TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pavlos12

Re: TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR

#76 Příspěvek od pavlos12 »

Někde na to dává sekundák,nebo zajištovač šroubů například http://www.nej-ceny.cz/190686/lepidlo-n ... e-454.html
A pneu Záleží kde stím chceš jezdit ale většinou na revech vidím tyto http://www.amainhobbies.com/product_inf ... el-Black-2
Je: E-firestorm flux,Traxxas Summit
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz
FlyBear

#77 Příspěvek od FlyBear »

Yopi píše:Stačí to nastavit okometricky nebo jsou na to nějaký tooly?

Jsou na to tooly
Obrázek
Obrázek

A občas je dobré auto trochu udržovat...
Obrázek

Nebo sis snad myslel, že samotný nákup autíčka byla podstatná část nákladů na tenhle koníček a zbytek modelářského života již budou následovat jen samá pozitiva a sociální jistoty? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:D
Yopi

#78 Příspěvek od Yopi »

Jen se neboj, nic jsem si nemyslel. Jsem "tvrdej" vrtulníkář :-) a autíčka jsou oproti tomu v podstatě sranda. Teda hlavně finančně. To co jsem utratil za E-maxe dávám za půl sezony na vrtulník. Proto jsem si auto koupil, na relax od helin a kvůli mizejícím prachům, to mě štve asi nejvíc. Takže tak :-)
S autama ale začínám, tak se prostě jako každej začátečník vyptávám.
A zatím mě to stráášně baví. Teda ne to vyptávání, ale auta :-) A jak se znám, tak už u toho zůstanu. Pokukuju po Summitovi, je to takovej velkej Crawler :-) Aktorát škoda, že v okolí není žádnej autíčkář.

Jo a k těm toolům. Někde na foru jsem četl, že to u takovejhle velkejch moster trucků nemá moc smysl štelovat na stupeň přesně. Gumy šmatlaj a vůbec i kola celkem šmatlaj a při jízdě v terénu je to + - stupeň jedno.
(Toto není můj názor, kdesi jsem to dneska čet). Nevím, jak se na monster trucky dívají ostatní. Samozřejmě, kdybych takový krásný nářadíčko jako ty měl, hned bych se pustil do štelování.
Máš nějakej link, kde to sehnat? Nějak mě to nedá.
Jinak ta spodní fotka je hustá. To přece neděláš jen kvůli údržbě. To jsi určitě něco měnil, tak jsi to rozebral celý. Že jo?

K těm gumám. Mě se teda ještě neodlepujou, ani nejsou vidět trhliny. Zatím ne. A to jezdím 4 hodiny denně. (Celý dva dny co to auto mám :-) Ale nebylo by to na reklamaci? Ty gumy přece nemůžou odejít za týden ježdění. Jinak na kolech mám zajošťovač šroubů nanesený od výroby a matice drží jak přilepený. Jinak tam pak prdnu modrej Loctite, to je jasný.
Naposledy upravil(a) Yopi dne čtv 15.12.2011 21:59, celkem upraveno 1 x.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
danidani
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od danidani »

Jo, krásná sada, také jsem hned zaplesal... a tady ji našel: http://www.integy.com/st_main.html?p_catid=163&page=1
FlyBear

#80 Příspěvek od FlyBear »

V klidu, já to myslel jen ze srandy, aby řeč nestála :D
A klidně se vyptávej, od toho jsme na fóru...

Před chvíli jsem ověřil ten firmware v Mambě. Měl jsem verzi 1.32(Beta) a downgradnul jsem na 1.24(Beta), kterou jsem tam kdysi měl. Mimochodem, poslední nebeta byla 1.21.
Nyní mi to zase jezdí naprosto plynule i na nesmyslně nízkých rychlostech. Paráda :) Díky midiborcovi za radu, nenapadlo mne, že tam udělali soudruzi z Castle Cremations takovou chybu.

