Ceny vysílačů

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Ceny vysílačů

#76 Příspěvek od pepin »

jag42 píše:
AR1 píše:Souhlas, to je v pořádku. Ale ať jiným nenadává do snobů.

Snob není nadávka , ale lidská vlastnost, kterou máme všichni, já taky a nestydím se za to. Jen se u každého projevuje v jinak a v jiné míře.
Kdybych měl rozumný důvod vlastnit radio za 50 tis., nemám s tím naprosto žádný problém a zítra si ho půjdu koupit. Ale proč to dělat, když mým potřebám v současné době naprosto vyhovuje T9X. Možná je to taky proto, že lítám sám bez obecenstva a tudíž bez možnosti si vychutnávat reakce lidí na mé rádio. :lol: (I když po tomhle osobně vůbec netoužím)
Každý máme jiné priority a není potřeba se proto urážet.

Neber si to osobně---není možné se vžít do pocitu---přeženu---milionáře, je potřeba nejdřív milionářem být .
Ono není žádné umění si hrát na skromného s holým zadkem .
Aby nedošlo k nějakému nedorozumění, já rozhodně nejsem milionář, jen si určité věci nekupuji pouze z duvodu, že na ně prostě nemám, ale nemohu tvrdit, že na co já už nemám, tak je to snobská krávovina.
pepin

#77 Příspěvek od pepin »

jag42 píše: Ale proč to dělat, když mým potřebám v současné době naprosto vyhovuje T9X. Možná je to taky proto, že lítám sám bez obecenstva a tudíž bez možnosti si vychutnávat reakce lidí na mé rádio. :lol: (I když po tomhle osobně vůbec netoužím)
.

pochybuji o tom, že od přírody skromný člověk by se vubec do této debaty jakkoli zapojil :wink:
jag42

#78 Příspěvek od jag42 »

Já nikde nepíšu, že jsem skromný, nebo chudý. Já prostě posuzuji věci podle užitné hodnoty a tu u rádia za 50 tis. vidím jenom v té účtence a logu výrobce- to pro někoho možná důležité je, ale mě to naprosto nic neříká.
Víc už k tomu nemám co dodat.
zdzd

#79 Příspěvek od zdzd »

jag42 píše:Já nikde nepíšu, že jsem skromný, nebo chudý. Já prostě posuzuji věci podle užitné hodnoty a tu u rádia za 50 tis. vidím jenom v té účtence a logu výrobce- to pro někoho možná důležité je, ale mě to naprosto nic neříká.

Jenže ti lidi se rádio nekupují kvůli tomu, že na účtence je velké číslo. Taky by rádi, kdyby bylo nižší. Dokonce je nekupují ani proto, aby před nimi někdo sednul na prdel. Baby TX určitě neocení, stejně jako dalších 99% populace.

Oni to kupují proto, že to rádio cosi umí.

A že tobě vyhovuje T9X? To je docela možné, nicméně to svědčí čistě o tom, že tvoje nároky na TX jsou zatím dost malé. Možná s tím nějakou dobu vystačíš, možná se ale budeš brzy tlouct do hlavy, jaké že kraviny jsi kdysi plácal.
RedAce

#80 Příspěvek od RedAce »

A já si naivně myslel, že se dozvím něco zajímavého. Že se to třeba během jednoho večera nezvrhne v hádku Futaba vs. zbytek světa. Že třeba někdo pochopí, že mi nejde jen o Futabu za 50k, ale třeba i o Graupner za 30k nebo JR za 30k. Příště budu chytřejší... :roll:
LV
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od LV »

RedAce píše:A já si naivně myslel, že se dozvím něco zajímavého. Že se to třeba během jednoho večera nezvrhne v hádku Futaba vs. zbytek světa. Že třeba někdo pochopí, že mi nejde jen o Futabu za 50k, ale třeba i o Graupner za 30k nebo JR za 30k. Příště budu chytřejší... :roll:

Ale rozdiel je jasný. Jak u Futaby za 30+, Graupnera za 30+, JR za 30+....
No predsa v kvalite prevedenia každého detailu a taktiež v možnostiach softu ako celku.
Ťažko ti bude asi vysvetlovať čo je reťazenie mixov, možnosti dtailného nastavovania pohybu každého serva a množstvo ďalších vecí ktoré 90% modelárov nikdy nevyužije.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
RedOne

#82 Příspěvek od RedOne »

Já osobně s takto drahými soupravami nemám zkušenosti, ale předpokládal bych u nich toto:
kvalitnější elektronické součástky
kvalitnější mechanické provedení
lepší softwarové vybavení
větší počet kanálů
zachovat rychlost zpracování a odesílání dat
- to všechno je těžší dát dohromady, aby se to NIKDY nezaseklo, než třeba u OPTICA 6.
- to všechno něco stojí a cena neroste lineárně s přidanou hodnotou.

Pak je tu navíc již zmíněný fakt, že se jich neprodá tolik. Takže se ceně 30 až 50 tisíc ani moc nedivím.
LV
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od LV »

A ešte jedna vec. Cena Tx tu podľa mňa nie je podstatná.
V ČR a SR je možno 100 rádií za 2500€, ale podstane viac modelov ktoré majú hodnotu nad 3000€. Aj to je snobstvo?
A aby ma niekto nenapádal že som snob. Mám T10 ktorá v dobe kupovania stála 516€.
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od LV »

RedOne píše:Já osobně s takto drahými soupravami nemám zkušenosti, ale předpokládal bych u nich toto:
větší počet kanálů
- to všechno je těžší dát dohromady, aby se to NIKDY nezaseklo, než třeba u OPTICA 6.

