FOX EP (ST-models) vs FOX 1800 (Pelikan)
Re: FOX EP (ST-models) vs FOX 1800 (Pelikan)
Byl to tvůj první větroň a zároveň první éro? Nevím jestli nemám raději začít s Betou.
Já mám Foxe 1800 jako první RC letadlo vůbec, před tím to byly jen volné větroně, a to ještě 15 let zpět. Ovšem bez pomoci zkušených modelářů je to sebevražda, kdyby mi ho nezalítali a nestáli mi prvních 10 letových hodin za zády, asi už bych ho dnes neměl - minimálně ne vcelku... ale naučit se s ním lítat dá, jen to jde poněkud víc ztuha než třeba s Alfou. Díky rychlosti (klidně plachtící Fox je přibližně stejně rychlý Alfa pod plným motorem, pádovka nastává u Foxe o dost dřív - lítáme s tím na letišti vedle sebe, tak mám srovnání), díky nulovému vzepětí a akrobatické povaze Fox neodpouští přehmaty. Takže jo - jde to, ale doporučit jako první ho po vlastních zkušenostech můžu jen pokud máš někoho, kdo tě s ním pomalu naučí - pak má tu výhodu, že ho tak rychle nepřerosteš.
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Ano bylo to moje první éro , jinak létám s vrtulníky.
Díky moc za rady. Zítra zajdu za kamarádem, který už nějaký pátek lítá a domluvím se s ním.
Tak jsem včera zalétával Fox 1800. . .. .
Samozřejmě dováženo na ocas abych mohl použít 3S 2200mAh.
Největší průser jsou ale náhony křidélek. Ten dráteček 0,8mm nemůže a taky nezvládá ovládat křidélka ve vyšších rychlostech. Pokud jsem s ním chtěl létat jako s opravdovým v bezmotorovém letu, tak to bylo absolutně neřiditelné
Divím se, že to vůbec Pelikán prodává jako akrobatický větroň . . .
" . . . . . Kromě slušných výkonů v termice je hlavní předností FOXe schopnost spolehlivě zalétnout základní akrobatické obraty; potěší vás také při létání na svahu za mírných podmínek - tam je jako doma! . . ."
" . . . . . Naučíte se s ním správné koordinované ovládání modelu směrovkou, křidélky i výškovkou a s nastavenými většími výchylkami se budete moci pustit do základů akrobacie - přemety, souvraty a souvratové zatáčky, výkruty...to už pro vás nebude žádný problém! . . . ."
Tak ta akrobacie je jenom zbožné přání . . .
" . . . . Hlavně pro snadnější přistání na svahu je výhodné křidélka mixovat jako aerodynamické brzdy (vyklápějte je nahoru). . . . ."
Taky mne překvapilo, že při použití brzd křidélka ztrácejí účinnost . . . .
Easy Glider PRO zvládá vše popsané mnohem lépe . . .
Samozřejmě dováženo na ocas abych mohl použít 3S 2200mAh.
Největší průser jsou ale náhony křidélek. Ten dráteček 0,8mm nemůže a taky nezvládá ovládat křidélka ve vyšších rychlostech. Pokud jsem s ním chtěl létat jako s opravdovým v bezmotorovém letu, tak to bylo absolutně neřiditelné
Divím se, že to vůbec Pelikán prodává jako akrobatický větroň . . .
" . . . . . Kromě slušných výkonů v termice je hlavní předností FOXe schopnost spolehlivě zalétnout základní akrobatické obraty; potěší vás také při létání na svahu za mírných podmínek - tam je jako doma! . . ."
" . . . . . Naučíte se s ním správné koordinované ovládání modelu směrovkou, křidélky i výškovkou a s nastavenými většími výchylkami se budete moci pustit do základů akrobacie - přemety, souvraty a souvratové zatáčky, výkruty...to už pro vás nebude žádný problém! . . . ."
Tak ta akrobacie je jenom zbožné přání . . .
