Pomoc se záletem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
tabbert

Re: Pomoc se záletem

#76 Příspěvek od tabbert »

Ahoj, zaujaly mne letadla. Doposud jsem nelítal, ale na simulátoru mi to celkem jde. Chci si také pořídit po týdenním studování a vybíráni PIONNERa. Cele jsem to pročítal a teď mne zaujaly ty mody. Lítám na simulátoru MOD 1, plyn vpravo, jsem prvák, ale na té plynové páčce nemám křidélka ale směrovku, už jsem si tak zvyknul, je to špatně??? Mám si to předělat na křidélka a přeučit se??? A pak je potřeba aby mi po sestavení letadlo někdo zalítal? Pokud ano, je tady někdo z Ostravska kdo by mi s tím pomohl? Díkes
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od shrubber »

Tabbert: To co máš je mod 3. To je v zásadě mod 2 pro leváka. Pro praváka moc smysl nedává, protože soustřeďuje dva nejdůležitější prvky na nešikovnější ruce. Jestli se přeučovat, toť otázka, ale v zásadě mi připadá, že mod 3 pro praváka spojuje nevýhody modu 1 s nevýhodami modu 2.

Edit: Pokud náhodou mluvíš o tříkanálu bez křidýlek, tak se to tvé rozložení dá chápat jako cvičná varianta modu 1, kde směrovku považujeme za křidýlka.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
tabbert

#78 Příspěvek od tabbert »

:D tak takhle brzy "ráno" jsem odpověď nečekal. Díky. zatím simulatoruji, takže zkusím jak mi to půjde, když křidýlka se směrovkou přehodím :-) a uvidí se zda to má smysl.
Ne ne 4kanál s křidélky.
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od shrubber »

Taky se dá otočit vysílačka aby byl bržděný knipl vlevo, předefinovat v simulátoru výchylky a vyzkoušet si orientačně, jestli člověku nesedne lépe mod 2. Ale s jedničkou je asi největší šance najít někoho na pomoc se záletem.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
tabbert

#80 Příspěvek od tabbert »

vzhledem k tomu, že to ještě nemám až tak zažité (a jezdím auta, kde mám volant taky v pravé ruce) a letadlam zatáčím hlavně křidélky (směrovku takřka nepoužívám) si myslím, že MOD 1 bude OK a rchle si zvyknu. MOD 2 jsem právě zkoušel u kamaráda u něj na simulátoru (ale vlastně to bude mít asi mod 4... protože má na plynu také směrovku). Ja jsem to právě okopčil (tu směrovku na plynové páčce) podle něj neboť jsem nevěděl jak to mám vlastně správně nastavit (on také začíná), jen jsem si prohodil knypl plynu, protože ten plyn vlevo mi neseděl vůbec. ;-)
tabbert

#81 Příspěvek od tabbert »

a ještě jeden dotaz, když už to tu zasírám: určitě existují nějaké barvy ve spreji na EPP, že?
Na vzhledu mi totiž až tak nezáleží a na simulátoru když odletím dál, tak mám pak občas problém poznat jak letím. Tak mne napadlo si nastříkat letadlo na žluto a břicho třeba červeně, že mi to barevné odlišení kdy se shora ho uvidím žlutě a břichem ke mne červeně, pomůže v začátcích s orientací. Teď si asi říkáte to "vůl" :D ......
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#82 Příspěvek od rampa_mckvak »

"Vole", to je normálka si počmárat letadlo pro lepší čitelnost jednou barvou ze shora a druhou ze spodu. Nebo nějaké "rychlé" pruhy atd. Fantazii se meze nekladou. :wink:
Co neubrzdíš neukecáš.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od mihlit »

tabbert:
Zalezi jak ti to vyhovuje. To, co popisujes, je MOD 3, ktery ale moc radii neumi. Je tedy mozne, ze mas jen MOD 1 a spatne zapojena serva - prohozeny kanal 1 (kridelka) a kanal 4 (smerovka). Pokud ti ale vice vyhovuje MOD 3 (to co mas ted), tak si over, ze ta vysilacka MOD 3 skutecne umi. Teoreticky to muzes mit prohozene stale, ty serva, ale jak se dostanes k necemu slozitejsimu (ruzne mixy, diferenciace kridelek, kridelka pres 2 serva,..) tak uz bude vysilacka trvat na svem, abys mel serva zapojena spravne. Mohlo by se stat, ze by ses pak musel preucovat.

shrubber:
No ja si neumim predstavit, ze bych lital jinak nez v mod 3. Kdyz jsem zacinal pilotni vycvik, neumel jsem si predstavit, jak budu ridit letadlo levou rukou (ve vivatu sedi pilot vlevo, v leve ruce ma knipl, pravou ovlada plyn, chlazeni motoru, vztlaky, brzdy a podovozek). Leva ruka je prece strasne tupa... Zjistil jsem, ze ale tupa neni a ridi se s ni (at uz v letadle nebo na vysilacce) uplne bez problemu. Aktualne mi prijde neprirozene mit na kniplu vyskovku a smerovku misto kridelek, takze mod 2/3 je pro me ta spravna volba (kazdemu vyhovovat nemusi). Navic plyn vpravo ma pro me vyhodu. Letadlo hazu pravou rukou a levou ruku uz mam na pacce. Pri hodu musim korigovat maximalne vyskovku a kdyz uz neco jineho, tak casteji kridelka nez smerovku. Hazet tezsi letadlo levackou bych si netroufl. Pro me tedy mod 3 jednoznacna volba :) Ale tadyto je uz trochu mimo tema :roll:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“