Nová GoPro HERO 4

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Nová GoPro HERO 4

#76 Příspěvek od gardenroute »

Ancistrus01 píše:... Schválně sem postni video z těch extrémních podmínek, zajímá mě to.
Máš to v SZ...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
DominikVF

#77 Příspěvek od DominikVF »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=keomcspQkeI[/youtube]
DominikVF

#78 Příspěvek od DominikVF »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5SLCSUBuTuQ[/youtube]
DominikVF

#79 Příspěvek od DominikVF »

asi obkukal z predošlého videá :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P8jplqLcmek[/youtube]

máte tiež takú zarážku ako ma on na videu? tú žltú aby som nemusel skrutkovať kameru...
gardenroute

Re: Nová GoPro HERO 4 - problem vyvazeni na Zenmuse H3-3D

#80 Příspěvek od gardenroute »

GoPro HERO 4 - má samozřejmě problém s vyvážením na Zenmuse H3-xD gimbalech, a pokud budete tuto novou kamerou (těžší cca o 13-14 gramů) na těchto 2D a 3D DJI gimbalech používat bez dodatečného dovážení, BL motory se budou přehřívat, po čase hrozí dokonce jejich odpravení.

Video ukazuje jednoduchou nápravu dovážení gimbalu pro GP4 s použitím 2 deseticentů ("US dimes") spolu slepených tenkou servo páskou.

Je jen v této souvislosti zajímavé, že DJI doteď nijak nereagovala ve svých specifikacích na webu, a stále jako podporované kamery uvádí doslova a jen "GoPro3, GoPro3+ Black and Sliver", ačkoliv se GP4 již prodává :?

Navíc se ukazuje, že starší (první) verze H3-3D ještě se systémovým konektorem vzadu nejsou s GP4 funkční (!), údajně to je nekompatibilní, docela by mě zajímalo, jak se to bude chovat na přestavěných H3-3D (s kuxva USB drátem), které si mnozí modifikují pro použití právě "dock connectoru" ( :!: )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kYPur4DrWq0[/youtube]
Kovboj

#81 Příspěvek od Kovboj »

Nárůst váhy 14 gramů je podle mě bezvýznamný, na kameru při letu působí takové sily (jak odstředivá síla, tak i normální vítr) že na to musí být držák dimenzovaný.

Ale takhle výrazně posunout těžiště kamery a tím hodně zkomplikovat fungování jakéhokoliv držáku - při navrhování něčeho takového museli být konstruktéři GoPro snad na drogách... :roll:
gardenroute

#82 Příspěvek od gardenroute »

Kovboj píše:Nárůst váhy 14 gramů je podle mě bezvýznamný, na kameru při letu působí takové sily (jak odstředivá síla, tak i normální vítr) že na to musí být držák dimenzovaný...Ale takhle výrazně posunout těžiště kamery a tím hodně zkomplikovat fungování jakéhokoliv držáku - při navrhování něčeho takového museli být konstruktéři GoPro snad na drogách... :roll:
Proč zpochybňuješ fakt, že je na trubce již řada videí, které ukazují náklon horozintu při použití GP4 na nedováženém H3-3D gimbalu (např. zde na VIMEO, od cca 20 sec.) :?: To jako myslíš, že se tím uživatelé této kombinace zabývají pouze pro ukrácení dlouhé chvíle ? Ten nárůst je evidentně na samém levém boku kamery (což vůbec není "bezvýznamné" !), vždyť to na tom videu je velmi dobře vidět, jak to v klidovém stavu je překlopené.
A ano, gimbal překonává za letu velké zmíněné síly, ale motory jsou dimenzovány pro VYVÁŽENÝ gimbal... :(
Kovboj

#83 Příspěvek od Kovboj »

gardenroute píše:Proč zpochybňuješ fakt, že je na trubce již řada videí, které ukazují náklon horozintu při použití GP4 na nedováženém H3-3D gimbalu (např. zde na VIMEO, od cca 20 sec.) :?: To jako myslíš, že se tím uživatelé této kombinace zabývají pouze pro ukrácení dlouhé chvíle ? Ten nárůst je evidentně na samém levém boku kamery (což vůbec není "bezvýznamné" !), vždyť to na tom videu je velmi dobře vidět, jak to v klidovém stavu je překlopené.
A ano, gimbal překonává za letu velké zmíněné síly, ale motory jsou dimenzovány pro VYVÁŽENÝ gimbal... :(

Ach jo... hele já fakt nevím co jsem ti kdy tak strašného udělal že tě tak rozčiluju, ale to proti čemu se ohrazuješ jsem nepsal.

