Asi si nejazdil nikdy na kysuciach kde zrejme autobusáci majú takú súťaž medzi sebou, "napichni si osobáka"

. Bolo ráno, dobrá viditeľnosť bez hmly, ešte tma /vtedy je paradoxne autá, ktoré svietia vidno lepšie ako cez deň a vidno auto blížiace sa aj spoza zákruty.
Námraza, išiel som asi tachometrových 60 /odhadujem skutočných 52-53 km/h/, na rovinke zavčasu ráno a autobus si zo zastávky vbehol mne do cesty keď som bol už blízko neho. Cesta bola mierne namrznutá, auto bez elektroniky, takže jedno koleso bolo viac priľnuté ako druhé a začalo sa na tej ceste rôzne pootáčať a tancovať, no a tam už bolo jedine zachovať chladnú hlavu a podľa blízkosti autobusu k prednej kapote prechádzať jednotlivými fázami riešenia problému, až som pristúpil ku konečnej verzii čiastočný protismer.
Ten šmyk sa dá riešiť väčšinou viacerými stupňami, niekedy pomôže prvý, niekedy musí prísť druhý, samozrejme treba vedieť všetky varianty čo sa dajú robiť, lebo riešení je vždy viac ako 1 a rýchlo ich zoradiť podľa najbezpečnejšieho po najnebezpečnejšie a v tomto poradí to skúšať....
Niečo ako pri oprave auta treba začať od najjednoduhších riešení daného problému...
No a potom je niečo ako písal coro, to už nie je krízovka, ale na 99% nehoda.
Mne na motorke / JAWA 350/639 /asi v 70 km/h vbehol v noci pod kolesá pes, ktorého som prešiel a nasledoval pád, šmýkanie po lakťoch, dlaniach, nohách ale tak, že som zistil že to bol pes až keď som sa dvihol zo zeme a pozrel sa po asi 30 metrovej krvavej čiare našťastie bez vážnejších zranení a obzrel som sa dozadu. Tam už nie je žiadna možnosť reakcie, je to ako keď vám protiidúceho kamióna z korby odskočí malý kamienok na sklo vášho auta... Po páde následovalo šmýkanie mňa aj motorke počas celej dráhe v protismere, ktorý bol pred chvíľou plný kamiónov ale počas môjho pádu neprešlo ani 1 auto....