Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
skiner

#796 Příspěvek od skiner »

Nedavno som sem daval odkaz na programator, konkretne tento

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT

Tak len pre pripad ak ho niekto objednaval, tak vystup 4 nieje vyvedeny na zem a treba pouzit vystup bud 8 alebo 10.

Inak funguje bezproblemov.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#797 Příspěvek od RiMr »

Ona je to stejně s těma programátorama sranda... Ten levný z ebay mi fungoval na 32bit XP (ovladače z Číny) a nefungoval ve W7/64 (jakékoliv ovladače).
Po přeinstalování systému, resp jeho přesunu na SSD disky a RAID a úpravě nainstalovaných Win pro AHCI disky (tedy vlastně stejné instalace) už ten programátor se stejnými ovladači přestal fungovat ve winXP a začal fungovat ve W7/64... Hlava mi to nebere... :D

#798 Příspěvek od coro »

Windows - čo na tom nebere hlava?
Zrejme je iná verzia .net, alebo inak niečo nastavené.. ala oddelovač desatinných miest alebo záznamov (čiarka??).
Najlepšie je mať pre každú aplikáciu samostatnú čistú inštaláciu a púšťať si ich virtuálne cez nejaký vmware. Vtedy chodí všetko...
JuraS.

#799 Příspěvek od JuraS. »

to je normální..v práci...38 úplně stejných pc..lišily se jen o čísla součástek..výrobce dell takže žádný šmejd..instalace provedena na jednom pc, pak vytvořen image disku a zbytek proveden nakopírováním image na jejich hdd...2 nešli spustit ani za zlatý prase a po provedení normální instalace s původně použitými instalačkami a začali fungovat...co se kde pokazilo už dávno nezjišťuji..
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#800 Příspěvek od RiMr »

Ale jó, já na to jsem zvyklý, dělám na počích od doby Corel v2 a grafických aplikací spouštěných z příkazové řádky, ale u bitových kopií na stejném železe jsem si říkal že by si to mohlo sednout... :) Ale holt jsem změnil nastavení SATA řadiče a systém nechroustá s klasického disku ale šumí z SSD a evidentně to má vliv i na to, s jakými ovladači finguje USB ISP caprdlík za tři dolary... :D

#801 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Ona je to stejně s těma programátorama sranda... Ten levný z ebay mi fungoval na 32bit XP (ovladače z Číny) a nefungoval ve W7/64 (jakékoliv ovladače). Po přeinstalování systému, resp jeho přesunu na SSD disky a RAID a úpravě nainstalovaných Win pro AHCI disky (tedy vlastně stejné instalace) už ten programátor se stejnými ovladači přestal fungovat ve winXP a začal fungovat ve W7/64... Hlava mi to nebere... :D

Vzhledem k tomu, že se programováním pro Windows zabývám tak o tom něco vím. Za to nemůžou programátory, ale ovladače a podobné je to třeba i s ovladači k USB kabelům pro simulátory. Zkrátka ovladače jsou obvykle ten hlavní problém, kde bývá zakopaný pes. Je to dáno tím, že některé ovladače s určitým chováním respektive s obsluhou některých interních událostí apod. prostě nepočítají a tak potom dochází k podobným problémům. Zkrátka pokud to ten kdo ovladač píše odflákne tak to pak při určité konfiguraci funguje a při trochu jiné už nemusí a mohou to ovlivnit i různé drobné změny na úrovni jádra jako např. to tebou zmíněné přeinstalování. :wink:
skiner

#802 Příspěvek od skiner »

RiMr píše:Ona je to stejně s těma programátorama sranda... Ten levný z ebay mi fungoval na 32bit XP (ovladače z Číny) a nefungoval ve W7/64 (jakékoliv ovladače).
Po přeinstalování systému, resp jeho přesunu na SSD disky a RAID a úpravě nainstalovaných Win pro AHCI disky (tedy vlastně stejné instalace) už ten programátor se stejnými ovladači přestal fungovat ve winXP a začal fungovat ve W7/64... Hlava mi to nebere... :D

Ja som flashoval z win7 64bit.. Ovladace boli presne tie, ktore pouziva boboland k svojmu programatoru.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#803 Příspěvek od RiMr »

Ony právě ty programátory, ač vypadají úplně stejně, nejsou z těch různých zdrojů stejné.

