Jaký mini 6ch s nejlepším poměrem cena výkon?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tsisters

Re: Jaký mini 6ch s nejlepším poměrem cena výkon?

#76 Příspěvek od Tsisters »

Selti dobře napsané a pravdivé. Teď si koupil DX6i tak ze si muže případně dokoupit kopterku Blade nano QX a múže lítat i doma. Kluci jediné co tady zatím nepadlo je otázka, kde s tím chce lítat. Jestli doma na zahradě a nebo nekde na modelářském letišti
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
pns

#77 Příspěvek od pns »

... jen takova mala ukazka jak je to trosku jinak, vemme si napr. mcpx a napr. rexe 500, no a flakneme s nimi 10x o zem... třeba, skrtnuti vrtulkou o podlozku pri vzletu, pad z 1m, 3m, 5m po cumaku do zeme, pristani ve krovi a treba ztratu signalu, no a dame si to znovu dokolecka do poctu 10... a ted sem napiste vysledne ceny, nakladu na opravy techto dvou stroju a cas jaky u toho stravime, nez se dostanou do letu schopného stavu... a ještě jedna mala, mcpx opravdu není hracka z lidlu :roll: ale třeba se to na modelarskem foru deli, ze hracky vam proste nedokazi rosekat ksichtik na .racky :wink: jo a mam doma na skrini od toho nejmenšího az po ten z tech vetsich zmetku :)
seltino

#78 Příspěvek od seltino »

bavil jsem se o vrtulníku třídy 450 + sim, ne větší. Znám lidi co začli i s větší heli, ale tam musí lověk prostě počítt že rána už bude něco stát. Minititan super volba na začátek, miniprotos, Gaui X3 atd... levné na pořízení, levné díly

za 4 roky lítání s 450tkou až 550tkou (cca 2000startů) dal na provozu a všech pádech méně než na 1,5 letém provozu těhle mikrovrtulníků. Jak jsem řekl, je to o přístupu, pokud máš rozumný přístup, jsi schopen si svůj stroj udržovat a držet své emoce na uzdě, je to v pohodě. S chasem mám za těch cca 750 startů co s nímmám pádů několik, kdy nejdražší rána mě vyšla na cca 3000 což byla rána že větší bych neudělal ani kdybych chtěl a několikrát se to obešlo úplně beze škod, ale chápu že u někoho to může být jiné...

ještě jsem v tom elaborátu zamněl, že i přes svuj odpor k microhelinám se mi před rokem dostala za zajímavou výměnu Blade 180CFX, stačily dva drobné pády s opravou cca 1000kč a šla hned na bazar :)
Naposledy upravil(a) seltino dne čtv 10.12.2015 21:26, celkem upraveno 2 x.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od pepinozbrna »

Pises nesmysl, to ze se pta na modelarskem foru nic ne znamena. A s tem vykonem to taky ses uplne vedle, jak jsem poprve zvednul do vzduchu V977 tak me trefilo a premyslel jsem nad tim co pak budu delat s tem vykonem ktereho ted je tak akorat, a mozna i trochu zamalo. Co se tyce toho aby popadnul prvni hracku z Lidlu, tak to neni zrovna spatny napad, v takovem pripade byvh doporucil WLtoys V911 PRO/V2, ktery mne osobne hodne dlouho delal radost. Jedine co bych doporucil, tak investovat do visilacky, koupit bud Devo 10, nebo Devo 7E, pak i litani je na jinem levelu, a muze visilac pouzivat i s vetsima vrtulnikama pokud u toho zustane.

