F45 - Vše o tomto vrtulníčku
-
zacatecnik
Re: F45 - motorky
Tak davam pro inspiraci muj chladic:
V GM electronic jsem koupil tri hlinikovy chladice ( 2x http://www.gme.cz/chladice-vyrobene-z-a ... -p620-029/ a 1x http://www.gme.cz/chladice-vyrobene-z-a ... -p620-027/ ) a teplovodivou folii (http://www.gme.cz/teplovodive-pasty-fol ... -p620-086/ ).
Z chladicu jsem odrizl na prvni pohled zavazejici casti a pokousel jsem se je ohnout (nahrivani, ve sveraku klestema a kladivem pres dreveny profil), ale bezvysledne. Takze jsem jim podelne rozrizl tu "zakladnu", kterou by mely nalehat na motor, aby byla tenci - nyni uz sly lehce ohnout (doporucuju ve sveraku, at to mate presnejsi). Cerny chladice jsem zkratil, aby nezakryvaly vetraci otvory motorku. Nasledne je potreba prizpusobit tvar zeber chladice, ptz na nekterych mistech zavazi bocnice, jejich uchyty nebo ten dratek na plasti motoru. Puvodne jsem mel chladice okolo celyho motoru, ale na prave strane je pak pri prekryti kabinkou malo mista na kabelaz, ktera tlaci na chladice a pomalu je odlepuje od motoru. Proto jsem je radsi zase sundal a nechal jen vepredu, vzadu a na prave strane. Tak jak je mam, tak doleha na P strane chladic zcela presne az ke kabince.
Ted uz jen vyriznout chladici otvor do kabinky a je to. Vyrizl jsem dva mensi, protoze ten stejnosmernej motorek beztak odejde a takhle se mi to libi vic nez jedna velka dira, ktera by mi tam zustala i po predelani na stridak.
Folie je celkem tlusta (0,25mm) na vykryti mensich nerovnosti. Bal jsem se, ze nebude moc drzet, ale zatim to vypada dobre. Nebo je mozny koupit nejakou teplovodivou pastu - pochopil jsem, ze ztuhnou a drzi asi taky dobre, ja jsem si predtim myslel, ze netuhnou.... (a navic si myslim, ze jeste lip vyplni nerovnosti mezi chladicem a motorem). Myslim, ze to tak ma tlavelza, nemylim-li se? Ztuhne to?
Cena tech tri chladicu je 27,-, teplovodive folie 77,-, z te mi ale zbyly asi tak 2/3, takze cena za celou vyrobu chladice je cca pres 50,-. Navic tim, ze nejsou chladice na L strane, tak by stacilo koupit jen dvakrat ten cernej chladic (tj. po rozriznuti byste meli 4 casti) a vyslo by to cely na 40,-. Nechtelo se mi kupovat nejaky originalni chladic, protoze bych se cenove dostal k cene stridavyho motoru...
V GM electronic jsem koupil tri hlinikovy chladice ( 2x http://www.gme.cz/chladice-vyrobene-z-a ... -p620-029/ a 1x http://www.gme.cz/chladice-vyrobene-z-a ... -p620-027/ ) a teplovodivou folii (http://www.gme.cz/teplovodive-pasty-fol ... -p620-086/ ).
Z chladicu jsem odrizl na prvni pohled zavazejici casti a pokousel jsem se je ohnout (nahrivani, ve sveraku klestema a kladivem pres dreveny profil), ale bezvysledne. Takze jsem jim podelne rozrizl tu "zakladnu", kterou by mely nalehat na motor, aby byla tenci - nyni uz sly lehce ohnout (doporucuju ve sveraku, at to mate presnejsi). Cerny chladice jsem zkratil, aby nezakryvaly vetraci otvory motorku. Nasledne je potreba prizpusobit tvar zeber chladice, ptz na nekterych mistech zavazi bocnice, jejich uchyty nebo ten dratek na plasti motoru. Puvodne jsem mel chladice okolo celyho motoru, ale na prave strane je pak pri prekryti kabinkou malo mista na kabelaz, ktera tlaci na chladice a pomalu je odlepuje od motoru. Proto jsem je radsi zase sundal a nechal jen vepredu, vzadu a na prave strane. Tak jak je mam, tak doleha na P strane chladic zcela presne az ke kabince.
