Jak lita Funtana S90 a co do ni dat?

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Myslim, ze elektrika je super, ale u rozpeti vetsich jak 1,5 metru to proste pusobi blbe. Tam uz by mel mit model poradny "sound".

Je to jako mit Harley Davidson s tlumenymi vyfuky - smesne. Spravny Harleysta musi vydavat HODNE hlasite "da-da-da-da-da"! :lol:

Jinak zde par snimku z nedele:

http://letecka.site.cz/galerie2007.htm
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od kokoumes »

Mam ten samy nazor :-) ale fakt nevim jaky ten motor....porad zvazuju ze bych tam dal 20ku saito ale nejsem si jist ze to bude stacit :roll:
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Fuzzi »

kokoumes píše:Mam ten samy nazor :-) ale fakt nevim jaky ten motor....porad zvazuju ze bych tam dal 20ku saito ale nejsem si jist ze to bude stacit :roll:

tu zg 20 benzin co som ti poslal link? zvazujes? skus zistit man yb to tiez zaujimalo , nema distributor na stranke naiky kontakt?
Obrázek
Funtana X50 - ASP 4T 15ccm - Hangar9
Fanta - MVVS 8ccm+lad.r(konštrukcia Jozef Kucek)
pluto - OSmax 6,5ccm(prasknuty karburátor)
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Fuzzi »

Vzduchoplavec píše:Myslim, ze elektrika je super, ale u rozpeti vetsich jak 1,5 metru to proste pusobi blbe. Tam uz by mel mit model poradny "sound".

Je to jako mit Harley Davidson s tlumenymi vyfuky - smesne. Spravny Harleysta musi vydavat HODNE hlasite "da-da-da-da-da"! :lol:

Jinak zde par snimku z nedele:

http://letecka.site.cz/galerie2007.htm

pozeram ze tam mate dost rozbitych modelov to padate chybou pilotou alebo chybou rusenia atd??? by ma zaujimalo:)

dufam ze konecne mi vida kamera tuto nedelu tak by som aj ja prispel s niakymi zabermi zo slovenska:)
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od RadimHnilica »

Kluci ZG-20 letá p.Čech ve Funtaně 140. do 90tky by ten motor dle mě byl zbytečně velký a těžký kalibr
http://www.elektrocech.cz/
Radim
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Dle tohoto clanku:
http://www.rcuniverse.com/magazine/article_display.cfm?article_id=373

v tom mel manik motor S.Y. (zrejme ASP) 110, coz je myslim 18ka 4 takt a ma u toho vykrik: Awesome Power. Takze Saito 20ka musi byt az az.

Vzdyt i ta stavebnice je psana ze je pro 90 - 100 4T, coz je 15 - 17 ccm (zhruba)... mel bys mit s tim Saitem vykonu az dost podle vseho.
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Fuzzi »

RadimHnilica píše:Kluci ZG-20 letá p.Čech ve Funtaně 140. do 90tky by ten motor dle mě byl zbytečně velký a těžký kalibr
http://www.elektrocech.cz/

jj to je ten odkaz co som poslal no aj podla mna by bol idealny niaky japonec stvortakt 18ccm
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Fuzzi: No sem tam neco spadne. V nedeli se mi z neznamych pricin zritil maly Giles. Z vodorovneho letu nahle presel do vyvrtky az na zem - podl eme jsem rukama nic nezpusobil. Kdyz jsme pak chtel dat dalsi let a vytahoval jsem antenu, tak mi zustala v ruce (povolila se v sroubu), takze je docela mozne, ze to bylo tim.

Dalsi pad byl Mustang od SADu, ktery se zritil, kdyz jsme davali "kombat" - respektive ja jsem se svym Mustangem od LM krouzil dokola a druhy Mustang se snazil "sejmout" mi stuhu. Krouzil tak vehementne, ze to napral do zeme.

No a treti pad byla prave Kokoumesova Funtana. Tento pad jsem nevidel, ale pry to take byla nejaka nechtena vyvrtka.

Jo vlastne a jeste se utrhl podvozek na Ravenovi, ale ten je tak chatrny, ze mu stacilo jen relativne malo nepovedene pristani.
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Fuzzi »

Vzduchoplavec píše:Fuzzi: No sem tam neco spadne. V nedeli se mi z neznamych pricin zritil maly Giles. Z vodorovneho letu nahle presel do vyvrtky az na zem - podl eme jsem rukama nic nezpusobil. Kdyz jsme pak chtel dat dalsi let a vytahoval jsem antenu, tak mi zustala v ruce (povolila se v sroubu), takze je docela mozne, ze to bylo tim.

Dalsi pad byl Mustang od SADu, ktery se zritil, kdyz jsme davali "kombat" - respektive ja jsem se svym Mustangem od LM krouzil dokola a druhy Mustang se snazil "sejmout" mi stuhu. Krouzil tak vehementne, ze to napral do zeme.

No a treti pad byla prave Kokoumesova Funtana. Tento pad jsem nevidel, ale pry to take byla nejaka nechtena vyvrtka.

Jo vlastne a jeste se utrhl podvozek na Ravenovi, ale ten je tak chatrny, ze mu stacilo jen relativne malo nepovedene pristani.

no aj u nas sa stavaju nehody neboj , mne utrhlo serva na kridelkach a prask do zeme s akrobatom s tym modrym na foto :)

a pred 2 tyzdnami typek rozbil uplne novu elektro funtanu od sebart 1300mm , a pred tyzdnom znamy zalietaval uputany model a po 4 minutach tiez rana v zemi :)

skoda modelov :) ale aj to k tomu patri

ides na otvaranie neba do klobukov 28 .4. ???
Obrázek
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od kokoumes »

Vzduchoplavec píše:Dle tohoto clanku:
http://www.rcuniverse.com/magazine/article_display.cfm?article_id=373

v tom mel manik motor S.Y. (zrejme ASP) 110, coz je myslim 18ka 4 takt a ma u toho vykrik: Awesome Power. Takze Saito 20ka musi byt az az.

Vzdyt i ta stavebnice je psana ze je pro 90 - 100 4T, coz je 15 - 17 ccm (zhruba)... mel bys mit s tim Saitem vykonu az dost podle vseho.

podivej se na malou funtanu mam ta 13 ku a je to tak akorat a klidne by to sneslo i vic...ten kdo mi prodaval tu velkou rikal ze v tom mel 15ku 2t a ze to bylo na vis s plnym plynem
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Kokoumes: No koukni na ten clanek - je tam i video. Lita mu to dobre a visi s tim metr nad zemi a krasne mu to pak vyleti vzhuru. A to tam ma 18ku... s 20kou budes kral... :wink:
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od kokoumes »

Vzduchoplavec:Mel by si si dole zmenit toho gilesa uz neni pred zaletem :wink:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Koukomes: Porad je pred zaletem. Zalet se zatim nepovedlo dokoncit... :lol:
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od kokoumes »

Vzduchoplavec: neni to svindlovani ?? :lol: :D
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Kokoumes: Je, ale pssst! :wink:

Radsi mi posli to video, at se mrknu, jak jsem to zapichnul... fakt netusim, cim to bylo... 8O

A uz mas jasno s tim motorem?
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“