Nějak jsem to nepochopil ale je to napsáno tak že WlToys 911 spolupracuje s Devo?
To si mi nezdá že by Walkera a WlToys používaly stejný protokol ... ale třeba se pletu :)
Nahoru to půjde ... dolů musí.
JosefSvejk

#80 Příspěvek od JosefSvejk »

Nemohl bys použít tlačítko CITACE? Takhle je tvůj příspěvek dost nepřehledný.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od pepinozbrna »

kycerjaska píše:
Pises nesmysl, to ze se pta na modelarskem foru nic ne znamena. A s tem vykonem to taky ses uplne vedle, jak jsem poprve zvednul do vzduchu V977 tak me trefilo a premyslel jsem nad tim co pak budu delat s tem vykonem ktereho ted je tak akorat, a mozna i trochu zamalo. Co se tyce toho aby popadnul prvni hracku z Lidlu, tak to neni zrovna spatny napad, v takovem pripade byvh doporucil WLtoys V911 PRO/V2, ktery mne osobne hodne dlouho delal radost. Jedine co bych doporucil, tak investovat do visilacky, koupit bud Devo 10, nebo Devo 7E, pak i litani je na jinem levelu, a muze visilac pouzivat i s vetsima vrtulnikama pokud u toho zustane.

Clo a DPH je lotereje u kteri vetsinou vytahnes vyherny los, a k tomu vetsina prodejcu vzdy tam daji cenu pod carou 22euro. Ale radej bych to objednaval na nejakeho znameho studenta, ktery vubec nemusi platit za zasilky ze zahranici.

Snad to bude takto přehlednější zvýraznil jsem to a podtrhnul.

Není to rýpání z mé strany jen mne to zajímá jak to bylo myšleno jestli skutečně funguje Walkera s WlToysem jak autor lehce naznačuje,
nebo to jako náznak může být chápáno.
kycerjaska

#82 Příspěvek od kycerjaska »

pepinozbrna píše:Snad to bude takto přehlednější zvýraznil jsem to a podtrhnul.

Není to rýpání z mé strany jen mne to zajímá jak to bylo myšleno jestli skutečně funguje Walkera s WlToysem jak autor lehce naznačuje,
nebo to jako náznak může být chápáno.

Walkera jak pises, tak ta opravdu ne funguje s WLtoysem, ale Devo 10/7E flesnuta na Deviation, do ktery nainstalujes modul z visylacky V911/929, a modul z visilacky V977 bud nRF24L01 fungovat bude.
viewtopic.php?f=38&t=51220#p1196318
Junker83

#83 Příspěvek od Junker83 »

Nejlepší vrťas v poměru cena/výkon na začátek je simulátor + 6ch vysílač. Když tě to chytne, tak pak je to bezedná jáma na peníze. Kdyby jsem se mohl vrátit v čase, tak bych asi vynechal i tu 450ku. Ale musel bych mít u sebe někoho, kdo by mě vedl. 450ka byla docela velká investice a vše co jsem si kvůli ní koupil, tak jsem pod cenou prodal. Takže za ty prachy bych od začátku lítal s 550 a prachy bych vrážel do ní. 550 je to i taková třída, že když chceš jít výš, tak prodáš drak s motorem a reglem a zbytek ti zůstane. IMHO. Ale jak píšu, musel by mi s tím někdo pomoci.
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od pepinozbrna »

kycerjaska píše:Walkera jak pises, tak ta opravdu ne funguje s WLtoysem, ale Devo 10/7E flesnuta na Deviation, do ktery nainstalujes modul z visylacky V911/929, a modul z visilacky V977 bud nRF24L01 fungovat bude.
viewtopic.php?f=38&t=51220#p1196318

Díky za odpověď už se mi to i podařilo dohledat tak kdyby to někdo řešil musí to být Devo 7E ... s radiem Devo7 to prý nejde vůbec.
Dzon

#85 Příspěvek od Dzon »

Dotaz - už 10 minut se snažím najít jak vyrobit vlastní funkční podvozek k MCPX BLa nikde jsem to nenašel s funkčními obrázky. Neviděli jstě někdo někde tento návod? Případně pokud někdo máte vyrobeno nějaké foto a k tomu info? Díky :)
seltino

