Máš to v SZ...Ancistrus01 píše:... Schválně sem postni video z těch extrémních podmínek, zajímá mě to.
Nová GoPro HERO 4
- gardenroute
Re: Nová GoPro HERO 4
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=keomcspQkeI[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5SLCSUBuTuQ[/youtube]
asi obkukal z predošlého videá 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P8jplqLcmek[/youtube]
máte tiež takú zarážku ako ma on na videu? tú žltú aby som nemusel skrutkovať kameru...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P8jplqLcmek[/youtube]
máte tiež takú zarážku ako ma on na videu? tú žltú aby som nemusel skrutkovať kameru...
- gardenroute
Re: Nová GoPro HERO 4 - problem vyvazeni na Zenmuse H3-3D
GoPro HERO 4 - má samozřejmě problém s vyvážením na Zenmuse H3-xD gimbalech, a pokud budete tuto novou kamerou (těžší cca o 13-14 gramů) na těchto 2D a 3D DJI gimbalech používat bez dodatečného dovážení, BL motory se budou přehřívat, po čase hrozí dokonce jejich odpravení.
Video ukazuje jednoduchou nápravu dovážení gimbalu pro GP4 s použitím 2 deseticentů ("US dimes") spolu slepených tenkou servo páskou.
Je jen v této souvislosti zajímavé, že DJI doteď nijak nereagovala ve svých specifikacích na webu, a stále jako podporované kamery uvádí doslova a jen "GoPro3, GoPro3+ Black and Sliver", ačkoliv se GP4 již prodává
Navíc se ukazuje, že starší (první) verze H3-3D ještě se systémovým konektorem vzadu nejsou s GP4 funkční (!), údajně to je nekompatibilní, docela by mě zajímalo, jak se to bude chovat na přestavěných H3-3D (s kuxva USB drátem), které si mnozí modifikují pro použití právě "dock connectoru" (
)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kYPur4DrWq0[/youtube]
Video ukazuje jednoduchou nápravu dovážení gimbalu pro GP4 s použitím 2 deseticentů ("US dimes") spolu slepených tenkou servo páskou.
Je jen v této souvislosti zajímavé, že DJI doteď nijak nereagovala ve svých specifikacích na webu, a stále jako podporované kamery uvádí doslova a jen "GoPro3, GoPro3+ Black and Sliver", ačkoliv se GP4 již prodává
Navíc se ukazuje, že starší (první) verze H3-3D ještě se systémovým konektorem vzadu nejsou s GP4 funkční (!), údajně to je nekompatibilní, docela by mě zajímalo, jak se to bude chovat na přestavěných H3-3D (s kuxva USB drátem), které si mnozí modifikují pro použití právě "dock connectoru" (
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kYPur4DrWq0[/youtube]
Nárůst váhy 14 gramů je podle mě bezvýznamný, na kameru při letu působí takové sily (jak odstředivá síla, tak i normální vítr) že na to musí být držák dimenzovaný.
Ale takhle výrazně posunout těžiště kamery a tím hodně zkomplikovat fungování jakéhokoliv držáku - při navrhování něčeho takového museli být konstruktéři GoPro snad na drogách...
Ale takhle výrazně posunout těžiště kamery a tím hodně zkomplikovat fungování jakéhokoliv držáku - při navrhování něčeho takového museli být konstruktéři GoPro snad na drogách...
- gardenroute
Proč zpochybňuješ fakt, že je na trubce již řada videí, které ukazují náklon horozintu při použití GP4 na nedováženém H3-3D gimbalu (např. zde na VIMEO, od cca 20 sec.)Kovboj píše:Nárůst váhy 14 gramů je podle mě bezvýznamný, na kameru při letu působí takové sily (jak odstředivá síla, tak i normální vítr) že na to musí být držák dimenzovaný...Ale takhle výrazně posunout těžiště kamery a tím hodně zkomplikovat fungování jakéhokoliv držáku - při navrhování něčeho takového museli být konstruktéři GoPro snad na drogách...
A ano, gimbal překonává za letu velké zmíněné síly, ale motory jsou dimenzovány pro VYVÁŽENÝ gimbal...
gardenroute píše:Proč zpochybňuješ fakt, že je na trubce již řada videí, které ukazují náklon horozintu při použití GP4 na nedováženém H3-3D gimbalu (např. zde na VIMEO, od cca 20 sec.)To jako myslíš, že se tím uživatelé této kombinace zabývají pouze pro ukrácení dlouhé chvíle ? Ten nárůst je evidentně na samém levém boku kamery (což vůbec není "bezvýznamné" !), vždyť to na tom videu je velmi dobře vidět, jak to v klidovém stavu je překlopené.
A ano, gimbal překonává za letu velké zmíněné síly, ale motory jsou dimenzovány pro VYVÁŽENÝ gimbal...
Ach jo... hele já fakt nevím co jsem ti kdy tak strašného udělal že tě tak rozčiluju, ale to proti čemu se ohrazuješ jsem nepsal.
To že je kamera o pár gramů těžší by bylo z hlediska gimbalu bezvýznamné, pokud by konstruktéři zachovali původní těžiště. Ale protože ho nezachovali, tak to samozřejmě končí přehříváním a nepravidelným chodem. Stejný problém by nastal i kdyby váha zůstala stejná, ale jen se posunulo těžiště.
