Vrtule na ZDZ 40 RV zkušenosti ?
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vrtule na ZDZ 40 RV zkušenosti ?
Jo jo , nad barevným schématem teď hodně polemizuju...Jinak přikládám teda to foto Pipera - aneb žena dělá servis motoru ( viz červený šroubovák v ruce ) 
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
Jo a k těm barvám..Kolegové mě hodně lákají do potahování vlisem plus násedný násřik libovolnou barvou...no hodně nad tím uvažuju...Nic proti folii nemám, ale mám rád na letadle hodně černé a nerad bych měl v létě zkroucený potah na 50 % letadla
-
von boberov
Jé, to je krásný. Ty voe -podle fotky jsi vybral dobře 
-
von boberov
Vliesem mám potažené toto 2,9m 12Kg
A letově dobrý, ale potah protrhneš ani nemrkneš-hlavně při přepravě. Pokud jsou dvě vrstvy křížem(má to léta) , tak to je jiná. já osobně bych to na Capa nedal. 
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
Díky
jinak ano, bylo by to potaženo do kříže.Právě taky mě to přišlo "divné" dát no na akrobata ale počkám si na kolegu co takto bude brzo mít potáhlého akrobata vlastní konstrukce a uvidíme...
PS: to ero to je masakr, nádhera !!!
PS: to ero to je masakr, nádhera !!!
-
von boberov
Jééé děkuji Ti moc, potěší to. Kdyby jsi viděl co to pohání a kolik to bylo hodin odladit to tak aby to fakčilo. Teď je to ale dělník, spolehlivý strojek.
https://picasaweb.google.com/1143458387 ... 49/PfalzEV
http://www.youtube.com/watch?v=eBSxw2l8woo
http://www.youtube.com/watch?v=eBSxw2l8woo
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
Jo chlape, vim co to je drbat se s benzíňákem z pily nebo křoviňáku
Prošla mi rukou jedna 25 homelite a 38 solo...Homelite vesele putoval k dalšímu majiteli,bohužel Solo jsem musel stáhnout z bazaru a prodat jej pouze na ND do pily stejné značky, protože uložená klika na jehlových ložiskách s axialní vůlí bez pořádných dorazů a na klice withwort. zavit,samá past...bylo toho tolik že bych z toho ani já ani případný kupce modelář neměl radost...A to se tím Solem zabýval můj zkušený kolega protože já se svým mladým nezkušeným věkem vím velké prd
hold né každý motor je vhodný na přstavby....Proto máš můj obdiv takový projekt dotáhnout do konce, k tomu jěště s tak parádním výsledkem !
hold né každý motor je vhodný na přstavby....Proto máš můj obdiv takový projekt dotáhnout do konce, k tomu jěště s tak parádním výsledkem !
-
von boberov
Jo jo, je to drbárna já znám. Někdy to jde lépe, někdy hůře. Předrbal jsem tři motory, dokonce jsem i na blok přidával ložiska pro zachycení axiálních sil a funguje to- jeden létám já, dva kolega( všechny jsem zalétával, byly to nervy , panika, stres a pak pohoda) - je to spolehlivé, bohužel to hmotní průměrně o 1Kg více jak normální modelářský motor
. Mě to ale ba, mám doma soustruh, živím se jako obsluha vodorovné vyvrtávačky WD160(horizontka), tak že ty úpravy jsou celkem v pohodě, jen si udělat ten čas. 
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
Ano taky to bylo v plánu dát zezadu na blok axiální ložisko,psk bxl průser s upevněním motoru - šlo by to ale byl by tam nehorázný příbytek váhy, bohužel těch pastí se pak ukázalo tolik že jsme to odpískali s raděj prodali v jiném odvětví techniky.Jo kdyby byli doma všechny potřebné mašiny, kdyby byl furt čas tak by to byla radost se tím zabývat
no a v mém případě ještě kdyby byly ty letité zkušenosti byla by to ještě vetší radost
Ano ta váha v poměru s výkonem je problém.Ovšem myslím si že to je problém jen pro akrobaty kde se snažíme honit gramy...V maketě jako máš třeba ty se ten motor parádně vyjímá a mysím že plní veškeré tvé požadavky...že?
