Palcovat, nebo prstovat? (a pro velký úspěch i mód 1 či 2)

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od AdamProg »

Howking píše:Ono se mi nějak nezdá, že by na začátku mohl někdo posoudit, s čím se mu lítá lépe - prostě zvolí podle doporučení okolí a když už se dostane do stádia že by to byl schopen posoudit, má už reflexy natolik usazené, že je pozdě něco měnit. Mod je prostě danost se kterou se vrtulnikář rodí a pak už se sní musí naučit žít. Znám sice pár lidí co dávají dobře oba dva mody (a mohou si tedy vybírat), ale to jsou extra talenty s mozkem z gumy - to není pro smrtelníky :-)

Asi to tak ve vetsine pripadu je, ze si clovek v zacatcich nedokaze urcit ktery mod je pro nej dobry, ale me hodne ovlivnilo letani na simulatoru z joystikem. Prvni vysilacku(simulatorovou) jsem si na rady v rc obchode koupil mod 1, sice jsem se sni naucil jakztakz letat na simulatoru, ale citil jsem, ze mi to jde proti srsti, proto jsem si ji predelal na mod2, na ktery jsem se preucil hodne rychle, jednak to bylo blyzi letani s joystikem a take jsem ten mod 1 zkousel moc kratce(maximalne par tydnu). Az po simulatoru, jsem se nakonec rozhodl pro vrtulnik, a koupil skutecny model.
Jinak letam prstamy. Je asi uplne jedno jak clovek ridi(mod, palce/prsty), hlavne kdyz je to pro nej co nejpohodlnejsi a nejintuitivnejsi. Nedavno jsem mel pujcen vrtulnik s pultovkou a zjistil jsem, ze se mi tak lepe ridi(nemusim drzet vysilacku), asi si zacnu stavit pult :-D
Jinak jsem parkrat zkousel mod1, ale nedopadlo to dobre, nebyl jsem schopnej to uridit.
FlyBear

#77 Příspěvek od FlyBear »

psena píše:No zrcadlove snad ne :lol: To uz bylo opravdu jen pro fajnsmekry :D

Mas pravdu - uplne zrcadlove to neni - to bych zase matl lidi ja :oops:
Nejak mi nedoslo, ze si to nekdo fakt predstavi jako v zrcadle vcetne smyslu jednotlivych pacek...

Oproti zakladnimu modu 1 ci 2 je u tech doplnkovych modu 3 a 4 proste vzdy jen levy knipl vpravo a pravy vlevo...

Howgh :D
zablabla

#78 Příspěvek od zablabla »

Howking píše:
pns píše:a co kdyz nesedi zadny mod?
- nelítat? :-D

a co třeba šachy, nebo hra na šalmaj ?? (nebo začít lítat v jiném průšvihu)
Naposledy upravil(a) zablabla dne čtv 02.12.2010 17:17, celkem upraveno 1 x.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
blade120
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od blade120 »

Myslím že pre väčšinu dnešnej mládeže, ktorí si kupujú svoju prvú RC vysielačku bude bližší mód 2, nakoľko takmer každý z nich už držal v ruke joystick od PS3 alebo PC.
zablabla

#80 Příspěvek od zablabla »

blade120 píše:Myslím že pre väčšinu dnešnej mládeže, ktorí si kupujú svoju prvú RC vysielačku bude bližší mód 2, nakoľko takmer každý z nich už držal v ruke joystick od PS3 alebo PC.

nejsem sice mládež, ale mod1 jsem po cca týdnu na simu přehodil na dvojku a tu mám jak na vrtulníky, tak i na letadlo.
Ale jinak souhlasím - jak se kterému pánovi lépe palcuje nebo prstuje - na slečně v tomto případě nezáleží.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
shake13

#81 Příspěvek od shake13 »

arda1 píše:
pkotatko píše:Hmm, jsem pravák a lítám mod 1. Tak proto mi to nejde. Já vůl !! :D :D
Právě jsem zjistil že to celej život dělám špatně -jsem zdrcený a psychicky total na dně .................. :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT

