TomasC píše: Ale co by mě opravdu zajímalo, jak by jsi si představoval přijatelnou odpověď, aby řešila "obsah". Napiš to klidně do SZ nebo mi zavolej.
hmmm...
Podstatou dopisu byl dotaz, co dělá SMČR konkrétního pro mládež když podporu mládeže má ve stanovách a čerpá na to nemalé dotace...
Po víc než měsíci !!!!!! (už toto je ostuda) se dočkáme odpovědi která je pro jistotu adresovaná někomu jinému než tomu, kdo poslal dotaz, dovíme se, že veřejná soutěž vlastně není veřejná a hlavně víc než polovina odpovědi je vedena v tónu "co to jsou za způsoby se nás na něco ptát" a co je to za opovážlivost to poslat na 300 adres. Kdyby to bylo poslané pouze na svazovou adresu, mohli jsme s tím naložit stejně jako s ostatníma - neodpovědět.
Co by byla přijatelná odpověď? - Stačí vyjmenovat co SMČR dělá pro mládež. Ne pro organizovanou mládež v SMČR, ale pro mládež obecně. Protože ve stanovách je bod "Podpora práce s mládeží v modelářských klubech" nikoliv "Podpora práce s organizovanou mládeží v modelářských klubech" tak jak si to chce SMČR vykládat aby to bylo jednodušší.
Ono to je stejné jako tanečky kolem "veřejná soutěž". Veřejná je pro veřejnost. To, že si to SMČR vykládá jinak, je jeho problém. Vykládat si to může jak chce, ale na podstatě nic nezmění.
Jak by se ti líbilo, kdyby se vypsala "Letecko-modelářská soutěž" a po příjezdu na místo by ses dozvěděl, že sice je napsáno "letecko-..." ale v podstatě tím byy myšleny hydroplány, ale pod hydroplánem si představujeme letadlo co plave po vodě ale bez křídel... takže v podstatě pod pojmem letadlo myslíme loď. Asi by sis myslel něco o idiotech a měl bys pravdu. A přesně takovým způsobem se snaží argumentovat SMČR. Co si je o tom myšleno si jistě odvodíš.
Pak je myslím vhodná chvíle, aby se modeláři opravdu začali zastávat vedení. viewtopic.php?f=11&t=58184
Hlasování o modelech, kdy si to předsednictvo KLeM pohlídalo a modeláři neměli pak potíže jako třeba armádní veteráni. Ale uznávám, že to byly letecké modely.... Takže na loďičkáře to dojem asi nedělá.
Neudělá. Z jednoduchého důvodu. Tu kauzu jsem sledoval a pokud se nepletu, byla to iniciativa několika jedinců co se v tom angažovali, a nebýt jich, tak se o změnách dozvěděl SMČR až by to vyšlo v sbírce zákonů.
Výstava na Model-hobby viewtopic.php?f=11&t=68630 Ta bude i letos, oslovili jsme i ostatní odbornosti, zda se přidají.
O způsobu a cílových adeptech rozdělování peněz pro mládež z olympijského výboru tu nebudu raději ani psát, to by bylo na defenestraci.
Jak to dělat? Jak se to dělalo kdysi, než se nejvyššímu vedení přestalo chtít dělat.
-Že se o něco, co se kdysi nazývalo "polytechnická výchova mládeže", SMČR nestará, celkem chápu. O to by se měl postarat stát v osobě MŠMT a třeba tím i ten SMČR následně zaúkolovat a přihrát mu na to nějaké prostředky....
- že se uzavírá před neorganizovanými modeláři a mládeží, to moc nechápu...
- že se ale nestará o přísun nových modelářů z kroužků, z náborovek, ze spolupráce se školama, to mi hlava nebere. Schválně by mě zajímala veková struktura členů SMČR před 20, 10, 5ti lety a dnes. Přijde mi to jak tu už někdo napsal - "po nás potopa". Prožírání finančních rezerv, neinvestování do budoucnosti, nebudování nové a mladé členské základny....
Klubu nic nebrání uspořádat soutěž kam může přijít naprosto kdokoliv.
JJ, dobře se to píše ale:
1) na žákovské a jiné soutěže mohou jenom členové Svazu.... kdo si to chce vyzkoušet může se zúčastnit náborových soutěží a akcí (Navrátil)
2) nečlen se může zúčastnit náborových a meziklubových soutěží (Sportovní řád)
3) náborové a meziklubové soutěže se v Kalendáři akcí neuvádí (Sportovní řád)
4) akce které nejsou uvedeny v Kalendáři akcí anebo nejsou pravidelnými nebo nahlášenými tréningy nejsou pojištěny (podmínky pojistky), pojistka se vztahuje pouze na členy SMČR (výklad pojistné smlouvy, bod 3 v druhém odstavci.)
5) kdo půjde do takové akce na vlastní triko?
6) a pokud půjde, a získá členy.... kdo z toho má větší prospěch? Klub co bere na sebe riziko anebo SMČR který si zvýší členskou základnu a tedy větší šance na dotace, ale nehnul pro toto ani prstem?
Podle toho co píšeš, nám pořád silnější pocit, že se p. Navrátil chová jinak vůči KLeM a jinak vůči KLoM.
Prostě současný přístup SMČR jako celku k KLoM klubům moc nepřináši....respektive není velký rozdíl fungovat pod SMČR a "na sebe". Na základě toho některé kluby to už balí, většina to nechá doběhnout do konce přechodného období a klub nechá zaniknout nepřeregistrováním.
Stačí to takto? Trochu sem se rozepsal víc, než jsem plánoval.