T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
2lizard

#76 Příspěvek od 2lizard »

1one píše:no já se bal že to bude vachrlate a že když by se to uvolnilo tak mi spadne regl do motoru a tak jsem to udelal fakt hodne pevne a nehlodá mě svedomí že by to mohlo třeba upadnout. ta páska je stejne hodně dlouha tak že mi ani nevadí že ji protahuju až níž.... Ale tohle místo mi přijde uplne nej na uložení reglu.. je tam suprove chráněn.

JJ - místo je to vynikající, až bych řekl přímo určené pro régl. Nu na těch páskách to drží vítečně - mimo jiné to drží i kabely.

Jen jsem si dlouho hrál s kablíky od serv, neb jsem to chtěl mít i lahodící na oko, nu nakonec se zadařilo, byla to ale fuška.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
psena
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od psena »

Chtel bych se vas zeptat, jak mate na Procku vyreseny problem se smykatkem vrtulky? Mozna teda z toho delam problem pouze ja...vysvetlim.
Nastavil jsem mechanicky neutralni bod tahu vrtulky, ten se naleza v cca 1/3 smykata z leva kdyz se divam na heli zezadu ( draha na doraz doleva muze byt jen cca 3-4mm). Mate to take tak?
Protoze za prve jsem diky tomu resil problem s nastavenim limitu gyra (GP 750, vyreseno posunutim kloubku na ramenu serva o 3 mm bliz stredu) ale problem s vyosenym smykatkem samozrejme ne. Evidentne je to mechanicky vypocitany tak aby vrtulka mela 0° ve stredu smykatka, pritom pokud beru smer otaceni hlavniho rotoru s sily ktery je potreba vyvazovat vrtulkou, tak by kdyztak melo byt vetsi rozpeti smykataka vlevo a mensi vpravo, kde samozrejme pomaha otaceni hlavniho rotoru.
Proc to mam na sve heli naopak?
Diky tomuhle malemu rozpeti vrtulky, a vrtulka se presune do leva behem asi 1/3 drahy kniplu rudderu ( i do prava protoze jsem si schvalne nastavil limit gyra na prave strane kratsi aby vychazel stejne jak na druhe strane) , to jsem vyresil tim, ze jsem nastavil mensi vychylky serva, draha kniplu se krasne kryje s drahou smykatka...parada, ale zase ted musim moc hybat packou nez se neco deje....je to proste liny na otoceni (oopacnou exponencialou se me to resit moc nechce).
Moc prosim o pomoc a radu. Diky
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od pkotatko »

U mého Pročka mám všechny kabely taženy vnitřkem trupu, přijímač a regl jsou taky vevnitř. Zvenku není nikde nic vidět. Bohužel teď to nejde, ale později jsem dám fotky pro případnou inspiraci.
Jinak souhlas, je to dobrá helina.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od XB8R »

