Instalace Windows 10
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Instalace Windows 10
Děkujeme za hodnotnou informaci. Co máte v práci mi je vcelku k ničemu.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Nosná informace byla v tom, že ten systém je bezproblémový a jeho hejt je zapříčiněn skoro vždy problémem mezi židlí a klávesnicí.
Hmm, to že nejsou ovladače je problém mezi židlí a klávesnicí? Zajímavé je i to, používat ve firmě nějakou betaverzi.
Jaký SW v té firmě používáte, pokud to není tajné. Jestli jenom MSOffice, tak se nedivím.
O jaké betě se bavíme? Součástí programu Windows Insider je pouze oddělení IT.
Programy tajné nejsou, jde jak o běžný kancl, tak několik informačních systému i s přístupy do základních registrů, Czechpoint@office, ISDS, nebo na evidenci a ukládání radioaktivního odpadu. Dále GIS, CAD, grafické programy a další.
Programy tajné nejsou, jde jak o běžný kancl, tak několik informačních systému i s přístupy do základních registrů, Czechpoint@office, ISDS, nebo na evidenci a ukládání radioaktivního odpadu. Dále GIS, CAD, grafické programy a další.
No myslím, že ještě dlouho zůstanu u W7. Jen je potřeba mít zapnuté jen oznamování aktualizací a hlídat, jestli zase nezapli instalaci W10.
holda, podle tvého vyjadřování usuzuju, že děláš v IT. Ono se to hodně u těchto lidí projevuje tím, že se rádi předvádějí před běžnými uživateli PC přes tak jako ty tady. Navíc kecáš. Manželky ntb HP zaktualizovat nešel. Aktualizace požadovala odstranit jednu aplikaci původem z HP, ta sama však požadovala odinstalaci asi 5. dalších aplikací a to byl konec. PC šel do servisu, kde mi rozhodně řekli absolutně něco jiného něž tvrdíš ty tady a to, že aktualizace na W10 není rozhodně tak automatická jak se tvrdí (tvrdilo v době kdy to přišlo) a mají tam denně několik PC. Mě se teď stáhla (asi 3.1.) aktualizace, která mi udělala nějaké změny v nastavení, které nemůžu najít, aniž bych s tím cokoli dělal. Tak si nech ty řeči, když neporadíš s problémem, tak mlč.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
mě po instalaci a tom šíleném, tak to tu nazýváte, upgrade nejde pošta. Nebo teda, na tý liště vpravo s mi maily zobrazí, ale když kliknu otevřít, tak se dole na liště zobrazí ten čtvereček s obálkou, jako že jo, ale okno se neotevře, ani za pět minut, jako kdyby mu to dlouho trvalo. Jinak se mi to chová stejně, jako Win 7,8,9. Mám Dell.
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Ja si tiez myslim, ze vo fy. Prejst v tak kratkej dobe na w10 moze len samovrah, resp. Informatik Bez zivotnych skusenosti s predchadzajucimi os.
Ano v IT dělám a ano, jako tu někoho rozlítí špatně naletovany konektor, tak mě štvou předsudky z tohoto soudku.
Zrovna HP tools jsou známé tím, ze tam jsou závislosti a je nutné to odebírat v nějakém pořadí. Ale ono si to samo říká, takže je to jen klikačka.
My samozřejmě neupgradovali, ale šli do čistých instalací, což nám doporučovali i kluci z českého MS. Problém pak už není s technikou, ale s uživatelem, ale ty jsou všichni protažení školeními, případně maji neustálý Helpdesk. Hlavním hnacím
motorem byla přítomnost BitLockera již ve verzi Pro a skvělá spolupráce s O365 a Windows Phone.
Nechci nikoho urážet, nebo tvrdit, že lže a poroucet mu, zda se má, nebo nemá k tématu vyjadřovat. Pouze jsem chtěl napsat a uznávám, možná moc impulsivne své zkušenosti posílené pravidelnými návštěvami českého MS. Tož tak.
Zrovna HP tools jsou známé tím, ze tam jsou závislosti a je nutné to odebírat v nějakém pořadí. Ale ono si to samo říká, takže je to jen klikačka.
