Howking píše:Ono se mi nějak nezdá, že by na začátku mohl někdo posoudit, s čím se mu lítá lépe - prostě zvolí podle doporučení okolí a když už se dostane do stádia že by to byl schopen posoudit, má už reflexy natolik usazené, že je pozdě něco měnit. Mod je prostě danost se kterou se vrtulnikář rodí a pak už se sní musí naučit žít. Znám sice pár lidí co dávají dobře oba dva mody (a mohou si tedy vybírat), ale to jsou extra talenty s mozkem z gumy - to není pro smrtelníky
Asi to tak ve vetsine pripadu je, ze si clovek v zacatcich nedokaze urcit ktery mod je pro nej dobry, ale me hodne ovlivnilo letani na simulatoru z joystikem. Prvni vysilacku(simulatorovou) jsem si na rady v rc obchode koupil mod 1, sice jsem se sni naucil jakztakz letat na simulatoru, ale citil jsem, ze mi to jde proti srsti, proto jsem si ji predelal na mod2, na ktery jsem se preucil hodne rychle, jednak to bylo blyzi letani s joystikem a take jsem ten mod 1 zkousel moc kratce(maximalne par tydnu). Az po simulatoru, jsem se nakonec rozhodl pro vrtulnik, a koupil skutecny model.
Jinak letam prstamy. Je asi uplne jedno jak clovek ridi(mod, palce/prsty), hlavne kdyz je to pro nej co nejpohodlnejsi a nejintuitivnejsi. Nedavno jsem mel pujcen vrtulnik s pultovkou a zjistil jsem, ze se mi tak lepe ridi(nemusim drzet vysilacku), asi si zacnu stavit pult
Jinak jsem parkrat zkousel mod1, ale nedopadlo to dobre, nebyl jsem schopnej to uridit.