T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#751 Příspěvek od Kenny McCormick »

mal som ich na copterX, kupil som dva pary
jeden par bol dobry, po troch mesiacoch som ich rozmlatil pri pade.
V druhom pare bol jeden list ohnuty, vyhodil som...

Na Procku sa mi casto stava, ze nechce list vojst do gripu.
Smirkovy papier a brusit... /samozrejme list, nie grip :lol: /
zdzd

#752 Příspěvek od zdzd »

Jajka píše:Ja nepouživám nic. Nechá se to podle oka docela slušně nastavit.No a pak jak píší...v ruce doladit. možná zkusim tu stahovačku někdy. Nemáte někdo tyto listy? Dnes mě přišly a ani je tam snad nedám. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8518

Njlépe to jde srovnat pomocí měrek a pádel. Ukazuje se to snadno, popisuje těžko...
psena
Kontaktovat uživatele:

#753 Příspěvek od psena »

Muzete prosim nekdo zkusit udelat piruetu smerem po smeru hodinovych rucicek v plne dopredne rychlosti?
Mam vse v poradku, ale heli se me sekne kolem 50° a dal uz to nepretlaci. Stejne tak se me stava, ze me nevydrzi ocas v rychlejsim funelu (neinvertovanem)
Zkousel jsem to v ruce a na tu stranu je vrtulka opravdu slabsi a to mam posunutou vrtulku az na samej okraj osky, takze draha je solidni.
V ruce jsem jasne videl, ze smykatko je nadoraz a tim padem vylucuju servo a gyro. Na stranu protismeru rucicek to ani v ruce skoro neudrzim jak to tahne (diky pomoci hlavniho rotoru)
Zkousel jsem na letisti i jiny procko nastaveny dle manualu a v ruce to doprava kabinkou bylo jeste slabsi nez moje, v letu jsem to s cizim vrtulnikem nezkousel.
Prosim jestli si vzpomenete , zkuste to nekdo rozpalit naplno a udelat otocku. Diky
Jajka

#754 Příspěvek od Jajka »

No když bych s tim nastavenim měl někdy problem tak si něco opatřim. Většinou zavisim a při tahání do strany upravim. Přišly mě 4páry těch listu. Hruza od pohledu. Nástřik z toho opadává a ty futra pro šroub jsou podezřelý. Viklaj se v listu. okolo je to vypraskaný.To zabroušení gripu je sice usměvný,ale mě se nevešly ještě žádný listy co jsem měl ani origoš. trošku jsem je líznul pilníčkem :D
Kenny McCormick

#755 Příspěvek od Kenny McCormick »

jajka
tak to si zasponzoroval viac ako ja.
To co pises, ako farba, mosadzna vlozka som mal OK. Ziadne praskliny. Zda sa ze su horsie ako predtym.
Ja som uz z laminatmi skoncil, kazdy treti par bol pouzitelny, lacnejsie vyjdu lietatelne carbony, ked to zratam. Aspon sa nemusim bat tocit na rotore viac ot.

psena
ty este nemas otocene gripy? 8O :lol:
Kym to niekto skusi, skor to ty vyskusas s otocenymi gripmi, aspon aj my budeme vediet, ci je to tym. :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#756 Příspěvek od psena »

Otoceny gripy jsem mel, ale zrusil jsem je hned na zacatku, Ta uprav se me nelibila, posunuti vrtulky na osce az na samotnej kraj je podle me daleko efektnejsi. Mam na obe strany 45° pitch takze ideal. Ale stejne na piruetu v maximalku to proste nestaci. Mozna mam nejaky listy s horsi aerodynamikou, tim padem vrtulka ma vetsi zatez.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#757 Příspěvek od Bizon »

Hm, vysoký odpor listů je taky možnost, podívej se v jaké poloze je smýkátko ve visu, jestl má dost rezervy nebo ne. Určitě bych si ale pohrál s gyrem. To že vrtulka chodí na doraz na zemi neznamená, že ji tam gyro pošle i ve vzduchu. Zkoušel jsi zvýšit zisk gyra, případně i změnit response?
Kenny McCormick

#758 Příspěvek od Kenny McCormick »

ked to je v ruke na jednu stranu slabsie, tak pomoze len otocenie gripov. Pokial to vo vzuchu chodi az na kraj. Zvysil si ATV - vychylky?
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#759 Příspěvek od psena »