My samozřejmě neupgradovali, ale šli do čistých instalací, což nám doporučovali i kluci z českého MS. Problém pak už není s technikou, ale s uživatelem, ale ty jsou všichni protažení školeními, případně maji neustálý Helpdesk. Hlavním hnacím
motorem byla přítomnost BitLockera již ve verzi Pro a skvělá spolupráce s O365 a Windows Phone.
Nechci nikoho urážet, nebo tvrdit, že lže a poroucet mu, zda se má, nebo nemá k tématu vyjadřovat. Pouze jsem chtěl napsat a uznávám, možná moc impulsivne své zkušenosti posílené pravidelnými návštěvami českého MS. Tož tak.
jozefbb píše:Ja si tiez myslim, ze vo fy. Prejst v tak kratkej dobe na w10 moze len samovrah, resp. Informatik Bez zivotnych skusenosti s predchadzajucimi os.
Mám zkušenost s podporou IT i s firem rozměrů, o kterých se většině diskutujících ani nezdá a můžu garantovat, že nepřecházejí zdaleka jen sebevrazi, důvodů je k tomu docela dost.
Pro domácí použití bych to viděl asi tak, že pokud má někdo Windows 7 a je plně spokojen, tak je možná váhání s upgradem na místě, naproti tomu Windows 8.1 či dokonce 8 bych upgradoval i za cenu toho, že se řešení pár problémů nevyhnu. Tady je rozdíl poměrně malý, ale W10 jsou v dost ohledech svižnější. Mimochodem se dá čekat, že s časem od instalace se bude rozdíl zvětšovat, mechanismus updatů W10 je totiž překopaný hodně a zatímco jakékoli Windows dosud se z časem zpomalovaly a místo na disku mizelo, tady už to tak docela neplatí.
tomashr píše:Tady je rozdíl poměrně malý, ale W10 jsou v dost ohledech svižnější. Mimochodem se dá čekat, že s časem od instalace se bude rozdíl zvětšovat...
Ano, mohu potvrdit. Na podzim jsem u domácího PC na W10 přešel po vydání podzimní velké verze přes upgrade z W7 prof. Po instalaci se o cca 5% zrychlil start systému, lehce se zrychlil start Lightroomu a velmi se zrychlilo vypínání PC. Při práci v LR jsem ale žádnou změnu nepozoroval.
Po 1/4 roce používání vidím citelné zpomalení systému, kdy se s Lightroom skoro nedá pracovat. Po 2 měsících provozu, když se to začalo zpomalovat, jsem o 40% přetaktoval procesor i5 750 a to s poctivě provedenými testy stability. Chvíli se zdálo, že to pomohlo, ale teď je to opět ve stavu, že uvažuji o nové čisté instalaci s iluzí, že to možná pomůže. Přitom vypínání PC teď trvá asi 4 minuty. Po instalaci to bylo pár vteřin.
Tož asi tak k tomu zvýšení rychlosti.
Protože mě IT hodně dlouho živilo, tak si poradím, ale být na místě člověka, který je čistým uživatelem, tak si zoufám.
U W10 to funguje tak, že zhruba jednou za 3-4 měsíce v rámci updatů vyleze defakto nový build, který udělá něco jako upgrade, který to "začistí" a další aktualizace se pak odrážejí od něj. Je to na jednu stranu trochu přístup ve stylu "brute force", ale na druhou stranu když si vybavím, jak po roce vypadá adresář Win 7, tak to fungovat bude.
Nicméně ale pokud po pár měsících se ti systém dostal do stavu "skoro se nedá pracovat", tak to jsem si prakticky jistý, že to nemá s update o obecně chováním W10 nic společného, chyba bude někde jinde. Čekal bych nekorektnost antiviru, nějaké nesmyslné procesy na pozadí, v horším případě i malware. Mnou popisovaný stav byl o podstatně menších rozdílech, zhoršení na pokraj nefunkčnosti je samozřejmě úplně špatně u jakékoli verze Windows od XP nahoru, to se normálně neděje!
