jakou rc soupravu

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#76 Příspěvek od JMalik »

TomasC píše:To se opravdu nenajde žádné vlákno o vysílačích, kde bych se časem nedočetl jak je vysílačka Turnigy SKVĚLÁ/MIZERNÁ?

Co z toho máte?

Není třeba odpovídat, obě otázky jsou řečnické a odpověď asi odhadnu. :D

To je jednoduché.
intel40 se ptal na vysílačku. Hned v prvním příspěvku dostal doporučení na tu Věc. O pár příspěvků dál napsal, že to objednal.
No a pak už to normálně jede. :lol:
(Myslím, že jsem nereagoval ve smyslu jestli je ta věc skvělá, nebo mizerná)

Teď to tak nějak podrobněji pročítám zpátky a nějak jsem nenabyl dojmu, že by někdo rval intelovi40 nějaké vícekanálové JR, Futabu, Multiplesk.... a strkal ho tou cestou. Dost se tady ale člověk dočte, že pro začátečníka neexistuje jiná volba než ta Věc a navíc to doporučují ti, kteří si s tím sami neporadí.
pepin

Re: jakou rc soupravu

#77 Příspěvek od pepin »

intel40 píše:zdravim, poteboval bych se poradit jakou mam koupit rc soupravu chtel bych neco z hobby king. asi tak 6 kanalovou aby byla spolehliva ale ne zase moc draha spis neco pro zacatecnika , jinak uvazoval jsem o dx6 ale pokud by se vyskytlo neco levnejsiho ve stejne kvalite tak bych byl radeji

Jirko,já když si ten inzerát přečtu,tak ho chápu tak,že o vysílač dražší nežli DX6 zájem není,ještě lépe,pokud bude levnější,takže jakou poradíš-LEVNĚJŠÍ,pokus se na to soustředit,na tu cenu,docela by mě tvuj favorit zajímal.Mělo by to být navíc z HK ,jak se říká,náš zákazník,náš pán,nebo myslíš,že je třeba skočit přez pult a zákazníka řádně srovnat ?

Jak spolehlivá a vybavená vysílačka by podle tvého měla být použita na doposud provozovaný volný model,pro který už majitele nebaví tak daleko chodit,nebo zjistil,že časovač je dnes dražší,nežli vysílač?
zdzd

#78 Příspěvek od zdzd »

Genagen píše:Bych byl velmi prekvapen, kdyby se v letectvi nikde nepouzival linux. Na rizeni, embeddech vecech...

Byt tebou tak na to, ze se v letectvi nepouziva opensource bych moc penez nesazel :-)

Asi by bylo dobré si uvědomit, že ne každé použití linux = opensource.

Velmi často se jedná o pevné sestavení dané a odladěné dodavatelem systému, na které už si pak nikdo nehrábne. To není opensource.
Naposledy upravil(a) zdzd dne úte 01.02.2011 19:42, celkem upraveno 2 x.
JMalik

#79 Příspěvek od JMalik »

pepin píše:
intel40 píše:zdravim, poteboval bych se poradit jakou mam koupit rc soupravu chtel bych neco z hobby king. asi tak 6 kanalovou aby byla spolehliva ale ne zase moc draha spis neco pro zacatecnika , jinak uvazoval jsem o dx6 ale pokud by se vyskytlo neco levnejsiho ve stejne kvalite tak bych byl radeji

Jirko,já když si ten inzerát přečtu,tak ho chápu tak,že o vysílač dražší nežli DX6 zájem není,ještě lépe,pokud bude levnější,takže jakou poradíš-LEVNĚJŠÍ,pokus se na to soustředit,na tu cenu,docela by mě tvuj favorit zajímal.Mělo by to být navíc z HK ,jak se říká,náš zákazník,náš pán,nebo myslíš,že je třeba skočit přez pult a zákazníka řádně srovnat ?

Jak spolehlivá a vybavená vysílačka by podle tvého měla být použita na doposud provozovaný volný model,pro který už majitele nebaví tak daleko chodit,nebo zjistil,že časovač je dnes dražší,nežli vysílač?

