chtel bych vedet zda je nejaka moznost preves penize pomoci pay palu z meho anglickeho uctu na cesky ucet, muzu pomoci paypalu treba jen preposlat penize, kdyz jsem koukal do nastaveni mam tam location UK a jinam nez do anglicke banky mi to nenabidlo, nebo je moznost poslat penize na jiny pay pal ucet, ktery bude mit prirazenou ceskou kartu a z uctu pay pal pak penize poslat na cesky ucet, nevim zda to tu uz nekdo resil...vedel by nekdo zda to jde a jak, diky
Pay Pal
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Re: PAy Pal
Chtel bych se prosim neco zeptat zkusennych uzivatelu pay palu, sam mam vytvoren ucet uz asi 4roky, obcas neco zaplatim v Eshopu, mam prirazenou anglickou kartu a penize se mi automaticky strhnou z anglickeho uctu, nemam s tim nejmensi problem, ale to je jedine jak tohle vyuzivam
chtel bych vedet zda je nejaka moznost preves penize pomoci pay palu z meho anglickeho uctu na cesky ucet, muzu pomoci paypalu treba jen preposlat penize, kdyz jsem koukal do nastaveni mam tam location UK a jinam nez do anglicke banky mi to nenabidlo, nebo je moznost poslat penize na jiny pay pal ucet, ktery bude mit prirazenou ceskou kartu a z uctu pay pal pak penize poslat na cesky ucet, nevim zda to tu uz nekdo resil...vedel by nekdo zda to jde a jak, diky
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka píše:Chtel bych se prosim neco zeptat zkusennych uzivatelu pay palu, sam mam vytvoren ucet uz asi 4roky, obcas neco zaplatim v Eshopu, mam prirazenou anglickou kartu a penize se mi automaticky strhnou z anglickeho uctu, nemam s tim nejmensi problem, ale to je jedine jak tohle vyuzivam
S tímto zkušenost nemám, ale obecně poslat peníze na jiný PayPal účet s přiřazenou českou platební kartou jdou třeba z toho PayPal účtu s přiřazenou anglickou kartou přes volbu Send money a pak z toho s českou kartou převést přes volbu Withdraw viz tento odkaz na info k tomu.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Poslat peníze na český paypal účet samozřejmě jde a z něj to do české banky dostaneš, ale počítej s tím, že při převodu paypal - paypal zaplatíš krvavý procento. IMHO lepší použít peníze na další nákupy nebo vybrat v UK.
OK2WY
JirkaA píše:Poslat peníze na český paypal účet samozřejmě jde a z něj to do české banky dostaneš, ale počítej s tím, že při převodu paypal - paypal zaplatíš krvavý procento. IMHO lepší použít peníze na další nákupy nebo vybrat v UK.
Pokud je cílový účet PayPal typu Personal tak se dají poslat peníze paypal - paypal jako Gift (dárek) nebo Payment owed (platba dluhu) pak je to myslím zcela bez poplatku jakož i následný převod do banky. U PayPal účtu Personal s přiřazenou českou kreditkou by mělo být v sekci Withdraw pro Banks in the Czech Republic uvedeno Cost Free.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
No jde o to ze potrebuji penize z liber na koruny co nejlevneji a nejpohodlneji, kazdopadne teda je treba dva pay pal ucty, pokud chapu spravne, muzu mit dva na stejne jmeno? jen s jinym nastavenim mista a s jinou platebni kartou a bankou
František Koudelka píše:No jde o to ze potrebuji penize z liber na koruny co nejlevneji a nejpohodlneji, kazdopadne teda je treba dva pay pal ucty, pokud chapu spravne, muzu mit dva na stejne jmeno? jen s jinym nastavenim mista a s jinou platebni kartou a bankou
Ne typu Personal. Jeden uživatel smí mít pouze jeden PayPal účet typu Persnonal a jeden další typu Premier nebo Business, které jsou ovšem zpoplatněny. Navíc každý účet musí mít jinou emailovou adresu. Mohou samozřejmě existovat dva různí uživatelé s Paypal účtem Personal se stejným jménem i příjmením, ale při ověřování účtu si může PayPal vyžádat kopii dokladů a pokud by zjistili, že se jedná o tutéž osobu pak by mohli jeden nebo i oba účty za porušení pravidel zablokovat. Řešením by mohlo být převedení peněz na PayPal účet jiného člena své rodiny a z něj pak na jeho bankovní účet vedený v ČR na jeho jméno a z něj pak už běžným mezibankovním převodem v rámci ČR na váš bankovní účet v ČR. Nicméně podle informací, které jsem nyní četl na Paypalu viz tento odkaz si nejsem jist zda Personal platby mezi účty jsou bez poplatků jen pro uživatele v rámci USA nebo i pro jiné uživatele. Možná půjde k tomu Paypal účtu, ke kterému už máte přiřazenu to anglickou platební kartu přiřadit navíc ještě i váš bankovní účet u banky v ČR přes My Account -> Profile -> My money -> Bank accounts -> Add my bank a pak by měl jít udělat převod přímo z toho vašeho PayPal účtu na váš bankovní účet u banky v ČR, ale patrně s tím budou spojené nějaké poplatky. Navíc dle informací viz tento odkaz se platí poplatky i za převody mezi různými měnami. Takže doporučuji položit dotaz přímo na podporu PayPalu. Tam budou vědět nejlépe, která cesta bude nejednodušší a jaké budou zhruba poplatky za převod v tom daném konkrétním případě.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Ano, s tim prirazenim druhe karty to jsem taky premyslel, na ty odkazy se podivam, dekuji, ale jak tak vidim stejne to bude asi vse zpoplatneno, takze to asi stejne bude nejlepsi tak jak to delam do ted bud pres smenarnu a nebo si vybiram hotovost z anglickeho uctu v Cr a da mi to hned v korunach, kazdopadne diky za informace jirka
Podle nejnovějších informací již od nového roku PayPal nepřijímá peníze posílané na PayPal účet složenkou ani přímým složením peněz na pobočce Unicredit Bank.