Používá někdo u setového regulátoru ALIGN RCE-BL35X governor mód? Já jsem ho zkoušel zapnout a je to katastrofa, stejně tak jako u T-Rexe 450S, kterého jsem kdysi měl. Při zapnutí governoru začne hrozně kmitat ocas. Tak jsem snižoval a snižoval zisk gyra, ale to zase nedržel ocas. Otáčky jinak drží a tak bych řekl, že tento régl je docela šmejd. Nakonec jsem tam dal Kontronik Jazz 40-6-18 a teď to chodí naprosto skvěle. Nový motor 450M funguje nádherně, má pěkný čistý zvuk a je dostatečně výkonný. Trochu se hřeje, ale není to tak hrozné. U motoru mi trochu vadí ty tvrdé vývody vinutí - člověk má obavy vývody trochu přihnout, aby nedošlo ke zlomení. Zpracování dílů je až na kabinu moc pěkné. Kabina je křivá a přišla mi popraskaná, ačkoliv obě krabice ve kterých byl Rex zabalen byly nepoškozené. Kabina je barvena tak, že je potištěna a pak je na potisk "navalena" vrstva bezbarvého laku o tloušťce snad 1 mm. Samozřejmě že ten lak potom praská, odlupuje se a kabina pak nevypadá hezky. Pěkné kabiny mají tady - http://www.canomod.com/shopping/index.p ... 582cd3b432 a tady http://www.canomod.com/shopping/index.p ... 00152c44a7 . Dále jsem zvědav, kolik vydrží ložiska. Mám zkušenosti, že moc dlouho ne, protože třeba na hlavní hřídeli mají vakl už jako nová. To je ale bolest snad všech T-Rexů, Mini Titanů atd. Já jsem zatím T-Rexe 450 Pro zatím zkoušel vzhledem k počasí jenom zaviset doma a tak jsem zvědav, jak bude létat. Zatím slyším samou chválu a tak ty drobné nedostatky snad vynahradí dobré letové vlastnosti. Nějak moc jsem se rozepsal :D
Naposledy upravil(a) XB8R dne úte 16.02.2010 12:18, celkem upraveno 1 x.
Logo 500 VBar, nano CPX
Kenny McCormick

#80 Příspěvek od Kenny McCormick »

pkotatko píše:U mého Pročka mám všechny kabely taženy vnitřkem trupu, přijímač a regl jsou taky vevnitř. Zvenku není nikde nic vidět. Bohužel teď to nejde, ale později jsem dám fotky pro případnou inspiraci.

To bude fajn, som totiz zvedavy ako sa ti to podarilo napchat dnu kabliky aj prijmac. Ja som zo zufalstva dal vsetko zvonku. Vyzera to priserne. Prijmac F617FS do trupu vojde leda tak ked ho nabijem kladivom... A este aj kabliky donho vedu nie pozdlzne, ale zvonku kolmo nanho.
Ak by sa dali vsetky kabliky napchat dnu, tak by som ho vymenil za nejaky F6106HFC, ten by tam vosiel /je o dost uzsi/ a kabliky donho idu pozdlzne.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od prochel »

pkotatko píše:U mého Pročka mám všechny kabely taženy vnitřkem trupu, přijímač a regl jsou taky vevnitř. Zvenku není nikde nic vidět. Bohužel teď to nejde, ale později jsem dám fotky pro případnou inspiraci.
já mám taky u svého pročka tažený všechny kabely a přijímač uvnitř trupu :D :D :D
http://www.prochymodel.estranky.cz/foto ... iginal/735

alejinakmám taky přijímač z boku , vůbec netušímjak se ti to povedlo všechno nacpat dovnitř. až budeš mít čas takhoď nějakou fotečku docela by mě to zajímalo
http://www.prochymodel.estranky.cz/foto ... iginal/728
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od AdamProg »

psena píše:Chtel bych se vas zeptat, jak mate na Procku vyreseny problem se smykatkem vrtulky? Mozna teda z toho delam problem pouze ja...vysvetlim.
Nastavil jsem mechanicky neutralni bod tahu vrtulky, ten se naleza v cca 1/3 smykata z leva kdyz se divam na heli zezadu ( draha na doraz doleva muze byt jen cca 3-4mm). Mate to take tak?
Protoze za prve jsem diky tomu resil problem s nastavenim limitu gyra (GP 750, vyreseno posunutim kloubku na ramenu serva o 3 mm bliz stredu) ale problem s vyosenym smykatkem samozrejme ne. Evidentne je to mechanicky vypocitany tak aby vrtulka mela 0° ve stredu smykatka, pritom pokud beru smer otaceni hlavniho rotoru s sily ktery je potreba vyvazovat vrtulkou, tak by kdyztak melo byt vetsi rozpeti smykataka vlevo a mensi vpravo, kde samozrejme pomaha otaceni hlavniho rotoru.
Diky tomuhle malemu rozpeti vrtulky, a vrtulka se presune do leva behem asi 1/3 drahy kniplu rudderu ( i do prava protoze jsem si schvalne nastavil limit gyra na prave strane kratsi aby vychazel stejne jak na druhe strane) , to jsem vyresil tim, ze jsem nastavil mensi vychylky serva, draha kniplu se krasne kryje s drahou smykatka...parada, ale zase ted musim moc hybat packou nez se neco deje....je to proste liny na otoceni (oopacnou exponencialou se me to resit moc nechce).

