PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ray69
Kontaktovat uživatele:

Re: spálený regulátor

#766 Příspěvek od Ray69 »

Luky.Boy píše:A počujte tie ledky čo sa nachádzajú na origo vysielači vlastne sú tam len na parádu alebo niečo signalizujú? Diki moc. :wink:

Teď nevim přesně která, ale jedna z nich by měla zhasnout když máš vybitý baterky. Mám pocit že to je popsaný i v návodu.
PC cessna 480(krycí jméno traktor)HYPE FOX(rev 1.1)TX - Hitec Optic 6 SPORTRX - Hitec HFD-08RD
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#767 Příspěvek od cassiopeus »

Luky.Boy píše:A počujte tie ledky čo sa nachádzajú na origo vysielači vlastne sú tam len na parádu alebo niečo signalizujú? Diki moc. :wink:

No, ± když zhasne zelená led, tak jsi přestal vysílat. :lol:
Luky.Boy

#768 Příspěvek od Luky.Boy »

Tak to sa mi zdá dosť čudné je to presne tak zelená LED-ka pomali zhasína a mám vo vysielači skoro nové a skoro nepoužité NiMh baterky BC 2600 mAh, nabil som ich cca pred mesiacom a vložil do vysielača a bol som lietať asi 3 krát kôli nedostatku času a potom už len tak stáli vo vysielači, tak neviem prečo zrazu ukazuje vysielač že sú už vybité. :( Myslíte že nie je dobré nechávať dlhšiu dobu nabité batérie vo vysielači? Dik moc za odpoveď. :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=B9uI-NEP6Zg
http://www.youtube.com/watch?v=SfeUZQBlQWU
Luky-plane

diody na vysílači

#769 Příspěvek od Luky-plane »

Čau lidi,
ze začátku jsem měl také problémy s originálním vysílačem a přímo u Pelikána v servisu jsem se ptal na funkci těchto diod.Bylo mi jasně vysvětleno, že na ně se rozhodně nemůžu spolehnout. Zelená by sice měla fungovat jako signalizace stavu nabití akumulátorů a červená to že je vysílač v činnosti, ale řídit se touhle signalizací není možné.

V návodu to sice píšou, ale POZOR NA TO !!!!!

Diody nech vesele svítit jak se jim chce a ty si stav aku kontroluj doma po létání voltmetrem. To je jediné spolehlivé řešení u vysílače z Číny.

Luky
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
Luky-plane

#770 Příspěvek od Luky-plane »

Luky.Boy píše:Tak to sa mi zdá dosť čudné je to presne tak zelená LED-ka pomali zhasína a mám vo vysielači skoro nové a skoro nepoužité NiMh baterky BC 2600 mAh, nabil som ich cca pred mesiacom a vložil do vysielača a bol som lietať asi 3 krát kôli nedostatku času a potom už len tak stáli vo vysielači, tak neviem prečo zrazu ukazuje vysielač že sú už vybité. :( Myslíte že nie je dobré nechávať dlhšiu dobu nabité batérie vo vysielači? Dik moc za odpoveď. :wink:

Ni-MH baterie mají jednu špatnou vlastnost (všude se to tu píše). Nadměrné samovybíjení. Někde tady na foru bude napsáno kolik ztratí za 1 měsíc ze své kapacity.

A ještě jednou - těm kontrolkám nevěř - kecají.

Luky
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#771 Příspěvek od m@rtin »

Jo jo, je to tak NiMH baterky se hodně vybíjejí, i když budou jenom ležet v krabici. Samovybíjení se obvykle uvádí okolo 1% za den, ale někde se tu psalo, že existují speciální NiMH články, který mají samovybíjení výrazně sníženo. U normálních článků to znamená, že po měsíci od nabití budou mít cca 75% kapacity, za dva měsíce 55% a za tři už jen 40%.

Ovšem s těmi LEDkami na vysílači ste mě docela vystrašili :o, budu asi raději nabíjet před každým letovým víkendem...
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Luky.Boy

#772 Příspěvek od Luky.Boy »

Dikx moc všetkým za rady. :wink:
Ray69
Kontaktovat uživatele:

#773 Příspěvek od Ray69 »

Přemejšlím nad touto nabíječkou Accucel-6.
A teď mě hlava nebere orig setovka nabíjí pouze přes ten servisní konektor. Jak to funguje klasicky? Co sem pročítal návod tak psali u tý co chci koupit že se to zapojuje přes ty silový kabely a přes servisní konektor, aby to mohlo tlačit vyšší proudy do baterky a přes ten servisní se to jen tak dobija aby to bylo vybalancovaný.
Z toho mě vyplynulo že ta setovka je tak akorat na pikacu. Je to debilní dotaz ale co :oops:

Pochopil jsem to dobře??
PC cessna 480(krycí jméno traktor)HYPE FOX(rev 1.1)TX - Hitec Optic 6 SPORTRX - Hitec HFD-08RD
Luky.Boy

#774 Příspěvek od Luky.Boy »

Veru presne aj ja nad nou velmi premyslam. :wink:
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#775 Příspěvek od cassiopeus »

Ray69 píše:Přemejšlím nad touto nabíječkou Accucel-6.
A teď mě hlava nebere orig setovka nabíjí pouze přes ten servisní konektor. Jak to funguje klasicky? Co sem pročítal návod tak psali u tý co chci koupit že se to zapojuje přes ty silový kabely a přes servisní konektor, aby to mohlo tlačit vyšší proudy do baterky a přes ten servisní se to jen tak dobija aby to bylo vybalancovaný.
Z toho mě vyplynulo že ta setovka je tak akorat na pikacu. Je to debilní dotaz ale co :oops:

Pochopil jsem to dobře??

