Stavba fpv koptery
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba fpv koptery
Hele nevíte kde bych v Praze sehnal ten sklotextil? Kuprextit nemám kde odleptat. Bauhaus nebo Baumax by nepomohl?
edit: už jsem poslal požadavek 2 výrobcům, ale někde v baumaxu by to bylo jednodužší
edit: už jsem poslal požadavek 2 výrobcům, ale někde v baumaxu by to bylo jednodužší
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
V Bau ho neseženeš, mnohem snadněji to lze koupit v modelářských prodejnách. Má to třeba topmodelcz.cz . anebo Satria. Sice prasácky ale přece se dá cuprextit odleptat roztokem technického peroxidu vodíku a kyseliny solné. Obé ke koupi v lepších drogeriích. 
Hlavně si to leptání nech na ven
Viděl sem jak kámošovi , kterej leptal doma , po pár dnech z těch výparů zrezli panty u skříně
On leptal kyselinou dusičnou , ale řek bych , že peroxid s kyselinou chlorovodikovou bude mít stejnej účinek 
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
právě říkám, že leptat se mi to rozhodně nechce. I když mám kus od svého bydliště sklep kde na to mám místo, tak hledat a špinit nějakou nádobu, pak co s tím, ty kyseliny bych už nikdy nevyužil.
thegrid píše:právě říkám, že leptat se mi to rozhodně nechce. I když mám kus od svého bydliště sklep kde na to mám místo, tak hledat a špinit nějakou nádobu, pak co s tím, ty kyseliny bych už nikdy nevyužil.
Ahoj v satrii mají různé tloušťky a rozměry, odleptávat to z cuprextitu je na palicu.
Boby 110, OK2BOW
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, díky, no já myslel něco v Práglu. Né že bych neměl na poštovný, ale už objednávám dnes z CZ asi 10 věc a rád bych si pro to došel
thegrid píše:Ahoj, díky, no já myslel něco v Práglu. Né že bych neměl na poštovný, ale už objednávám dnes z CZ asi 10 věc a rád bych si pro to došel
Jasan chápu, ale věřím pevně, že v práglu je prodejna s tímto sortimentem taky, nebo v blízkém okolí co by se dalo copterem doletěť.
Boby 110, OK2BOW
thegrid píše:Ahoj, díky, no já myslel něco v Práglu. Né že bych neměl na poštovný, ale už objednávám dnes z CZ asi 10 věc a rád bych si pro to došel
Zkus se poptat na Sklotextit v Řempu a domluvit se emailem praha @ rempo.cz jestli by sis to mohl vyzvednout osobně někde v Praze. Problém ovšem zřejmě bude v tom sehnat malý kousek. Většinou se prodávají jen celé velké desky. Malé přířezy podle objednávky prodávají v Přelouči viz tento odkaz a jak píše jova v jiném tématu viz tento odkaz dodali a nařezali mu přesně podle objednávky požadované množství a rozměry. Tak se s nimi zkus domluvit třeba telefonem viz tento odkaz a když tak si můžeš udělat výlet do Přelouče.
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Takže zatím mohu doporučit v Praze prodávající sklotextil firmu http://www.arco.cz
Jsou docela levní a je možnost jakéhokoliv tvaru desky.
Tady mi paní poslala ceník a za týden si mám přijít, pohoda.
-dle mých požadavků:
2 x 160 x 160 mm 86kč za dva kusy!
Jsou docela levní a je možnost jakéhokoliv tvaru desky.
Tady mi paní poslala ceník a za týden si mám přijít, pohoda.
-dle mých požadavků:
2 x 160 x 160 mm 86kč za dva kusy!
No jestli je to opravdu dvojka 160x160 cm za 43 kč jeden kus , tak jich nakup kamión. Zbohatneš.
No a pokud mohu radit, tak dvojka je sice betónově pevná, ale podle mne už zbytečně těžká. Používám 1,5 mm . Teda když už to musí být.
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
tak mm mno
Udělám tomu nějaké odlehčení, nakonec jsem vzal 100x100x2 mm, snad to bude stačit
No já včera objednal kartit čili pertinax a to rozměr 1052x1025x2 za 622 i s dopravou:-)
elektroizolanty.cz
taky to mám vše z dvojky ale z bohatýma odlehčovacíma otvoroma.u té 1.5ky by byl jen na kuprexu úbytek čtvrtiny hmotnosti a to radši nechám a vim, že na krut to bude pevnější trolle
elektroizolanty.cz
taky to mám vše z dvojky ale z bohatýma odlehčovacíma otvoroma.u té 1.5ky by byl jen na kuprexu úbytek čtvrtiny hmotnosti a to radši nechám a vim, že na krut to bude pevnější trolle
nerušit...bastlím :-)
Ale já přece nic nenamítám , každý si může vyrábět z čeho chce.
Já pouze píšu jak to dělám já . Ale když už jsem u toho, myslím, že kartit není ten úplně nejlepší materiál, lepší je podle mne sklotextit .No a pokud se použije cuprextit, nevidím důvod proč odleptávat měď. Úbytek hmotnosti je naprosto nepatrný, škoda práce. A pokud to vadí z estetických důvodů, stačí to přestříkat.
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
ne že bych tomu rozuměl, ale napadá mě z toho neodleptanýho kuprextitu udělat takovou napájecí základnu pro připojení nějakých led diod a pod.