iCharger 4010 Duo
Re: iCharger 4010 Duo
306 duo neexistuje
obecně:
40 znamená max proud nabíjení
10 znamená počet článků na kanál
duo znamená dvou-kanál
obecně:
40 znamená max proud nabíjení
10 znamená počet článků na kanál
duo znamená dvou-kanál
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Jsem se uklep 308...
Ale díky...
Ale díky...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Tak kdyz jsem si spocital cenu za postu, clo, dph a buhvi co tak mi vysla ta 4010 jasna volba. Hlavne to ma lepsi chlazeni a vice moznosti do budoucna.
To je kolko? Mna stala 270EURO
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Kupoval jsem na chilliheli 
Chci se zeptat, je mozne nekde nastavit aby mi to nabijelo na 100%? Nabiji mi to na 98/99% - napeti na clanku mam v nabijecce ukazane na 4.198V a vypne se to samo ze to je hotove.
Druha vec - ukazuje to nekde % nabiti? Kolik mam jiz nabito cca? Nebo to nejde? PRotoze jak poznam z kolika procent je nabita ta baterka krom toho ze si to dopocitam z napeti?
Chci se zeptat, je mozne nekde nastavit aby mi to nabijelo na 100%? Nabiji mi to na 98/99% - napeti na clanku mam v nabijecce ukazane na 4.198V a vypne se to samo ze to je hotove.
Druha vec - ukazuje to nekde % nabiti? Kolik mam jiz nabito cca? Nebo to nejde? PRotoze jak poznam z kolika procent je nabita ta baterka krom toho ze si to dopocitam z napeti?
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Elfew píše:Chci se zeptat, je mozne nekde nastavit aby mi to nabijelo na 100%? Nabiji mi to na 98/99% - napeti na clanku mam v nabijecce ukazane na 4.198V a vypne se to samo ze to je hotove.
ad 1) Dělá mi to taky. Po ukončení napětí to na tuto hodnotu spadne, ale vypíná to při 4,2xxV.
Vadí to procento/dvě procenta?
Mně asi ne, tak to neřeším.
Nicméně můžeš nastavit třeba koncové napětí 4,21V.
ad 2) Procenta to neukazuje.
Na co je potřebuješ?
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
1) OK, nevadi mi to ale tak myslel sem ze to nabije na 100%
je tam spousta nastaveni, ted se tim prodiram... nevi nekdo vice?
2) No, asi jen zvyk z C60tky
nic vic, ale tak kdyz uz tam je tolik moznosti tak to tam mohli dat 
2) No, asi jen zvyk z C60tky
Jako ze ti merak cim kontrolujes nabiti pise 99%?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Já ty % viděl právě jen na PPI a tu jsem měl jen chvilku, takže mi to nějak k srdci nepřirostlo.
Používám defakto jen dva režimy:
Nabíjení - jestli je na konci 4,2V, nebo 4,19V mi nějak netrápí, kontroluju rozdíl mezi články, Ri a dobitou kapacitu.
Storage - nabíječ si sám určí, zda bude vybíjet, nebo nabíjet.
Na place používám jen nabíjení a Storage vždy po návratu domu, vystřídám všechny packy.
To je maximum, co pro baterky dělám.
4010-ku jsem koupil někdy loni v září? říjnu? a zatim všechny baterky drží a neprotestují.
Upozorňuji ale, že létám jen polovinu kapacity - z 4000mAh jen 2000, z 2200 jen 1100 atd.
Používám defakto jen dva režimy:
Nabíjení - jestli je na konci 4,2V, nebo 4,19V mi nějak netrápí, kontroluju rozdíl mezi články, Ri a dobitou kapacitu.
Storage - nabíječ si sám určí, zda bude vybíjet, nebo nabíjet.
Na place používám jen nabíjení a Storage vždy po návratu domu, vystřídám všechny packy.
To je maximum, co pro baterky dělám.
4010-ku jsem koupil někdy loni v září? říjnu? a zatim všechny baterky drží a neprotestují.
Upozorňuji ale, že létám jen polovinu kapacity - z 4000mAh jen 2000, z 2200 jen 1100 atd.