Ahoj, funguje to tak, jak píšeš. U "lepších" nabíječek se nabíjí skutečně přes silové přívody a přes servisní konektor se jen hlídá - balancuje - stejné napětí na jednotlivých článcích. Je tam paralelně ke kařdé baterce připojený hlídací obvod. Nicméně krajní dráty servisního konektoru (červený a ten na druhé straně) jsou spojeny se silovámi vývody. Tudíž, pokud nabíjíš malými proudy (tak do cca 1A - při vyšších proudech by se již negativně projevily tenké dráty k servisnímu konektoru a tudíž by vznikaly úbytky napětí), můžeš nabíjet jen přes servisní konektor (toho využívají setové nabíječky - méně děr, méně šroubků, méně konektorů, méně káblů = nižší cena). Takže setovka není na Pikacu, ale na baterky, které se nabíjí malým proudem. :D
Ray69
Kontaktovat uživatele:

#776 Příspěvek od Ray69 »

Ahoj, funguje to tak, jak píšeš. U "lepších" nabíječek se nabíjí skutečně přes silové přívody a přes servisní konektor se jen hlídá - balancuje - stejné napětí na jednotlivých článcích. Je tam paralelně ke kařdé baterce připojený hlídací obvod. Nicméně krajní dráty servisního konektoru (červený a ten na druhé straně) jsou spojeny se silovámi vývody. Tudíž, pokud nabíjíš malými proudy (tak do cca 1A - při vyšších proudech by se již negativně projevily tenké dráty k servisnímu konektoru a tudíž by vznikaly úbytky napětí), můžeš nabíjet jen přes servisní konektor (toho využívají setové nabíječky - méně děr, méně šroubků, méně konektorů, méně káblů = nižší cena). Takže setovka není na Pikacu, ale na baterky, které se nabíjí malým proudem. :D[/quote]

Dík hezky vysvětleno :D
Luky.Boy

#777 Příspěvek od Luky.Boy »

A čo poviete na tú setovú nabíjačku čo je ku Cessne? Nabíja správne tie Li-polky? Nebrebíja ich ? Neničí ich? Nebude lepšie ak vezmem radšej túto nabíjačku? :

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... er/Charger

A našiel by sa tu niekto ochotný kto by mi na hobbycity našiel nejaké kvalitnejšie servo s kovovými prevodmi( a nie príliš drahé) do Cessny?

Dikx moc za vopred. :wink:
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#778 Příspěvek od Jetson »

Dneska jsem po dlouhé době vytáhnul Cessnu a nepodařilo se mi odstartovat ze země. Ani hodem z ruky. Motor prostě nějak netáhne a při plném tahu se rozdrnčí. Co myslíte, bude očista stačit? Ani nevím, jestli nejsem jen už zblblý z EG, kde mi motor rve éro z ruky. Ale spíš ne. Pamatuji si, že jsem začal stoupat po 5m rozjezdu.
coro

#779 Příspěvek od coro »

definuj presnejšie, čo je to "rozdrnčí".
Možno ložisko? Alebo niekto mal cievky statora utrhnuté od tela motora takže sa mohli pohnúť. Alebo nevyvážená (akokoľvek poškodená) vrtuľa - to žerie strašne veľa výkonu, a možno praskne plastový držiak motoru a potom by to mohlo drnčať...
Alebo len zoslabla baterka ( akože pošla do kytek).

K nabíjačke sa nevyjadrujem, cena je silný argument. Ale aj lacné veci sa môžu predražiť, keby bolo treba opakovane kupovať iné a ďalšie..
Komu na cene nezíleží a nemá chuť riešiť čo kedy je dobre a kedy nie, je tu preňho Cellpro od Horejšího. Na Cessnu stačí to malé MULT.. Alebo dokonca na vasilko.sk je výpredajová cena na staré Cellpro 4s. Koho RC modely chytili vážne, CP 10s neuškodí ani pre menšie sady.
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#780 Příspěvek od m@rtin »

Motor u Cessny táhne dobře a ze země startuje po pár metrech, z ruky se nechá prakticky ihned nechat navést do stoupání. Podle toho, co píšeš a co tu psali ostatní, to může být třeba prasklé lože motoru, vymlácené ložisko nebo nevyvážená vrtule. Zkus to důkladně prohlédnout.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“