Naale toto som ja nemal citat. Zase som sa musel dozvediet ze som inaksi. :o Aj moja mama mi hovorila, ked ma hladila po mojej kockatej hlave, ze som trochu iny ako ostatne deti, ale vraj si z toho nemam nic robit. :x :cry: Mod 1 a pravak. :wink:
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Peteer »

JÁ JEN PŘEMÝŠLÍM O TOM KAM SE TATO ,,PLODNÁ" DISKUSE JEŠTĚ DOSTANE PÁNOVÉ :lol: :lol: :lol:
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
Howking
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Howking »

Peteer píše:JÁ JEN PŘEMÝŠLÍM O TOM KAM SE TATO ,,PLODNÁ" DISKUSE JEŠTĚ DOSTANE PÁNOVÉ :lol: :lol: :lol:
- ještě se neprobralo, jestli držet vysílačku anténou od sebe, nebo k sobě :-D
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
DaveLister

#84 Příspěvek od DaveLister »

Takze, dneska jsem prijel domu, nedalo mi to a jako prvni vec co jsem udelal bylo ze sem vzal sroubovak a sel montovat radio :D

Z toho prehozeni mam rozporuplne pocity. Na to, ze cyklika je na jedne pacce, na to jsem si zvykl velice rychle, to je mi velice prijemne(i kdyz v Mode1 jsem to dokazal ovladat s mnohem vetsi preciznosti). S plynem uz je to ale mnohem horsi, nedokazal jsem ani poradne udrzet vysku. Navic casto kdyz se blizim k zemi misto toho abych pridal plyn tak to preklopim na predek - coz by v realu nepotesilo :)

Za tu ctvrt hodinku, co jsem to zkousel ale bylo znat znacne zlepseni, zatim se teda spis ucim znova viset ocasem k sobe, o nejake jine orientaci zatim nemuze byt rec, ale kdybych to cvicil prez zimu tak by se to asi poddalo.

Otazka je jesli se ty stare zvyky kompletne odnaucim, abych pak v realu zbytecne netriskal s heli na popleteni pacek :(

Casem bych chtel litat spis 3D, maketovy let me nebere. Proto taky ten Mode2. Mam tedka dilema jesli do toho jit nebo se na to vykvaknout???
Howking
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Howking »

DaveLister píše:Otazka je jesli se ty stare zvyky kompletne odnaucim, abych pak v realu zbytecne netriskal s heli na popleteni pacek :(
- víš co? Já myslím, že s tím v reálu párkrát třískneš na popletení páček, ale třísknutí v reálu je mnohem větší škola, než v simulátoru - mozek bude nešťastný z rozbité heliny a příště si dá pozor, nebo popříště. Asi už bude mít v hlavě do smrti algoritmus "pozor přistáváš, plyn je vlevo, pozor nesplést" ale časem se to tak zautomatizuje, že i to dávání mozku na sebe pozor nebudeš vnímat. Je to stejné, jako se dlouze musí mozku vysvětlovat algoritmus "pozor, helina je obráceně, plyn je naopak" - taky se to zautomatizuje i když nikdy to nebude tak hladké jako za normálního visu.
youtube.com/heyingosl
DaveLister

#86 Příspěvek od DaveLister »

Jeste jsem zkousel nejaky poletovani popredu, kdyz se soustredim tak to dokazu ovadat i bokem k sobe. Ale ukazalo se, ze dalsi tragedie bude to, ze mam zafixovano ze mam pritahovat levou packou, coz v modu 2 opet vede ke katastrofe :D
Takovychto podobnych zafixovanych manevru bude spousta a bude se to projevovat treba jenom pri nejake konkretni situaci takze s tim budu mlatit jak divej :(

Ja fakt nevim jesli se na to vykaslat nebo ne, to ze ve spicce neni nikdo kdo by lital mod1 o necem opravdu svedci, ale zase nepocitam s tim ze bych se nekdy dostal aspon pobliz k te spicce, takze by mi ten blbej mod 1 mohl stacit.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Howking »