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
Nastavit konec nabijeni pres proud (Snizit procenta u End Current) a zaroven pres balancovani tzn. dat "End current ON, Detect Balance ON". A taky nastavit "Keep charging after the done"
Na delce nabijeni (a taky % nabiti aku) ma vliv predevsim nastaveni balancovani a % hodnota vypnuti proudu (End Current)
Na delce nabijeni (a taky % nabiti aku) ma vliv predevsim nastaveni balancovani a % hodnota vypnuti proudu (End Current)
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Kde to konkretne najit? Nez se tim clovek proklika 
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak by to slo, ale to hlavne dost prodlouzi cas nabijeni.
U 4500mAh na 2C mi to pri zakladnim nabijeni trva mezi 17-18 minutami.
Vypne pri 1,1-1,3A (to jsem presne nezjistoval, jen si to ted zhruba vybavuju).
Cas od poklesu pod 2A do chvile ukonceni je zhruba minut a pul.
Pokud nastavim ukonceni pri 0,6A, bude to podle vseho tak o minutu az dve dele nabijet.
To mi opravdu za to procento nestoji.
Nebalancovane nabijeni si ja netroufnu.
Podle vseho bych usetril max 2-3 minuty?
A s rizikem, ze si odrovnam baterky.
Asi jsem pohodlny uzivatel, ale zakladni nastaveni mi vyhovuje a nemam potrebu do neho stourat.
U 4500mAh na 2C mi to pri zakladnim nabijeni trva mezi 17-18 minutami.
Vypne pri 1,1-1,3A (to jsem presne nezjistoval, jen si to ted zhruba vybavuju).
Cas od poklesu pod 2A do chvile ukonceni je zhruba minut a pul.
Pokud nastavim ukonceni pri 0,6A, bude to podle vseho tak o minutu az dve dele nabijet.
To mi opravdu za to procento nestoji.
Nebalancovane nabijeni si ja netroufnu.
Podle vseho bych usetril max 2-3 minuty?
A s rizikem, ze si odrovnam baterky.
Asi jsem pohodlny uzivatel, ale zakladni nastaveni mi vyhovuje a nemam potrebu do neho stourat.
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
Hlavne se mi desne libi rychle balancovani diky 1.2 A balanceru na kanal - oproti c60 stejnou baterku za stejnych podminek nabiju o 15-20% rychleji (hlavne to jde videt u starsich kousku)
Rychle to nabiji:
Bal Start 0,1V/0,2V
Bal D 5mV
Bal Set P 2mV
Bal Over Ch 2mV
Bal Done D 1Min
End Cur OFF, Det Bal ON
Pokud to nabije lehce pod 4,2V tak lze zvysit Bal Over Ch na 3mV
Bal Start 0,1V/0,2V
Bal D 5mV
Bal Set P 2mV
Bal Over Ch 2mV
Bal Done D 1Min
End Cur OFF, Det Bal ON
Pokud to nabije lehce pod 4,2V tak lze zvysit Bal Over Ch na 3mV
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
A mam nastavit i keep charging after the done v advanced setup? Popripade co tam?
EDIT: po nastaveni hodnot vyse mi trva nabijeni cca o 20sekund dele ale dostanu se na 100%
Dekuju! Ted jeste doladit tech par parametru - mam zapnout keep charging after the done? A druha vec - na kolik V mate nastaveny storage mod? Na C60 to bylo uz predvolene a vychazelo to na cca 60% takze asi tech 3.85V
Kazdopadne je to luxusni nabijecka, vsechno jde nastavit dle sebe a zadne omezeni. Bezvadnej kup. Pri nabijeni 20A proudem se jen ty ventilatory line otaceji, u C60 to bylo jako startovani rakety
EDIT: po nastaveni hodnot vyse mi trva nabijeni cca o 20sekund dele ale dostanu se na 100%
Dekuju! Ted jeste doladit tech par parametru - mam zapnout keep charging after the done? A druha vec - na kolik V mate nastaveny storage mod? Na C60 to bylo uz predvolene a vychazelo to na cca 60% takze asi tech 3.85V
Kazdopadne je to luxusni nabijecka, vsechno jde nastavit dle sebe a zadne omezeni. Bezvadnej kup. Pri nabijeni 20A proudem se jen ty ventilatory line otaceji, u C60 to bylo jako startovani rakety