" . . . . Hlavně pro snadnější přistání na svahu je výhodné křidélka mixovat jako aerodynamické brzdy (vyklápějte je nahoru). . . . ."
Taky mne překvapilo, že při použití brzd křidélka ztrácejí účinnost . . . .
Easy Glider PRO zvládá vše popsané mnohem lépe . . .
TORO 900, Easy Glider PRO, Pfalz D.IIIa, X-copter KK 2.0 LCD
TARANIS QX7
TARANIS QX7
Já jsem jednoho Foxe 2300 rozbil právě ve vysoké rychlosti kdy se nedal ovládat .
Na novém jsem na křidélka instaloval panty a jde to mnohem lépe a hlavně se vychyluje celé křidélko a ne jen kousek u serva.
Křídla chci vyztužit uhlíkovou tyčí. ( dát je do tenkostěnných trubek které jsou v křídle.)
Na novém jsem na křidélka instaloval panty a jde to mnohem lépe a hlavně se vychyluje celé křidélko a ne jen kousek u serva.
Křídla chci vyztužit uhlíkovou tyčí. ( dát je do tenkostěnných trubek které jsou v křídle.)
Právě že u Fox 1800 nejsou serva u křidélek ale u trupu a ovládání je pomocí lanovodů. A v tom je problém . . . . .panty tam jsou, ale to vnitřní skryté ovlátání nemá potřebnou sílu!!! 
TARANIS QX7
TARANIS QX7
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Manti:
Hm, tak nevim, co s nim letals, ale z tveho popisu to vypada ze nezaletne nic... vyjma souvratu a jinych obratu, kde je nezbytna smerovka, jsem s nim ( a to jsem poleno) zaldtnul bez potizi vykrut, samozrejme premet, vyvrtku (nucenou, vychazi , ni sam)...
Oproti vetsimu Foxovi ten mensi prekvapive mene vytraci rychlost a da se s nim lecos udelat i bez motoru. Vetsi se musi nalozit baterkou, coz j kvuli tezisti zlozite, aby trochu v bezmotorovem letu vydrzel.
Ke kridelkum, prestoze tyhle nahony nesnasim a rvu je ven (a tady pujdou taky) ani jednou mi kridelka neselhaly a to jsem ho pustil po cumaku dolu co to slo. Ale je fakt, ze jsem ho nemel pretizeneho jako ty, protoze udavane accu je 1300-1800mAh. Ja jsem letal s 1000 a 1300mah. Co je tragicke je vrtule.
Tak nevim, asi jsme ob testovali ruzne letadlo...
No a promin otravene konstatovani, ze 600g bublinovy Fox neleta STEJNE jako ten skutecny...
Hm, tak nevim, co s nim letals, ale z tveho popisu to vypada ze nezaletne nic... vyjma souvratu a jinych obratu, kde je nezbytna smerovka, jsem s nim ( a to jsem poleno) zaldtnul bez potizi vykrut, samozrejme premet, vyvrtku (nucenou, vychazi , ni sam)...
Oproti vetsimu Foxovi ten mensi prekvapive mene vytraci rychlost a da se s nim lecos udelat i bez motoru. Vetsi se musi nalozit baterkou, coz j kvuli tezisti zlozite, aby trochu v bezmotorovem letu vydrzel.
Ke kridelkum, prestoze tyhle nahony nesnasim a rvu je ven (a tady pujdou taky) ani jednou mi kridelka neselhaly a to jsem ho pustil po cumaku dolu co to slo. Ale je fakt, ze jsem ho nemel pretizeneho jako ty, protoze udavane accu je 1300-1800mAh. Ja jsem letal s 1000 a 1300mah. Co je tragicke je vrtule.
Tak nevim, asi jsme ob testovali ruzne letadlo...
No a promin otravene konstatovani, ze 600g bublinovy Fox neleta STEJNE jako ten skutecny...
Se směrovkou je to stejné, trochu fungovala na při přistávání.
Vodorovný výkrut jsem dělal pouze s motorem, v bezmotorovém letu se mu moc nechce . . . . . a to mám vše na max.
