Držím palce
změna křidélek na klapky?
Re: změna křidélek na klapky?
No na tu cessnu 177 bacha...já měl C 150 a to byla mrcha na vztlakových klapkách!....Raději si jí nech zalétat, někým, kdo to umí, abys nebyl smutný. Já s ní musel chodit na plynu...žádný volnoběh a sedám...Stavbu bys měl zvládnout, je to -aspoň pro mě- fajn zábava...
Držím palce
H.
Držím palce
- dodoph
- Kontaktovat uživatele:
2952 píše:No na tu cessnu 177 bacha...já měl C 150 a to byla mrcha na vztlakových klapkách!....Raději si jí nech zalétat, někým, kdo to umí, abys nebyl smutný. Já s ní musel chodit na plynu...žádný volnoběh a sedám...Stavbu bys měl zvládnout, je to -aspoň pro mě- fajn zábava...
Držím palceH.
Tak pokud jí dovedu sestavit a bude i fungovat, tak jí určitě na zalétání někomu svěřím....přeci jen to nejsou odolné kuličky a nechci jí pak hned rozbít
FrSky TARANIS X9D Plus / Flysky FS-GT3C
*SWIFT II*ASW28*Defender Truggy-Axial SCX10*Loď Carina*
:-...odolné kuličky jsou jen reklamní trik
Viděl jsem několik BETA1400 po ráně do země a není to hezký pohled 
Jistě, já taky.
I ten houbolet se dá rozbít tak, že to už nejde opravit.
Ale v 90% případů to jde, a navíc docela snadno a rychle, takže reklamní trik to určitě není.
Balzový model je přece jen mnohem náročnější na opravu, dost ale záleží na konstrukci. Určitě se dá postavit i natolik bytelně, že vydrží dokonce i větší rány než EPP (ale když už i to křupne, pak už to většinou nejde spravit vůbec), nebo naopak natolik lehké že to nesnese žádný nestandardní dotyk se zemí (po kterém zůstane jen spousta trosek roztroušených na poli, ze kterých se už dá jen vybrat motor, serva, baterka, přijímač a pak udělat ohýnek). Ale to nemluvím o rádoby balsových hotových modelech z čínských a jiných rychlostavebnic. Tam fakticky pořádná balza ani není a vše je to z té čínské podřadné překližky navíc poslepováno přes zuhelnatělé plochy po laserovém vyřezávaní, na kterých jakékoli lepidlo drží špatně, takže se to časem rozebere i samo jen v důsledku vibrací (viz nedávné vlákno s vytrhnutou motorovou přepážkou). A po havárii s takovým modelem už na něm ani není co slepovat, to je fakt.
Jenže pravdou je i to, že zas ten bytelný balsový model, např ještě i potažený kombinací monofilu a papíru, vyjde většinou mnohem těžší a míň létavější než kdejaký houbolet z EPP.
Takže já bych pro začátečníky EPP vůbec nezatracoval, spíš naopak.
Balzový model je přece jen mnohem náročnější na opravu, dost ale záleží na konstrukci. Určitě se dá postavit i natolik bytelně, že vydrží dokonce i větší rány než EPP (ale když už i to křupne, pak už to většinou nejde spravit vůbec), nebo naopak natolik lehké že to nesnese žádný nestandardní dotyk se zemí (po kterém zůstane jen spousta trosek roztroušených na poli, ze kterých se už dá jen vybrat motor, serva, baterka, přijímač a pak udělat ohýnek). Ale to nemluvím o rádoby balsových hotových modelech z čínských a jiných rychlostavebnic. Tam fakticky pořádná balza ani není a vše je to z té čínské podřadné překližky navíc poslepováno přes zuhelnatělé plochy po laserovém vyřezávaní, na kterých jakékoli lepidlo drží špatně, takže se to časem rozebere i samo jen v důsledku vibrací (viz nedávné vlákno s vytrhnutou motorovou přepážkou). A po havárii s takovým modelem už na něm ani není co slepovat, to je fakt.
Jenže pravdou je i to, že zas ten bytelný balsový model, např ještě i potažený kombinací monofilu a papíru, vyjde většinou mnohem těžší a míň létavější než kdejaký houbolet z EPP.
Takže já bych pro začátečníky EPP vůbec nezatracoval, spíš naopak.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
- dodoph
- Kontaktovat uživatele:
2952 píše::-...odolné kuličky jsou jen reklamní trikViděl jsem několik BETA1400 po ráně do země a není to hezký pohled
Tak určitě se velmi snadno rozloží na tisíce kuliček, ale myslím že vydrží víc jak balsa
FrSky TARANIS X9D Plus / Flysky FS-GT3C
No právě výhoda EPP proti pěnovému polystyrénu je v tom, že EPP se nedrolí na jednotlivé kuličky. 
A kdo neví, jak to opravit-může to rovnou hodit do popelnice
Až tolik je zase nestraš. Když to jen poskládá a rovnou pude na plac, tak asi jó, ale pokud napřed o létání něco přečte a nastuduje, případně se poptá, tak to zas tak hrozné není. 
Jen mám pocit, že tyhle naše poslední příspěvky už jaksi moc nesouvisejí s původním tématem vlákna a o tom, co má a jak správně dělat začátečník, už toho bylo popsáno v RC mánii opravdu mnoho. 
Souhlas a omlouvám se za OT. 
To zrovna Ty nemusíš!
Jedem v tom OT z poslední stránky všichni, ale moderátor nezasáhl, takže není proč si sypat popel na hlavu
Jedem v tom OT z poslední stránky všichni, ale moderátor nezasáhl, takže není proč si sypat popel na hlavu
2952 píše:No na tu cessnu 177 bacha...já měl C 150 a to byla mrcha na vztlakových klapkách!....Raději si jí nech zalétat, někým, kdo to umí, abys nebyl smutný. Já s ní musel chodit na plynu...žádný volnoběh a sedám...Stavbu bys měl zvládnout, je to -aspoň pro mě- fajn zábava...
Držím palceH.
Ještě nevím o jakou se jedná, ale já ji mám podle Fary upravenou na elektriku, s křidýlkama a vztlakama. A od začátku lítala dobře. Jen jsem neměl dost přimixovanou výškovku, takže mi při zkoušce začla stoupat dost nahoru. U těchto letadel na vztlakách musíš jít na přistání trochu pod plynem a teprve na podrovnání začít ubírat. I tak sedá docela rychle, ale v poho.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.