TBS Discovery a jeho klony
Re: TBS Discovery a jeho klony
jojo prave tam budu mit gopro s gimbalem
takze na pohodu jen jestli ten motor s vrtulema je optimalni a co ten tbs core :-/
- PetrVIVIVI
Ahoj tak se hlásím se svým novým čínským klonem a rovnou i s čerstvým domečkem z 5mm překližky starých pantů a molitanu.
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
Androy píše:jojo prave tam budu mit gopro s gimbalemtakze na pohodu jen jestli ten motor s vrtulema je optimalni a co ten tbs core :-/
Motory+vrtule jsou určitě OK. Klidně dej baterku 4S pokud tam naložíš komplet FPV. 5000 mAh je pěkná cihla, ale Discovery ji uveze. Já mám motory 750 kV, ESC Afro 20A a lítám na 4S 4000 mAh (AUW mám 1800g)...Regulátory jsou jen mírně vlažné. Ale vrtule mám 10x5. Pro tvoje motory budou asi lepší ty 9x5. Já mám klon Discovery Pro, takže tam core nemám, ale myslím že u verze bez gimbalu není možnost přepínat kamery. To si ale nejsem jistý. Mohli by to tu potvrdit nebo vyvrátit ti co mají core...Jinak osobně fakt nevím k čemu by mi core byl. Ale tak na originálu TBS...budiž
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
zskal píše:Motory+vrtule jsou určitě OK. Klidně dej baterku 4S pokud tam naložíš komplet FPV. 5000 mAh je pěkná cihla, ale Discovery ji uveze. Já mám motory 750 kV, ESC Afro 20A a lítám na 4S 4000 mAh (AUW mám 1800g)...Regulátory jsou jen mírně vlažné. Ale vrtule mám 10x5. Pro tvoje motory budou asi lepší ty 9x5. Já mám klon Discovery Pro, takže tam core nemám, ale myslím že u verze bez gimbalu není možnost přepínat kamery. To si ale nejsem jistý. Mohli by to tu potvrdit nebo vyvrátit ti co mají core...Jinak osobně fakt nevím k čemu by mi core byl. Ale tak na originálu TBS...budiž
joo to jsem presne chtel slysel dik moc... jinak jeste jsem pocital kolik by mi to tak vazilo celkem a vyslo mi kolem 1950g ty si uvedl AUW 1800g nevim co to je ale pocitam celkova hmotnost nebo se pletu ? :-O cili pokud mas 1800g a mas TBS svyzny pri 750kv tak ja si myslim ze bych to mohl mit taky kdyz mam teda o cca 200g tezsi ale zase zato mam 980kv vetsi otacky... potvrdi mi to nekdo ?
9x5 20A v pohodě na 10x3,8 už bych dal 30A při 980kv 4S nevyvazis to ani s gimbalem 5000 je těžká proto jsem přešel. Aspon ne s baterkou vzadu. Na koncepci Qav.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jamesgsf píše:9x5 20A v pohodě na 10x3,8 už bych dal 30A při 980kv 4S nevyvazis to ani s gimbalem 5000 je těžká proto jsem přešel. Aspon ne s baterkou vzadu. Na koncepci Qav.
No u té baterie 5000 mAh fakt nevím, to jsem nezkoušel. Jen usuzuju podle toho co jsem se dočetl na RCG, že to používá dost lidí . Ale s 4S 4000mAh jsem s vyvážením (s gimbalem) neměl žádný problém. Dokonce to šlo v pohodě i dříve bez gimbalu. Jen dodám že kameru mám GPH2 a ta je trošku těžší než GPH3. Je nějaký vážný důvod pro tu baterii 5000 mAh? Myslím že čas to o moc víc neprodlouží, ale váha naskočí o dost...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
zskal píše:No u té baterie 5000 mAh fakt nevím, to jsem nezkoušel. Jen usuzuju podle toho co jsem se dočetl na RCG, že to používá dost lidí . Ale s 4S 4000mAh jsem s vyvážením (s gimbalem) neměl žádný problém. Dokonce to šlo v pohodě i dříve bez gimbalu. Jen dodám že kameru mám GPH2 a ta je trošku těžší než GPH3. Je nějaký vážný důvod pro tu baterii 5000 mAh? Myslím že čas to o moc víc neprodlouží, ale váha naskočí o dost...