Jasně píše, že uvažuje i o DX6. Když si jí koupí, neudělá zásadní chybu (já bych se ho pokusil přesvědčit na DX7, protože je tam minimální cenový rozdíl).
Má to dost lidí, nejsou s tím zásadní problémy a pokud nebude rvát silou ty trimy, tak ani ty neurve. Vybalí to z krabice, přečte si návod, nastaví to a může létat. Když se rozhodne třeba pro vrtulník, někdo mu je schopný pomoci.
To vybarvené bych neřešil, protože nikde nepíše, že jediný důvod nákupu soupravy je A dvojka kterou chce řídit směrovkou,aby mu neulétla.
(Jinak přesně tenhle případ teď řeším pro syna. A jednička na směrovku. Bude to řídit MX22 a nějakým z těch malých přijímačů fasstu, protože s tím létá i jiná letadla. Kupovat mu na to další levný systém 2,4nebudu)
JMalik

#80 Příspěvek od JMalik »

dokken píše:Pochopitelně, že to budou specializované softy s unixovým kernelem, jen zdzd si myslí, že érbas lítá pod xpéčkama. A co se týče hlášek o updatech a aktualizacích - jde to vypnout v nastavení :wink:

Skutečně si myslíš, že to takhle v těch letadlech funguje?
Že je možné, aby nějaký servisman při předletové kontrole mohl aktualizovat FW přístrojů ?
dokken

#81 Příspěvek od dokken »

T9X
Má to dost lidí, nejsou s tím zásadní problémy, je na to tuna vylepšeníček, který může nebo nemusí aplikovat a nemusí se bát, že urve silou trimy jako DX7 a stojí litřík. Vybalí to z krabice, přečte si návod, kterej si stáhne od RiMra, mrkne na jeho video, nastaví to a může létat. Když se rozhodne třeba pro vrtulník, někdo mu je schopný pomoci, páč to za chvíli bude mít skoro každej....ááno? :D

reagoval jsem na něco jinýho a please bez toho quote poraad
JMalik

#82 Příspěvek od JMalik »

dokken píše:..... Když se rozhodne třeba pro vrtulník, někdo mu je schopný pomoci, páč to za chvíli bude mít skoro každej....ááno? :D

Zatím bych řešil současnou situaci a ne ".....páč to za chvíli bude mít skoro každej...."
Taže současný stav je zatím takový, že to nemá skoro každej kdo lítá vrtulník, ten kdo lítá vrtulník (a je schopný někomu poradit jak a co , v jakých souvislostech má nastavit) to zatím nemá a ti co mají TGY9 tak o tom hodně diskutují, řeší to, ale většinou neumí létat.
coro

#83 Příspěvek od coro »

JMalik píše:....
Jasně píše, že uvažuje i o DX6. Když si jí koupí, neudělá zásadní chybu (já bych se ho pokusil přesvědčit na DX7, protože je tam minimální cenový rozdíl).
Má to dost lidí, nejsou s tím zásadní problémy
....

Tak o k tomuto názoru sa ešte ozvem -
Dnes už máloktorý 2,4GHz systém náhodne padá, ale ak niektorý padá, tak to je práve Spektrum. Možno aj niektoré superlacné noname čína..
Ale zo značkových, asi fakt jedine Spektrum - ich lacné príjmače sú na houby, a drahé sú drahé.
Podľa mňa by urobil "zásadní chybu" práve s DX6 aj s DX7. Navyše tam nemôže vymeniť VF modul za iný a použiť nejaký lepší systém, hoci aj Assan.

Naopak, v hocičom rozhrkanom plastovom z číny čo vygeneruje PPM signál, aj keby to bol nejaký ovládač k simulátoru, môže mať spoľahlivý VF modul a ak sa mu ten "ovládač" aj celý vypne, tak aspoň mu Failsafe nastaví kormidlá rovnako, ako mal predtým na tých voľných modeloch.
JMalik

#84 Příspěvek od JMalik »

Dá se určitě diskutovat třeba o tom, jestli by nebyl lepší např. Optik s Assanem....., koupit JR, Futabu 8....
Ale i s tou DX6 bude víc létat, než tady řešit problémy s TGY9 a klonama, nebo TX nastavovaným pomocí PC. .
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Avenger »

zdzd píše:Asi by bylo dobré si uvědomit, že ne každé použití linux = opensource.

Asi by bylo dobré si přečíst licenci GPL pod kterou se linux vydává. Linux jako takový je opensource vždy. :lol:
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
JMalik

#86 Příspěvek od JMalik »

coro píše:.....Naopak, v hocičom rozhrkanom plastovom z číny čo vygeneruje PPM signál, aj keby to bol nejaký ovládač k simulátoru, môže mať spoľahlivý VF modul a ak sa mu ten "ovládač" aj celý vypne, tak aspoň mu Failsafe nastaví kormidlá rovnako, ako mal predtým na tých voľných modeloch.