S tou přesností štelování maš v podstatě pravdu. Ovšem mně osobně to vodvokovou metodou příliš nešlo a ten tool je parádní :wink: Po seřízení toolem se viditelně vylepšily jízdní vlastnosti E-Maxxe. Na webech jsem viděl i různá domácí udělátka lidí, kteří za tool utrácet nechtějí. Domnívám se, že kdo to s ježděním myslí vážně, vodvokovku nepoužívá, nějak si to pořeší. Já mám navíc i menší auto na dráhu, to seřizuju stejným toolem.
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXBBFV&P=7

Ta spodní fotka opravdu nebyla kvůli běžné údržbě. Byla to celková prohlídka, hloubkové čištění, kontrola dílů plus výměna některých opotřebených, renovace tlumičů plus nový hustší olej a taky výměna olejové náplně diferenciálů za vazelínu. Na jaře mne to ale čeká znovu, budu navíc rozebírat převodovku, měnit ložisko v motoru, dávat nové poloosy a vyměním některé díly - zkrátka taková generálka :)
FlyBear

#81 Příspěvek od FlyBear »

petr07 píše:Je tu ale jeden problém a to,že se neustále povolují matice kol.

Matice kol se nemůžou povolovat, jsou na nich přeci takové ty gumové vnitřky, které samopovolení neumožňují!
Leda že bys neměl originály... :?

Na kola se žádný Loctite ani nic podobného nedává. Jsou tam přeci ty pojistné matice (nebo alespoň mají tam být).
U kol se předpokládá, že je můžeš podle potřeby relativně často měnit s ohledem na povrch a styl jízdy.

E-Maxxe mám pár let, ale problémy s koly, které popisuješ, jsem nezaznamenal.
Letos jsem měnil celá kola za větší terénní "baloony", které jsem normálně koupil v modelářské prodejně (original Traxxasy).
Ale to jen proto, že jsem je chtěl, ta původní kola jinak stále slouží...
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od darth.hokro »

u E-Maxe 3908, jsou už dodávány tunning hexy 17mm a mají hliníkové matice. Já zajišťuji modrým Loctitem. Ale v podstatě stačí do závitu matice máznou chomoprén, nechat zaschnou a sláva, máme samojistící matku :D Setup dělám taky vodvoka, plus mínus autobus :D vystačím si s pravouúhlím pravítkem a spojovačky měřím šuplerou.
Ten downgrade na 1.24 taky prubnu :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Yopi

#83 Příspěvek od Yopi »

Tak nevím, jestli je dobrý tam dávat 1.24. Od té doby jsem se díval, že firmware řeší spoustu chyb včetně eerorů s propojením s Castle Linkem a další chyby + nějaký nový vylepšení v nastavení.
Možná by nebylo špatný poladit tu novou verzi přes nějaký ty věci souvisejicí s rozběhem motoru. CastleLink mě příjde zítra, tak nejdřív vyzkouším poladit poslední verzi FW.Možná tam nebude chyba, třeba je jen nastaven blbě nějakej ten rozjížděcí parametr.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od darth.hokro »

Co jsem četl vlákna o Mambě monster tak 1.24 je nejstabilnější verze, ty ostatní bety mají většinou nějaký problém. Hodně to řeší kluci u HPI Savage Flux, kde je to samé kombo, pouze pod názvem Flux Torque :D
Tak já jdu odpoledne na downgrade a uvidím :) Jinak brzdu mám 25% hodně plochou křivku a stejně brzdí jak o dušu :D
Yopi

#85 Příspěvek od Yopi »

Tady je seznam věcí, co mají nové FW.
Jsou tam i nové funkce, což staré FW nemají a je podle mě škoda je tam nemít.
Podle mě by se to mělo zkusit řešit nastavením posledního FW a teprve, když to nepude přejít na downgrade.