To že je kamera o pár gramů těžší by bylo z hlediska gimbalu bezvýznamné, pokud by konstruktéři zachovali původní těžiště. Ale protože ho nezachovali, tak to samozřejmě končí přehříváním a nepravidelným chodem. Stejný problém by nastal i kdyby váha zůstala stejná, ale jen se posunulo těžiště.
gardenroute

#84 Příspěvek od gardenroute »

Kovboj píše:Ach jo... hele já fakt nevím co jsem ti kdy tak strašného udělal že tě tak rozčiluju, ale to proti čemu se ohrazuješ jsem nepsal....To že je kamera o pár gramů těžší by bylo z hlediska gimbalu bezvýznamné, pokud by konstruktéři zachovali původní těžiště. Ale protože ho nezachovali, tak to samozřejmě končí přehříváním a nepravidelným chodem. Stejný problém by nastal i kdyby váha zůstala stejná, ale jen se posunulo těžiště...
Nejde o žádné rozčilování, možná jsem Tvou poznámku ne zcela pochopil, nicméně pokud hned do počátku odpovědi uvedeš, že "...Nárůst váhy 14 gramů je podle mě bezvýznamný...", když jsem v původním příspěvku tuto informaci doprovodil i videem a další informací, kde je zcela jasně vidět, KDE a JAK je ten nárůst těch 14 gramů - a to jistě bezvýznamné NENÍ, protože to vyvážení gimbalu úplně rozhodilo...
Můj příspěvek nebyl o tom, že se hmotnost GP4 celkově zvedla, to tady již víme :wink:
ananas

#85 Příspěvek od ananas »

Osobně si myslím že Dji vydá nový gimbal určený pro Gopro4.. Marketing je marketing a bude to jen upravený H3-3D..
gardenroute

#86 Příspěvek od gardenroute »

Ano, tyto úvahy jsou na místě, a byla by to jediná správná reakce DJI.
DominikVF

#87 Příspěvek od DominikVF »

Vyvažujete gimbal H3-3D aj pri GoPro Hero 3+ black?... Lebo toto video trochu vyvracia teóriu o presnom vyvažení gimbalu na kameru GoPro Hero 3+ black... Viď. od cca 1:15 min ... S GoPro Hero 3+ black to ťahá na ľavú stranu a s GoPro Hero 4 black do ťahá na pravú stranu, tak zrejme je asi aj jedno, že nieje to 100% vyvažené ani pre GoPro Hero 3+ black... a problém zrejme s touto kamerou nemal, tak nebude mať ani pri GoPro Hero 4 black . . .

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nr-GdcQ_crg[/youtube]
krtek2k

#88 Příspěvek od krtek2k »

Je tady to vlákno vůbec o GPH4?
Přijde mi , že se jenom řeší nějakej předraženej gimbal. O kameře informací jako šafránu.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
DominikVF

#89 Příspěvek od DominikVF »

Načo by sa tu písalo o informáciách GoPro hero 4? .. Ved je jasne dané výrobcom čo to dokáže tá 4-ka ... Radšej riešiť veci či je vôbec použiteľná na gimbal H3-3D/ 2D... ved ich používa X ľudí a zrejme ich to aj zaujíma...

Môj názor je ten, že tá 4-ka nijako nepoškodí gimbal H3-3D, jedine tak čo tam treba kúsok zabrúsiť z jednej strany na tlačidlo nastavenia (predtým wifi) .. A určite vyjdú nové gimbaly už len kvôli tomu tlačítku, veď je to pre nich biznis vydať nový kde už nebude nič treba obrusovať akoby napíšu prehlásenie, že stačí upraviť (obrúsiť) z jednej strany gimbal.. veď je to už zásah (poškodenie) gimbalu..

A k tomu vyváženiu, už video hovorí jasne .. ved aj moja GoPro 3 Silver na H3-3D gimbale, tiež nieje tak vyvážená ako ten týpek, čo tam dá tie mince.. ťahá ju takisto do ľava ako na tomto videu hero 3+ Black ... Takže ak má "odpáliť" motory kvôli tomu, že výrobcovia gimbalu pochybili a zle vyvážili gimbal na Hero 3-ku.. tak zrejme sa na to vzťahuje aj záruka... Lebo normálny človek keď si kúpi hero 3-ku a gimbal H3-3D na to určený, tak azda nebude dávať tam nejaké závažia aby si vyvážil gimbal... zrejme výrobca vie čo robí...
DominikVF

#90 Příspěvek od DominikVF »

dnes mi niečo prišlo domov :) dúfam, že rozmazaným videám odzvonilo! ;)
Přílohy
IMG_20141114_191835.jpg
IMG_20141114_132008.jpg
Naposledy upravil(a) DominikVF dne pát 14.11.2014 19:21, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“