Ještě se vrátím k tomuto názoru.
Když ti v tom hocičom rozhrkanom plastovom z číny upadne někde drátek, tak tam můžeš mít klidně modul fasstu a bude ti to houby platné.
zdzd

#87 Příspěvek od zdzd »

Avenger píše:Asi by bylo dobré si přečíst licenci GPL pod kterou se linux vydává. Linux jako takový je opensource vždy. :lol:

Myslím, že není řeč o linuxu jako takovém, nýbrž o komplexním řešení, kde je linux jen podklad. Konzervovaný a nerozšťouratelný.

Např.

Mám WiFi router, který interně běží na linuxu. Je snad jeho firmware opensource?

Mám Kindle, který interně běží na linuxu. Je snad jeho firmware opensource?

Řekněmě, že mám Boeing 747, kde některý z jeho systémů interně běží na linuxu. Je snad jeho firmware opensource? Nebo je opensource celé Jumbo?
dokken

#88 Příspěvek od dokken »

chlapi, zdzd, Malik and company
Za co bojujete? Ta vysílajda normál funguje a dobře, je levná o co vám pořád jde? Nikdo na to nepadá, podpora je díky zapálený komunitě čím dál větší o zbytku zeměkoule ani nemluvě. Nepřipadáte si už, ve vší úctě k vašim zkušenostem a věku, trochu trapní? Není to jen divná póza být na truc v opozici?
coro

#89 Příspěvek od coro »

ZDZD: Ak je to na linuxe a patrí to pod GNU je ten čo Ti to predá, POVINNÝ priložiť aj zdrojáky, alebo aspoň link kde ich nájdeš na nete.
V opačnom prípade, nemá právo použiť linuxové jadro - je to autorské dielo, a bez získania nejakého práva ho použiť Ti ho predsa nemôže nakopírovať do routra. Teda môže, ale je to v podstate krádež..
http://cs.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License
:)

JMalik : ak odpadne káblik, tak je to rovanký káblik ako v hociktorom vysielači čo je na trhu. Nebude to o nič iný servokábel, než je na všetkých servách vyrobenýhc v číne, malajzii, ... takže ak budú odpadávať kvoli tomu kábliku, tak to bude vo veľkom a všade....
- A keď to náhodou fakt nie je rovnaký káblik, alebo to je letované s agresívnym tavidlom a odpadne to naozaj lebo to tavidlo prežerie, tak to odpadne predtým než mne, tým čo si ten vysielač kúpili už dávnejšie, a tak sa o tom dočítam - a kúpim 4 servokáble a preletujem si to, tak aby to neodpadlo..

Ad moje slovo "lepší systém" v spojení s Assan - nechcem to už editovať, ale mal by som trošku upresniť:
- Ja by som ho asi nechcel, kým je na výber.. Nie je technicky lepší, nie je asi rovnako presný, možno náhodne vynecháva pulzy pre servá... ALE: nepadá.
Takže je lepšou voľbou ako čokoľvek čo občas spadne..., to som chcel povedať v príspevku hore.

Lebo nadarmo bude niečo "special edition" a mať špičkové rozlíšenie napr 2048, a HS režim s špičkovo nízkou latenciou, ak to raz za čas (možno raz za dva-tri mesiace lietania) človeku prestane za letu reagovať. A potom zas 2-3 mesiace bezchybne...
To je na porazenie, a je to nezistiteľné, neopraviteľné, nereklamovateľné..
Keď sa rozsype alebo zhorí alebo aspoň začne chrastiť potenciometer v niečom "šmejdovom", so šťastím sa to stane ešte na zemi, hneď po zapnutí alebo pri kontrole výchyliek pred štartom, takže to vôbec nevadí - vyhodí sa to a pohoda, model zostal celý.
JMalik

#90 Příspěvek od JMalik »

coro píše:...JMalik : ak odpadne káblik, tak je to rovanký káblik ako v hociktorom vysielači čo je na trhu. Nebude to o nič iný servokábel, než je na všetkých servách vyrobenýhc v číne, malajzii, ... takže ak budú odpadávať kvoli tomu kábliku, tak to bude vo veľkom a všade....

Coro,
žij v tomhle dál, je totiž zbytečné tě přesvědčovat, že je to jinak.
Takový příklad. Můžeš koupit letecký motor Rotax 912 za nějakou cenu. Pak můžeš koupit ten samý certifikovaný výrazně dražší. Ta certifikace je v podstatě o tom, že to někdo ještě zkontroloval navíc ( je to hodně zjednodušené vysvětlení, ale pro tyhle účely to stačí).
Ten certifikovaný motor nevysadí tak snadno jak ten necertifikovaný. O tom je zbytečné debatovat, to je skutečnost podpořená statistikou za mnoho roků a mnoho vyrobených motorů.
Teď to můžeš zkusit nějak aplikovat na ty levné, dražší a ještě dražší TX :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“