Ted uz jen vyriznout chladici otvor do kabinky a je to. Vyrizl jsem dva mensi, protoze ten stejnosmernej motorek beztak odejde a takhle se mi to libi vic nez jedna velka dira, ktera by mi tam zustala i po predelani na stridak.
Folie je celkem tlusta (0,25mm) na vykryti mensich nerovnosti. Bal jsem se, ze nebude moc drzet, ale zatim to vypada dobre. Nebo je mozny koupit nejakou teplovodivou pastu - pochopil jsem, ze ztuhnou a drzi asi taky dobre, ja jsem si predtim myslel, ze netuhnou.... (a navic si myslim, ze jeste lip vyplni nerovnosti mezi chladicem a motorem). Myslim, ze to tak ma tlavelza, nemylim-li se? Ztuhne to?
Cena tech tri chladicu je 27,-, teplovodive folie 77,-, z te mi ale zbyly asi tak 2/3, takze cena za celou vyrobu chladice je cca pres 50,-. Navic tim, ze nejsou chladice na L strane, tak by stacilo koupit jen dvakrat ten cernej chladic (tj. po rozriznuti byste meli 4 casti) a vyslo by to cely na 40,-. Nechtelo se mi kupovat nejaky originalni chladic, protoze bych se cenove dostal k cene stridavyho motoru...
Moc pěkně udělaný a hlavně cenová relace je příznivá.

[Pro shimanistu
Prvýkrát bol bezproblémovy
http://www.youtube.com/watch?v=IxVvQNLIQV8
Zmeral som batériu a každý článok mal 3,35v.Možno že by to bolo tým?Fakt nevie.Ale jedno viem že mám kur....é nervy.
ˇAááá
Čtu tvoje problémy s vrtulníkem a jen se divím , jak si je dokážeš přidělávat. Sleduju tě od začátku a kdybys věnoval pozornost radám ,,corony" tak jsi teď nemusel spadnout. Kdybys nelétal na doraz s bateriemi (mimochodem v tomto chladném počasí, se kapacita baterií snižuje a s tím i čas) neměl bys hned náladu vrťas prodávat. Přidělej si testr baterií, který při nízkém napětí tě upozorní zvukovým i optickým signálem abys přistál, věř tomu, že ti přibude letů bez pádu. Co se týká prasklých oček u rotorové hlavy,odstranil jsem je provrtal hlavu vrtákem 1,2 mm a z elektrikářského drátu průřezu 1,5 udělal nové, ( myslím , že to někdo tady už popsal a ukázal fotky) zakápl vteřiňákem a proti vytržení jsem po obvodě hlavy udělal třmínek a sletoval je dohromady. Lítám už s tím měsíc a bez problémů.
Už jsem se jednou ptal, proč po spárování se ti roztočí na chvilku motor?
Zmeral som batériu a každý článok mal 3,35v.Možno že by to bolo tým?Fakt nevie.Ale jedno viem že mám kur....é nervy.
Čtu tvoje problémy s vrtulníkem a jen se divím , jak si je dokážeš přidělávat. Sleduju tě od začátku a kdybys věnoval pozornost radám ,,corony" tak jsi teď nemusel spadnout. Kdybys nelétal na doraz s bateriemi (mimochodem v tomto chladném počasí, se kapacita baterií snižuje a s tím i čas) neměl bys hned náladu vrťas prodávat. Přidělej si testr baterií, který při nízkém napětí tě upozorní zvukovým i optickým signálem abys přistál, věř tomu, že ti přibude letů bez pádu. Co se týká prasklých oček u rotorové hlavy,odstranil jsem je provrtal hlavu vrtákem 1,2 mm a z elektrikářského drátu průřezu 1,5 udělal nové, ( myslím , že to někdo tady už popsal a ukázal fotky) zakápl vteřiňákem a proti vytržení jsem po obvodě hlavy udělal třmínek a sletoval je dohromady. Lítám už s tím měsíc a bez problémů.
Ještě jedna zkušenost pro shimanistu. Mám připojení regulátoru přímo na kabely od baterky a jsem bez problému.
vidlak, plně souhlasím, mimochodem připojení esc přímo na baterky zde již taky proběhlo ....
Jenom taková maličkost, kdyby si každý nováček (což jsem i já
), který začíná s F45, přečetl tohle fórum od začátku, určitě by zde nalezl odpověď na 75% svých otázek.
