Autobazar - skusenosti ?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robotmz

Re: Autobazar - skusenosti ?

#76 Příspěvek od robotmz »

to netvrdím ani ja, ale tie krízovky čo som mal som zatiaľ zvládol a boli to FAKT krízovky kde som brzdil aj strukami :lol: :lol: /prdelou/ ... aj tak som musel do prázdneho protismeru dať lebo by som mal asi vtáka vo výfuku od autobusu :D
- ono dovtedy zvládaš šmyk, pokiaľ nepríde taký, ktorý nezvládneš...
My sme mali škodu 110 keď som bol malý, to bol buldozér, na 120-ke som ešte jazdil ale nie moc dlho..., najväčší ľadoborec lada samara 1,5 benzín, to nemalo prekážku, hlavne v zime. Keď už ostatné autá neštartovali, stačilo vyliať z kufra na štartér kýbeľ horúcej vody, chvíľu počkať a na prvý šup...
JosefSvejk

#77 Příspěvek od JosefSvejk »

robotmz píše:... a boli to FAKT krízovky kde som brzdil aj strukami :lol: :lol: /prdelou/ ... aj tak som musel do prázdneho protismeru dať lebo by som mal asi vtáka vo výfuku od autobusu :D

Možná by ses měl zamyslet nad tím, proč se do těch krizovek při běžném silničním provozu dostáváš. Vždycky nemusíš mít štěstí na "prázdný protisměr". Zvláštní je, že nejvíc krizovek mají ti, co o sobě tvrdí, že jezdí výborně. Vždycky samozřejmě za krizovku může někdo jiný a oni ji jen bravurně zvládnou.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
googie
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od googie »

Každý sa môže dostať do krízovky. Ja som ich mal niekoľko a nezavinil som to. Keď ti behne srna v 90 km pod kolesá napr. Vtedy som ocenil veľkosť a mohutnosť môjho auta. V MB 120 by ma asi vystrihli. To je môj názor na malé autá. Zabiješ sa síce na hocičom, ale pravdepodobnosť pri malom aute, či novom, alebo jazdenom je vyššia. Samozrejme neporovnávam 6 metrové americké autá zo 70 rokov, ktoré dnes ďaleko predstihne bezpečnosťou aj Thalia. Ja mám rozpočet na auto 7000-7500 EUR a viem, že si môžem kúpiť aj nové, ale chcem do neho aj čosi naložiť, takže chcem MPV, alebo veľké kombi.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
robotmz

#79 Příspěvek od robotmz »

Asi si nejazdil nikdy na kysuciach kde zrejme autobusáci majú takú súťaž medzi sebou, "napichni si osobáka" :lol: . Bolo ráno, dobrá viditeľnosť bez hmly, ešte tma /vtedy je paradoxne autá, ktoré svietia vidno lepšie ako cez deň a vidno auto blížiace sa aj spoza zákruty.
Námraza, išiel som asi tachometrových 60 /odhadujem skutočných 52-53 km/h/, na rovinke zavčasu ráno a autobus si zo zastávky vbehol mne do cesty keď som bol už blízko neho. Cesta bola mierne namrznutá, auto bez elektroniky, takže jedno koleso bolo viac priľnuté ako druhé a začalo sa na tej ceste rôzne pootáčať a tancovať, no a tam už bolo jedine zachovať chladnú hlavu a podľa blízkosti autobusu k prednej kapote prechádzať jednotlivými fázami riešenia problému, až som pristúpil ku konečnej verzii čiastočný protismer.
Ten šmyk sa dá riešiť väčšinou viacerými stupňami, niekedy pomôže prvý, niekedy musí prísť druhý, samozrejme treba vedieť všetky varianty čo sa dajú robiť, lebo riešení je vždy viac ako 1 a rýchlo ich zoradiť podľa najbezpečnejšieho po najnebezpečnejšie a v tomto poradí to skúšať....
Niečo ako pri oprave auta treba začať od najjednoduhších riešení daného problému...
No a potom je niečo ako písal coro, to už nie je krízovka, ale na 99% nehoda.
Mne na motorke / JAWA 350/639 /asi v 70 km/h vbehol v noci pod kolesá pes, ktorého som prešiel a nasledoval pád, šmýkanie po lakťoch, dlaniach, nohách ale tak, že som zistil že to bol pes až keď som sa dvihol zo zeme a pozrel sa po asi 30 metrovej krvavej čiare našťastie bez vážnejších zranení a obzrel som sa dozadu. Tam už nie je žiadna možnosť reakcie, je to ako keď vám protiidúceho kamióna z korby odskočí malý kamienok na sklo vášho auta... Po páde následovalo šmýkanie mňa aj motorke počas celej dráhe v protismere, ktorý bol pred chvíľou plný kamiónov ale počas môjho pádu neprešlo ani 1 auto....
robotmz