-
von boberov
Ano, kápl jsi na to. Do akrobatu - dnes bych o takovém to pohonu vůbec neuvažoval- má to těžkou klikovku, tak že akcelerace nic moc a poměr hmotnost výkon též špatný. Ale do nějakého nosného, né moc bachratého letadla v poho. Jsou to motory dělané na výdrž, možná ,snad při tom vlekání to není až tak trápeno, když to běží 2 min na plný knédl, jako RC speciál. Dokonce co lítám já i ostatní na letišti čína motor- všem nám z teho odlétávaj černý kapky uleje. kdežto z těchto motorovek a křoviňáků je čisto. Buďto je to tím, že jsou více zaběhlé až vy běhlé, nebo to má lepší materiály.
Ještě -nedá se hovořit o maketě, všechno je jinak než má být a je to podřízené jednoduchosti a funkčnosti. Kdo ale nezná, že to letadlo má vypadat tak a tak, tak je se vzhledem spokojen a o to mě tak trochu šlo, na letišti se lidé moc u tyto stroje nezajímaj, tak mě prohřešky procházejí
Ještě -nedá se hovořit o maketě, všechno je jinak než má být a je to podřízené jednoduchosti a funkčnosti. Kdo ale nezná, že to letadlo má vypadat tak a tak, tak je se vzhledem spokojen a o to mě tak trochu šlo, na letišti se lidé moc u tyto stroje nezajímaj, tak mě prohřešky procházejí
Naposledy upravil(a) von boberov dne ned 10.03.2013 0:16, celkem upraveno 1 x.
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
s tím plným knedlem bych si hlavu nedělal...Vem si co některé mašiny musí třeba v lese odpracovat a kolik roků odpracují...Samozřejmě záleží i na výrobci tudíž kvalitě motoru,ale vem si motorvku v rukou lesníka...taky neřeže stromy na čtvrt plynu...Buď pila klepe volnoběh nebo valí naplno a že ta pila za ten den strávený v lese dostane ale nažrat!..(bavíme li se o kácení stromů, né ořezávání větviček )
V tvém případě takový motor v maketě si většinu času spokojeně brble a je zatěžován minimálně.Vydrží ti roky
V tvém případě takový motor v maketě si většinu času spokojeně brble a je zatěžován minimálně.Vydrží ti roky
-
von boberov
No já se nebojím o motorovou pilu na plný knédl, má to na klikovce ložiska 6303 stejně jako jawa 21 pionýr- je to středně těžká řada a ty něco ustojí. RC čina motory budou dle mě s výdrží na tom trošku hůře.
- MarthiR
Hezké fotky oba dva a super video, dobře zvolená doprovodná hudba jen se zeptám do jaké výšky vlekáš? U nás kolega z
a teď už z (z leva Majitel Mirek, syn Pěta, já a kolega František)
vleká do 600m a rekord má přes 1000m ale to už bylo na hraně říkal, já u toho nebil.
Také máji natočen vlek ale bez hudby a jen na větroni Video zde
a teď už z (z leva Majitel Mirek, syn Pěta, já a kolega František)
vleká do 600m a rekord má přes 1000m ale to už bylo na hraně říkal, já u toho nebil.
Také máji natočen vlek ale bez hudby a jen na větroni Video zde
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
jinak k tomu potahování vliesem...našel jsem třeba tohoto Pittse a nevypadá to vůbec špatně http://www.modelcentrum.cz/cz/p015_pitts.html
-
von boberov
MarthiR píše:Hezké fotky oba dva a super video, dobře zvolená doprovodná hudba jen se zeptám do jaké výšky vlekáš? ]
Ahoj, děkuji za chválu- jaká je to výška netuším, je to natočenej asi 4 vlek v životě- jak já , tak kolega s LF109. Trvá to zhruba 2min a jsou to dvě zatáčky- Taková dlouhá neuzavřená 8. V této velikosti to ale jde fajn.
Jinak video co jsi dal odkaz znám- než jsme se k temu s kolegáčem odhodlali, tak jsme prohlédli kde co.