Jenom taková maličkost, kdyby si každý nováček (což jsem i já
-
shimanista
Vidlák píše:[Pro shimanistu
Zmeral som batériu a každý článok mal 3,35v.Možno že by to bolo tým?Fakt nevie.Ale jedno viem že mám kur....é nervy.![]()
![]()
ˇAááá
Pre chytrého Vidláka.Stačí ti takáto vec ktorú mám namontovanú už od predajcu ktorý má servis na upozornenie pri poklese batérie?Neviem prečo ste hneď všetci chytrí.Ak si myslíš že každý nováčik je tupý,tak si na omyle.
-
shimanista
Neviem prečo sa každý snaží na fórume robiť chytrím namiesto toho aby poradil.Čest výnimkám Tlavelza a Dáva.Jasne uznám že Corona má pravdu ohľadom dlžky letov na origo motorku.Jasne že si ho odpíšem za mesiac ak budem lietať tri batérky v kuse.A ja som stihol od decembra odpísať dva
.A preto som kúpil ten kit zo striedakom.Ale zistujem že dosť problémov je z F-45 kou.Neznesiem aby som išiel lietať a spraviť 5min.let a pauza.Na to som si kúpil striedak.Ale vidím že je eštekopec dalších problémov.Takže ak skončí sviatok v Číne,objednám origo motor a ide preč.Aj tak môj hlavný koníček je rybárčina.A tam viem že keď kúpim navijak,tak mi vydrží aspoň 5 rokov.A do tejto heliny už som dosť navalil.A už končím
shimanista píše:Aj tak môj hlavný koníček je rybárčina.A tam viem že keď kúpim navijak,tak mi vydrží aspoň 5 rokov.A do tejto heliny už som dosť navalil.A už končím
Len nezabudni, že pri rybárčení iba sadíš u vody a čakáš, ale pri hraní s vrtulníkom sa stále vela vecí pohybuje.
Myslíš, že jsem u mý hračky nasypal málo do dílů?
Od 9/2011 byla kromě pořizovací investice 2850,- Kč nejméně stejná částka utracena za opravy, upgrade a nutnou forotu součástek.
(a pro ilustraci si neodpustím příklady nejméně tří lidí - investice 25 - 50 tisíc a s jejich T-Rexy, MT a Blade 400 sotva tak visí před sebou).
shimanista píše:..Takže ak skončí sviatok v Číne,objednám origo motor a ide preč.A už končím
Klídek chlape,zbytečně se plašíš.Je škoda se toho teď zbavovat,když už jsi tak daleko.Stejně Ti za to každý hovno dá.Píšeš ,že hlavním koníčkem je rybařina,takže jít dál v modelařině se asi nechystáš,tak na občasné polétání je myslim f-45 super.Tak to vydejchej a uvidíš že za pár dnů budeš na vrtulník zase natěšenej
Dle mého názoru bude problém v té jejich esc desce.Zjisti jestli náhodou nesmrdí deska nebo motor.Motor bude asi OK,tak maximálně koupíš klasické esc a lítáš né?
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
-
shimanista
Dáva píše:shimanista píše:..Takže ak skončí sviatok v Číne,objednám origo motor a ide preč.A už končím
Klídek chlape,zbytečně se plašíš.Je škoda se toho teď zbavovat,když už jsi tak daleko.Stejně Ti za to každý hovno dá.Píšeš ,že hlavním koníčkem je rybařina,takže jít dál v modelařině se asi nechystáš,tak na občasné polétání je myslim f-45 super.Tak to vydejchej a uvidíš že za pár dnů budeš na vrtulník zase natěšenej.
Dle mého názoru bude problém v té jejich esc desce.Zjisti jestli náhodou nesmrdí deska nebo motor.Motor bude asi OK,tak maximálně koupíš klasické esc a lítáš né?
Jasne že sa ďalej nechystám ísť v modelarine.Ale na 100 %je problém v tej ich doske.Keď som to namontoval,lietal som hneď v garáži a všetko v pohode.Potom na druhý de) som lietal vonku a všetko v pohode tiež.Rozsah plynu išel krásne v pohode.Samozrejme vonku fúkal vietor a po skúšaní na plný plyn spom havaroval.Aj po havárii bolo všetko v poriadku.Ale na druhý deň sa nechcel neako spárovať.Preletoval som kontakty a nič.Ešte ma napadá jedna vec.
