Futaba T14SG
Re: Futaba T14SG
no nový fw bude muset být, protože na stránkách Robbe je U/I senzor a bez přehrání fw ho nebude S-Bus2 znát. Mám objednaný od Sm-modellbau Unisens (což je to samé U/I senzor) a tam to obcházejí tím,že např kapacita se zobrazuje jako teplota.
Takže čekám a čekám. Po dotazu do Jina by první U/I senzory měli být do 3 týdnů a tak do té doby čekám i update fw. Neb bez toho to čidlo místo obrazovek A,U ,W bude psát U,Uexvolt,teplota.
Takže čekám a čekám. Po dotazu do Jina by první U/I senzory měli být do 3 týdnů a tak do té doby čekám i update fw. Neb bez toho to čidlo místo obrazovek A,U ,W bude psát U,Uexvolt,teplota.
- DaveLister
Mam zváštní problém s rádiem, dneska jsem dal 4 baterky, a potom jsem chtěl přepnout na jiný model, jenže po vypnutí a zapnutí rádio zběsile pípá, jakoby byla vybita baterka (zároveň bliká baterka na displeji). Přitom alarm mám na 7,4V a v baterce to ukazuje 7,6V
. Stačí ale změnit hodnotu alarmu, a klidně ji dát zpět na 7,4V a je zas ticho do dalšího zapnutí. Zároveň když dám alarm na 7,3V, nebo když jsem dal baterce chvíli odpočinout tak je po zapnutí vše OK.
Mám setovou lipolku od robbe, včetně kurvítka, ale články přoměřené a napětí mají skoro stejné (3,77V a 3,78V). Napadá vás čím to může být? Moje jediná teorie je, že po zapnutí rádio baterky víc zatíží až napětí klesne pod 7,4V a alarm pak už pípá furt, i když napětí zas vyleze. Myslíte že je to možné? Trochu se toho bojím, aby to nevyplo za letu
Mám setovou lipolku od robbe, včetně kurvítka, ale články přoměřené a napětí mají skoro stejné (3,77V a 3,78V). Napadá vás čím to může být? Moje jediná teorie je, že po zapnutí rádio baterky víc zatíží až napětí klesne pod 7,4V a alarm pak už pípá furt, i když napětí zas vyleze. Myslíte že je to možné? Trochu se toho bojím, aby to nevyplo za letu
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
-
petrajksner
Máme tu nový SW, už jste ho tam někdo nasypal?
http://www2.ripmax.net/Futaba_Upgrade.aspx?UGID=T14SG
http://www2.ripmax.net/Futaba_Upgrade.aspx?UGID=T14SG
jdu na to.....
Přehráno...v pohodě. Rádio už umí U/I/Kapacita čidlo, ale to je tak vše.
Opět žádné logování dat.
Opět žádné logování dat.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
graup15 píše:jdu na to.....
Opět žádné logování dat.
Jo to jsem se dočetl i v doprovodném seznamu novinek, spíše a přesněji řečeno drobných oprav. Neni tedy kam spěchat
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
toto bol nutny update aby sa mohol uviest prudovy senzor a potazmo krajsie vyzerala jlog telemetria
navyse 1.50 mala chybu na dotykovom tlacitku
(developeri su vsade rovanki)
to ako sa futaba stara o nas a naslubovane veci plni je len dokaz ako si nas vazia
kaaaliooo na naaas
navyse 1.50 mala chybu na dotykovom tlacitku
to ako sa futaba stara o nas a naslubovane veci plni je len dokaz ako si nas vazia
kaaaliooo na naaas
TDR + NEO
Kuro vcera som sa chvilku hral s 14sg, tie 3 screeny ohladom telemetrie su napevno alebo si polozky mozem ulozit podla chuti?
pokial mi je zname, je to na pevno, resp. je to v poradi ako sa registrovali jednotlive senzory.
nasledne mozes jednotlive sloty zmazat ale ak chces vytiahnut z nejakeho slotu 1 hodnotu na povedzme 1. stranku tak to sa neda.
min ja neviem ako.
to radenie hodnot mi az tak nevadi, ja aj tak pouzivam len alarmy ale viem si predstavit ,ze pre vetroniara ma vyznam si nakonfigurovat 1 obrazovku na vsekto zaujimave a nie to mat roboticky po blokoch.
nasledne mozes jednotlive sloty zmazat ale ak chces vytiahnut z nejakeho slotu 1 hodnotu na povedzme 1. stranku tak to sa neda.
min ja neviem ako.
to radenie hodnot mi az tak nevadi, ja aj tak pouzivam len alarmy ale viem si predstavit ,ze pre vetroniara ma vyznam si nakonfigurovat 1 obrazovku na vsekto zaujimave a nie to mat roboticky po blokoch.