#80 Příspěvek od robotmz »

Mimochodom ja som práve presvedčený že tá thalia bude na tom s bezpečnosťou dobre, veď predsa už platia "určité normy", ináč by auto nemohlo do výroby.
Skôr by som sa bál áut typu yauris, auris, smart.
Raz bol na youtube test smartu ktoré vrazilo kolmo v rýchlosti do betónovej zátarasy a nejaké druhé auto vedľa nej. Druhé auto zlisované jak harmonika a so smartu odleteli nejaké plechy a ostal holý skelet kde vlastne miesto kde by sedel vodič ostalo priestorovo zachované.
Potom sa v diskusii niekto vyjadril s čím sa stotožňujem, že takáto tvrdá konštrukcia napríklad u krátkych áut, ktoré by ináč zlisovalo "hovno" pomôže, keď tebe kinetickou energiou utrhne pečeň, pľúca, srdce, proste ti všetko rozbije vo vnútri vplyvom náhleho priameho zastavenia celého tela....

Neviem prečo sa tu stále rieši nejaká thalia, keď táto téma je o inom a prečo niekomu leží tak v žalúdku, veď je určite bezpečnejšia ako každá jedna felícia, staršia fábia, clio, smart, maličké A-čkové mercedesy...
Ja mám dojem že keď stále 15000 eur /za toľko ju kúpila kolegyňa v roku 2001 tak to bolo celkom dobré auto, akonáhle stojí 6 000 tak je "nahovno"....
A čo tak Citroeny C3, C2, C1, tie sú bezpečnejšie?
Ja už tu dnes nebudem moc prispievať, lebo narozdiel od včera už mám dnes kopec práce...

Ako na tom bude nejaké malé VW Polo ?? tak 5-ročné ???
Thalia bude na tom vzhľadom na jej veľkosť určite lepšie ako 50 % áut na hocijakom veľkom parkovisku napr. pred hypermarketom v ČR alebo SR, tak čo tu furt riešime ??
A čo tak normálne FABIE, v ktorých niekde nie sú ani airbagy /v renaulte sú 2 ks/, tie sú na tom lepšie?
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od sharkcom »

Neřeš to. Pokus se podíváš ( poptáš ) lidí který jí mají, nikdo si z nich nestěžuje... Pokud by jsi to měl srovnat třeba zrovna s tou fábií a základním 3 válcem. Budeš na tom podstatně lépe. Zajímavý, že to už nikdo neřeší, že ten jejich motor je jeden velkej průser a naopak 1,4 rencek je velice slušnej.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
robotmz

#82 Příspěvek od robotmz »

sharkom, súhlasím, kolegyňa ju má 10 rokov, takisto ako ďalšie desattisíce ľudí /ak nie stotisíce/ v ČR a v SR a nemyslím že by denne 10 ľudí v nich umrelo.
A s trojválcom tento štvorválec 16 V nemienim ani porovnávať, to som už dostal prednášku ešte pred jej objednaním... ťažko zrovnávať nezrovnateľné...
coro

#83 Příspěvek od coro »

robotmz píše:Mimochodom ja som práve presvedčený že tá thalia bude na tom s bezpečnosťou dobre, veď predsa už platia "určité normy", ináč by auto nemohlo do výroby.
Skôr by som sa bál áut typu yauris, auris, smart....?

http://cartest.omega.kz/crash/renault_symbol.html symbol=thalia
je tam aj ten Yaris a stovka iných, pre porovnanie, a nedopadol horšie..
Aj fabia... http://cartest.omega.kz/crash/skoda_fabia.html

Ale crash test a pasívna bezpečnosť je až to posledné, aktívna bezpečnosť je v dobrých brzdách, stabilite a aj v možnosti odpichnúť. Ešte aj pri predbiehaní alebo vchádzaní do križovatky je dôležité, ako dlho si v protismere - či to stihneš..
robotmz

#84 Příspěvek od robotmz »

Veď presne, predvčerom som vychádzal zo žiliny na križovatke na martin do kopca do nemocnice a trúbili na mňa zo starej felície, keď boli vedľa mňa tak iba ukazovali, ja som tiež rukámi ukázal v štýle "čo mám robiť keď to netáhne" ?? tak valili ďalej, predsa len toto AX potrebuje dlhú dráhu na rozbeh a ak pridám viac ako treba, tak motor ešte udusím a klesne rýchlosť aj otáčky....
Práve o tej thalii sa píšu v súvislosti s odpichom super veci, priam až výborné.
Ak by som citoval niektorých tak píšu: ťažko by si hľadal s áut podobných thalii silnejšie auto v pomere w/kg, thália má 55 kw na 900 kg a motor ak točíš nad 3000 čo ona priam po zábehu vyžaduje /vtedy najekonomickejšie jej motor spaľuje/, ževraj je z nej na semaforoch raketa s výborným odpichom. Pri tachometrových 55 km/h na 5-ke žere o liter viac ako pri rovnakej rýchlosti na 4-ke...
Brzdy budú tiež dobré, nakoľko ťažko hľadať nové auto so zlými brzdami... + ABS.
coro

