Doktor píše:fija1 píše:Z toho známého se koukni třeba na Alegro od Azera (2,5m), nebo Sioux Large od Valenty (2,6m). Tohle jsou lehké termické kousky navíc vybavené klapkami a "pronikavým" profilem. Tohle by pro tebe mohla být ideální cesta. Nějakou tu základní akro to taky vydrží. Cenou je to pořád na úrovni Proximy. Vůči Proximě to bude ale daleko lehčí.
Aha, dobrej nápad, prohlédnu to. U Azera jsem se kdysi ptal, vypadá to, že jejich éra mají trupy ještě na ss motory, se stř. se budou muset dovážit.
A co Grace, Robin SD-7037?
Ještě ke Svistu - Jak lítá RG15 v termice? A tvar křídel s minimální hloubkou na koncích - to bude potvůrka vratká, ne? Někde jsem našel, že minimálka bude asi 32 km/h
V profilech se fakt nevyznám. Rozumím tomu dobře: když je použit pronikavější profil, tak letadlo má výhodu ve větru, rychlém letu, akro, ale není optimální pro vytvoření dostatečného vztlaku potřebného pro let v termice, respektive stejného vztlaku dosáhne při větší rychlosti?
Jinak úplně nejvíc se mi líbí Maxion JP models, ale to vůbec nemám odvahu koupit - MH30 nebude ideální pro termiku, výbava bude drahá, škoda při karambolu poměrně velká