Pak je tu navíc již zmíněný fakt, že se jich neprodá tolik. Takže se ceně 30 až 50 tisíc ani moc nedivím.

Všetko čo si napísal sedí :wink:
www.elektromodely.sk
pepin

#85 Příspěvek od pepin »

RedOne píše:Já osobně s takto drahými soupravami nemám zkušenosti, ale předpokládal bych u nich toto:

to je bohužel dle mého názoru právě třeba u nových souprav Graupner-32-20-16 mc vcelku problém.

modní tvar a zpusob plastového provedení včetně mechanického vyřešení zavěšení vysílače na popruh a bočních plastových ovladaču potenciometru je řešeno spíš směrem--- oslovit zákazníka estetikou na ukor funkčnosti a trvanlivosti.

Jinak jak zde byl zminován problém u Futaby ohledně nějakých karabin, tak to je stejný příběh, funkční karabina se zaručenou trvanlivostí je pouze obyčejná ohýbaná klasická hnusná kovová.
U těch odlitku je to vždy kus od kusu , je to pěkný, ale vhodný leda tak na dámskou kabelku a je šumák, kdo to vyrobil.
RedOne

#86 Příspěvek od RedOne »

Tak já neříkám, že aby souprava mohla stát třeba nad 20 tisíc, tak musí být všechno na 100 % nejkvalitnější. To by pak musely být všechny stejně dokonalé. Ber to tak že když to lidi za ty peníze kupují, tak to asi kvalitní bude. Ano, vždy se najde blázen, který to koupí protože je to drahé a tedy nejlepší, aniž by věděl co to vůbec umí a jak je to spolehlivé, ale 99 % lidí ví za co a proč dá těch několik desítek tisíc korun.
pepin

#87 Příspěvek od pepin »

RedOne píše:. Ano, vždy se najde blázen, který to koupí protože je to drahé a tedy nejlepší, aniž by věděl co to vůbec umí a jak je to spolehlivé,.

už ses s někým takovým setkal a znáš ho osobně, nebo se jen domníváš, že když má někdo na vysílač 50k tak je to absolutní blbec co jen neví co s penězi?

zakládáte své uvahy pouze na virtuálních smyšlenkách----má Ferari, no tak je to blbec, má jachtu--hele další blbec, opak je pravdou, blbci jsou ty bez těch jacht a těch ferari.

ono k té vysílačce za 50k se právě dostaneš třeba poté, co si prohlédneš mechanické řešení vysílače za 30k a samozřejmě jako každý, vždy do určité míry spíš preferuješ výběr od určitých značek a k jiným nemáš třeba tolik duvěry i když to nemusí být ničím podložitelné.
RedOne

#88 Příspěvek od RedOne »

pepin píše:
RedOne píše:. Ano, vždy se najde blázen, který to koupí protože je to drahé a tedy nejlepší, aniž by věděl co to vůbec umí a jak je to spolehlivé,.

už ses s někým takovým setkal a znáš ho osobně, nebo se jen domníváš, že když má někdo na vysílač 50k tak je to absolutní blbec co jen neví co s penězi?

zakládáte své uvahy pouze na virtuálních smyšlenkách----má Ferari, no tak je to blbec, má jachtu--hele další blbec, opak je pravdou, blbci jsou ty bez těch jacht a těch ferari.

Zkus můj příspěvek dočíst až do konce a pochopíš, že tím zavrhuji myšlenku, kterou jsi zde uvedl. Reaguji na to, že když má někdo miliony nebo miliardy korun, tak si to třeba koupí a je mu jedno kolik to stojí, hlavně když je to to nejlepší. A ano, takoví lidé doopravdy existují a znám je. (bohužel nejsem s nimi kamarád)
Ale hlavně jsem psal, že je to naprostá VÝJIMKA!!!
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od mikymik »

LV píše:
větší počet kanálů

Všetko čo si napísal sedí :wink:

Myslim, ze na tom nesedi vubec nic. Treba Nokia levne telefony dotuje a vydelava jen na tech drahych. Proste si hlida trh v low-end segmentu. Naproti tomu Apple prodava jen high-end telefony a v USA ma 90% profitu z celeho trhu s mobilama. U Tx to musi byt obdobne.
JMalik

#90 Příspěvek od JMalik »

jag42 píše:Já nikde nepíšu, že jsem skromný, nebo chudý. Já prostě posuzuji věci podle užitné hodnoty a tu u rádia za 50 tis. vidím jenom v té účtence a logu výrobce- to pro někoho možná důležité je, ale mě to naprosto nic neříká.

Když jsem kdysi psal něco k TGY9, tak jsem měl ten TX rozebraný, prohlédnul jsem si jak je to dělané a dva, tři dny jsem si to zkoušel programovat.
Nějak nechápu, jak chceš pozuzovat vysílač za 50k, 30k, 20k........, když jsi to neměl, nelétal jsi s tím, nenastavoval jsi to.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“