Takže pro ty co nemají osobní bankovní účet zbývá buď si zřídit vlastní osobní bankovní účet a nebo je-li to možné tak použít bankovní účet někoho z rodiny kdo už ho má a má stejné bydliště a udělat nový PayPal účet, který bude na jeho jméno a tím půjde nabít z jeho bankovního účtu.
Takže pro ty co nemají osobní bankovní účet zbývá buď si zřídit vlastní osobní bankovní účet a nebo je-li to možné tak použít bankovní účet někoho z rodiny kdo už ho má a má stejné bydliště a udělat nový PayPal účet, který bude na jeho jméno a tím půjde nabít z jeho bankovního účtu.
zdravim,
chtěl bych si pořídit účet paypal, a mam pár dotazů a to,
zaprvé, zda je možné registrovat se svým jménem a platební kartu použít někoho jiného (například člena rodiny, samozřejmě se souhlasem)
a zadruhé, zda jde použít "maxkarta" (poštovní spořitelna), někde jsem četl že zrovna s ní byly nějaké problémy
děkuji za odpovědi
chtěl bych si pořídit účet paypal, a mam pár dotazů a to,
zaprvé, zda je možné registrovat se svým jménem a platební kartu použít někoho jiného (například člena rodiny, samozřejmě se souhlasem)
a zadruhé, zda jde použít "maxkarta" (poštovní spořitelna), někde jsem četl že zrovna s ní byly nějaké problémy
děkuji za odpovědi
ze všeho může být házedlo, vždy to můžete vzít (zlomit) a zahodit :D
špunt píše:...zda je možné registrovat se svým jménem a platební kartu použít někoho jiného (například člena rodiny, samozřejmě se souhlasem)
Možnost platit jednou kartou nebo jedním účtem v rámci rodiny existuje pouze pro vlastníky osobních PayPal účtů, kteří mají bydliště v USA. Pro vlastníka PayPal účtu z ČR musí být stejné jméno vlastníka účtu i karty nebo případného bankovního účtu. Takže v ČR je potřeba založit PayPal účet na jméno vlastníka karty.
špunt píše:a zadruhé, zda jde použít "maxkarta" (poštovní spořitelna), někde jsem četl že zrovna s ní byly nějaké problémy.
Obecně karta musí mít povoleny platby realizované přes internet, a to zda to ta či ona maxkarta má či nemá povoleno je věcí jak to má její vlastník sjednáno/nastaveno u poštovní spořitelny. Podle informací jednoho z vlastníků PayPal účtu viz tento odkaz, který ho testoval s maxkartou mu to fungovalo a je tam popsáno i odstranění problému s nezobrazením ověřovacího čísla v elektronickém bankovnictví poštovní spořitelny. Na detailnější informace k tomu se v případě potřeby doporučuji poptat na zákaznické podpoře poštovní spořitelny.
a když bych si vytvořil paypal účet bez zaregistrované platební karty, kam bych si převáděl peníze a platil to pak přímo z něj, tak je jedno z jakého účtu je tam pošlu ne?
špunt píše:a když bych si vytvořil paypal účet bez zaregistrované platební karty, kam bych si převáděl peníze a platil to pak přímo z něj, tak je jedno z jakého účtu je tam pošlu ne?
Ne není to jedno. PayPal účet bez zaregistrované karty se dá dobíjet z bankovního účtu, který musí být veden na stejné jméno a příjmení jako je uvedeno v tom PayPal účtu. Jinak PayPal peníze nepřijme a vrátí je na bankovní účet, ze kterého byly odeslány.
takže sem v loji asi mi nezbyde nic jiného, než si založit bankovní účet
špunt píše:takže sem v loji asi mi nezbyde nic jiného, než si založit bankovní účet
Pokud jsi zmiňoval, že máš možnost využívat kartu jiného člena rodiny (předpokládám se stejnou adresou) s jeho souhlasem, no tak nepotřebuješ zakládat vlastní bankovní účet a bude úplně stačit když založíš ten PayPal účet ne na svoje jméno, ale na jméno toho člena rodiny, který má stejnou adresu a je vlastníkem té karty a používat pak budeš ten PayPal účet i s tou kartou rovněž s jeho souhlasem ?
jde o to, že sem ho do toho nechtěl zatahnout tak moc ale asi to zkusim domluvit, nemusel by v tom být problém
a ještě se zeptám, když už paypal založim na jeho jméno a chci objednávat z hobbykingu, tak asi bude lepší registrovat se i na hk s jeho jménem, že?
a ještě se zeptám, když už paypal založim na jeho jméno a chci objednávat z hobbykingu, tak asi bude lepší registrovat se i na hk s jeho jménem, že?