#804 Příspěvek od skiner »

To je dost mozne. Ja som objednaval naslepo, ale funguje bez problemov. Patrne rozdiely su len v navrhu PCB programatora a led diody ktore indikuju cinnost.
JuraS.

#805 Příspěvek od JuraS. »

běžně při ovladačích nestandartních hw dělá problém antivirus a různé další ochrany...mám v pc satelitní kartu technotrend 1, připojen programátor čipových karet s módem phoenix..připojený sonar...máš vidět jaké problémy je nainstalovat tohle všechno..proto mám furt winxp a starou desku...na co mi moderní os když na něm neběží co potřebuji...
Bugenhagen

Nová a už mrtvá T9x ?

#806 Příspěvek od Bugenhagen »

Zdravím pánové, trochu vás přeruším v debatě a vznesu svůj dotaz. Před měsícem jsem objednal z HC a teď obdržel novou T9x. Bohužel, asi patří k té várce s vadným FW. Po zapnutí naskočí, jednou jde přepnout na menu a pak zamrzne, nereaguje na nic. Vlastně jo, reaguje na switch error při zapnutí. Mám jí reklamovat, nebo někdo z vás bude ochoten přeflašovat FW? Samozřejmě to nechci zadarmo, minimálně za flašku nějaké dobroty.
Jsem od Hořovic, ale přijedu kamkoliv ve stč. kraji. Příští týden budu jezdit do Kolína, tak kdyby se někomu z vás chtělo, tak přijedu a přivezu osobně. Jsem začátečník amatér, tak se v tom radši nechci hrabat a nechám to na zkušenějších. Předem díky za ochotu.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#807 Příspěvek od RiMr »

Tak kdyby se ti nikdo poblíž neozval, tak se pak ozvi. Sice nejsem polovodič jak se patří, ale už jsem jich pár přeonačil. Zrovna teď o víkendu jsem dělal tři kousky.
Kontaktovat uživatele:

#808 Příspěvek od boboland »

RiMr píše:Tak kdyby se ti nikdo poblíž neozval, tak se pak ozvi. Sice nejsem polovodič jak se patří, ale už jsem jich pár přeonačil. Zrovna teď o víkendu jsem dělal tři kousky.

Ak nebude mat Rimr cas, a ak ti nevadi posielat na SK, tak ti to tiez mozem urobit - samozrejme zadarmo (platis len postovne)
Bugenhagen

#809 Příspěvek od Bugenhagen »

Díky kluci, tak nějak jsem nečekal, že tak rychle odpovíte.
I díky vaší práci jsem si ten čínský zázrak pořídil.

pro RiMra: máš SZ

Díky
jaro6136

#810 Příspěvek od jaro6136 »

ahojte.
kedze tu asi vsetci pouzivate 9x tak som to dal sem.
mam spominanu vysielacku a teraz som kupil sim phoenix v.3
ked som ju kalibroval v simulatore tak mi nereaguju prepinace ale len kniple. tym padom mi v sime funguje len normal mod. prosim o radu ako to spravit aby to fungovalo.
(pred tym som mal aerofly deluxe neoriginal a robil som zmenu v nastaveni vysielacky progmix1, lebo mi nesli nejake kanaly. je mozne ze je to tym? mam tam nastavene: state - act. master-ail, slave - aux, offset-000, uprate-100, dnrate- 100, sw-on)
skusal som to kalibrovat vo win7 ale neda sa to. ukaze tam len phoenix hw ale nie herne zariadenie
dakujem pekne za rady.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“