DC accuracy ±3%
To bych bral. Tohle je už moc
Kalibraci v ovládacím programu jsem nenašel, asi to nebudu hrotit. Kdyby se mi někdy chtělo, možná bych to rozšrouboval a podíval se dovnitř nma ty děliče. Ale bude tam SMD změť nebo něco integrovanýho.
Woita píše:...
Ale přišel jsem na zradu:
Oba kanály si chytím na stejný výstup z generátoru, čekal bych stejnou stopu v obou kanálech.
...
Ten rozdíl je dost velký, třeba 10%
...
Woita píše:Tohle jsem nepochopil, v provozních parametrech je uvedeno :
Gain range 10mV-5V, 9Steps
Woita píše:Krabičku jsem otevřel, koukám, u vstupů trimry. Zajásal jsem! ...
.... ale předčasně! Jsou to kapacitní trimry, na kompenzaci vstuního obvodu, řeší ostrost hran, aby obdélník byl obdélník. Funguje parádně, ale s citlivostí nemá nic společného, takže tudy cesta ke kalibraci zisku nepovede, bude to tak jak odhadoval VTjr.
Možná bych zkusil napsat výrobci, kde se dá citlivost upravit, ale moc šanci nedávám že se o tom se mnou budou bavit...
Woita píše:Ten Instrustar vypadá dobře. Ono každé připlacení tě posune směrem k lepšímu přístroji, jde o to, kam až hodláš dojít. Mě ten DDS140 bude docela dobře stačit. Ono většinou nejde o přesné měření, spíš o koukání co se děje, a ukazuje to docela pěkně.
Zítra ráno odjíždím na pár dní na hory, tak se k tomu už nedostanu, nestíhám....![]()
Takže za týden budu pokračovat.
Jindra_S píše:Mohu se zeptat... na co ten osciloskop...používáte?
...