Bohuzel Pro nemam, ale napadaji me dve vecy, kterymi to mohlo byt.
1) Jestli nemas obracene unasece vrtulky? Zkus to zkontrolovat podle manualu jestli mas na spravnou stranu otoceny drzaky unasecu(myslim ze by se meli byt ve predu).
2) Nenastavoval si mechanicky stred z malymi otackamy? Bohuzel tah vrtulky neni linearni z otackama a stred vrtulky se musi nastavovat s podobnymi otackami jako budou provozni otacky.
Vladimir7
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Vladimir7 »

AdamProg píše:
psena píše:Chtel bych se vas zeptat, jak mate na Procku vyreseny problem se smykatkem vrtulky? Mozna teda z toho delam problem pouze ja...vysvetlim.

Zde je odpověď - nutná registrace
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=132747
tento odkaz:
Video Link -> Simple Tail mod! Flip the grips! (70 Megs)
odzkoušeno
Kenny McCormick

#84 Příspěvek od Kenny McCormick »

AdamProg píše:

Bohuzel Pro nemam, ale napadaji me dve vecy, kterymi to mohlo byt.
1) Jestli nemas obracene unasece vrtulky? Zkus to zkontrolovat podle manualu jestli mas na spravnou stranu otoceny drzaky unasecu(myslim ze by se meli byt ve predu).
2) Nenastavoval si mechanicky stred z malymi otackamy? Bohuzel tah vrtulky neni linearni z otackama a stred vrtulky se musi nastavovat s podobnymi otackami jako budou provozni otacky.

Psena , mam to tiez tak - ten neutral. A takisto CopterX to ma tak a vsetky kopie rexov to tak maju, co som videl, v 1/3 zlava, blizsie pri trubke.
Preco, to neviem :lol:
Ale ked obmedzis drahu serva len do jednej strany, v HL rezime gyra sa ti bude otacat vrtas do tej strany pomalsie /do tej obmedzenej/ ako do druhej.

AdamProg,
keby mal opacne unasece, skrutkoval by listy zo strany od trubky, na to by asi prisiel.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od pkotatko »

No dalo to trochu přemýšlení, ale vešlo se. I 617FS úplně v pohodě.
Přijímač je pod hlavní hřídelí na pravé bočnici zevnitř. Jakoby leží na boku, konektory dozadu. Všechna kabeláž tažena po pravé bočnici zevnitř. Jen kabely od serva vrtulky a gyra jdou pol levé, taky vnitřkem. Musel jsem jen ( myslím na držáku ocasní trubky ) vybrousit malý prostup. Slíbené fotky dám, ale teď jsem v Africe tak bohužel.
Zvenku není jediný kablík. Když do toho potřebuju vlízt ( stejně jedině po ráně ), tak odšroubuju pouze levou bočnici a jsem u všeho. Snad to pomůže aspoň takhle zatím.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
psena
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od psena »