no ja jsem koukal na vahy baterek a nakonec sem se dopidil na rozdil vahy mezi 5800mAh a 4000mAh a tam bylo pouhych 96g pritom 4000mAh mela 533g nevim kolik vazi ta tvoje... ale myslim si ze to neni zas takovej narust vahy oproti mAh
no ja jsem koukal na vahy baterek a nakonec sem se dopidil na rozdil vahy mezi 5800mAh a 4000mAh a tam bylo pouhych 96g pritom 4000mAh mela 533g nevim kolik vazi ta tvoje... ale myslim si ze to neni zas takovej narust vahy oproti mAh
co na to rikas?? no chci s tim litat co nejdele tak proto... coz asi kazdej[/quote]
Ahoj, mužů se zeptat, o jaké se jedná baterie? Myslím značku...
drazdil.p píše:Ahoj, mužů se zeptat, o jaké se jedná baterie? Myslím značku...
klasicky ZIPPY z HK 30C
klasicky ZIPPY z HK 30C[/quote]
No tak s těma mám zrovna aktuální zkušenost. Postavil jsem taktéž klon TBS a ze stejného důvodu, čili co nejdelší letový čas, jako ty, jsem volil ZIPPY 5000mAh. Je mezi nimi malý cenový a váhový rozdíl. Když pominu to, co ti tady kolegové radí ohledně těžiště, to, že jsou baterky o pár desítek gramů těžší, tak smutný je, že na ZIPPY 4000mAh mám stejný, né li o malinko lepší letový čas, než s těma 5000mAh... Ty 5000mAh jsou nic moc. Naštěstí jsem vzal jen 2 ks, zbytek 4000mAh.
EDIT:Zippy compact nebo flightmax
No tak s těma mám zrovna aktuální zkušenost. Postavil jsem taktéž klon TBS a ze stejného důvodu, čili co nejdelší letový čas, jako ty, jsem volil ZIPPY 5000mAh. Je mezi nimi malý cenový a váhový rozdíl. Když pominu to, co ti tady kolegové radí ohledně těžiště, to, že jsou baterky o pár desítek gramů těžší, tak smutný je, že na ZIPPY 4000mAh mám stejný, né li o malinko lepší letový čas, než s těma 5000mAh... Ty 5000mAh jsou nic moc. Naštěstí jsem vzal jen 2 ks, zbytek 4000mAh.
EDIT:Zippy compact nebo flightmax
ZIPPY flightmax 5800 mAh 30c... ale tady jsem prave nasel jeste o 800 mAh vic takze si myslim ze by to melo vydrzet dyl cca 5 min kdyz je to o 1800 mAh vic kapacity... no kazdopadne zkusim koupit jednu 5800 a jednu 4000 a uvidi se 
Androy píše:ZIPPY flightmax 5800 mAh 30c... ale tady jsem prave nasel jeste o 800 mAh vic takze si myslim ze by to melo vydrzet dyl cca 5 min kdyz je to o 1800 mAh vic kapacity... no kazdopadne zkusim koupit jednu 5800 a jednu 4000 a uvidi se
No já mám teda ZIPPY Compact 25C 4000mAh a 25C 5000mAh, letovku mám na oboje cca 12 minut. Když lítám, tak přistávám při +-14V - při nabíjení mi do té 4000 vleze 3950mAh, a do těch 5000mAh max 4200mAh. Takže buď jsem měl smůlu na blbé kusy a nebo jsou to baterky na prd...
Honit se za co nejdelšími letovými časy používáním větších a větších baterek je bláhové. Daleko lépe si polétáte s lehčím strojem a i těch 100g je poznat.
Zvláště u stroje jako TBS, ( to má mít v originálu něco kolem 1200-1500g) to není o nejdelším čase na světě, to je stroj na něco úplně jiného než půlhodinové rekordy. Už jsem to tady mockrát psal ( a nejenom já) , ale bohužel k tomu poznání musí dojít každý sám. Je jenom málo těch, co si dají poradit od nás, co už jsme ty slepé cestičky prošli. 
Já lítám s origo Discovery platy a na 3S 4000mAh mám letovku 12min. komplet s FPV 200mW 5,8GHz, OSD Hornet Dneska jsem si udělal výlet po okolí ( do 600m ) a ke konci je to už nuda. Letovku mám do 1500g.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...