zmrzlej :-)
Jako že Futaba tohle nevydrží? :-P (ber to s humorem :) )
graup15

#750 Příspěvek od graup15 »

Myslim, že vydrží víc než já, ale tahat mazlíka do hnusu se mi nechce😅😀
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“