Nicméně ale pokud po pár měsících se ti systém dostal do stavu "skoro se nedá pracovat", tak to jsem si prakticky jistý, že to nemá s update o obecně chováním W10 nic společného, chyba bude někde jinde. Čekal bych nekorektnost antiviru, nějaké nesmyslné procesy na pozadí, v horším případě i malware. Mnou popisovaný stav byl o podstatně menších rozdílech, zhoršení na pokraj nefunkčnosti je samozřejmě úplně špatně u jakékoli verze Windows od XP nahoru, to se normálně neděje!
tomashr píše:Čekal bych nekorektnost antiviru, nějaké nesmyslné procesy na pozadí, v horším případě i malware. Mnou popisovaný stav byl o podstatně menších rozdílech, zhoršení na pokraj nefunkčnosti je samozřejmě úplně špatně u jakékoli verze Windows od XP nahoru, to se normálně neděje!
Tak to vezmu postupně:
- antivir nepoužívám, ale vím bezpečně, že mám systém čistý
- jak jsem psal, IT mě živilo a zbytečné procesy na pozadí nejedou a zbytečné programy taky neprovozuji.
- malware nemám, viz bod 1
- jo a windows update funguje a aktualizace jsou stahovány a není s tím problém
Takže jak je vidět, děje se to i přes tebou nahozené body. Když k tomu připočtu, že sfc neuměl sám řešit případný problém a ani DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth si s tím neporadil (viz výše), tak bych řekl, že tam je něco nezdravého. Podotýkám, že stejný problém s sfc jsem řešil i na nb, kde byly w10 instalovány načisto a je tam jen Office a Firefox a používám ho jen velmi vyjímečně.
jio píše:..
- antivir nepoužívám, ale vím bezpečně, že mám systém čistý
.
Nehnevaj sa, ale mne to takto napísané, pripadá byť napísané prehnane sebavedomo.
Pre mňa je to vždy len zbožné prianie, aby na windowse nebolo žiadne svinstvo,
a je len ťažko overiteľné aj NAPRIEK tomu že tam je poinštalovaných aj viacero rôznych antivírov
(Tým myslím na každom PC samozrejme len jeden ale že sa skontrolujú aj navzájom po sieti,
a ani nemyslím nejaké free ale sú tam Symantec enterprise alebo Nod a k tomu spybot a zo servera Forefront..)
Teraz nič nehovorím o dôvode prečo Windows spomaľuje, len ma zarazil ten bod 1, úplne samostatne.
Skorej by som sa spýtal na defragmentáciu, na to či je vypnutý swap,
alebo či sa náhodou nezaplní po tom čase SSD disk (možno ak by nefungovalo TRIM tak aj keby bol poloprázdny)..
U windowsu to ale môže byť hocičo, námatkovo si spomínam že stačilo mať zapnutý nejaký room efekt zvukovej karty a celý systém ide ako slimák.
Nehnevaj sa, ale mne to takto napísané, pripadá byť napísané prehnane sebavedomo.
Možná ano, ale Windows Defender 0, Malwarebytes Anti-Malware 0, adwcleaner 0, ESET Online Scanner 0 a abych ti udělal radost, tak teď nainstaloval i Avast Home! 0 (mimo info o zastaralém SW, potíži s výkonem a prý slabými hesly a Vyřešit vše tam opravdu dávat nebudu
SEP používám povinně v práci a vím, že to je bezpečný způsob, jak zabít výkon počítače. Ale proč ne.
Skorej by som sa spýtal na defragmentáciu, na to či je vypnutý swap,
alebo či sa náhodou nezaplní po tom čase SSD disk (možno ak by nefungovalo TRIM tak aj keby bol poloprázdny)..
Na SSD asi defragnetace ne, že? Na 120 SSD je 46GB volného místa a nefungující TRIM bych u Intel SSD Toolboxu asi poznal. Swap je na SSD a má 256MB.
U windowsu to ale môže byť hocičo, námatkovo si spomínam že stačilo mať zapnutý nejaký room efekt zvukovej karty a celý systém ide ako slimák.
Tak s tím souhlasím. Něco tam je špatně i když jak aplikační, tak systémový log jsou bez chyb a jak jsem už psal v odpovědi na dotaz v SZ mám zásadu, že když se v PC hrabu déle jak 2 hodiny, tak volím reinstlaci. Bohužel do konce ledna na to nemám čas. Problém je i v tom, že necelých 6 let staré PC s ASUS P7P55D-E a Intel Core i5-750 už nemají pro W10 v ASUSu ovladače a tak se toho trochu obávám. To trochu píšu záměrně, protože po upgrade z W7 nic nechybělo.