RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Roman_rc.pilot

Re: RadioMaster TX16S

#76 Příspěvek od Roman_rc.pilot »

Napipane se mi to zda fajn. Mozna firmware nebo kalibrace potenciometru? Zkus misto toho potaku tam nastavit nejaky 3pol a uvidis, jestli to bude delat :)
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
Awandalor

#77 Příspěvek od Awandalor »

Tady je to v mixu vyskovky vypnute a je slow down a slow up na motoru. Na motoru to funguje ok ale tam není žádný mix.
Přílohy
TX16S.zip
(1.87 KiB) Staženo 121 x
Awandalor

#78 Příspěvek od Awandalor »

Dělá to i v simu, stačí v mnou přiloženém souboru do gamy nastavit zpomalení při vypnutí mixu a udělá to to co ve videu.
Janek2

#79 Příspěvek od Janek2 »

Každopádně díky za to video a za první zhodnocení. No v tom programování Ti neporadím. Já to všechno nastavuju podle Richarda Mrázka, tedy Rimra. Taky mám "Gamu", tedy Gamácké křídla na opraveném trupu od Robina 2. Na Robiňácké křídla sem si kůpil nový Robiňácký trup. Měl jsem havárii. Havarovaný jsem pozděj opravil. A léce to spolu výborně. Akorát jsem zůžil na trupu otvor pro křídlo.
Na obou dvou modelech mám i klapky, které ovládám pravým sliderem. Levým sliderem ovládám křidélka. Samozřejmě, že křidélka ovládám hlavně kniplem. Mám to tak, abych mohl při přistání udělat Butterfly. A s klapkama můžu "čarovat". Když je slider ve střední poloze, tak je odtokovka klapek rovnoběžná s odtokovkou křídla. Dám slider nahoru, klapky jdou nahoru, dám slider dolu, klapky jdou dolu. To samé můžu dělat i s křidélkama. Abych se přiznal, tak ani nevím jestli má někde Taranis plus ty letové režimy, jak máš Ty. Nijak jsem po tom nepídil. Na pravém třípolohovém dlouhém přepínači mám troje výchylky kormidel. 40, 60 a 80%. Mimo klapek. Já už jsem to na nějakém vlákně psal, že jsem si Taranis koupil hlavně kvůli těm českým hláškám. Vím jaké mám napětí pohonných aku a jak su vysoko. A to mě stačí. Já už v mích letech nepotřebuju žádné vifikundace. Mám rád poklidnější létání. Tož tak.
BoŠ

#80 Příspěvek od BoŠ »

U zpomalení byl problém v tom, že se musela změnit hodnota zdroje, pokud došlo ke změně přičtením hodnoty do kanálu bez změny zdroje, tak to nefungovalo. Dělal jsem to tak, že jsem kompletní mix udělal na nevyužitém kanále, a ten poslal jako zdroj pro řídící kanál, který jsem teprve zpomalil. Ale bylo to na starém sw.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Awandalor

TX16S Firmware update W10 64bit

#81 Příspěvek od Awandalor »

Celé dopoledne se snažím nacpat Nightly build 2.3.8 do TX16S. Konečně se podařilo.

Ze stránek OpenTX stáhnout a nainstalovat Nightly comapnion + obsah SD karty.

Multimodule Firmware

Multimodule a bootloader jsem flashoval v prostředí rádia. Potřebné soubory jsem prostě nahrál na SD kartu.

Přehrát firmware radia se ukázalo jako oříšek. V zapnutém stavu po připojení k USB se v PC obejví 2 disky - SD karta a na druhém disku je Firmware se kterým ale nelze nic dělat - ochrana proti zápisu. Companion nedokáže zapsat firmware.

Ve vypnutém stavu se vysílačka objeví ve správci zařzení jako STM device in DFU mode. Bohužel i v tomto případě companion hlásí chybu a firm nezapíše.