DaveLister píše:to ze ve spicce neni nikdo kdo by lital mod1 o necem opravdu svedci, ale zase nepocitam s tim ze bych se nekdy dostal aspon pobliz k te spicce, takze by mi ten blbej mod 1 mohl stacit.
- ale jeden je Mat Bottos :-)
youtube.com/heyingosl
Drop

#88 Příspěvek od Drop »

DaveLister píše:Jeste jsem zkousel nejaky poletovani popredu, kdyz se soustredim tak to dokazu ovadat i bokem k sobe. Ale ukazalo se, ze dalsi tragedie bude to, ze mam zafixovano ze mam pritahovat levou packou, coz v modu 2 opet vede ke katastrofe :D
Takovychto podobnych zafixovanych manevru bude spousta a bude se to projevovat treba jenom pri nejake konkretni situaci takze s tim budu mlatit jak divej :(

Ja fakt nevim jesli se na to vykaslat nebo ne, to ze ve spicce neni nikdo kdo by lital mod1 o necem opravdu svedci, ale zase nepocitam s tim ze bych se nekdy dostal aspon pobliz k te spicce, takze by mi ten blbej mod 1 mohl stacit.

Létání s heli je trochu jiná kategorie, neni to epp letadlo, neni to samokřídlo, je to věc, která ti sama nepoletí, uděláš-li chybu, heli ti jí neodpustí.Né nadarmo se řiká, že kategorie vrtulníků je vysokou školou létání, ano je tomu tak, nejde jen o samotnou terorii letu, nastavení rádia, křivek atd... třída vrtulníků je sama o sobě velice náročná na ovládání ale i učení jednotl. prvků.Není vyjímkou učit se jeden prvek několik měsíců i roků.Jsi nešťastnej z toho, že ti něco po pár hodinách v jiném modu nejde, ano nejde a ani logicky nepůjde, musíš si to zautomatizovat a to ničim jiným než tréninkem a časem neposuneš.

Vrtulníky v dnešní době dost lidí lákají, jak dostupností cenou, tak množstvím idilických videí na youtube.Každý chce být Lukas Riva,Tareq,Sabo, atd....ale realita a dřina která k tomu tyto borce dovedla 99% pilotů od těchto myšlenek odradí.Prostě nevydrží.Vydrž a budeš postupně sklízet plody uspokojení (bohužel i pádů) ten kdo je zklamanej že po měsíci nelétá, ten jak rychle začal tak rychle i zkončil.

Stanov si pevná pravidla a těch se drž, jen tak se něco naučíš, jen nestav dovednosti na modu 1 nebo 2.To je jen zlomek tvého pokroku.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
DaveLister

#89 Příspěvek od DaveLister »

Me je to naprosto jasne, vim co to obnasi. Proto se taky chci rozhodnout spravne vcas. Nema smysl abych se tedka ucil mod2 a pak se na to vykaslal, jesli do toho pujdu musim to dotahnout do konce.

A necekam ze mi to pujde hned, rikal jsem tu ze tomu davam celou zimu :D, jenom si nejsem jistej ze todle je spravna cesta.
psena
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od psena »

Kuciiii, v modu to zkratka neni, resil bych zmenu jen u nekoho, kdo citi vylozene odpor k momentalnimu rozlozeni pacek. Pokud to vezmu objektivne, tak je pravda, ze na MOD 2 si stezuje malokdo, neznam moc lidi co presli z dvojky na jednicku.
Ja jsem mel to stesi, ze muj prvni koaxial byl s moznosti mody prehazovat, default byla dojka tak jsem tak zacal litat. Jednicku jsem zkusil asi po 2 tynech litani a neuridil jsem ani ten koax :lol:
Ale je fakt, ze kdybych od manzelky tenkrat dostal neco s modem 1 tak bych dnes asi jednicku lital....
Ale zadna hruza, u nas na letisti lita s vrtulnikem stejne nejlip kluk kterej lita jednicku, takze pohoda jazz.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“