TDR + NEO
Kluci jeden čas jsem zaregistroval,že někdo od vrtulníků spolupracoval s Futabou (nebo Robbe) ohledně softu telemetrie.
Může se mi dotyčný ozvat? Už mi to trošku krká,jak blbě je udělané vario u Futaby.
Jde o to,že nejde nastavit mrtvé hysterezní pásmo a to tak aby ten krám např kvíkal až od -1m/s dolů a 0.5ms nahoru. Mezi těmito hodnotami mlčel.
Nevím kdo to programoval, ale zjevně lítá max tak papírovou vlaš´tovkou...grr
Může se mi dotyčný ozvat? Už mi to trošku krká,jak blbě je udělané vario u Futaby.
Jde o to,že nejde nastavit mrtvé hysterezní pásmo a to tak aby ten krám např kvíkal až od -1m/s dolů a 0.5ms nahoru. Mezi těmito hodnotami mlčel.
vela veci od robbe su nedoROBBky 
patlala patlala paprtala
ale ruku na srdce, ostatni to tiez nemaju tip top, mozno jeti je vynimka
patlala patlala paprtala
ale ruku na srdce, ostatni to tiez nemaju tip top, mozno jeti je vynimka
TDR + NEO
Jako etalon používám vario od Piotreka (SkyAssistant), nejde tak ani o to,že je to dokonalé vario, ale o to,že se dá v softu právě ta hystereze nastavit. Toto nemá nic společného s tím,jaké vario je či není, ale pouze je to o zpracování dat. Takže předělat program do rádia by neměl být problém (pro vývojáře).
Jenže by to chtělo aby tyto informace taky dostali a talčilo se na ně!!
Jenže by to chtělo aby tyto informace taky dostali a talčilo se na ně!!
-
petrajksner
graup15 píše:Kluci jeden čas jsem zaregistroval,že někdo od vrtulníků spolupracoval s Futabou (nebo Robbe) ohledně softu telemetrie.
Někde jsem to tu psal, v nastavení signálu Varia musíš dát INActivní melodie, pak budou fungovat mezní metry jak mínusové tak plusové.
Pod výběrem Melodie, jsou nastavené mezní prahy odkdy ti má Vario hlásit, jen pro příklad
Melodie 1: -1m/s + 0,5m/s
Melodie 2 : -3m/s + 2m/s
Melodie 3 : -7m/s +5m/s
Hodnoty jsou jen orientační, tenkrát jsem ho měl venku foukal jsem na něj a nějak tak to fungovalo.
Vypni MELODIE a budou fungovat, tebou přednastavené limity.
Pokud necháš zapnuté Melodie 1 - 4, jsou tvým nastaveným PRAHům nadřazeny.
Nechci se ti dotknout, ale tohle jsi vzal kde? Páč to fakt nefunguje. A to tu mám ty různá varia tři.
Ať dám jakoukoli melodii, tak od cca 0.2m/s do plusu kvíká.
Treshold je vcelku u varia k ničemu,to je de fakto limit alarmu. A to,že to klesá hodně nebo stoupe hodně poznám i bez tresholdu.
S Piotrekem,když za klidu letím ustálenou rychlostí (opadáním),tak se vůbec neozve!!! Dolní limit mám nastavený na -1m/s A to proto,že opadavost je cca 0.5m/s a pokud vletím do klesáku který je větší než -1m/s tak už mi to zahlásí a mažu pryč.
Prostě trvám na tom,že to má Futaba udělané na pikaču. Nikde se nedočteč,že melodie 1 až 4 jsou různé hysterezní prahy na posunutí melodie. Ono to totiž ani tak nefunguje:-)
U piotreka si nastavíš od kdy začne dolů,či nahoru melodií interpretovat klesání,či stoupání, ale navíc si můžu změnit i frakvenční rozsah tohoto tonování!! (to je důležité pro pohodu za letu, neb někomu vyhovuje střed např 1kHz, někomu to vadí. Ono poslouchat hodinu do dementní pískání Futaby,tak skončím v blázinci). Kdyby ty joudové to prostě od něj opsali, tak je to OK, ale takhle ...grrr
Já to fakt nechápu, být já vývojář u Futaby..mastím se podívat na vario co mají např padáčkáři,naskenuji zvukové spektrum,poptám se na nastavení a jeho možnosti..a to pak implementím do softu.