Bizon: Smykatko zitra jeste zkontroluju, zdalo se me to mechanicky v poradku, to ze gyro ve vzduchu muze delat problemy i kdyz v ruce se zda byt vse ok napadlo i kamosa z letiste. Mozne to urcite je, ja jsem ale v nastaveni nic nemenil, zisk mam dost vysokej a responze na mym gyru nejde nastavit (nebo o tom nevim). Zitra taky ten zisk vyzkousim na letisti.
Ja proste jen ted totiz nevim, jestli se me neco pokazilo, nebo zmenilo, nebo jsem pred tim jen nechodil do piruety v takove rychlosti, ale to chovani je divny i ten kamos to rikal, ze takhle me to nedelalo.
Pri beznym litani je to naprosto ok.
psena
Kontaktovat uživatele:

#760 Příspěvek od psena »

Kenny McCormick píše:ked to je v ruke na jednu stranu slabsie, tak pomoze len otocenie gripov. Pokial to vo vzuchu chodi az na kraj. Zvysil si ATV - vychylky?

Mechanicky co se tyce nastaveni, vypada vse ok a rychlost piruety menit nepotrebuju... zmena ATV by nemela jinej vliv.
Kenny McCormick

#761 Příspěvek od Kenny McCormick »

nenasiel som ci si pisal - urobis tu piruetu pri lete na plny knedlik do opacnej strany? Nos dolava...
Ked je to rovnake, tak ATV by na to malo mat vplyv.
Ked nie, tak skusit otocit tie gripy.
To len logicky /dufam :lol: / uvazujem.

A kontroloval si, ci mas neutral serva v normal mode gyra dobre nastaveny?
Sice neviem, ako to GP gyro funguje, mne futaba od neutralu dolava a doprava ma rovnaky rozsah.
Ak by bol neutral posunuty, rozsah do jednej strany by sa zvysil na ukor druhej strany.
krtek2k

#762 Příspěvek od krtek2k »

A co síla serva? Prostě se s odporem nepřepere = kratší páku na servu = vyšší zisk
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
psena
Kontaktovat uživatele:

#763 Příspěvek od psena »

Servo ma takovou silu, ze paku neudrzim v ruce, smykatko dostava do polohy uplne nakraji bez jedninyho problemu.
Uz jsem to vyresil tak, ze litam pomaleji :lol: Stejne to o rychlosti neni...doufam, ale ze se me nekdy neprevrati ocas z couvacky metr nad zemi, to bych asi nedal.
Cekam, az tu nekdo napise, zkusil jsem to a i v plne rychlosti nemam s piruetou problem.
Ty krtku, muzes to prubnout s jinym vrtulnikem? Udela ti to piruetu naprosto soumernou, nebo je pirueta deformovana aerodynamikou, popripade se nedotoci vubec jak me?
psena
Kontaktovat uživatele:

#764 Příspěvek od psena »

kenny: Neutral mam docela nastavenej, ale jeste to radsi prubnu lip, ale nemyslim ze to neco vyresi, protoze nastaveny jsem to mel vetsinou trosku od oka, ale tohle me to nedelalo. VSazim na nejkiu zaludnost.
ATV opravdu v rezimu HL nemuze pomoct.
Priklad, kdyz letis bokem 60km/h tak HL vyrovnava ocas, kdyz chces jit ocasem jeste vic dopredu tak pohnes packou a ocas by mel jit dal pokud ma smykatko mechanickou rezervu, vzhledem k tomu, ze v te chvili HL vlastne anuluje doprednou rychlost tak servo nepotrebujes zadnou zvetsenou vychylku, dulezitej je pouze limit gyra. Proste pokud je spravne mechanika a gyro, tak piruetu packujes uplne stejne at heli leti nebo stoji.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#765 Příspěvek od pkotatko »

Zkusím to zítra. S Beastem a s GP750. Na obou helinách mám stejná vrtulková serva od Alignu. Taky mě to zajím a ještě mě tohle nenapadlo vyzkoušet.
Zkus ještě upřesnit podmínky za kterých ti to dělá. Abych nasimuloval to samé. Kolik náběh listů, otáčky rotoru atd. Zhruba. :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“