FW 1.25 - Bug Fix - vylepšuje start bezsenzorových motorů, ketrý byl příliž drsný
FW 1.26 - neřeší nic pro monster trucky
FW 1.27 - Nová funkce: nastavení točivého momentu během akcelerace
- Nová funkce: nastavení maximálního výkonu spátečky
FW 1.28 - Řeší selhání USB spojení
- Řeší toření větráčku během USB spojení, které mohlo způsobovat přerušení spojení
- Řeší špatnou (nekorektní) funkci zelené diody
- Řeší nekorektní funkci větráčku během neutrálu
FW 1.29 - Nová funkce: bliká červená LEDka, pokud je připojena baterie s vyšším napětím, než regulátor dovoluje
FW 1.30 - Vylepšuje rozjíždění auta
- Vylepšuje stabilitu USB spojení
- Přidává dodatečnou kontrolu chyb při USB přenosu, aby nedošlo k přerušení spojení při FirmwareUpdatu
FW 1.32 - Změněno defaultní vypínací napětí pro LIPO na 3.2V na článek

Podle mě na to blbý rozjíždění můžou mít vliv parametry:
- Punch control - na to sázím, při rozběhu a v tu chvíli jak to cukne vznikají proudové špičky, což tato funkce nastavuje.
- Výkon při rozběhu
a
- omezení momentu.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od darth.hokro »

Punch control mám nastavený na 30
Yopi

#87 Příspěvek od Yopi »

Otázka je, jak tyto parametry byly nastaveny v těch lepších starších verzích.
Hoďte to sem někdo, komu se to rozjíždí plynule, jaký tam máte hodnoty.
midiborec

#88 Příspěvek od midiborec »

Ty firmware jsou i pro jine regli jako je mamba monster max,atd. Takze neni regl jako regl..ty veci co tam jsou stejne nevyuzijes. Nastavis si akorat ty zakladni veci co potrebujes a hotovo. Me se to vyladit nepovedlo je to chyba firmware a soudruzi z castle to neresi. Co je protebe priorita? Spolehlivost a dobrej pocit z jizdy nebo neustale ladeni a nikdy nevis co to auto udela. Ne vzdy znamena novejsi nejlepsi. Uvidis ze stejne prejdes :)
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
FlyBear

#89 Příspěvek od FlyBear »

To Yopi:
Možná máš pravdu a určitě by bylo hezké, kdyby se ti podařilo parametry nastavit tak, aby i nový firmware jezdil plynule. Taky si myslím, že nový jezdec, nezatížený předchozími znalostmi, může najít nějakou fintu, která by konzervativního mazáka ani nenapadla. Takže ti fandím :)

Ovšem poté, co jsem si na radu midiborce včera downgradoval a něco málo o tom přečetl, včetně seznamu těch vylepšení, tak se obávám, že tvá snaha bude marná.

Proto se nyní vpravím do role oponenta a pokusím se polemizovat :)

Yopi píše:Jsou tam i nové funkce, což staré FW nemají a je podle mě škoda je tam nemít.

Blbost, není jich žádná škoda, nic extra užitečného mi nepřinášejí (neberu však jiným, že to vidí jinak).

Yopi píše:Podle mě by se to mělo zkusit řešit nastavením posledního FW a teprve, když to nepude přejít na downgrade.

Souhlasím a zkusil jsem. Nějaký výsledek se dostavil, ale ani zdaleka nebyl tak dobrý, jako downgrade :twisted:

Yopi píše:FW 1.25 - Bug Fix - vylepšuje start bezsenzorových motorů, ketrý byl příliž drsný

Naprostá blbost. Mamba combo má právě bezsenzorový motor a snad i ty sám vidíš, že rozjezd se nijak nezlepšil. Naopak - právě teď v novém FW je rozjezd mizerný.

Yopi píše:FW 1.27 - Nová funkce: nastavení točivého momentu během akcelerace
- Nová funkce: nastavení maximálního výkonu spátečky

Tohle budu muset prověřit, ale jsem si téměř jistý, že i po včerejším downgradu jsem si nastavil maximální výkon zpátečky na 40% Tuhle funkci považuji za dobrou a používám ji odjakživa.
Co se týká nastavení točivého momentu během akcelerace, tak nedokonalá implementace téhle funkce je pravděpodobně jedna z příčin blbého chování, které jsme zde popisovali.