S Easy Glider PRO dělám vodorovný výkrut bez motoru asi 10m nad zemí a kolega z letiště ještě níže, ale Foxu se moc nechce . . . .
S letáním ve vyšší rychlosti problém nemám, L-39 Albatros mne myslím dost vyškolil.
Foxe jsem koupil právě proto, že mi bylo líto létat takhle s EG Pro.
Vodorovný výkrut jsem dělal pouze s motorem, v bezmotorovém letu se mu moc nechce . . . . . a to mám vše na max.
S Easy Glider PRO dělám vodorovný výkrut bez motoru asi 10m nad zemí a kolega z letiště ještě níže, ale Foxu se moc nechce . . . .
S letáním ve vyšší rychlosti problém nemám, L-39 Albatros mne myslím dost vyškolil.
TARANIS QX7
TARANIS QX7
Aha to já nevěděl že 1800 nemá serva před křidélkem.
A ohledně mého rozbitého Foxe , si za to mohu sám protože jsem neměl namontované panty , aku mám 2200 a do uhlíkové trubky spojovací jsem narval závitovou tyč aby to mělo lepší průraznost a zvuk při nízkém průletu.
S takovou sestavou jsem to dost rozjel a šel do klopené zatáčky kde to přestalo poslouchat a nápor na křidélko mi ho utrhl.
A ohledně mého rozbitého Foxe , si za to mohu sám protože jsem neměl namontované panty , aku mám 2200 a do uhlíkové trubky spojovací jsem narval závitovou tyč aby to mělo lepší průraznost a zvuk při nízkém průletu.
S takovou sestavou jsem to dost rozjel a šel do klopené zatáčky kde to přestalo poslouchat a nápor na křidélko mi ho utrhl.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
manti píše:Se směrovkou je to stejné, trochu fungovala na při přistávání.
S Easy Glider PRO dělám vodorovný výkrut bez motoru asi 10m nad zemí a kolega z letiště ještě níže, ale Foxu se moc nechce . . . .![]()
Ty křidélka nejsou bůhvíco, to souhlasím, ale když se to rozjede tak se ten výkrut udělat dá poměrně snadno. A kdybych neměl ruce volšový, tak i pěkný rovný
A k té výšce výkrutu, to přece záleží na schopnostech a odvaze pilota, jestli je schopen zalétnout výkrut nízko. Když ho zalétne v padesáti metrech, zalétne ho i v deseti metrech, ne?
No a EG je bezpochyby robustnější, o tom žádná. A jeho směrovka je ve srovnání s tím (maketovým) tintítkem na Foxovi jiná liga.
Ale při letu na zádech je líp usazený Fox, tam zas EG trpí na uši.
Ale hlavně, srovnávat ryze účelový stroj (EG) s polomaketou (FX) mi přijde zcestné. Letové vlastnosti tady budou vždycky bity. Je to podobné tomu častému "fňukání", že ten 2m ASW-28 není tak hodný jako ES nebo EG.
Ještě aby byl proboha!
2manti: nevím teda čoveče s jakým Foxem lětáš, ale ten můj 1800 od Pelikána létá tak jak má a plně stojím za udáním, že je to akrobatický větroň, možná máš smůlu na kus, ale já Foxe naložil 2250mAh 3S a ještě 6mm závitovku do spojovací trubky křídla a pustil po čumáku dolů....nabral rychlost hodně velkou a že by křidélka nestíhala jsem nepozoroval, naopak, čím větší rychlost, tím ochotněji se točil......souvraty, výkruty všechno zvládá naprosto s přehledem a to jsem docela amatér.....přál bych ti vidět kolegu jak létá se svým Foxem, výkruty kdyby deset, ale klidně pět i míň metrů nad zemí, na zádech je to schopný prousit ocasem o zem.......Amen
Swift 2, FunCub by Multiplex, Blade mSR, T-rex 250, Losi XXX-S/G, TRF415 MSX, SCX-10 a další
Plně souhlasím, mám sice momentálně křidélka a výškovku předělaná na přímý náhon + jiný bovden a boční pákový náhon na směrovku, vše na umělohmotných pantech, SOP+VOP vyztužené uhlíkem + skelkou, křidélka pouze skelkou, letovka cca 915g, takže oproti "sériové" verzi můžu mít zkreslené "vstupní údaje", ale i před těmito úpravami jsem čuměl, co z Foxe dokázal vymáčknout mistr republiky v akrobacii. Směrovka je relativně tupá, ale křidélka a výškovka jsou jedovaté až až
Každopádně tohle éro musí při akrobatických obratech lítat rychle, při ploužení se oblohou výkrut nezalétne... Osobně nemám zkušenosti na to, abych s ním létal akrobacii na úrovni, ale měli jej v ruce mistři tohoto oboru - a to letadlo to zvládne...
