MaxiSwift " B"
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Re: MaxiSwift " B"
[/quote]
Použil jsem na každé křídlo 4ks malinkých hmoždinkových pantíků. Vypadá to zatim dobře.
Gopro zatím používám i na FPV sledování. Vzdálenost to sice zkresluje, ale neni to tak tragický, že by to nešlo. Dá se tam zvolit i míň širokoúhlý záběr. To rybí oko není takový problém jako to, že ta kamera vzdaluje obraz. Všechno tedy vypadá dál než to v reálu je. Taky uvažuju o druhé kameře pro sledování, ale zatím si nejsem jistý co zvolit aby to bylo kvalitní a zároveň ně příliš drahé.[/quote]
pokud uvažuješ o FPV kameře tak ti doporučuji zakoupit kameru od readymaderc
http://www.readymaderc.com/store/index. ... cts_id=208
mám jí (přesně tudle a řekl bych že obraz je o hodně kvalitnější i když má stejný počet řádek)a měl jsem i fatshark těch sem měl několik ale rozhodně od nich a proč ti hned řeknu oni dávají kamery do plechového pouzdra a ty vydrží i tvrdší pád a kamera se připojuje mikro konektorem ale nemusíš mít strach je opravdu kvalitní ne jako fatshark
Použil jsem na každé křídlo 4ks malinkých hmoždinkových pantíků. Vypadá to zatim dobře.
Gopro zatím používám i na FPV sledování. Vzdálenost to sice zkresluje, ale neni to tak tragický, že by to nešlo. Dá se tam zvolit i míň širokoúhlý záběr. To rybí oko není takový problém jako to, že ta kamera vzdaluje obraz. Všechno tedy vypadá dál než to v reálu je. Taky uvažuju o druhé kameře pro sledování, ale zatím si nejsem jistý co zvolit aby to bylo kvalitní a zároveň ně příliš drahé.[/quote]
pokud uvažuješ o FPV kameře tak ti doporučuji zakoupit kameru od readymaderc
http://www.readymaderc.com/store/index. ... cts_id=208
mám jí (přesně tudle a řekl bych že obraz je o hodně kvalitnější i když má stejný počet řádek)a měl jsem i fatshark těch sem měl několik ale rozhodně od nich a proč ti hned řeknu oni dávají kamery do plechového pouzdra a ty vydrží i tvrdší pád a kamera se připojuje mikro konektorem ale nemusíš mít strach je opravdu kvalitní ne jako fatshark
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Tak mám bohužel špatné zpávy co se týká balsových křidélek. Ten nárůst váhy je takový, že to po montáži nejde dovážit. Musel bych na předek dát opravdu hodně závaží a to je poslední co potřebuju.
Nezbyde mi tedy nic jiného než to předělat.
Ta kamerka je pěkná, ale objednat to z USA, tak se ještě nedoplatim na clu atd...a to je hnus.
Nezbyde mi tedy nic jiného než to předělat.
Ta kamerka je pěkná, ale objednat to z USA, tak se ještě nedoplatim na clu atd...a to je hnus.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Semis píše:Tak mám bohužel špatné zpávy co se týká balsových křidélek. Ten nárůst váhy je takový, že to po montáži nejde dovážit. Musel bych na předek dát opravdu hodně závaží a to je poslední co potřebuju.
Nezbyde mi tedy nic jiného než to předělat.![]()
To je mi líto ale zkus udělat nová křidélka z měkččí a tudíž lehčí baly a ta kamera i ze clem vyjde na 2 tisíce neboj kupoval jsem ji a mám ji doma
Robbe FutabaFX 20
Safra to je nemilé, ale když vidím jak máš daleko baterky tak se mi to nechce ani moc zdát. Já je mám uplně ve špici.
http://robinsson.rajce.idnes.cz/Maxi_sw ... 012159.jpg
http://robinsson.rajce.idnes.cz/Maxi_sw ... 012159.jpg
robinj:
Zkusím se ještě poptat po nějaké jiné a lehčí balse. Tohle je fakt moc. Doufám,že něco takovéhi vůbec někde mají.
Robinsson:
Já mám zase uplně na špici Gopro a pod tím čeným víkem veškerou elktroniku OSD. Ony ty baterky sice teď nejsou moc vepředu, ale pořád to je kousek před těžištěm. Do teď jsem měl těžiště přesně na středu rozsahu.
Zkusím se ještě poptat po nějaké jiné a lehčí balse. Tohle je fakt moc. Doufám,že něco takovéhi vůbec někde mají.