Yopi píše:FW 1.28 - Řeší selhání USB spojení
- Řeší toření větráčku během USB spojení, které mohlo způsobovat přerušení spojení
- Řeší špatnou (nekorektní) funkci zelené diody
- Řeší nekorektní funkci větráčku během neutrálu

Ablosultně nezajímavé drobnosti, se kterými jsem subjektivně neměl nikdy problém. Na jízdu nemají vliv žádný.

Yopi píše:FW 1.29 - Nová funkce: bliká červená LEDka, pokud je připojena baterie s vyšším napětím, než regulátor dovoluje

:D :D :D A k čemu mi to tam jako je? Tak blbej nejsem, abych do monstra cpal, co tam nepatří a ještě u toho koukal na ledku...

Yopi píše:FW 1.30 - Vylepšuje rozjíždění auta

Blbost, tohle jsme tu už probírali - naopak mám pocit, že se tomuhle tématu při "vylepšování" Castláci nějak podezřele často věnují :twisted: Vážně nevím, co vylepšili. Vždyť verze 1.24 rozjíždí nádherně, narozdíl od novějších...

Yopi píše: - Vylepšuje stabilitu USB spojení
- Přidává dodatečnou kontrolu chyb při USB přenosu, aby nedošlo k přerušení spojení při FirmwareUpdatu

Hmmm. Předtím jsem nikdy problémy s USB nezaznamenal. Ale je pravda, že zas tak často jsem do nastavování nelezl. Prakticky jen v začátcích, kdy jsem si ladil nastavení.
Zato nyní s novou verzí jsem během jediné seance zaznamenal tři případy, kdy vůbec nedošlo ke spojení - CastleLink prostě nenadetekoval připojený regl, dokud jsem nevypojil CastleLink na obou koncích (z reglu i z USB portu) a znovu to nenahodil.

Yopi píše:FW 1.32 - Změněno defaultní vypínací napětí pro LIPO na 3.2V na článek

Wow :lol:

Yopi píše:Podle mě na to blbý rozjíždění můžou mít vliv parametry:
- Punch control - na to sázím, při rozběhu a v tu chvíli jak to cukne vznikají proudové špičky, což tato funkce nastavuje.
- Výkon při rozběhu
- omezení momentu.

Tohle je pravda. Mimochodem, právě Punch Control jsem nejvíce podezíral i já - a dal jsem si tu práci vyzkoušet celou řadu nastavení od 0% do 100%. Nepomohlo to, pomohl až downgrade :twisted:

Je tu ovšem ještě jedna důležitá poznámka:
Z Castle návodu jsem pochopil, že právě to štelování okolo punche a momentů je v nějaké relaci k tvrdosti baterií. Pokud totiž baterky nedají na požádání vysoký počáteční proud a neudrží navíc přitom dostatečně vysoké napětí, pak asi ten nový algoritmus způsobí právě to kritizované chování s cukáním auta!

Na staré verzi firmware se tohle ovšem nedělo.
Kupovat nyní nové baterky v top-level specifikaci se mi nechce. I když o tom do budoucna uvažuju, že bych zkusil ty zázraky přímo od Traxxase, popřípadě tam dal například Hyperiony.
petr07

#90 Příspěvek od petr07 »

Matice kol se nemůžou povolovat, jsou na nich přeci takové ty gumové vnitřky, které samopovolení neumožňují!
Leda že bys neměl originály... :?

Tyhle matky jsem tam měl po vytažení z krabice,žádné samojistící to nejsou.
Píšeš ostře,ale věř,že někteří z nás jsou začátečníci a rádi si nechají poradit.
Přílohy
16122011272.jpg
Traxxas E-Revo 2.4GHz Brushless(5608)
Odpovědět

Zpět na „Auta“