N.H.L Brno III
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
- Honza C
- Kontaktovat uživatele:
Re: N.H.L Brno III
hola, Stando gratuluju k dalsimu prirustku do sbirecky. Co tam chces strcit za motor/vrtulu ? Kdyz hotliner, tak by to melo trochu valit, ne ?
Ja jsem vcera ucinil nasledujici nakup: lať 19x40, zavitova tyc M6, kridlate matice M6, velke podlozky, vruty 3,5x15, skolni pravitka. Doma na me koukali velmi nevericne. Jestli pak vite Vy, co z toho bude ?
V noci pak zapocato brouseni nabezne hrany druheho Mackova kridla. Ohoblovano jest, odpoledne prijde na radu me patentovane metrove brousitko.
Ja jsem vcera ucinil nasledujici nakup: lať 19x40, zavitova tyc M6, kridlate matice M6, velke podlozky, vruty 3,5x15, skolni pravitka. Doma na me koukali velmi nevericne. Jestli pak vite Vy, co z toho bude ?
V noci pak zapocato brouseni nabezne hrany druheho Mackova kridla. Ohoblovano jest, odpoledne prijde na radu me patentovane metrove brousitko.
Stando!!! Tvrdils, že je to trochu pošramocené
Mno, trocha epoxidu, skla a uhlí a bude jako nový
Co ti tam nechal původní majitel za motor?
Tom
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
Však jo. Ještě potáhnout křídla a bude to. Motor Turnigy C3548-1100 a 60 regl bec 3A
Já bych stavbu jako vy nezvládl. Proto se pouštím jen do GO. S 
HTC evo3d
- martin_bohac
Já jsem taky prováděl generální opravu. Podívejte jak jsem pěkně zgenerálkoval ricca 
Týden dovolené a udělal jsem z toho plně jiné stroj.
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
martin_bohac píše:Já jsem taky prováděl generální opravu. Podívejte jak jsem pěkně zgenerálkoval ricca
Vzdáleně mi to něco připomíná ......
baui píše:Týýýjo, to bude na pěknou 13x7 lopatičku na pohodové polétání
To by tam asi mosel mít duojchčlánek.
13x7 jsem měl v Turníky C 4250-700 na trojchcell.
- martin_bohac
paveld píše:martin_bohac píše:Já jsem taky prováděl generální opravu. Podívejte jak jsem pěkně zgenerálkoval ricca
Vzdáleně mi to něco připomíná ......
Veškeré podobnosti jsou pouze náhodné
@Martin: Super, dobře jsi ho opravil 
@Pavel: Ono se to i na trojčlánek dá, motor se sice krátkodobě přetíží, ale pak si oddechne. Jen potřeba nepřetočit vrtuli (á la roztrhané Aeronautky
)
@Standa: Tohle by tě mohlo zajímat, zvlášť první odkaz
http://www.vekamodel.cz/opravy-kompozitovych-modelu-letdel/
@Pavel: Ono se to i na trojčlánek dá, motor se sice krátkodobě přetíží, ale pak si oddechne. Jen potřeba nepřetočit vrtuli (á la roztrhané Aeronautky
@Standa: Tohle by tě mohlo zajímat, zvlášť první odkaz
Tom
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
Standapass píše:Čím zalepit. trup je z laminát ale laminovat se mi nechce. Stačí to zalepit sekundákem a pak tmel + barva ?? ... jinak je to Hotliner ion .
Stando, ten trup je rozštípaný jak prase. tady nesouhlasím s Pavlem, jenom ten epoxid to sice slepí ale pokud s tím chceš i lítat (ne to mít vystavené na poličce), tak se bez laminování neobejdeš. Jde o to, že v těch prasklinách je porušena struktura tkaniny, která tvoří podstatnou nosnou složku skeletu trupu.
- porádně obrousit barvu -až na laminát
- zalaminovat
- obrousit
- vytmelit
- vybrousit
- stříknout plničem
- vybrousit
- stříknout vrchním lakem
pokud netrváš na kráse, stačí provést pouze první dva body (navíc to budeš muset laminovat zvenku, takže to stejně půjde, i přes případné broušení, vidět)
je otázka, jestli se na to nevykašlat a nepořídit nový trup.
Vzhledem k tomu že je to hotliner tak bych to opravil pořádně, nebo tím někoho zabiješ.
Jemo má pravdu, nepodíval jsem se pořádně na obrázky toho, co chce Halmajstr opravovat.
Mnou popsaná methóda je jen na malé opravy povrchu, a ne na generálku rozštípaného
hotlinera. Sa omlůvám za nephozornost
Mnou popsaná methóda je jen na malé opravy povrchu, a ne na generálku rozštípaného
hotlinera. Sa omlůvám za nephozornost
- Honza C
- Kontaktovat uživatele:
Hola, dnes pujdeme okolo 15:30 s kamaradem Honzou na chvilku k zavore. Honza ma Funcuba a Messerschmitta - na toho jsem zvedavy ! Prida-li se nekdo, spis volejte, jedem na chvilku na bezky a pak na nakup, nebudu online.
Dnes byla Mimínka-----
Letová činnost předpokládána až od pátečního (25.1.) rozbřesku do nedělního soumraku
Už aby byla hala
Letová činnost předpokládána až od pátečního (25.1.) rozbřesku do nedělního soumraku
Už aby byla hala