- gardenroute
Nejde o žádné rozčilování, možná jsem Tvou poznámku ne zcela pochopil, nicméně pokud hned do počátku odpovědi uvedeš, že "...Nárůst váhy 14 gramů je podle mě bezvýznamný...", když jsem v původním příspěvku tuto informaci doprovodil i videem a další informací, kde je zcela jasně vidět, KDE a JAK je ten nárůst těch 14 gramů - a to jistě bezvýznamné NENÍ, protože to vyvážení gimbalu úplně rozhodilo...Kovboj píše:Ach jo... hele já fakt nevím co jsem ti kdy tak strašného udělal že tě tak rozčiluju, ale to proti čemu se ohrazuješ jsem nepsal....To že je kamera o pár gramů těžší by bylo z hlediska gimbalu bezvýznamné, pokud by konstruktéři zachovali původní těžiště. Ale protože ho nezachovali, tak to samozřejmě končí přehříváním a nepravidelným chodem. Stejný problém by nastal i kdyby váha zůstala stejná, ale jen se posunulo těžiště...
Můj příspěvek nebyl o tom, že se hmotnost GP4 celkově zvedla, to tady již víme
Osobně si myslím že Dji vydá nový gimbal určený pro Gopro4.. Marketing je marketing a bude to jen upravený H3-3D..
- gardenroute
Ano, tyto úvahy jsou na místě, a byla by to jediná správná reakce DJI.
Vyvažujete gimbal H3-3D aj pri GoPro Hero 3+ black?... Lebo toto video trochu vyvracia teóriu o presnom vyvažení gimbalu na kameru GoPro Hero 3+ black... Viď. od cca 1:15 min ... S GoPro Hero 3+ black to ťahá na ľavú stranu a s GoPro Hero 4 black do ťahá na pravú stranu, tak zrejme je asi aj jedno, že nieje to 100% vyvažené ani pre GoPro Hero 3+ black... a problém zrejme s touto kamerou nemal, tak nebude mať ani pri GoPro Hero 4 black . . .
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nr-GdcQ_crg[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nr-GdcQ_crg[/youtube]
Je tady to vlákno vůbec o GPH4?
Přijde mi , že se jenom řeší nějakej předraženej gimbal. O kameře informací jako šafránu.
Přijde mi , že se jenom řeší nějakej předraženej gimbal. O kameře informací jako šafránu.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Načo by sa tu písalo o informáciách GoPro hero 4? .. Ved je jasne dané výrobcom čo to dokáže tá 4-ka ... Radšej riešiť veci či je vôbec použiteľná na gimbal H3-3D/ 2D... ved ich používa X ľudí a zrejme ich to aj zaujíma...
Môj názor je ten, že tá 4-ka nijako nepoškodí gimbal H3-3D, jedine tak čo tam treba kúsok zabrúsiť z jednej strany na tlačidlo nastavenia (predtým wifi) .. A určite vyjdú nové gimbaly už len kvôli tomu tlačítku, veď je to pre nich biznis vydať nový kde už nebude nič treba obrusovať akoby napíšu prehlásenie, že stačí upraviť (obrúsiť) z jednej strany gimbal.. veď je to už zásah (poškodenie) gimbalu..
A k tomu vyváženiu, už video hovorí jasne .. ved aj moja GoPro 3 Silver na H3-3D gimbale, tiež nieje tak vyvážená ako ten týpek, čo tam dá tie mince.. ťahá ju takisto do ľava ako na tomto videu hero 3+ Black ... Takže ak má "odpáliť" motory kvôli tomu, že výrobcovia gimbalu pochybili a zle vyvážili gimbal na Hero 3-ku.. tak zrejme sa na to vzťahuje aj záruka... Lebo normálny človek keď si kúpi hero 3-ku a gimbal H3-3D na to určený, tak azda nebude dávať tam nejaké závažia aby si vyvážil gimbal... zrejme výrobca vie čo robí...
Môj názor je ten, že tá 4-ka nijako nepoškodí gimbal H3-3D, jedine tak čo tam treba kúsok zabrúsiť z jednej strany na tlačidlo nastavenia (predtým wifi) .. A určite vyjdú nové gimbaly už len kvôli tomu tlačítku, veď je to pre nich biznis vydať nový kde už nebude nič treba obrusovať akoby napíšu prehlásenie, že stačí upraviť (obrúsiť) z jednej strany gimbal.. veď je to už zásah (poškodenie) gimbalu..
A k tomu vyváženiu, už video hovorí jasne .. ved aj moja GoPro 3 Silver na H3-3D gimbale, tiež nieje tak vyvážená ako ten týpek, čo tam dá tie mince.. ťahá ju takisto do ľava ako na tomto videu hero 3+ Black ... Takže ak má "odpáliť" motory kvôli tomu, že výrobcovia gimbalu pochybili a zle vyvážili gimbal na Hero 3-ku.. tak zrejme sa na to vzťahuje aj záruka... Lebo normálny človek keď si kúpi hero 3-ku a gimbal H3-3D na to určený, tak azda nebude dávať tam nejaké závažia aby si vyvážil gimbal... zrejme výrobca vie čo robí...
dnes mi niečo prišlo domov
dúfam, že rozmazaným videám odzvonilo! 
Naposledy upravil(a) DominikVF dne pát 14.11.2014 19:21, celkem upraveno 1 x.