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
-
salamander
Ale páni. Dve auta stejnej série nikdy nebudú rovnaké, čínské duplom, bublinkové vetrone ani nehovorím.
Kolega už lietal, keď som môjho Foxa 2300 kupoval.
Už pri skladaní nastal problém, výškovka v zákryte za krídlom bola tak šikmo že som videl iba jednu stranu a to šikmo hore. Usúdil som že chvost je skrútený do boku a nadol.
Pred letom som nastavil vyváženie na radu kolegu - ktorému to fantasticky lieta -4 cm od nábežky, slabučko na nos.
Lenže, čo platí na jeho éro neplatilo na moje. Môj išiel do strmhlavého letu a jeho si kľudne plával po oblohe.
A, že vraj rovnaké éra.
Neskôr som zistil bod vyváženia, 4.5 cm od nábežky, potom to už lietalo krásne a pristávačka?
Len som ho držal krídelkami v rovine , mať tak asfaltovú dráhu sadne ako dáky dopravák.
Ten môj Fox je asi dáky nepodarok, možno aj manti narazil na niečo podobné. Treba mu prísť na muchy na naučiť sa sním lietať.
Nadával som na RadianaPro lebo som lietal na Alfe 1500 a chcel som blbnúť ako s Alfou. Po čase som mu prišiel na chuť a som s ním spokojný.
Kolega s Foxom lieta fantasticky, lopingi bez motora 3 m nad zemou a ešte to dlho letí vodorovne nad zemou. Musím spraviť vídeo a hodiť to sem.
Éro treba maximálne doladiť a naučiť sa sním lietať.
Toť vsio...
Kolega už lietal, keď som môjho Foxa 2300 kupoval.
Už pri skladaní nastal problém, výškovka v zákryte za krídlom bola tak šikmo že som videl iba jednu stranu a to šikmo hore. Usúdil som že chvost je skrútený do boku a nadol.
Pred letom som nastavil vyváženie na radu kolegu - ktorému to fantasticky lieta -4 cm od nábežky, slabučko na nos.
Lenže, čo platí na jeho éro neplatilo na moje. Môj išiel do strmhlavého letu a jeho si kľudne plával po oblohe.
A, že vraj rovnaké éra.
Neskôr som zistil bod vyváženia, 4.5 cm od nábežky, potom to už lietalo krásne a pristávačka?
Len som ho držal krídelkami v rovine , mať tak asfaltovú dráhu sadne ako dáky dopravák.
Ten môj Fox je asi dáky nepodarok, možno aj manti narazil na niečo podobné. Treba mu prísť na muchy na naučiť sa sním lietať.
Nadával som na RadianaPro lebo som lietal na Alfe 1500 a chcel som blbnúť ako s Alfou. Po čase som mu prišiel na chuť a som s ním spokojný.
Kolega s Foxom lieta fantasticky, lopingi bez motora 3 m nad zemou a ešte to dlho letí vodorovne nad zemou. Musím spraviť vídeo a hodiť to sem.
Éro treba maximálne doladiť a naučiť sa sním lietať.
Toť vsio...
Přesně tak..dobře vystiženo...napsáno.Asi tak bych to uzavřel...
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))