#86 Příspěvek od seltino »

no pokud scháníš to co jsem tady před lety na MCXP dělal [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2uGtzVrV_KQ[/youtube] , tak tady je naskenovaná šablona podvozku v PDF, vydrží to opravdu hodně:
baterku tam pak musíš přidělat na dualock,nebo gumičku. Obrázky už bohužel nemám a linky na mém blogu jsou death.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Dzon

#87 Příspěvek od Dzon »

seltino píše:no pokud scháníš to co jsem tady před lety na MCXP dělal [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2uGtzVrV_KQ[/youtube] , tak tady je naskenovaná šablona podvozku v PDF, vydrží to opravdu hodně:
baterku tam pak musíš přidělat na dualock,nebo gumičku. Obrázky už bohužel nemám a linky na mém blogu jsou death.

Super díky moc pustím se do toho. Jinak co se týká Baterii, 300mHz fakt nevím kde to koupit tady v čr... našel jsem akorát Turnigy v zahraničí s čekačkou kolem měsíce.. :/ nevíte kde koupit klidně o trochu dražší abych měl alespoň 2 do zásoby?
beka

#88 Příspěvek od beka »

Super díky moc pustím se do toho. Jinak co se týká Baterii, 300mHz fakt nevím kde to koupit tady v čr... našel jsem akorát Turnigy v zahraničí s čekačkou kolem měsíce.. :/ nevíte kde koupit klidně o trochu dražší abych měl alespoň 2 do zásoby?[/quote]

Ahoj, baterky třeba tady: http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... -Pol-Li-FE : nebo tady :http://www.rc-modelar.cz/39-2s:http:/ :
300mah Zkus se zeptat p.Hnízdila na zredukování baterie k přijímači.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od pepinozbrna »

Původně zněl dotaz jaký mikro vrtulníček koupit do začátku za levno.
Je zde v tomto vláknu i nedobrá zkušenost s Walkerou .... k té se přidávám.
Od "stovkových až po čtyřstovkové" Walkery mám zkušenost stejnou.
Na létání problémové a cena náhradních dílů na úrovní kvalitních vrtulníků
podstatně funkčnějších modelů a značek.

Je snad jedna jediná výjimka a tou je mikro heli Genius CP.
Podle mne tento model se docela povedl jak po elektronické stránce, tak i mechanické odolnosti.
Největší jeho slabina je podvozek ten většinou neustojí pár prvních letů.
Dnes se dá tento model pořídit za cenu kousek přes 2 tisíce i s "relativně dobrým" radiem Devo 7.

Dnes už je možná trochu překonán vrtulníčky od Vl toys, ale má své stále kouzlo dokáže lítat jako
poslušný beránek i divoký ďábel :twisted: :twisted: :twisted:

Ale přesto přese všechno platí jak ti radily zkušenější kolegové:
Pokud si chceš jen zablbnout za pár korun klidně si kup nějakého toho malého mazlíka, ale pokud se
chceš helinám věnovat i v budoucnosti, časem sám zjistíš že jsou to vyhozené peníze a je jich strašně málo,...... :wink:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QZaBOXtYDTg[/youtube]
Dzon

#90 Příspěvek od Dzon »

No dobře, najde se tu nějakej modelář z Pardubic nebo okolí? Mám Blade MCP X BL, hned zezačátku se mi při mírném pádu asi z metru s vypnutým rotorem ztratila 2 táhla, což jsem zjistil až doma, ty jsem objednal, doplnil ale vrtulník je od té doby téměř neovladatelný. Popravdě ani nemůžu s jistotou říct, zda vůbec někdy ovladatelný byl. Po vzletu okamžitě začne odlétat celkem rychle pryč a když se snažím ho přimět letět zpátky, tak se spíše překlápí než aby letěl dopředu. Ocenil bych kdyby to někdo zkouknul, případně mi i vysvětlil co kde jak funguje. Rád dotyčnému něco přispěji na náhradní díly k jeho vlastnímu stroji :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“