#85 Příspěvek od coro »

Nakoniec veľmi často rozhodne "len" stav (a aj typ) pneumatík.
A aj vodič, samozrejme, ale pár dlhých sekúnd predtým ako nastane krízovka (že ako sa prispôsobil...), hlavne keď nie je úplne suchá cesta - mnoho začínajúcich musí aspoň jedno auto rozbiť aby pochopili - držím im, a žiaľ aj tým ktorých trafia, palec aby to bolo bez trvalých následkov...
googie
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od googie »

Tak sa znova vraciam k téme. Bolo už popísaných dosť podvodov pri predaji jazdených áut napr. tieto

http://www.zdruzenie-sova.sk/clanek/int ... -obete-271

Mne sa teraz stala táto príhoda. Auto na pohľad super na predaj, cena 2300 EUR, normálne ide tak od 3000 EUR hore. Lenže to bolo až na severe Nemecka, tak som písal majiteľovi - súkromnej osobe o nejaké detaily. Dostal som takýto mail.

Dobrý deň, auto je na predaj, keďže sme sa odsťahovali z DE na sever Dánska na farmu a auto nepotrebujeme. Sme prví majitelia dôchodci, kupovali sme v DE a auto má stále nemecké papiere. Má servisnú knižku, bolo garážované a bla bla. Ak máte záujem, napíšte odkiaľ ste a my si spravíme výlet do DE, aby ste si auto pozreli.

Nejak sa mi to nezdalo a napísal som ďaľší mail. No zatiaľ nikto odo mňa nechce peniaze.

Dostal som takúto odpoveď.

Auto je stále v Dánsku, ale vieme prísť do Norimbergu, kde si spravíme výlet a môžeme sa stretnúť v hoteli, ktorý si rezervujeme ak mi potvrdíte záujem. Navrhujem tento termín. Pre nás nie je problém ísť naspäť do Dánska vlakom.

No pekne mi to smrdí, ikeď nikto odo mňa nič zatiaľ nechce, len ísť do Norimbergu s 2300 EUR. Len sa pýtam, prečo je dôchodca ochotný cestovať 1200 km, aby predal auto pod cenu za 2300 EUR.

čo vy na to?
robotmz

#87 Příspěvek od robotmz »

Ťažko povedať či to je alebo nie je podvod. Je plno dôchodcov čo radi cestujú / by cestovali ak by na to mali....
- oni už majú času nazvyš aj na veci, ktoré zamestnanému človeku ani hlava neberie....
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od TERAZKY »

googie, napíš im že potrebuješ od kúpy daňový doklad a preto potrebuješ auto kúpiľ cez autobazár. Jenoducho ho tam dá a vzápätí by si ho kúpil - môžete ísť do bazáru i spoločne.

Ak cukne tak na tom niečo smrdí.

Solídne autobazére ručia za pravosť a relatívne i za techn. stav. Niektoré dávajú i záruku na odskúšanie. Podmienky sú rôzne tak si to over.

Niečo to bude stáť, no oplatí sa to. Ak sa budú dôchodcovia vykrúcať tak to bude na 99% podvod.

Držím Ti palce.
A daj vedieť ako to dopadlo. :wink:
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
googie
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od googie »

Takže je to klasický ojeb, ale vylepšený.

Indícia 1. Keď som robil mail trace route, tak komunikácia končila v Belgicku a nie v Dánsku, kde údajne žije.
Indícia 2. Prehnaná ochota ísť 1000 km zo severu Dánska predať auto za 2300 EUR.
Indícia 3. Inzerát z mobile.de bol odstránený s upozornením, že je rizikový. Pravdepodobne to už niekto nahlásil.

Teraz vysvetlenie: Áno, príde autom, ale aby si bol istý, že naozaj prídem, mám zložiť deposit do Dánskej banky na meno jeho ženy, s tým čo som porozumel, je tam veľa omáčky, ako je to bezpečné a stále som majiteľom peňazí.

Každopádne ho idem ešte naťahovať, kam to až zájde
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od TERAZKY »

No človek aspoň získa zručnosti ako nenaletieť...

Mohol si mu navrhnúť kúpu cez ten bazár :wink: :wink:
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“