Vladimir 7: diky ty videa znam a tohle snad jediny jsem si neprohlidl...takze parada, upravu jsem udelal, neni to stale idealni, ale je to malincko lepsi. Dobry vychytavka. Me by teda zajimalo, proc to je tak z pr..le udelany. Vcera jsem zkousel v garazi udelat rychlou otocku a je to proti simulatoru strasne liny (mozna tak1,5sec). Mozna se to zrychli v idle 2, v garazi jsem zkousel jen Idle 1 :)
Jestli se muzu zeptat, na kolik se tak na Procku nastavuje gyro? Mam na normal 75% a na idle 73% videl jsem to nejakym videu, ale ani se nejdnalo o 450ku...
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od dj_krata »

psena píše:Vladimir 7: diky ty videa znam a tohle snad jediny jsem si neprohlidl...takze parada, upravu jsem udelal, neni to stale idealni, ale je to malincko lepsi. Dobry vychytavka. Me by teda zajimalo, proc to je tak z pr..le udelany. Vcera jsem zkousel v garazi udelat rychlou otocku a je to proti simulatoru strasne liny (mozna tak1,5sec). Mozna se to zrychli v idle 2, v garazi jsem zkousel jen Idle 1 :)
Jestli se muzu zeptat, na kolik se tak na Procku nastavuje gyro? Mam na normal 75% a na idle 73% videl jsem to nejakym videu, ale ani se nejdnalo o 450ku...

citlivost gyra si nastav jak ti vyhovuje..jinak vetsinou je to nevyssi hodnota pred rozkmitani ocasu.
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Kenny McCormick

#88 Příspěvek od Kenny McCormick »

pkotatko píše:No dalo to trochu přemýšlení, ale vešlo se. I 617FS úplně v pohodě.
Přijímač je pod hlavní hřídelí na pravé bočnici zevnitř. Jakoby leží na boku, konektory dozadu. Všechna kabeláž tažena po pravé bočnici zevnitř. Jen kabely od serva vrtulky a gyra jdou pol levé, taky vnitřkem. Musel jsem jen ( myslím na držáku ocasní trubky ) vybrousit malý prostup. Slíbené fotky dám, ale teď jsem v Africe tak bohužel.
Zvenku není jediný kablík. Když do toho potřebuju vlízt ( stejně jedině po ráně ), tak odšroubuju pouze levou bočnici a jsem u všeho. Snad to pomůže aspoň takhle zatím.

Vdaka za inspiraciu. Ten prijmac sa tam fakt vosiel 8O 8O 8O
Neveril som tomu...
Akurat konektory som dal dopredu, videlo sa mi lepsie vyviest antenky viac vzadu-zboku. Kabely som poskryval tak ako si radil vsetko dovnutra a tak aby som rozoberal len lavu bocnicu - VYBORNY NAPAD. Akurat z gyra /fut.401 - velmi dlhy kabel/ som musel 4x prelozit, stiahnut paskou a polovica je vnutri pri prijmaci, druha trosku von ale pri vrtulkovom serve - trci z ramu asi 2cm.
Len ten regl som musel dat zo spodu na plato zvonku. Nemam originalny, je vecsi, takze dopredu dovnutra pred motor nevojde. Tym padom vedu kable od motora k reglu vnutrajskom tesne okolo prijmaca. Moze byt problem s rusenim /2,4Ghz/ :?: :?: :?:
Georg9

#89 Příspěvek od Georg9 »

To by me taky zajímalo jak to je z rusenim napr. u DSM2, jestli se clovek nemusi opravdu bat, ze je vsechno ,,nalepene na sebe,, ...
Maxipes

#90 Příspěvek od Maxipes »

Georg9 píše:To by me taky zajímalo jak to je z rusenim napr. u DSM2, jestli se clovek nemusi opravdu bat, ze je vsechno ,,nalepene na sebe,, ...

Nerikam ze je to tak dobre ale ja sem vsechno nacpal u TR450 dopredu, takze na spodni desce je regulator a hned nad nim prijimac a hned za prijimacem motor, a jeste nad prijimacem je baterka. A chodi to bez jedinyho problemu. Ale je fakt ze mam satelitni prijimac uplne vzadu, tak treba to funguje jenom na nej...

Myslim ze u heli teto velikosti se lita blizko tak ani zprasena instalace nevadi (vetsinou nevadi, samozrejme vadit muze)
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“