Pri kontrole dosky som zistil,že na tej súčiastke je malá diera
-
shimanista
Díra? V tom elytu?shimanista píše:Pri kontrole dosky som zistil,že na tej súčiastke je malá diera
A skrz?
-
shimanista
Inak neviem čo sa mohlo stať.Len toto ma napadá.No a keď kúpim régl,kdo mi ho naprogramuje.Tops Toys preto spravili takúto dosku,lebo plyn išiel krásne ako na origo motorku.Inak doska nesmrdí.Teraz už to je jedno.Na reklamáciu to posielať nebudem,tak mi prosím Vás pošlite návod čo mám s ňou robiť a ako skalibrovať ply.
Dáva,to ja všetko viem že človek vrazí peniaze do helini.Ale vôbec nerátam náhradné diely.To je moja chyba ak havarujem a zlomím si lpodvozok alebo vrtulu.Ale mne ide hlavne že raz vymením motor,potom prasknú oká na hlave a atď.Veď viac opravujem ako lietam.A nebaví ma to už.Myslel som že vymením striedak a bude chvílu pokoj.Časom by som doriešil zadný.Ale stále sa mi pastorky zodierajú.Dosť problémov je z F-45.Firma Mjx vôbec nerobí nič preto.Napr.Esky dáva na výber.Chceš helinu z výroby,alebo tuning (hliníková hlava a atď)Proste v tomto smere Mjx nič nerobí.
Dáva,to ja všetko viem že človek vrazí peniaze do helini.Ale vôbec nerátam náhradné diely.To je moja chyba ak havarujem a zlomím si lpodvozok alebo vrtulu.Ale mne ide hlavne že raz vymením motor,potom prasknú oká na hlave a atď.Veď viac opravujem ako lietam.A nebaví ma to už.Myslel som že vymením striedak a bude chvílu pokoj.Časom by som doriešil zadný.Ale stále sa mi pastorky zodierajú.Dosť problémov je z F-45.Firma Mjx vôbec nerobí nič preto.Napr.Esky dáva na výber.Chceš helinu z výroby,alebo tuning (hliníková hlava a atď)Proste v tomto smere Mjx nič nerobí.
-
shimanista
corona píše:Díra? V tom elytu?shimanista píše:Pri kontrole dosky som zistil,že na tej súčiastke je malá diera
A skrz?
Skrz sa mi zdá že nie.Ale fakt mňa už nič nenapadá.Corono mám namontovanu dosku na upozornenie na nízky stav batérii.A skúšal som kedy mi vypne pri tomto striedáku.Vypla mi pri 3,35v.A pravdepodobne od tej chvíle nastal problém.Na druhý deň už mi takto motor blbol.Ale je divné,keď tá doska mala nastavený rozsah plynu a po tomto sa vymazal z pamety?Inšie ma fakt nenapadá čo by sa mohlo stať.
-
shimanista
Dáva píše:shimanista píše:..Takže ak skončí sviatok v Číne,objednám origo motor a ide preč.A už končím
Klídek chlape,zbytečně se plašíš.Je škoda se toho teď zbavovat,když už jsi tak daleko.Stejně Ti za to každý hovno dá.Píšeš ,že hlavním koníčkem je rybařina,takže jít dál v modelařině se asi nechystáš,tak na občasné polétání je myslim f-45 super.Tak to vydejchej a uvidíš že za pár dnů budeš na vrtulník zase natěšenej.
Motor je ok.Len niekedy si nastaví polohu hňeď,aj tri krát po sebe a niekedy nie a nie.Len píska.Inak aj ja som rozmýšlal že keď dám druhý Esc tak to pojde.Ale určite rozsah otáčok nepojde krásne z0 na 100% ako na origo motorku.Aj na tejto doske išli ako na origo.Preto je to aj zapojené z dosky priamo na konektor origo motorku.Teraz aj keď sa mi podarí spárovať helinu,tak začína točitť asi od 1% a plný plyn je už u 25% a ďalej nič.Zaujímavé,keď dám plyn na plné tak ide ako blázon,a keď znova uberiem a pridám tak ide na 50%.Blbne mi to.Poradte mi chlapi čo mám robiť.Dnes som mal vybavenú telocvičnu kua a môžem ísť tak akorát do r..y.