DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
zskal
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI NAZA

#751 Příspěvek od zskal »

johny107 píše:To som zase nenapisal ze si blbej...
Tak to je ine ze si ho nasiel 3 km daleko
To jak sa ti mohlo stat uz aj ten vypadok obrazu?
Jeden kamos z fora rcportal skusal 600mw imersion
5,8 ghz a fungoval krasne bez vypadlov na 2km vzdialenost
S tymi kolinearnymi antenami a copter bol vo vyske 39 m
Niekedy sa neoplati setrit a lietat na 100mw vykon.
Uz vidim Drondysa ako sa bude k tomu vyjadrovat:)

Já vím, že jsi to tak nemyslel...No měl jsem přesně ten stejný vysílač a proto jsem nepočítal že budu mít tak brzo výpadek obrazu. Potom jsem už copter pouhým okem neviděl a navíc nezafungovalo ani RTH. Někde jsem tady tu situaci popisoval podrobně i s videem. Prostě to nabral vítr a byl jsem v ***. Byla to shoda špatných náhod...Vítr, uvolněný SMA konektor na Vtx (špatně naletovaný), GPS po chvíli ztratila lock a v neposlední řadě moje velká chyba - byl jsem tam sám. No hledat to byl potom mazec a nikomu to nepřeju. Ale copter byl úplně v pohodě, bez žádného "poranění", jen baterka na odpis. Tak proto už raději jen s trackerem :wink: .
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Henry1

#752 Příspěvek od Henry1 »

Jen malé upřesnění ... toto je dle popisu pouze GSM tracker-nemá GSM modul. :wink:
tožtak
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
tomas.polak
Kontaktovat uživatele:

#753 Příspěvek od tomas.polak »

hezkou neděli,
mám stále problém vyladit Nazu aby šlapala s mým copterem - největší problém mi dělá, když klesám - začne to skákat ze strany na stranu(vypadá to, že když bych to nechal klesat tak se to rozskáče natolik, že by to snad havarovalo). až přidáním plynu se to uklidní a vítr to neni protože jsem to dneska zkoušel za bezvětří. Pak taky když se otáčím na místě - jak pustím páčku, tak to vyletí a kousek výše.. (tohle je ale možná normální, jestli se musí opartněji pouštět páčka).. jaké hodnoty vyřeší můj problém prosím?

díky
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#754 Příspěvek od koulinek »

Ber to tak že NAZA má taky svoje mušky a patří mezi ně zrovna to co popisuješ, dá se trochu zmírnit a nebo se s tím naučit žít, vyklesávat pod úhlem a zatáčky korigovat plynem a výškovkou. Jínáč sem vypozoroval že ty jevy jsou bud výraznější nebo i minimální a to souvisí s velikostí a konstrukcí coptéry.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
tomas.polak
Kontaktovat uživatele:

#755 Příspěvek od tomas.polak »

ovlivňuje to teda aspon trochu nějaka nastavitelna hodnota v DJI assist? Jinak mám i problém s vibracema - a to takovejma ze se mi z toho uvolnil motor z objímky na rameni. Když přidám plyn tak na 80-90 % tak se motor na rameni rozvibruje v rozmezí cca 5-10 mm.. do té doby je to ok, ani video se mi nejak extra neklepe - konstrukci mám 12mm uhlíkovou trubku a rozpěti copteru je 620mm motor/motor. váha kolem 1200g- možná mam moc dlouhý ramena a ta trubka se rozvibruje, když nemám dokonale vyváženy vrtule.
ananas

#756 Příspěvek od ananas »

To vis s tim nic moc neudelas kdyz nevyvazis a jeste navic davas dobre zabrat momotorum a loziskun obzvlast... Me to dela tez.. Skus si ete pohrat s nastavenim vertical limitu
tomas.polak
Kontaktovat uživatele:

#757 Příspěvek od tomas.polak »

ok, s tím jsem moc nedělal, neviděl jsem rozdíl když jsem s tím hýbal, ale asi jsem nezkoušel nějak víc klesat, až to zase spravím, zkusím to.. :) má smyls nějak zpevnovat rám?.. nebo když to vyvážim, neměl by být problém?
ananas

#758 Příspěvek od ananas »

Vyvážení udělá hodne..
Tomino69

#759 Příspěvek od Tomino69 »

ty jo mě snad příjde, že naza ani žádné muchy nemá, funguje to opravdu ůžasně, dnes jsem s fpv prolítal (čtvrt) města a ůžasné!!!Funkci fail save jsem vyzkoušel ze srandy už asi uplně všude a nikdy výpadek, vše perfekt. :D
a když ted můžu srovnávat, tak oproti originál řídíci jednotce dualsky to snad může řídit i ůplné jelito, dovolim si stím daleko víc , než s origo.
lucas

#760 Příspěvek od lucas »

ta nestabilita při klesání je prý vlastnost koptéry a prý se toho zbavíš, když nebudeš klesat přímo dolů, ale budeš při klesání poletovat třeba vlevo vpravo - tolik co mě zkušenější poradili a fungovalo to.
osobně mám ještě další zkušenosti - mikrokopter quad tohle nikdy neudělal a to jsem s tím klesal i dost rychle a přímo dolů. hexa s nazou mě tohle dělala když jsem měl úplně blbě vrtule a pak když nebyla zatížená - mám hexu, na který chci tahat cca 1,5kg nákladu (unese víc - předimenzoval jsem to) a pokud je to bez toho nákladu, tak to přesně tohle dělá a dokonce i při závanu větru se to cukne. když visím v bezvětří tak stabilní.
dnes jsem si troufnul na to těch cca 1,5kg naložit a rázem všechno zmizlo. nahoru dolu, pomalu rychle, otačení kolem osy, poryvy větru - prostě nic tomu nevadí. visí si to tam a i když ještě nemám připojenou gps, tak to ani moc nikam nedriftuje.

neber to jako radu - to bych si netroufnul. jen píšu, co jsem s tím zažil osobně.

luc

p.s. když dám baterky paralelně a chci na ně dát pípak na ochranu, stačí když to píchnu na balanční konektor jen jedné baterky? mělo by se to vybíjet asi podobně ne? jinak na kolik nastavujete pípák? zkouším hodnoty cca 3,6 - 3,5V
tibor

#761 Příspěvek od tibor »

lucas píše:
p.s. když dám baterky paralelně a chci na ně dát pípak na ochranu, stačí když to píchnu na balanční konektor jen jedné baterky? mělo by se to vybíjet asi podobně ne? jinak na kolik nastavujete pípák? zkouším hodnoty cca 3,6 - 3,5V

Ja používam tie pípaky na dvoch paralelne spojených baterkách. Pípak mám na každej baterke.
Ak dáš pípak len na jednu baterku, bude ti na tej baterke strážiť celkové napätie aj jednotlivé články, ale z druhej baterky, ktorá bude paralelne ti bude strážiť len jej celkové napätie, nie však napätie jednotlivých článkov.
Napätie na pípaku mám nastavené na 3,5V
tomas.polak
Kontaktovat uživatele:

#762 Příspěvek od tomas.polak »

přesně tyhle rady jsou důežitý vid.. o předání zkušeností je forum.. díky :)
somro

#763 Příspěvek od somro »

po pripojeni gimbalu k naze sa gimbal nevirovna ale nakloni trochu dole a dolava a virovnava to v tomto naklone. co mam spravit abi to nebolo naklonene ale virovnane???
zskal
Kontaktovat uživatele:

#764 Příspěvek od zskal »

somro píše:po pripojeni gimbalu k naze sa gimbal nevirovna ale nakloni trochu dole a dolava a virovnava to v tomto naklone. co mam spravit abi to nebolo naklonene ale virovnane???

virovnat a až potom připojit :roll:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
somro

#765 Příspěvek od somro »

virovnam pripojim a gimbal sanakloni
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“