Je nutno stáhnout a spustit Zadig. (s připojenou vysílačkou) V option - list all devices a v rozbalovací seznamu najít STM device in DFU mode. Nastavit mu driver WinUSB (v6.1.xxx). Po přeinstalování driveru se TX16S ve správci zařízení hlásí jako STM32 BOOTLOADER a konečně s ní dokáže pracovat i companion. Update Firmware v prostředí companionu už je potom otázka minuty.
blembondo

Re: TX16S Firmware update W10 64bit

#82 Příspěvek od blembondo »

Prosím admina o přesunutí sem.
viewtopic.php?f=38&t=87776
Děkuji předem.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Re: TX16S Firmware update W10 64bit

#83 Příspěvek od ddano007 »

Awandalor píše:...Přehrát firmware radia se ukázalo jako oříšek. ...

Skús podržať trimy T1 a T4 k sebe a zapnúť rádio. Pripojiť k PC a spustiť Companion...
Inak neviem, či je taký dobrý nápad nahrávať tam NB. Od výrobcu je v rádiu verzia FW ako- tak odladená pre použitie. To už radšej počkať na ostrú verziu...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Awandalor

#84 Příspěvek od Awandalor »

ddano007: Jo, tohle taky funguje, to by mělo bejt stejný s Jumper T16 jen jsem nějak nemohl najít tu kombinaci kláves. V bootloader modu lze flashovat z sd karty a taky z companionu. Tohle je asi nejpohodlnější cesta. Dík
Janek2

#85 Příspěvek od Janek2 »

Měl bych jeden malí "detail". Koupil jsem zde od jednoho modeláře ten multimodul z Jumperu T 16. Je to ten bez toho otočného přepínače. Dal jsem jej do Taranise QX7, na který jsem nainstaloval verzi 2.3.7. Zkusil jsem spárovat přijímače DSM2 "Oranžády" a OK. Dokonce jsem spároval i přijímače FRSKY X8R. I když na ty je vestavěný Vf díl. Ale za zkoušku to stálo. Ale zaboha jsem nemohl spárovat přijímač FLYSKY. Vlastnil jsem i vysílač Jumper T12 a tam byl ten modul s tím přepínačem a taky mě to nešlo spárovat. Mám sken od toho vysílače T12 a tam je obrázek, jak se nastavují na spárování přijímače FLYSKY. A je tam:
External RF
Mode MULT FlySky
atd.
A s tím MULT "FlySky" to nejde spárovat. Musí se místo toho dát MULT "FSKy 2A" A to jsem nevěděl. Držel jsem se právě toho návodu k té T12 Jumper. Přišel jsem na to až včera.
Třeba to někomu pomůže.
Stačilo to napsat zkráceně, ale trochu jsem ten můj problém rozepsal.
Awandalor

#86 Příspěvek od Awandalor »

Ono totiž záleží jestli páruješ flysky obyč nebo novější verzi protokolu 2A
Janek2

#87 Příspěvek od Janek2 »

Awandalor píše:

Ono totiž záleží jestli páruješ flysky obyč nebo novější verzi protokolu 2A

No já jsem koupil vysílač i přijímač hned, jak se objevily v prodeji. Dalo by se říct jako novinku u nás. Na přijímači je napsané "FS-IA6B".
Takže potom to muselo v zahraničí už nějaký čas fungovat, když se k nám dostala už ta novější verze. To je stejně něco. Nová verze, stará verze. Čert aby se v tom vyznal. To zachvílu bude jak u těch souprav CADET. Tam už jsou protokoly tři určitě a ne-li čtyři. To je opravdu jak u blbých.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od pepinozbrna »

Je psáno že v multiprotokolu je DSM a DSMX pro Walkeru,....
Myslíte že zvládne i Spektrum?
Nebo ještě jinak
Jde do té šachty dát Spektrumácký modul? Díky
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Jiri

#89 Příspěvek od Jiri »

Spectrum to zvládne, jiný modul netřeba.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od pepinozbrna »

Díky Jirko teď jsem skoro rozhodnut ji vzít jak bude zatím na Bangu jsou jen před objednávky na tu Hallovou
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“