Robinsson:
Já mám zase uplně na špici Gopro a pod tím čeným víkem veškerou elktroniku OSD. Ony ty baterky sice teď nejsou moc vepředu, ale pořád to je kousek před těžištěm. Do teď jsem měl těžiště přesně na středu rozsahu.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Semis píše:robinj:
Robinsson:
Tak se nauč hledat: http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=5043
prkénka balzy 20 x100x1070mm hmotnost do 120gr tak by mohly znamenat nárůst o 120gramů maximálně ale budeš to zužovat brousit atd. takže si na tý samý váze jako originál ale už bych je nelaminoval jen jestli máš opravdu nějakou slabou tkaninu ?
Robbe FutabaFX 20
Díky za odkaz. Ani jsem netušil, žeby se dělala i nějaká "těžká" balsa. Holt jsem na ni zrovna narazil u Pecky.
Ta laminace byla váhově zanedbatelná.
Akorá nechápu, že pecka by od tohoto dodavatele měl brát taky, ale nacpali mi tuhle těžkou mrchu.
Akorá nechápu, že pecka by od tohoto dodavatele měl brát taky, ale nacpali mi tuhle těžkou mrchu.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
tak to je potom jasný a jakou skelnou tkaninou to chceš zalaminovat?
Robbe FutabaFX 20
- MS COMPOSIT
- Kontaktovat uživatele:
Semis píše:Díky za odkaz. Ani jsem netušil, žeby se dělala i nějaká "těžká" balsa. Holt jsem na ni zrovna narazil u Pecky.
Proto jsem se ptal,jestli to není prkýnko z prahu.Zavolej si do HVP a tam ti poradí i prodají balsu jakou potřebuješ.Oni tu balsu řežou a zpracovávají
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
MS COMPOSIT:
Díky. Dnes jsem tam byl. Chlapíci opravdu v pohodě a výběr perfektní. Koupil jsem tam balsu asi cca 3x lehčí než ta co jsem použil prvně. Přesný váhy uvidíme až to vytvořim, tak se budu jen modlit, aby to byl dost málo a model šel dovyvážit.
Díky. Dnes jsem tam byl. Chlapíci opravdu v pohodě a výběr perfektní. Koupil jsem tam balsu asi cca 3x lehčí než ta co jsem použil prvně. Přesný váhy uvidíme až to vytvořim, tak se budu jen modlit, aby to byl dost málo a model šel dovyvážit.
- MS COMPOSIT
- Kontaktovat uživatele:
Semis píše:MS COMPOSIT:
OK
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
Tak jsem konečně dokončil předělání křidélek.
Samotná křidélka jsem udělal nepatrně tenčí a teď váží cca 42g/ks ,což je oproti předchozím cca 120g docela rozdíl.
Laminaci jsem tentokrát nepoužil a neni to třeba. Je to dost pevné i tak.
Umístění baterií jsem musel posunout skoro uplně dopředu a původní otvory jsem zaplnil extrudovaným polystyrenem.
Musel jsem ještě udělat nové hliníkové lože motoru, protože to originál nějak nedávalo sílu nového motoru.
Teď je celková váha včetně baterií a Gopro 1820g.
Lítá to pěkně, takže teď už budu jen ladit FPV detaily.
Samotná křidélka jsem udělal nepatrně tenčí a teď váží cca 42g/ks ,což je oproti předchozím cca 120g docela rozdíl.
Umístění baterií jsem musel posunout skoro uplně dopředu a původní otvory jsem zaplnil extrudovaným polystyrenem.
Musel jsem ještě udělat nové hliníkové lože motoru, protože to originál nějak nedávalo sílu nového motoru.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Semis píše:Tak jsem konečně dokončil předělání křidélek.
púošli video s osd please
Robbe FutabaFX 20
Já jsem na SKYFUNovi taky dělal nová křidýlka a normálně jsem je potáhnul folii ORACOWER a supr. Vyzkoušej. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
robinj:
jj video udělám. Akorát mě pro změnu začal nějak zlobit dosah vysílače a nevim proč, tak to vychytám a něco nahraju. Teď jsem na to neměl moc času to řešit. 500m s tim uletim jako prd, tak bych to nerad někde zapích do země.
kovaco:
Folie mě taky napadla, ale vzhledem k tomu, že to i bez ní vypadá celkem dost pevně, tak to nebudu hrotit.
jj video udělám. Akorát mě pro změnu začal nějak zlobit dosah vysílače a nevim proč, tak to vychytám a něco nahraju. Teď jsem na to neměl moc času to řešit. 500m s tim uletim jako prd, tak bych to nerad někde zapích do země.
kovaco:
Folie mě taky napadla, ale vzhledem k tomu, že to i bez ní vypadá celkem dost pevně, tak to nebudu hrotit.