Pomoc pri prvnim nastaveni
Re: Pomoc pri prvnim nastaveni
Nevím jestli to tady dříve padlo, ale Afro regly vyžadují při prvním zapnutí kalibraci, jinak nic nedělají.
Kalibrace = před přivedením napájení do reglu a přijímače dát na vysílači plnou výchylku plynu, pak zapnout napájení reglu, ten zahraje, na vysílači stáhnout plyn na nulu, regl zahraje a rozsvítí se zelená = ready. Pak by měl teprve reagovat na plyn.
Nepamatuju si to úplně přesně, možná by jenom stačilo až *po* zapnutí dát plný plyn, regl zahraje, pak stáhnout na nulu, zahraje a pak je ready a ochotný točit motorem. Nevím, je třeba zkusit.
Kalibrace = před přivedením napájení do reglu a přijímače dát na vysílači plnou výchylku plynu, pak zapnout napájení reglu, ten zahraje, na vysílači stáhnout plyn na nulu, regl zahraje a rozsvítí se zelená = ready. Pak by měl teprve reagovat na plyn.
Nepamatuju si to úplně přesně, možná by jenom stačilo až *po* zapnutí dát plný plyn, regl zahraje, pak stáhnout na nulu, zahraje a pak je ready a ochotný točit motorem. Nevím, je třeba zkusit.
OK, všem díky, zkusím to, jak píšete a dám pak vědět, jak to dopadlo.
Ahoj, tak jsem už motory roztočil a všechny správným směrem... Teď další otázka - po odarmování se motory ihned samovolně roztočí bez přidání plynu. Trimováním na vysílači lze pouze přidávat plyn, ubrat však již nejde (aby se motory zastavily). Předpokládám, že je to špatně a po odarmování se motory nemaj roztočit samovolně ale až po přidání plynu. Zkoušel jsem kalibrovat ESC (Afro ) podle návodu na http://copter.ardupilot.com ale nešlo to, ikdyž jsem postupoval krok za krokem podle návodu, regulátory nepípaly jak by měly. Desku mám APM 2,6.
A ještě jedna - na přijímači je možné nastavit buď 11ms nebo 22ms, k čemu je to dobré a co mám nastavit?
Děkuji za odpovědi a váš čas.
A ještě jedna - na přijímači je možné nastavit buď 11ms nebo 22ms, k čemu je to dobré a co mám nastavit?
Děkuji za odpovědi a váš čas.
po odarmování se motory roztočí, pro zastavení je potřeba podržet páčku na minimu jistou chvíli nebo je zaarmovat stejně jak se odarmují
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Já byl právě zvyklý, že u Walkery se motorry po odarmování netočily. Jakou páčku máš na mysli, že mám podržet na minimu, plyn na min. mám.
Výhoda byla hlavně při přistání - třeba pár cm nad zemí jsem plyn stáhl na min., motory se vyply a walkera dosedla na zem aniž by přišly vrtule do kontaktu ze zemí - kdyby se naklonila (např. při větru).
Chování motorů se nastavuje v config.h, tuším, že parametry MINTHROTTLE a MINCOMMAND. první z nich říká, jaké mají být nejmenší možné otáčky motorů (převedené samozřejmě na šířku impulsu), druhý určuje, při jaké hranici (==poloze plynu) lze motory odarmovat. Co se od/armování týká, je celkem šikovné pověsit si ho na volný kanál a spínač na vysílačce, nastavíš to v MW GUI.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
- JosefSvejk
V desce APM je multiwii?
JosefSvejk píše:V desce APM je multiwii?
Ale do eudele! To jsem si zase jednou cintnul na vestu.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
-
mataman
- Kontaktovat uživatele:
Ve full parameter list si najdi položku MOT_SPIN_ARMED parameter a nastav 0
T-rex 550(Vbar)@LA700(Vbar)@T14SG
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
Máš na mysli v Mission Planneru? A ve které záložce? Je celkem obsáhlý... Dík.