Mini titan

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mikelo

#76 Příspěvek od Mikelo »

Když nebude pitomej tak si to výměnou listí určitě nerozladí. Není k tomu totiž žádný důvod.
Rastislav
Kontaktovat uživatele:

Mini titan

#77 Příspěvek od Rastislav »

Ahojte, nemôžem sa dostať pri určitých otačkach z vybracii, listy som vyvažil, môže to robiť uhol nabehu jednotlivých listov? veď stopa je skoro super, robi mi to ked sa rotor zastavuje,začne sa rozvibrovavať až je to hrôza, už mi raz odišla paka mixeru.
Nikde som sa ale tiež nedočital ako maju byť spravne dotiahnute listy.
Rasťo
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Jetson »

Pádla máš OK? Dělalo mi to, když mi jeden "zkušenější" kolega natočil pádla tak, že nebyla vodorovná. Když jsem to po chvíli vrátil, tak se to zase uklidnilo.
prochel
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini titan

#79 Příspěvek od prochel »

Rastislav píše:Ahojte, nemôžem sa dostať pri určitých otačkach z vybracii, listy som vyvažil, môže to robiť uhol nabehu jednotlivých listov? veď stopa je skoro super, robi mi to ked sa rotor zastavuje,začne sa rozvibrovavať až je to hrôza, už mi raz odišla paka mixeru.
Rasťo
já listy dotahuji tak když nahnu helinu aby se nesklopil, nesmí bejt moc na krev a zas tak aby nebyly moc volný pak právě dochází k velkým vibracím při dotáčení rotoru
cthulhu

Re: Mini titan

#80 Příspěvek od cthulhu »

Rastislav píše:Ahojte, nemôžem sa dostať pri určitých otačkach z vybracii, listy som vyvažil, môže to robiť uhol nabehu jednotlivých listov? veď stopa je skoro super, robi mi to ked sa rotor zastavuje,začne sa rozvibrovavať až je to hrôza, už mi raz odišla paka mixeru.
Rasťo

Tak tohle mi stroj dělal taky a měnil jsem potom jednu páku mixeru i s ložiskama. Stávalo se mi to po přistání při poklesu otáček rotoru. Stroj se rozkmital jako káča, jen se převrátit... Kontroloval jsem úplně všechno a nakonec to přestalo, když jsem začal přistávat autorotací (asi z půl metru).
Pomůže i přistání na měkčí podklad, třeba na trávu a né na beton a nebo po přistání s plnejma otáčkama a následným vypnutím motoru nestahovat kolektiv do mínusu - moje osobní zkušenost.
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Jetson »

Prosím, nemá někdo na prodej, nebo tip na obchod kde mají plast páky mixéru? Ideálně Praha a okolí. Objednal jsem je na hobbyeshop a ty zmr.. mi poslali bez varování vše, co jsem bral jen do počtu (za cca litr) aby nebylo vyhozené poštovné, jen páky nee. Že prej nemá ani Pelikán. Hlavně, že je mají stále skladem.
Dopr s CZ obchodníka. Ani v HK ani USA ani GB se mi tohle nikdy nestalo. Doufám, že tady zase brzy někdo založí téma zda je morální brát venku. :(

Pořád mám psychický blok, tam dát kov co mám doma připravený.
helifish

#82 Příspěvek od helifish »

Zkus krtka www.heliservis.eu pokud je bude mit tak druhej den je posila a treti den to mas doma. Pokud jsi z Prahy tak si pro ne zejed osobne ale doporucuju mit casovou rezervu. U krtka je naprosto normalni ze si jedes "jen" pro hridel za tri padesat a vracis se za 3 hodiny nalitej hromadou informaci :) a rad :D staci jen poslouchat.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Beep
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Beep »

Určitě bude mít i Houška, http://www.houska-modelar.cz/shop/catalog/prodejna.php , mu zavolej abys nejel zbytečně.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Angusss

#84 Příspěvek od Angusss »

Tak dnes jsem byl se svám MiniTitanem poprvé létat, resp. viset s křížem.Byl to můj první let s vrtulníkem :) První baterka byla jen poskakování a štelování, na druhou jsem již visel celkem v pohodě. Bohuže jsem si začal moc věřit a vzal jsem ho do výšky a tam se mi otočil, v tom zmatku jsem !nemohl! najít autorotaci a tak jsem ho poslal k zemi s 2200otáček. Škoda za 900,- a poučení pro příště - nezkoušet na co nemám :)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od prochel »

Angusss píše:Tak dnes jsem byl se svám MiniTitanem poprvé létat, resp. viset s křížem.Byl to můj první let s vrtulníkem :) První baterka byla jen poskakování a štelování, na druhou jsem již visel celkem v pohodě. Bohuže jsem si začal moc věřit a vzal jsem ho do výšky a tam se mi otočil, v tom zmatku jsem !nemohl! najít autorotaci a tak jsem ho poslal k zemi s 2200otáček. Škoda za 900,- a poučení pro příště - nezkoušet na co nemám :)
tím si asi prošel každý , taky se mi minititan mrskal po poli než jsem přišel na to kde se přepíná autorotace :D :D :D
dneska jsem opět prásknul s Gauim 200, a zůstal celej jen jedna nožička praskla - no couvaný kolečko je problém
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od gamer007 »

Čus, pokukuju po konverzi na kardan. Máte s tím někdo u MT SE zkušenost? Našel jsem to třeba tady http://www.infinity-hobby.com/main/prod ... ts_id=5161, zajímá mě jestli to pasuje v pohodě a jestli s tím nejsou nějaký problémy...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Beep
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Beep »

Hlavně jsem ti řikal, hlavně autorotaci, no nic chybamy se člověk učí, kdybys měl problém tak brnkni a zas to zkouknem spolu :-)
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Angusss

#88 Příspěvek od Angusss »

Beep píše:Hlavně jsem ti řikal, hlavně autorotaci, no nic chybamy se člověk učí, kdybys měl problém tak brnkni a zas to zkouknem spolu :-)

Já vím, to bylo první co jsem si uvědomil, když jsem s tím fláknul :) v té vteřině co to šlo bokem k zemi jsem ji nějak nemohl nahmatat...
Angusss

#89 Příspěvek od Angusss »

Ahoj, mohu v pohodě použít na MiniTitan listy zadní vrtulky z TREX 450?Nemám je u sebe pro srovnání velikosti, ale mohlo by to být to samé, ne? Děkuji moc
Beep
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Beep »

Jo můžeš, taky je na minititanovi lítám a dobrý.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“