Proxima II

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Abu »

Ze Spina ale jde prece vycist maximalni proud, je to sice hodne nepresne, ale urcite lepsi nez nejaky multimetr za stovku (ten by stejne pri 40A shorel), na orientaci jestli uz je to hodne pres 40 nebo ne by to melo stacit.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Sakra, tak jak to tak ctu, tak taky nejdrive poradne promerim svuj pohon, ktery ma byt Spin 44 + MVVS 960 + Vrtule 13 x 7 a 4xA123...
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Abu píše:Ze Spina ale jde prece vycist maximalni proud, je to sice hodne nepresne, ale urcite lepsi nez nejaky multimetr za stovku (ten by stejne pri 40A shorel), na orientaci jestli uz je to hodne pres 40 nebo ne by to melo stacit.

To lze, ale musis mit Jeti Box, ktery stoji kolem 600,-
mpx
Bydliště: Praha 6 Řepy Letiště: Vypich, LMK Kladno Velká Dobrá, kanál č.88 na 40MHz

#79 Příspěvek od mpx »

Vzduchoplavec píše:
Abu píše:Ze Spina ale jde prece vycist maximalni proud, je to sice hodne nepresne, ale urcite lepsi nez nejaky multimetr za stovku (ten by stejne pri 40A shorel), na orientaci jestli uz je to hodne pres 40 nebo ne by to melo stacit.

To lze, ale musis mit Jeti Box, ktery stoji kolem 600,-

Tak ten má snad stejně kvůli programování ne? ( nebo ho má alsepoň nějaký kolega v okolí)

To měření ze Spinu není nic moc ( no spíše nic ), ale na krátký okamžik to je v pohodě. Prostě regl se za tu chvilku kdy je to testováno nesmí moc ohřát ( pak začnou hodnoty kecat). Nejlepší je HiBox ( ukáže jak I, tak U), ale stačí i klešťák.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Vzduchoplavec »

mpx: To prave neni tak jiste. Ja ho naprikald nemam a v okoli take nikoho neznam. Zakaldni veci se daji na SPINu naprogramovat i pakou vysilace.

Ja mam skvely namet na vanocni darek - nejaky pekny "merak". Bude prave Hibox a nebo nejaky ten E-meter ci neco podobneho...
mpx
Bydliště: Praha 6 Řepy Letiště: Vypich, LMK Kladno Velká Dobrá, kanál č.88 na 40MHz

#81 Příspěvek od mpx »

Vzduchoplavec píše:mpx: To prave neni tak jiste. Ja ho naprikald nemam a v okoli take nikoho neznam. Zakaldni veci se daji na SPINu naprogramovat i pakou vysilace.

Ja mam skvely namet na vanocni darek - nejaky pekny "merak". Bude prave Hibox a nebo nejaky ten E-meter ci neco podobneho...

Já JeTiBOX mám a klešťák mi taky leží v šuplíku.

Jojo takové věci jsou jako dárek super.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Abu »

Vzduchoplavec píše: Ja mam skvely namet na vanocni darek - nejaky pekny "merak". Bude prave Hibox a nebo nejaky ten E-meter ci neco podobneho...

Primlouvam se za HiBox... budu si ho od tebe pujcovat
:wink:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Abu: Urcite bych rad vzal Hibox, snad bude skladem.
venry

#84 Příspěvek od venry »

Abu píše:
venry píše:Pokud se ještě bavíme o požadavku zakladatele tohodle,tak dle jeho sestavy tj.Spin 44,Akku 3s liPol je nejvhodnější mega 22/30/4.Je třeba v úvahách přihlédnout i k provz.napětí.Jinak jsem tu dával odkaz na Moto Calc

Jenomze RoHe uz tam ma zamontovanou tu Megu 22/30/3, proc zrovat tuhle nevim, ja bych tam dal uplne jiny motor... ale stalo se. Ted uz jde jen o to presvedcit ho, aby sundal vrtuli 9x7 ktera je spis na pylonaka a dal tam nejakou, ktera bude vice odpovidat letovemu projevu 2.8m elektrovetrone.

Vhodne v téhle sestavě 11/6 AE 12/6 nebo 12/6,5 odběr od 35-41A
rohe
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od rohe »

Tak sem to dneska odzkoušel na vrtuli 10x7 a musím říct, že je to zase hnedle lepší. :roll:
rohe
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od rohe »

Včera jsem dal dva další lety, ale co mě zaráží:
když Proximu II pustím kolmo k zemi aby mi trochu zahrála, tak ze ozve při určité rychlosti nějaké drnčení, tak že bych potřeboval poradit, co by to tak asi mohlo být. Zkontroloval jsem krytky serv, nasledně je přelepil páskou, kabina taky drží pevně, anténa vede nad trupem, je zalepena paskou a v půlce je svěšená dolů, a dál prostě nevím. :?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Abu »

Zkus vule na jednotlivych ploskach - kridelka, klapky, ocas. Pokud ma neco vetsi vuli nez "malou", muze to byt zacinajici flutter, pomerne nebezpecna vec !
m2
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od m2 »

Pre záujemcov o toto lietadlo ... dnes som pomeral GPSkou dynamické parametre a vynikajúci je rozsah rýchlostí, u mňa činil:

25 až 142 km/h...

To nie sú maximálne hodnoty, keďže účelom nebolo lietadlo rozlámať, ale zmerať hodnoty, pri ktorých zvyknem lietať.

Za tie peniaze, aj pri nutnom prižmúrení oka nad konštrukciou "cól sem - cól tam", to lietadlo ďaleko prevýšilo moje očakávania.

Viac na: http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=191
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
rohe
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od rohe »

No tak tohle je opravdu moc zajímavé a každopádně bych to od takového velkého letadla nikdy nečekal!!! 8O 8O 8O
Abu
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Abu »

140km/h zase neni takova supermega rychlost, dostatecne pevnej vetron ve stremhlavym letu by tolik mel letet bezproblemu.
A co to minimum? To bylo na pristani? Pokud ne, tak jaka je asi pristavaci rychlost??
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“