T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
zdzd

#781 Příspěvek od zdzd »

Kenny McCormick píše:Este ze niesom na dosah, to by som snad dostal aj minimalne po nose... :lol:
Ale som si isty, ze vecsina to robi tak, ze ho vytrimuje, aby visel co najdlhsie bez zasahu do kniplu. Preto som sa to pytal. Tiez som to tak mal kedysi.

Proč by si měl dostávat po nose?

Ovšem snažit se seřizovat vrtulník bez znalosti jak to vlastně funguje je celkem marný boj.
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
biermann

#782 Příspěvek od biermann »

Dotazek na drevene Align listy. Kdyz mam original motor a pastorek, tak na kolik procent bych mel dat maximalni hodnotu throttle, aniz bych ty listy rozpadl ve vzduchu? Vydrzi to nejakych 70% nebo jit radsi jeste niz?
janac.marek

#783 Příspěvek od janac.marek »

Mal som 70% a lietalo to ok.
Nemeral som otáčky ale. Najbližšie zmerám.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Kenny McCormick

#784 Příspěvek od Kenny McCormick »

nepisu na tych alignoch, kolko max. Mozes tocit? Mal som dva duhy noName drevaky, a bolo na nich max.2400.

Bez meraka otacok to aj tak len mozes hadat, kolko to toci pri 70% na plyne.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
biermann

#785 Příspěvek od biermann »

Jasne, muzes jen odhadovat, ale asi je zde rada zkusenych letcu, kteri vi, kolik jim to toci treba pri 98% s uhlikovyma a z toho se pak da odvodit kolik to bude tocit na 70%. Bohuzel na tech origo Align drevakach neni uvedene omezeni kolik zvladnou. Tak mozna radsi dam o neco min nez 70%, at se to nerozpadne :P
Georg9

#786 Příspěvek od Georg9 »

janac.marek píše:Mal som 70% a lietalo to ok.
Nemeral som otáčky ale. Najbližšie zmerám.

Ahoj. V návodu na staršího rexe je pro motor 3550kV pastorek 13zubů listy 325pro (ty dřevěné) pro 0deg kolektiv plochá křivka 100% rozsah kolektivu +-9 v nule tedy 3160ot/min a při max kolektivu 2450ot/min. Na vis při tvých 70% plynu a na kolektivu 5deg by to mohlo být nákých 2170... Sou to ale jen hodne orientační hodnoty.. Jinak pan Psena s temi listy normálně točil 3000ot/min.. (kolektiv nákych 11 stupnu). Tedy mel křivku myslím 100,95,90,95,100 na pročku, ale nevím jaký mel pastorek :)... tak snad te to nejak trochu uklidní..

to janac.marek: promin to melo být biermannovi :) :roll:
biermann

#787 Příspěvek od biermann »

Dik vsem, dokonce jsem se prehlidl a ty listy maji omezeni na 2800 otacek. Takze i nejakych 80% by porad melo byt bezpecnych.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#788 Příspěvek od pkotatko »

Nechci úplně rýpat. Ale dva stejné regulátory mohou mít klidně na třeba 70% otevření různé ( a dost ) otáčky. Taky třeba na některých radiích je třeba nastavit v ATV více ( v mém případě 110% ) aby regl otevřel úplně.
Takže bavit se o otáčkách v % otevření reglu mi přijde takové "hodně zhruba". Navíc třeba tvrdost baterky, stav motoru, mechanické odpory a vlastní nastavení kolektivu otáčky dost ovlivní. Prostě to chce změřit.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#789 Příspěvek od Bizon »

Vliv ATV se dá vyloučit, stačí si na reglu nakalibrovat rozsah plynu. Jinak je ale pravda že typově stejné motory i baterky se můžou dost různit. Spočetl bych si kalkulátorem kolik daný pohon může točit teoreticky nejvíc, a podle toho bych se rozhodl jestli to riskovat. Zrovna na konci dráhy plynu už totiž nejdou otáčky moc lineárně s otevřením reglu...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#790 Příspěvek od pkotatko »

No jak na kterém. Třeba zrovna Align u mého radia přidával ještě po překročení 100%.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Troll

#791 Příspěvek od Troll »

Tyhle debaty jak má kdo otevřený regl jsou naprosto k ničemu.A opakují se stále dokola. Jaksi nemůžu pochopit proč si perspektivní pilot vrtulníku nekoupí otáčkoměr. 8O Přece ten měřák stojí pár stovek, ty z číny jsou tak levné, že jejich nákup ani nestojí za řeč. A občas i fungují. Co takhle místo přemýšlení nad většinou nesmyslným tuningem koupit užitečný měřák?
psena
Kontaktovat uživatele:

#792 Příspěvek od psena »

Trolle diky, to co me popisujes v uvodni reakci je me docela logicky jasny (bohuzel to co rozebiras v dalsich prispevcich o vektorech uz tolik ne :lol: ) v podstate jsem jen chtel potvrdit, ze tak jak se me ted chova heli je normalni... jde o to, ze jsem si toho nikdy pred tim nevsiml. Kvuli tomu jsem tady žádal, aby to nekdo taky prubl a napsal jak dopadl.
Kamos ve Slatine v maximalce tu piruetu da s minititanem, tak nevim jestli chci po Procku toho moc...spis chci aby to udelalo to co ostatnim, nebo co zvladal asi i muj vrtulnik pred mesicem.
Zatim jsem na zadnej problem neprisel, ale kolegove z letiste co ten nedostatek videli se shodli, ze je to divne a ze me to driv nedelalo.
Jsem rad, ze jsem zasel aspon kotatkovi sémě zvedavosti a neda mu to a zkusi to. :D
Troll

#793 Příspěvek od Troll »

Tak se něco změnilo, lítá Ti to rychleji :D . Anebo je něco s vrtulkou. Minititan a Trex nejsou stejné vrtulníky. A tudíž se nechovají stejně. Při létání osmiček se to moc nepozná. Pokud se ale zatíží na hranici toho dokážou , rozdíly se projeví.
psena
Kontaktovat uživatele:

#794 Příspěvek od psena »

Ono me to ale pada i pri trychtyrich, ne jen pri maximalce, uz jen cekam kdy se me to prevrati pri couvani a to bych byl nerad v urcitych chvilich.
Ja mam co pilovat v pomalm letu a zakladnich prvcich, takze me to zas tolik netrapi, vim uz kde je hranice a dokazu se tomu prizpusobit, ale ta nevedomost jestli se stala nejaka zmena na me heli nebo ne me tryzni :)
Georg9

#795 Příspěvek od Georg9 »

To Psena: ahoj :).. Promin, sem si vzpomel na neco že jsi menil to gyro z trexe 600 na 450?? Mozná sem si to s někým spletl :-D,ale nemohlo by to být tím? :), tvé hledání mi to nedalo ti to semka napsat :), tak se nezlob za moji blbost když tak :-DD
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“