Začátky (AXN Floater)

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od BOBIKA »

ahoj koukni tady něco tam o tom je a nebo to najdeš ve vyhledávači fóra, :P http://www.horejsi.cz/Pages/ListClanky.aspx :lol:
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
Loks

#77 Příspěvek od Loks »

to je přesně ono. dik
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od vitousek »

Koukni i sem http://www.mojehobby.cz/magazin/detail.php?idclanku=25

Autor povídání ví o čem píše.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Loks

#79 Příspěvek od Loks »

tak AXN už je nějakej ten týden doma z HK. Nakupoval jsem tam poprvé a jsem absolutně spokojen.

http://img178.imageshack.us/i/p1000170n.jpg/
http://img529.imageshack.us/i/p1000171p.jpg/

No a co teď? Teď probíhá akce zbrojení :) Neboli nákupu všeho možného co bych mohl potřebovat. Mám problém že nemám síťový zdroj pro tuto nabíječku:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7028
Na hobbykingu nebyl a není skladem. Nemá někdo nějaký tip co tam použít a kde to třeba i u nás objednat?

Dál bych ještě potřeboval poradit, který lepidla si na hobbykingu k tomuto EPP letadlu koupit? Je tam něco jako Purex? Nebo nějaký vteřinový? Hlavně něco s ohledem na budoucí opravy po pádech. A pochybuju že si vystačím s tím co bylo v balení s letadlem.

Jinak mám v košíku skelný pásky, suchý zipy, nějaký hranatý magnety a snad je to vše co budu ještě potřebovat..

Předem díky za pomoc
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od BOBIKA »

stím zdrojem ti neporadím ale lepidlo si kup nějaký vteřiňák-střední-ať ti moc neteče a k tomu aktivátor,já mám i lepidlo 5minutové když nespěchám,purex je dobrý když ti chybí kousek materiálu tak ti to malinko vyplní ale nechává stopu po lepení která se špatně odstranuje,tak málo pádů--- radši žádné a ať ti to lítá :P
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
j.e.n.i.k.82

#81 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Loks píše:Mám problém že nemám síťový zdroj pro tuto nabíječku.

Uspesne pouzivam bezny pocitacovy ATX zdroj.. A to bud pouze samotny zdroj bez jakekoliv upravy nebo pri zapnutem pocitaci mam nabijecku pripojenou na jeden napajeci konektor (svetly konektor pro pripojeni HDD, DVD apod.). Jen pozor, v konektoru je +5V a +12V (cerveny, zluty), takze si promeris ktera barva dava proti cernemu vodici 12V a tam pripojis nabijecku. Podminkou je dostatecne dimenzovany zdroj v pocitaci..
Earl
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Earl »

j.e.n.i.k.82 píše:
Loks píše:Mám problém že nemám síťový zdroj pro tuto nabíječku.

Uspesne pouzivam bezny pocitacovy ATX zdroj.. A to bud pouze samotny zdroj bez jakekoliv upravy nebo pri zapnutem pocitaci mam nabijecku pripojenou na jeden napajeci konektor (svetly konektor pro pripojeni HDD, DVD apod.). Jen pozor, v konektoru je +5V a +12V (cerveny, zluty), takze si promeris ktera barva dava proti cernemu vodici 12V a tam pripojis nabijecku. Podminkou je dostatecne dimenzovany zdroj v pocitaci..

Zrovna mám jeden zdroj rozdělaný, jen si musím dojít koupit rezistory. Inspirací ti může být tahle stránka http://www.rc.xf.cz/uprava_pc_zdroje.html
Myslím si, že by ti mohl pomoci i zdroj od notebooku. Nebo je tu ještě ebay http://cgi.ebay.com/AC-110V-240V-Adapte ... 27b4b90d09
helioland
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od helioland »

zdroj je jednoduchej :)
jestli máš doma noťase, kterej má alespoň podobnej konektor, a stejnou polaritu tak to tam vraž.

páč ta nabíječka zvládá všechno od cca 10v do 30v a do toho se vlezou +/- všechny noťasový zdroje

jediná věc, je ten zdroj nepřetěžovat ... přeci jen 6A na 6tičlánku je cca 130W .. a to zase většinou nemaji :)
---------------------
a bude hůř
j.e.n.i.k.82

#84 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Vzdyt ma Accucellku ne? Ta ma 50W..
Loks

#85 Příspěvek od Loks »

Díky všem za rady, no vyřeším to asi tím starším ATX zdrojem z počítače. Notebookovský zdroj doma nemám, noťas jsem prodával a koupi nového plánuju někdy až na jaro. Lepidlo jsem nějaké vteřinové vybral, třeba ho s notnou dávkou štěstí nepoužiju :)
coro

#86 Příspěvek od coro »

helioland píše:zdroj je jednoduchej :)
jestli máš doma noťase, kterej má alespoň podobnej konektor, a stejnou polaritu tak to tam vraž.

páč ta nabíječka zvládá všechno od cca 10v do 30v a do toho se vlezou +/- všechny noťasový zdroje

jediná věc, je ten zdroj nepřetěžovat ... přeci jen 6A na 6tičlánku je cca 130W .. a to zase většinou nemaji :)

- zdroje z notebookov a aj z LCD monitorov, sú dobré.
Mám maličký adaptér Lenovo, 4,5A 15V, pasuje aj konektor.. nabíjač má max 50W takže to stačí.
Na PC zdrojoch mi to zaťaženie 5V žiarovkou (lepšie sa zbaví tepla než rezistor) pripadá neefektívne, ale v núdzi to je OK.

- informácia že zvláda do 30V prišla odkiaľ?? V parametroch je napísané :
Input Voltage: 11~17v
Nedával by som na to radšej ani 19V zdroje čo je dnes u mnohých notebookov. Nechápem prečo (baterku majú 3s LiXX čiže do 12,6) ale nebudem sa rozčulovať...
pepin

#87 Příspěvek od pepin »

raději se zeptám,než mi zase něco zasmrádne,mám tu notasový zdroj dell

100-240v 3,5 A

70-90 VA

1,5a 70W cont

výstup-20v

Jde to použít? řeším něco přenosného do haly a používám nabiječe jeti chard 20.
helioland
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od helioland »

informácia že zvláda do 30V prišla odkiaľ?? V parametroch je...

okometrický odhad dimenzování součástek :)
já osobně bych se toho nebál
---------------------
a bude hůř
Marek2
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Marek2 »

Dobrý den, uvažuji o koupi vrtulníku buď Walkera cb180d nebo Walkera ufly. Jsem začátečník měl jsem jen mini vrtulníčky, ale s letadly mám nějaké zkušenosti. který vrtulník je pro mne vhodnější? Předem děkuji za radu.
denwistr

#90 Příspěvek od denwistr »

Zdravím mohl by mě tu někdo poradit z výběrem krystalu su vtom úplný začátečním jde o soupravu carsom 4 kanály 35MHz FM PPM
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“