Ještě mi budou takhle srát rok dva a neudržím se a přejdu na Jeti.
PS...našel by se nějaký hodný a ochotný (zdatný) angličtinář? napsal bych vše co mají krutě nedotažené a buzil s tím pak na rc-groups. Mi jako češi je naprosto nezajímáme, ale když s tím budu ob den buzerovat na světovém foru,třeba se ledy pohnou:-)
Ať dám jakoukoli melodii, tak od cca 0.2m/s do plusu kvíká.
Treshold je vcelku u varia k ničemu,to je de fakto limit alarmu. A to,že to klesá hodně nebo stoupe hodně poznám i bez tresholdu.
S Piotrekem,když za klidu letím ustálenou rychlostí (opadáním),tak se vůbec neozve!!! Dolní limit mám nastavený na -1m/s A to proto,že opadavost je cca 0.5m/s a pokud vletím do klesáku který je větší než -1m/s tak už mi to zahlásí a mažu pryč.
Prostě trvám na tom,že to má Futaba udělané na pikaču. Nikde se nedočteč,že melodie 1 až 4 jsou různé hysterezní prahy na posunutí melodie. Ono to totiž ani tak nefunguje:-)
U piotreka si nastavíš od kdy začne dolů,či nahoru melodií interpretovat klesání,či stoupání, ale navíc si můžu změnit i frakvenční rozsah tohoto tonování!! (to je důležité pro pohodu za letu, neb někomu vyhovuje střed např 1kHz, někomu to vadí. Ono poslouchat hodinu do dementní pískání Futaby,tak skončím v blázinci). Kdyby ty joudové to prostě od něj opsali, tak je to OK, ale takhle ...grrr
Já to fakt nechápu, být já vývojář u Futaby..mastím se podívat na vario co mají např padáčkáři,naskenuji zvukové spektrum,poptám se na nastavení a jeho možnosti..a to pak implementím do softu.
Ještě mi budou takhle srát rok dva a neudržím se a přejdu na Jeti.
PS...našel by se nějaký hodný a ochotný (zdatný) angličtinář? napsal bych vše co mají krutě nedotažené a buzil s tím pak na rc-groups. Mi jako češi je naprosto nezajímáme, ale když s tím budu ob den buzerovat na světovém foru,třeba se ledy pohnou:-)
Dalibore, stejne na pikacu to maji graupneraci - uplne stejne (jako by opisovali). Senzitivita je dle me ok, ale to nataveni. Pipa to porad (at uz pri klesani/stoupani). Moznost nastavit si "mrtve pasmo" neni a pry neni proc to nastavovat. Pokud nechci aby to pipalo, mam si ho vypnout
Nastavovani nejakych melodii je k nicemu (stejne pipa).
Jak vime vsichni, neni to o HW ale o SW. A ac jsem se to snazil vysvetlit proc to je dobre nastavit, tak smula. On byl i maly zazrak je presvedcit, ze je totalni kravina aby nejvetsi prioritu melo pipani varia (tzn. ze kdyz ti pipalo vario, tak se ti neozval alarm). A to jsem to resil primo s sef vyvojarem (dnes s velkym panem reditelem).
Myslim ze u futaby to bude jeste slozitejsi je presvedcit, aby to predelali
Jak vime vsichni, neni to o HW ale o SW. A ac jsem se to snazil vysvetlit proc to je dobre nastavit, tak smula. On byl i maly zazrak je presvedcit, ze je totalni kravina aby nejvetsi prioritu melo pipani varia (tzn. ze kdyz ti pipalo vario, tak se ti neozval alarm). A to jsem to resil primo s sef vyvojarem (dnes s velkym panem reditelem).
Myslim ze u futaby to bude jeste slozitejsi je presvedcit, aby to predelali
Kurňa..chtělo by to sehnat tel číslo na toho kdo píše soft...jsem ochoten mu zavolat,na to moje angličtina stačí . Nedělám si iluze, jak píšeš, ale alespoň bych pro to něco udělal!!!