VTjr píše: expanzní komory za ně si prostě zbastlit.Stejně už dloho toužím po koupi nějakého malého autogenu a až bych se ním naučil pájet hliník, tak bych si pak vyrobil ty nádoby z nějakých starých sprejů.
Taky jsem to tak vyřešil. Propanbutan a kyslík. Hořáky, hodiny a pistoli koupíš za pár stovek na bazoši. Acetylénový hodiny jsem předělal na propanbutanovej závit. Dokonce jsem naučil acetylénový hořáky aby makaly na propanbutan. Originály propanbutany mají střední velkou a okolo 3 malý trysky. Acetylénovej se musí přetryskovat, jinak odstřeluje plamen. Jestli máš zájem, napíšu Ti kterej hořák mám odzkoušenej na kterej směšovač. PB 10l flaška není žádnej problém a 20 l kyslíková distribučka se dá u nějakýho soukromníka zámečníka vykručet přepuštění.
Naučil jsem se nerez stříbrem, dokonce jde i mosazí ale výrazně hůř. No a železo klasika mosaz s boraxem. Zkoušel jsem i hliník se Suprou ale sváření slabých věcí mě moc nejde, autogen má moc "ostrej plamen". Lepší je hliník pájet Castolinem nebo podobnou tvrdopájkou nějakým výkonným hořákem na kartuše s nějakým "teplejším" plynem.
Výfuky stáčím z 0,2-0,3 mm železnýho plechu, vstupní a výstupní roury jsem stočil na soustruhu z trubek se silnější stěnou. No a k motorům s hranatou přírubou jsem přechodky frézoval. Vše pájený jen na tupo, nikdy nic nepovolilo.
Zkoušel jsem komory výfuku pertlovat víka na trubku ale jsou výrazně těžší kvůli tomu pertlu, podtékaj a silikonem to zvenčí nezatěsníš.