Jaký akrobat na 7,5ccm

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Hoki »

Vzduchoplavec Díky. Mám tu prodejnu ve městě, ale jejich stránky jsem nikdy nehledal. Já prostě sednu na kolo a zajedu přímo do krámu. Samozřejmě po předchozím telefonu, zdali maj to co zrovna potřebuju.. 8)
StanY

#77 Příspěvek od StanY »

Nojono, motor z výfukem dozadu je opravdu otrava :( jediní možná varianta je asi fakt montáž hlavou dolů čímž by ten výfuk čučel dozadu pod letadlem, ale nevím právě jestli to u nějakýho letka o kterých tady píšeme jde :? Pokud by se tam motor dal normálně tak pak si jedině udělat nějaký svoje "koleno" ... Já ten motor takhle koupil z druhé ruky a chtěl bych to s ním už tak nějak dolítat pořádně natrénovat a pak přeskočit na benál ...
\_ StanY _/
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od j3nda »

Vzduchoplavec píše:Hoki: Rapira jsi nenasel, protoze jsi pravdepodobne hledal na www.rcm-pelikan.cz, to vsak neni web obchodu. Stranky obchodu jsou http://www.rcm.cz a tam opravdu Rapir je. Maly za 2599,- a velky za 2899,- :wink:

J3nda: Teda! Co to ctu - warbird na benzina jsi poridil?! No senzace! Ze bych se konecne prinutil prijet se podivat na plochu?

StanY: Motor se zadnim vyfukem je celkem otrama. Mam tu jedem MVVS 3.5 ccm s timto vyfukem zrhruba rok a zatim jsme nenasel vhodne ero pro nej. Nikam to zatim poradne nepasovalo. :evil:

neboj, zatim je v krabici, za 4000,- jsem ho tam nemohl nechat, ale nepospicham na nej, musim jeste poridit motor a neco rozbit, nebot neni misto na nove ero

pokud bych mel ja triapulku se zadnim vyfukem, vedel bych co s ni:
http://combatshop.unas.cz/h_cz.php
StanY

#79 Příspěvek od StanY »

To j3nda:
Prosím tě, není ten spit přímo dělanej na montáž motoru hlavou dolů ?
http://www.hangar2.cz/katalog.php?text= ... etail=2557
podle tohoto obrázku kde je vidět výfuk naboku dole (což by vycházelo když si vybavím motor hlavou dolů a výfukem na stranu) bych tak soudil ale možná se pletu ... Díkec...
\_ StanY _/
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od j3nda »

je delanej na neco mezi dolu a na stranu - pro vyfuk je udelane misto dole
takova poloha motoru se mi ale moc neosvedcila, u toho dalsiho to predelam na motor nastranu
StanY

#81 Příspěvek od StanY »

Njn s motorem na výfuk dozadu si moc vybýrat nemůžu ... myslíte že by se mezi koleno a výfuk (chci pořídit laďák od MVVS) dala dát silikonová hadice :? :roll: a nebo mě někdo radil nějaký plynařský či topenářský trubky :? ... nevím nevím jak to řešit ... ale pokud by to fakt u toho spita šlo hlavou dolů (výfuk pod letadlem) tak mám jasně vybraný letko :lol:
\_ StanY _/
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od j3nda »

asi by to s drobnyma upravama slo, ale nevejde se ti tam rovne cely, budes ho muset odklonit jeste trochu dolu a bude to

kousek slilikonovy hadice se tam bezne vklada - ladi se tim rezonance vyfuku

ja bejt tebou, tak tam vazim koleno smerem ven a na tlumic se vyprdnu, budto mu zmackni konec a tlakovani si vem pred tim a nebo si vem tlakovani rovnou z klikovky a je po ptakach
StanY

#83 Příspěvek od StanY »

No já myslel tak třeba +/-10cm té hadice ... v podstatě místo pevné trubky co se k tomu dodává :roll:
\_ StanY _/
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od j3nda »

delka musi byt presne podle te rezonance - musis si to odzkouset pro danou vrtuli a palivo atd.
StanY

#85 Příspěvek od StanY »

O.K. vyzkouším si motor s různýma výfukama ve stojanu a uvidím ...
\_ StanY _/
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Vzduchoplavec »

j3nda: No ja jsem ten motor s vidinou komabtu prave kupoval, ale jednak ten motor uz je celkem jety a jednak kombat se ukazal jako ne uplne ten pravy salek me kavy.
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Speedy »

O víkendu jsem si v obchodě prohlídnul toho Explosiona od Black Horse. Takhle lehoučký ARF jsem ještě neviděl. Nejspíš by to hezky lítalo i s doporučenou ASP 5,3, ale asi si ho koupím a osadím tou 7,5. Jen potom určitě neodpustí žádný nepovedený přistání.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Hoki »

Speedy píše:O víkendu jsem si v obchodě prohlídnul toho Explosiona od Black Horse. Takhle lehoučký ARF jsem ještě neviděl. Nejspíš by to hezky lítalo i s doporučenou ASP 5,3, ale asi si ho koupím a osadím tou 7,5. Jen potom určitě neodpustí žádný nepovedený přistání.
To je normální váha, ale na slabší motor. Můj Spirit měl 1450g a z ruky stoupal s MVVS-4,6ccm pod úhlem 70°. Takhle to bude asi přemotorované a ještě záleží, jestli nebudeš dovažovat ocas. Řádně se koukni na uchycení podvozku. Jestli to půjde, vymázni to v trupu kolem uchycení Epoxydem. Většinou to maj přilepené tak trochu sporadicky.
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Speedy »

Se zesílením podvozku počítám. Když jsem obtěžkával prázdnej trup a křídla, tak jsem měl pocit, že držím nafouknutej balónek. Samozřejmě to po osazení nabere hmotnost, ale přijde mi to jako opravdu povedený a i po vystužení bude o dost lehčí než "číňani".
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Speedy: Tak ted uz jen doufat, ze lehkost nebude na ukor pevnosti.

Napriklad jiz zminovany Travel Air mel hodne forovou konstrukci a material. Zlomil se mi trup vejpul za kabinou pri pristani! A pritom to pristani nebylo nijak dramaticky tvrde. Pravda bylo to po odskoku a dopadu na cumak, ale rozhodne nic, co by melo vest k prelomeni trupu.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“