Next china ES
Před záletem
Tak Betu jsem koupil, slepil, rozhýbal křidélka a přehodil mód na vysílačce. Ještě před záletem bych rád dal magnety do křídel aby se nevysouvali a udělal krytky táhel od křidélek. Mám ale pár dotazů.. Kde mám sehnat ty magnety z HDD a jak bych měl udělat ty krytky? Docela se bojím že třeba při převozu nebo při přistání mohly urvat.. Někdo tady psal že už to má. Nemohl by si sem dát fotku pro inspiraci? Díky moc 
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Re: Před záletem
Klubas píše:...Kde mám sehnat ty magnety z HDD a jak bych měl udělat ty krytky? ...
Magnety můžeš koupit tady http://kutil-florenc.cz/group/magnety , vyber si neodymové. Jestli nemáš doma nějaký starý nefunkční HDD, tak se s magnety z harddisku vůbec nezatěžuj. Nebo pokud bys dělal objednávku na HC, tak bys tam mohl koupit i magnety http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=8288 .
Krytky serv jsem kupoval u Vaňoucha http://www.modelar-vanouch.cz . Na jeho webu je asi nenajdeš, ale tam nemá uvedený celý sortiment.
EDIT Omlouvám se za dvkrát stejný příspěvek[/b]
Naposledy upravil(a) Klubas dne ned 06.03.2011 22:48, celkem upraveno 1 x.
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Zálet
Dnes jsem Betu úspěšně s Bekmenem zalétal. Byl to vážně super zážitek (bylo to moje modelářské poprvé
) Betu můžu dopuručit začátečníkovi s pár hodinami na FSX (stačí létat na šipkách) ale musí mít někoho k sobě. Úplně sám bych to nezvládl takže odolejte pokušení to jít hodit a doufat že to poletí a vážněě si někoho kdo vás uvede do modelařiny sežente. Moc rád bych poděkoval bekmenovi za to že se mě ujal a že mě velmi pomohl 
Jasně, že je lepší mít při prvním letu u sebe někoho zkušenějšího, ale já jsem jasným důkazem toho, že to není vždy třeba. Nalítal jsem na FMS cca 5 hodin s Easystarem (hlavně proto, abch zjistil na co která páčka vlastně je-byl jsem modelařinou opravdu netknutý a v mém dosahu nikdo zkušenější nebyl
) a hned na první hod jsem neměl problém udržet WildHawka ve vzduchu a krásně si zalítat. Samo, že každý má jiné vlohy, ale je zase zbytečné mít přehnaný strach (vzhledem k odolnosti "kuličkových" letadel. Jó, před nějakými 20-30 lety to bylo asi o něčem jiném...jeden špatný pokus a další hodiny a hodiny oprav (o penězích nemluvě) 
Když jsem jako dítě chodil na automodeláře, kluci z leteckého kroužku měli vždycky hrozný strach, když svůj balzový výtvor pouštěli do vzduchu.
EPP je pro začátek paráda.
Betu jsem včera objednal a až mi přijde elektronika z HK, půjdu do toho sám. Ale je pravda, že se o letectví celkově zajímám a několik let jsem na PC létal simulátory.
Zkusil jsem FMS na klávesnici a pohoda, takže věřím, že to půjde.
Ale jsou lidé, kteří samozřejmě neznají ani teorii létání a tam bych doporučil přítomnost znalé osoby
EPP je pro začátek paráda.
Betu jsem včera objednal a až mi přijde elektronika z HK, půjdu do toho sám. Ale je pravda, že se o letectví celkově zajímám a několik let jsem na PC létal simulátory.
Ale jsou lidé, kteří samozřejmě neznají ani teorii létání a tam bych doporučil přítomnost znalé osoby
Druhý let
Glerin píše:Betu jsem včera objednal a až mi přijde elektronika z HK, půjdu do toho sám. Ale je pravda, že se o letectví celkově zajímám a několik let jsem na PC létal simulátory.
Myslím že když se někdo rozhodne jít do toho sám tak by aspoň měl jednou vidět jak létá někdo jiný s podobným typem letadla.. Tím se toho dá taky dost naučit. Budu držet palce a pak napiš jak to dopadlo
Jinak Beta je dobré a poměrně pomalé letadlo a zdálo se mi že líp letěla když sem jí do toho vůbec nešahal
Počáteční akrobacie
Tak když jsem viděl dneska to počasí tak jsem Betu vzal, našel jsem si jednou louku tady u nás a šel jsem jí proletět. Všechno bylo fajn a dokonce jsem dal i pár loopingů
Můžu jí jen chválit a chválit. Lítá bezvadně sama - na chvíli jsem ji půjčil tátovi do ruky a bezproblémů s ní i stoupal - a to nikdy nedržel vysílačku v ruce!
Tak mě napadlo jestli ste s ní už někdo zkoušel výkrut nebo looping na druhou stranu, chtěl bych vědět jestli to dokáže..